2024-05-09 46 瀏覽
話說今日去開灣仔,當然唔熟路嘅我地要Search下有咩可以醫肚啦~! 又俾我地搵到呢間過江龍嘅日式撈麵店。KOKORO品牌係2014年仲榮獲全日本最佳 Mazesoba大獎,我相信水準點都有返咁上下嘅~佢強調自己「不是拉麵,不是沾面, 是東京撈麵.ᐟ.ᐟ」根據佢教嘅食法,真係可以食到3個層次出黎,首先係原味,之後落黑胡椒就覺得個麵香左,味道提升左,之後再加入佢地個秘製香醋,雖然只係有少許酸,但係個醬汁就好明顯再昇華左,入口會覺得想一啖再一啖咁接住食!- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大1小)🍜正宗全料東京撈麵碗撈麵好足料,日本生蛋同醬汁都好味👍🏼而且仲做到好掛麵,啖啖麵都充滿醬料!仲可以一麵四食,食到唔同層次,最後仲可以用一啖飯去撈埋個汁!無得頂👍🏼🍜雞白湯拉麵一黎到個湯係舖滿白色泡泡,雖然湯底比平時嗰啲清淡,食落就唔覺有味精味,好似真係有用雞淆出嚟咁!麵質有咬口,唔太硬!最欣賞佢係連湯麵都可以做到湯汁掛麵👍🏼🥃𝑀𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 𝐿𝒶𝓉𝓉𝑒 🥃𝒲𝒽𝒾𝓈𝓀𝑒𝓎 𝐻𝒾𝑔𝒽𝒷𝒶𝓁𝓁

- 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥 - (2大1小)

🍜正宗全料東京撈麵
正宗全料東京撈麵

🍜雞白湯拉麵
雞白湯拉麵

🥃𝑀𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 𝐿𝒶𝓉𝓉𝑒
🥃𝒲𝒽𝒾𝓈𝓀𝑒𝓎 𝐻𝒾𝑔𝒽𝒷𝒶𝓁𝓁
𝑀𝒶𝓉𝒸𝒽𝒶 𝐿𝒶𝓉𝓉𝑒 & 𝒲𝒽𝒾𝓈𝓀𝑒𝓎 𝐻𝒾𝑔𝒽𝒷𝒶𝓁𝓁

2024-05-05
用餐優惠