Cambo ขุนทอง (The ONE)

2018-03-09 136 瀏覽
Wow~~每次經過the one, 呢間餐廳都好多人等位~好似好正咁,就來試下蝦餅係我最愛之1!呢到炸到超脆!(所以要一定要趁熱食!)醬汁同出面一般的唔同,一般多數都係泰式辣醬咁,呢款就冇咁「結」,也是酸酸甜甜的~泰式炒粉,呢個炒得幾好,味道夠香濃,而且唔會好多油,加上旁邊的青檸,酸酸甜甜加埋花生碎,口感層次又再提升了~重點推介來了!🤩🤩🤩呢個真係不~得~了~真係超超超超級正!呢個係青咖哩軟殼蟹!首先係青咖哩一來到已經陣陣香氣飛埋黎,入面仲有茄子等等的配菜,而且係好「淋」夠入味得黎,又唔會冇左本身茄子的味,咖哩好濃郁,有陣陣椰子香~真係不得了~~~~~~軟殼蟹炸得超脆!加埋青咖哩真係冇得彈!外脆內軟仲要有咖哩的小小辣同滑滑地咖哩汁,回味番都覺得變態仲要有埋薯仔!大大粒薯仔都可以炸到外脆內軟仲要唔會好油!沾埋咖哩汁又係不得了之作仲要有埋法包比你沾埋d咖哩汁一齊食⋯哇!真係⋯omg....呢個真係激推!(見番到流口水⋯🤤🤤🤤🤤)呢到的菠蘿炒飯有配到原隻蝦蝦!最好的係已經剝左殼服務好好呢~餐廳店員服務都好友善,直得一讚!

蝦餅

蝦餅係我最愛之1!
呢到炸到超脆!(所以要一定要趁熱食!)
泰式炒粉

青咖哩軟殼蟹

(見番到流口水⋯🤤🤤🤤🤤)
菠蘿炒飯

呢到的菠蘿炒飯有配到原隻蝦蝦!
最好的係已經剝左殼
服務好好呢~

餐廳店員服務都好友善,直得一讚!

青咖哩軟殼蟹