餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
最近好忙,好耐冇出街食,今晚決定去海之戀商場逛逛,順便食晚餐!原來Yadllie Plate進駐了好荃灣,以前在旺角食過,炸雞真的很不錯!這晚我們就在這裏吃晚餐!好彩我們早到,還有位,七點左右座無虛席!炸雞是必點的!呢度嘅炸雞用咗好多唔同配料醃製,同出面食到嘅唔同,特別鮮味!所以我們點了蜜味乳酪粉無骨雞和驚喜二重奏。驚喜二重奏有安格斯牛扒和炸雞。安格斯牛扒用鐵板上,半成熟,來到的時候可根據自己的喜好,用鐵板的餘溫再加熱,牛肉味濃郁,我們燒到六成熟左右,肉質嫩,配搭燒烤醬,惹味!炸雞沒有用多餘的粉漿,也能做到皮脆肉嫩,雞肉多汁,口感不會油膩!另外點了蜜味乳酪粉無骨雞,無骨雞食得好方便,啖啖肉,乳酪粉令炸雞有一種清新的感覺,雞肉juicy!仲有炸蕃薯條,甜甜地脆卜卜好香口!估唔到呢度有生牛肉沙律,好少韓國餐廳有,生牛肉有咬口,加了泡菜汁少少辣,好惹味,加上沙律菜好夾!火灸牛好嫩滑,食之前用火烤過,微微焦,好香,每片牛充滿牛的油脂香氣!蝶豆花青瓜梳打充滿少女心的飲品,微微的甜味,好清新的味道,可以解油膩!蜜瓜沙冰好香蜜瓜味,不會太甜,特別適合夏天飲,好消暑!

好彩我們早到,還有位,七點左右座無虛席!
所以我們點了蜜味乳酪粉無骨雞和驚喜二重奏。
驚喜二重奏有安格斯牛扒和炸雞
驚喜二重奏

蜜味乳酪粉無骨雞

生牛肉沙律

火灸牛

蝶豆花青瓜梳打
充滿少女心的飲品,微微的甜味,好清新的味道,可以解油膩!

蜜瓜沙冰
好香蜜瓜味,不會太甜,特別適合夏天飲,好消暑!
2023-08-31
驚喜二重奏