今日朋友帶我嚟長沙灣呢一間最近人氣極高嘅西日居酒屋🏮🏮洋食商店❤️餐廳裝修以日本小區嘅洋食店為主題⛩️⛩️入得去就好似置身喺日本一樣😍😍我哋就叫咗個佢嘅招脾鍋物餐🥰一個餐就可以食晒黑牛壽喜燒🖤🖤燉飯,串燒拼盤🍡🍡任揀兩款小食,我哋就揀咗明太子玉子燒🐣🐣同埋雞皮餃子🥟🥟 呢個套餐最正嘅係有職員專人為我哋燒頂級美國極黑牛頸脊❤️❤️❤️肉質鮮嫩😆配埋壽喜燒汁真係勁正😋😋職員仲會幫我哋燒埋個蔬菜拼盤有豆腐😆冬菇🍄‍🟫🍄‍🟫洋蔥🧅🧅娃娃菜等等😍😍配埋壽喜燒汁甜甜地相當入味😋😋最後仲落埋個奶油黑松露燉飯,煮嘅時候已經散發出陣陣嘅奶油香🧈🧈配埋黑松露🤤🤤口感非常豐富😍呢個餐真係超適合我呢啲懶人😝😝串燒拼盤🍡🍡有齊多款串燒,包括秋葵,冬菇,焦糖菠蘿🍍雞翼💛豬腩肉🐷蝦🦐,我自己最鍾意就係豬腩肉🐷油脂豐富😋而且肉質好嫩❤️❤️焦糖菠蘿都好正,香脆嘅焦糖加上鮮甜嘅菠蘿🍍🍍好fresh😍明太子玉子燒🐣🐣有超多明太子🤤🤤加埋香甜嘅玉子燒😝口感豐富🥰🥰雞皮餃子🥟🥟由香脆嘅雞皮包住Juicy嘅菜肉餡💚💚勁滿足💛飲品我哋就揀咗酸甜嘅菠蘿百香果乳酪烏龍🍹🍹 同手搖冷泡水果茶🍊🍋🍍除咗甜度同冰量🧊🧊可以自選之外😆水果茶仲可以揀水果嘅配

我哋就叫咗個佢嘅招脾鍋物餐🥰一個餐就可以食晒黑牛壽喜燒🖤🖤
職員仲會幫我哋燒埋個蔬菜拼盤有豆腐😆
呢個餐真係超適合我呢啲懶人😝😝

💚勁滿足💛

飲品我哋就揀咗酸甜嘅菠蘿百香果乳酪烏龍🍹🍹
同手搖冷泡水果茶🍊🍋🍍除咗甜度同冰量🧊🧊可以自選之外😆水果茶仲可以揀水果嘅配搭同埋茶底👍🏻👍🏻
我就揀咗以柚子味同埋鴨屎香烏龍茶😝😝非常fresh💛

最後梗係唔少得呢度嘅招牌芭菲🤤🤤🤤白桃🍓🍓草莓芭菲🍑🍑一上枱真係💖少女心大爆發🎀🎀造型勁cute😍😍
除咗有牛奶妹朱古力棒,粉紅色嘅雪糕筒,粉紅色Macaron🩷🩷🩷熊仔形狀嘅海綿蛋糕🐻🐻士多啤梨味pocky 🍓🍓仲有白桃雪葩🍑個底仲有一堆士多啤梨🍓白桃🍑忌廉😝脆粒等等❤️❤️層次超級豐富🥰🥰🥰又好睇又好食😍
  • 串燒拼盤
  • 雞皮餃子