2024-02-07 712 瀏覽
同朋友喺K11 shopping之後,發現附近開咗一間新酒店叫Mondrian,好奇之下問咗門口嘅服務生,原來酒店入面有兩間餐廳,我地今次先試位於38樓嘅酒吧,行到攰攰地上去飲杯野休息下。職員帶我地去搭𨋢上餐廳,估唔到搭𨋢都會有驚喜,原來酒店喺可以望到維港嘅夜景,完全無諗過。到咗餐廳,餐廳嘅裝修十分型格,全個餐廳用咗落地玻璃,空間感大之餘,仲可以清楚飽覽維港景色,我好鐘意呀🥰之後職員好詳細介紹餐牌俾我地,佢地嘅cocktail 好特別,全部都用上香港嘅特式美食,例如臘肉,煲仔飯,腸粉,楊枝甘露等等。。。食物方面非常推薦佢地嘅牛肉潛艇,麵包烘得好脆,牛肉非常嫩,味道十分出色。整體而言,由餐廳嘅裝修到食物同飲品嘅質素都十分滿意,估唔到誤打誤撞都俾我地搵到間咁高質嘅餐廳,下次黎開尖沙咀,一次會再次幫襯。👍