朋友👱🏻‍♀️話聽講呢間日本🇯🇵餐廳🍴西式裝修幾特別兼食物好味,想我同佢一齊試吓🤩,有咁好嘅朋友👱🏻‍♀️帶我去啲特別嘅地方食好嘢,咁我梗係開心出席啦🤣首先要咗 300ml 日本酒,係 Four Fox 狐 純米大吟釀 $450 🍶,喺新潟縣釀製,味道 subtle、清新、內斂、細滑乾淨,極容易入口,aftertaste 較短 🤩$680 THE DREAMER Set 要咗2個,包括好多食物🤩Edamame with sea salt:枝豆新鮮,簡單好食,配日本酒🍶一流👍Spinach with chilled sesame sauce, pickled mustard seed :菠菜砌到好似一條柱咁,上邊加咗芝麻,賣相立體🤣;將菠菜柱推冧,就見到一條條菠菜,沾濃郁幼滑嘅芝麻醬一齊食,又係簡單好味😋Wings - Okinawa black sugar, garlic, fresh chili:沖繩雞翼去咗骨,做到成個波咁,一啖咬落去全部都係肉,配埋黑糖、蒜頭、辣椒,美味👍Hamachi — Sliced yellowtail, yuzu-soy, pickled plum:油甘魚加咗

Hamachi — Sliced yellowtail, yuzu-soy, pickled plum:油甘魚加咗柚子醬油 同埋 漬梅,鮮味得嚟 食落更加開胃🤩

Wagyu - Beef tataki, shishito pepper, tosazu, chorizo oil, toasted rice: 因為朋友👱🏻‍♀️唔食牛,所以餐廳就轉咗用 Spicy Tuna,吞拿魚切碎咗,似乎撈埋加咗辣汁嘅蛋黃醬,上邊再加咗啲蟹籽,放喺一片炸脆咗嘅紫蘇葉上邊,香口好味😋

Sashimi - 3 kinds premium selection
Sushi - 3 tokusen nigiri
壽司🍣同魚生🐟都係 吞拿魚、三文魚、油甘魚,新鮮好食充滿 umami 🤩

A selection of mains will be chosen by our Executive Chef according to your preferences:

Pork Belly:2串豬腩肉,長方形切得好整齊,唔係好肥,不過好甘香好軟熟仲好好豬味😋;仲有兩件漬過嘅蘿蔔,非常爽脆,同豬腩肉一齊食好夾🤩

Corn / Crab Meat Tempura:用蟹肉嚟整Tempura真係幾豪華🤩;粟米Tempura就非常巨型,幾吸睛,粟米非常新鮮鮮甜🤣

Takana Fried Rice :炒到粒粒分明幾好食😋

Matcha lava - Roasted white chocolate, vanilla ice-cream, soba cracker:用抹茶整心太軟,又整得出奇地好食👍,上枱嘅時候裝住 抹茶心太軟 嘅碗超級熱辣辣,抹茶心太軟外邊 蛋糕狀脆脆哋,裏邊幾「流心」,勁香抹茶味👍,配埋凍冰冰嘅雪糕一齊食,超級正🤩

食得飽飽又好味嘅一餐🤩
各位店員哥哥服務亦都好好👍
依家佢哋公司慶祝10周年,食飯仲可以參加抽獎如果贏咗就有得去意大利旅遊🇮🇹🤩🤣