2024-05-05 92 瀏覽
呢區有新餐廳,而且個招牌設計又比較特別同新穎,梗係要去試吓啦。呢度嘅白飯係任裝嘅,唔夠可以免費添加。價錢同出面新式茶餐廳差唔多,但佢哋個碟頭比出面嘅大,所以價錢甚至覺得更加值得。味道同出面新式茶餐廳差唔多,絕對唔會係難食或者有伏,當然都有少少改進空間。如果撞正收工前去食,老板都唔會想浪費啲食物,佢哋會攞剩餘啲湯出嚟問啲客想唔想添,咁樣都幾好,唔好浪費啲食物。所以喺呢區嚟講,算係好好,呢啲香港人自己鍾意食嘅味道,俾當區居民多一個選擇。你話佢係咪食嗰啲小食嘅茶餐廳就未係嘅,其實都係以半茶餐廳半小菜呢種模式咁啦,即係你唔好expect有菠蘿包啊呢啲,但係都已經有足夠嘅選擇,尤其是俾當地居民、學生、上班人士等醫肚。招牌設計新穎,笑哈哈個樣夠樣衰,入邊嘅裝修乾淨(呢個好重要)。仲有一啲唔同嘅字樣嘅設計,有香港味道之餘又夠潮。旅客如果識路,可以唔需要淨係食赤柱廣場嗰啲。美中不足係有條樓梯仔先上到去餐廳,對老人家嚟講可能唔係咁方便。當然佢地都提供外賣啦,試過都唔差。

呢度嘅白飯係任裝嘅,唔夠可以免費添加。