露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2024-04-13 137 瀏覽
係Openrice搵到呢間餐廳,12點3左右去到都即刻有位,枱同枱都比較近,同隔離枱櫈貼櫈,唔算好坐,坐底後兩人分別叫左:1. 一人拌麵餐 (油潑辣子魯肉Biang Biang 麵 + 麻辣雲耳 + 凍滑溜溜香芋鮮奶少冰微甜)2. 啖啖魚肉酸菜魚Biang Biang 麵 + 凍粒粒蘋果蜂蜜茶3. 玉蟹雲吞皇先講野飲:a. 香芋鮮奶話係滑溜溜,但飲落啖啖渣,味道偏淡,確實有做到少冰微甜b. 蘋果蜂蜜茶就係蘋果蜂蜜水,蘋果粒係1-2mm既蘋果碎,無打錯字,係1-2mm。再講野食:a. 因為無睇食評同餐牌無相,所以最後先發覺佢係落錯單,落錯左做台式滷肉拌麵,滷肉味道唔錯,但係個麵係幼麵,食落口好漿口既感覺。麻辣雲耳偏酸唔辣,可接受。b. 酸菜魚份量充足,不論酸菜、魚肉、芽菜都充足,調味不錯,Biang Biang麵軟硬適中。唯一美中不足係魚肉有細骨!c. 雲吞皇唔知佢係成碟拎去蒸定叮,痴住個碟,皮厚肉實,又唔Juicy,唔建議叫。
3. 玉蟹雲吞皇

先講野飲: