2024-05-02 21 瀏覽
預祝母親節帶咗媽咪去食打邊爐,餐廳地點喺重慶大廈隔離,入到去呢度個裝修好有舊香港式裝修風格,好適合打卡!媽咪話全晚聽到啲好懷舊嘅歌,好懷念🥹🥹我哋嗌咗個二人套餐,份量十足,夠晒我哋三個食!🌟沙嗲濃湯底拼蕃茄粟米濃湯底 - 兩款都超濃郁,啱晒我呢啲BB食,尤其推介蕃茄湯底,食材好入味,蕃茄新鮮熬製🌟蟹籽墨魚滑-呢個都係值得推介,墨魚滑裏便粒粒墨魚,原來加埋蝦撈埋一齊,質感更加爽口彈牙🌟午餐肉 - 超級厚切,大滿足😛🌟丸類-貢丸同墨魚丸,質感十足🌟海鮮-有蝦、帶子,墨魚同珍寶長蟹柳,食得出材料幾新鮮🌟響鈴- 打邊爐必叫🌟出前一丁- 打邊爐必叫,啖啖都有濃烈嘅蕃茄湯湯底,同個湯底超夾,麵質煙煙韌韌,好似撈麵🌟加$28有蔬菜籃🧺拼小肥牛,肥牛油花均勻,好重牛味,非常新鮮額外叫:🌟西班牙黑毛豬肉片,脂肪同肉嘅比例係1:1,母親節期間早一日預訂,仲會有個玫瑰花造型❤️❤️🌟半分雞:雞件非常新鮮,濃濃嘅雞味🌟熊仔🐻爆檸茶 - 最滿意係呢杯熊仔檸檬茶,有個超可愛嘅熊仔冰,唔驚啲冰融晒之後冇味,亦都唔會太甜,打卡cute cute 滿分😍

我哋嗌咗個二人套餐,份量十足,夠晒我哋三個食!

🌟午餐肉 - 超級厚切,大滿足😛

🌟丸類-貢丸同墨魚丸,質感十足

🌟海鮮-有蝦、帶子,墨魚同珍寶長蟹柳,食得出材料幾新鮮

🌟響鈴- 打邊爐必叫

額外叫:

🌟半分雞:雞件非常新鮮,濃濃嘅雞味

2024-05-01