2024-05-16 27 瀏覽
就算紅雨都無掃走同好友食個靚飯嘅興致。約咗好朋嚟到旺角黑布街。黑布街可以話係旺中帶點靜嘅好去處,距離地鐵站唔遠,但人流稍為少一啲,而且好多特色細鋪同餐廳。今次試嘅申子居酒屋就係其中一個好地方!如一般居酒屋,喺出面睇唔到入邊係點樣,有啲神秘感!入到去侍應就好快帶我哋上2樓。細細,但係都有十幾張枱。12點黎到已經坐滿一半,如果上嚟試,真係要預早少少!經侍應推介,而家優惠期間,買一個定食會送一個丼飯,抵!我哋揀咗壽司定食拼烏冬:樣樣都好新鮮,特別海膽壽司頸肥美鮮甜,食過返尋味!好鍾意啲壽司飯尚有微暖,飯粒煙煙韌韌。三文魚刺身仲勁厚身。烏冬都好彈牙,份量足。親子丼:呢個係出乎我哋意料之外。原本以為係雞肉同雞蛋嘅配搭,原來係三文魚同三文魚魚子!店家出手闊佬,勁多魚子,而且係好新鮮。蟹肉蟹膏蟹甲燒:見到個名好特別,決定試吓。雖然望落細細份,但其實蟹膏蟹肉係塞滿哂,份量好多。咸咸香香,好適合配飯食!呢間餐廳坐得好舒服,燈光以至氣氛都好chill,值得再來。
就算紅雨都無掃走同好友食個靚飯嘅興致。

侍應推介,而家優惠期間,買一個定食會送一個丼飯,抵!

我哋揀咗
壽司定食拼烏冬:

親子丼:

蟹肉蟹膏蟹甲燒:

呢間餐廳坐得好舒服,燈光以至氣氛都好chill,值得再來。