Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

2024-05-15 23 瀏覽
5/5/2024📍Nonsense 呢間係土瓜灣嘅cafe 主打巴斯克芝士蛋糕同埋日式fusion菜即日係open rice 訂位就得 餐廳環境冇特別靚 但都坐得舒服嘅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯✨開心果巴斯克芝士蛋糕 配焦糖燉蛋($58)超好食!開心果味好出 中間位做到軟心嘅效果 店家標榜係低糖少油 但一樣好好食😋焦糖燉蛋細細粒 焦糖面夠脆又唔會太苦 燉蛋夠香夠滑 🉐✨松葉蟹甲羅盛海鮮日式煲仔飯 ($198)蟹膏撈勻蛋黃同埋啲飯之後 味道唔太出 海鮮方面有帶子、蝦子、八爪魚、青口、蠔有提供甜豉油 撈埋落去好食啲我哋都覺得煲仔飯最重要嘅係飯焦 但唔知係咪呢個煲嘅關係 我哋整唔到飯焦🥹 有啲失望✨炸軟殼蟹海鮮芝士咖哩鍋 配烤油餅 ($248)咖哩有得揀辣度 我哋揀咗小辣 唔覺得好辣 好易入口 芝士份量好多 下面keep住開火熱住個鍋 令芝士有拉絲嘅效果 軟殼蟹索咗啲咖喱汁好好食😋下面鋪咗好多紅蘿蔔粒、薯仔粒 海鮮種類同煲仔飯果啲一樣烤餅得兩塊 有啲少✨Mango smoothie ($58)還好 有少少人工感覺⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯我哋食咗$618 (連加一)主
5/5/2024
📍Nonsense
即日係open rice 訂位就得
餐廳環境冇特別靚 但都坐得舒服嘅
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
✨開心果巴斯克芝士蛋糕 配焦糖燉蛋($58)
焦糖燉蛋細細粒 焦糖面夠脆又唔會太苦 燉蛋夠香夠滑 🉐

✨松葉蟹甲羅盛海鮮日式煲仔飯 ($198)
蟹膏撈勻蛋黃同埋啲飯之後 味道唔太出
海鮮方面有帶子、蝦子、八爪魚、青口、蠔
有提供甜豉油 撈埋落去好食啲

✨炸軟殼蟹海鮮芝士咖哩鍋 配烤油餅 ($248)
咖哩有得揀辣度 我哋揀咗小辣 唔覺得好辣 好易入口
軟殼蟹索咗啲咖喱汁好好食😋
下面鋪咗好多紅蘿蔔粒、薯仔粒
海鮮種類同煲仔飯果啲一樣
烤餅得兩塊 有啲少

✨Mango smoothie ($58)
還好 有少少人工感覺

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
我哋食咗$618 (連加一)
主食都好食嘅 但甜品真係更加impressive

推薦指數🌟:3.5/5