2024-04-19 216 瀏覽
是日Book咗呢間位於Airside內~環境好有格調嘅中餐廳🤭🤭同靚靚飲茶食午餐~除咗裝修靚啱哂打卡之外~食物亦非常精緻有質素🥰🥰成就悠閒嘅小貴婦聚會❤️.✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)套餐已包括咗嵐月精緻點心薈萃😃款款都精美又好味道~等點心上菜之時~可以先歎番杯自選香茶(西湖龍井)及脆卜卜合桃小食先🤝🏻🤝🏻.✨葡汁鱈魚酥一咬被極為酥脆嘅酥皮所驚豔❗同內餡嘅軟腍葡汁鱈魚形成強烈對比~幾有驚喜呢~.✨陳皮川貝燉楊桃以小爐火烘熱住保溫~打開即可享用溫熱燉湯~用楊桃燉嘅湯水都係第一次試~川貝,陳皮有潤肺養陰功效🤗飲落味道甘甘哋~養生感十足!!.✨欖菜法邊豆野菌餃以軟糯嘅通透餃皮包住飽滿嘅野菌蔬食~口感層次豐富~喜歡🤎.✨嵐月蝦餃王十分彈牙嘅蝦肉質感滿滿包圍住口腔😋爽口紮實有咬口~個人食感係升級版嘅蝦餃🦐🦐.✨法邊豆油泡虎蝦球有兩隻鮮味又爽彈嘅大蝦球🦐伴以炒過嘅法邊豆&野菌~味蕾大滿足呢!!.✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗浸於濃湯之中嘅BB菜苗勁嫩口🌱獨特質感嘅鮮茨實令呢道菜有畫龍點睛之效呢👏🏻👏🏻.✨金柱鬆子炒絲苗飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚.✨滋潤桂花杞子配桃膠
✨嵐月午市廚師精選套餐✨每位HK$288(2位起)
✨葡汁鱈魚酥
✨鮮茨實濃雞湯 BB菜苗
✨金柱鬆子炒絲苗
飯粒炒得粒粒分明~味道咸香且炒得夠鑊氣哦😚😚
✨滋潤桂花杞子配桃膠 +$38
同美人用餐當然要安排上養顏糖水🫶🏻滋潤得嚟又甜度剛剛好~
另外我哋仲追加散點咗想食嘅點心💁🏻‍♀️呢兩客點心均有三件~啱哂我哋share食🙌🏻🙌🏻
✨鵝肝流心脆球 $108
一咬開仿如煎堆嘅外層~滿滿嘅甘香鵝肝流心餡料就湧哂出嚟~係一款有創意嘅點心😃
✨赤枸杞蘿絲絲酥 $68
配色好可愛💞入口酥酥脆脆~味道清新~完全唔覺得油膩🫰🏻🫰🏻