餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-20 242 瀏覽
之前同朋友慶祝生日,有晌旺角食過呢間韓國野,而家晌荃灣海之戀都開左,坐得舒服左之餘,地方又大左,格調都唔同左,唯一無變嘅係食物依然有水準。.白切五花腩 HKD288餐廳好細心有個爐可以蒸住啲五花腩,擺耐左都唔會凍冰冰而且肉質唔老👍🏻本身係跟一碟生菜,如有需要可以免費添加一次。仲有跟埋大醬同韓式蝦醬,我覺得兩個都好味,大醬會比較濃味。.水冷麵 HKD88夏天必食水冷麵,上枱時湯汁依然係結冰😍絕對保持溫度,冷麵彈牙,湯汁酸酸甜甜好爽快,如果可以更酸就好。.大蔥絲無骨雞 HKD128呢間餐廳炸雞比起一般韓式炸雞特別,因為佢無厚厚嘅炸粉漿,食落唔會好油膩!肉質好嫩,咬開都好juicy,連埋蔥絲食就更惹味! 最喜歡佢有埋炸蕃薯條👍🏻.魚介湯鍋 HKD238超超超大一鍋,仲有四格,好有韓國街頭風味。店員會俾埋gas 爐你一邊煲一邊食,確保每一口都係熱辣辣嘅魚糕。除左有幾款魚糕之外仲有年糕、娃娃菜、鮮冬菇同金菇,好豐富。.柚子米酒 HKD58好重柚子香味,加左冰溶左都唔會淡香芋沙冰 HKD68濃濃芋頭味,又係透心涼之選今次太飽,無叫到甜品,下次要留位置俾甜品🫶🏼

白切五花腩 HKD288
白切五花腩

水冷麵 HKD88

大蔥絲無骨雞 HKD128

魚介湯鍋 HKD238
魚介湯鍋

柚子米酒 HKD58
好重柚子香味,加左冰溶左都唔會淡

香芋沙冰 HKD68
濃濃芋頭味,又係透心涼之選

今次太飽,無叫到甜品,下次要留位置俾甜品🫶🏼
2023-09-19
白切五花腩