餐廳: 豚丼のぶたはげ (德福廣場1期)
資訊:

2024-05-07 118 瀏覽
特上天婦羅鍋燒烏冬 $92(+$33 茶碗蒸、海老味噌湯、小菜、黑糖Jelly)天婦羅有:- 海老🍤x2- 魷魚🦑x1- 沙錐魚🐟x2天婦羅炸得唔錯,粉漿唔算薄🤔,但都唔會太厚👌🏻。小編唔太鍾意個天婦羅汁,味道太淡了😓(ps小編最愛點鹽食,唔會弄濕炸漿又有足夠咸味)魚冇鯹味👍🏻,魷魚半生熟,完全唔韌,係幾好食嘅👍🏻。鍋燒烏冬好彈牙😍😍😍,(溫馨提示,個鍋滾一陣就好較細火!小編發現得太遲,烏冬已經痴曬底😭) 但痴痴地底都keep到彈牙真心佩服😂海老味噌湯唔會死咸,加咗櫻花蝦多咗鮮味,加埋白蘿蔔多埋甜味,真心幾好飲😋。仲有少量薄片蒟蒻咬下,增添口感。茶碗蒸夠滑,雖然冇咩餸,但都$33加咁多野算係咁。鰻魚御膳$188- 鰻魚飯- 鰹魚湯- Wasabi、紫菜、蔥花- 豚肉味噌湯- 刺身- 茶碗蒸(比+$33嗰個餐多兩隻蝦)- 小菜- 黑糖Jelly店家有提供有多一個細碗仔,讓食客可以盛少許飯,再加鰹魚湯另外自製泡飯。有俾多個碗仔係細心嘅,免得直接倒湯落原先的盒子,全部製成泡飯,才發覺自己喜歡直接吃飯多於加湯。對於小編來說,我喜歡飯還飯,湯還湯🤭豚肉味噌湯相對海老味噌湯較咸,多咗肉味,但少咗鮮
特上天婦羅鍋燒烏冬 $92
(+$33 茶碗蒸、海老味噌湯、小菜、黑糖Jelly)

天婦羅有:
- 海老🍤x2
- 魷魚🦑x1
- 沙錐魚🐟x2

特上天婦羅鍋燒烏冬定食

茶碗蒸夠滑,雖然冇咩餸,但都$33加咁多野算係咁。

鰻魚御膳$188

- 鰻魚飯
- 鰹魚湯
- Wasabi、紫菜、蔥花
- 豚肉味噌湯
- 刺身
- 茶碗蒸(比+$33嗰個餐多兩隻蝦)
- 小菜
- 黑糖Jelly
鰻魚御膳

對於小編來說,我喜歡飯還飯,湯還湯🤭

豚肉味噌湯相對海老味噌湯較咸,多咗肉味,但少咗鮮甜味,飲落亦冇咁清。小編與朋友都覺得海老味噌湯較好飲。

結論
小編覺得烏冬較好食同抵食。小編建議+$33轉餐😋👍🏻,餐的食物都唔錯同幾抵食。
2024-05-05
特上天婦羅鍋燒烏冬定食