2024-05-23 13 瀏覽
高質生日飯🎂餐廳環境優美豪華。🇲🇴St. Regis酒店----雅舍餐廳🍸餐廳職員服務態度極佳👍🏻👍🏻👍🏻海鮮拼盤非常新鮮,肉質清甜美味。海鮮意大利飯、牛扒、意粉味道極佳。吃過一次後,使我回味無窮,很想再去吃。
高質生日飯🎂餐廳環境優美豪華。
🇲🇴St. Regis酒店----雅舍餐廳🍸
餐廳職員服務態度極佳👍🏻👍🏻👍🏻
海鮮拼盤非常新鮮,肉質清甜美味。
海鮮意大利飯、牛扒、意粉味道極佳。
吃過一次後,使我回味無窮,很想再去吃。

2024-03-13 187 瀏覽
我知道澳門酒店嘅餐飲會比香港平好多,最近都成日默默係澳門搵好嘢食。St Regis 喺香港都幾貴,相反係澳門set lunch 就相對平好多,如果有酒店或者賭場會員都可以再有折扣。服務員會帶我同朋友坐低之後介紹今日推介嘅嘢食,又會問我哋嘅口味同埋敏感食物。之後就派餐包俾我哋,有四款口味嘅醬料都係佢哋手做,最推介香草羅勒醬,麵包食晒可以免費再fill。前菜order龍蝦湯配小沙律,龍蝦味好濃郁,但份量唔算多。主菜係額外加錢嘅和牛扒,如果好鍾意食和牛嘅朋友可以試吓,但我就覺得有少少太油,旁邊亦都有意大利餃子中和返。最後甜品就有蜜桃芭菲同朱古力海綿完蛋糕

2023-12-13
2024-01-27 190 瀏覽
餐廳很漂亮,食物很高水平,當然也很貴,人均950。高級餐廳的流程很好,服務生和領班都很專業。從一開始,先給每人酒水菜單,點好酒後拿酒瓶上來給我們核對,開瓶醒酒,然後上食物菜單,然後才試酒,倒酒給所有人,然後按順序上麵包,前菜,主食,最後甜品。大部分服務員都是外國人的樣子,挺好的,剛好我們桌一半的是老外。領班建議戰斧牛扒,說這個很好吃,七個人點了1.8公斤的來分享。做了Medium,配套4個碗裝著菠菜,薯泥,蘑菇,蔬菜。這個分享的方式出乎我的意料的好,因為每人可以分幾片牛扒,想吃多的可以多吃,然後按西方方式一個一個碗輪著傳來傳去,夾一些在自己碟子裡。原本以為每人要點一份肉類主食,而這樣往往會吃得太飽,因為前菜也挺好的,點了海鮮拼盤一大桶和幾個小特色前菜,又貴又少的,但出品是不錯的。一開始的麵包烤的外脆內嫩,麵包挺好,牛油更好吃,一人一大塊,印了St Regis logo在上面,很多年沒見過提供每人這麼大塊的牛油,但有的朋友還是把它吃完了,因為這個牛油真的很好吃。最後的甜點是免費的,我認真吃遍這麼多種食物居然讓我猜不出這個是什麼材料。抹茶這個最好吃,應該是松露巧克力的口感,但很淡很淡巧克力
餐廳很漂亮,食物很高水平,當然也很貴,人均950。
最後的甜點是免費的,我認真吃遍這麼多種食物居然讓我猜不出這個是什麼材料。抹茶這個最好吃,應該是松露巧克力的口感,但很淡很淡巧克力味,基本都是抹茶味,整個都是綠色的,外灑抹茶粉。
大廚Michele 出來跟我們吹水了快半小時,說是點菜結束了後基本他就可以出來聊天了,很風趣也很健談,他說他是義大利人,在多國呆過,也在日本多年,所以這個是融合義大利,日本,和其他國家的西餐廳。抹茶甜點基本可以判斷是純日本食品。
贊,很喜歡,有機會還可以再來。
2024-01-24
  • 戰斧牛扒
主餐廳是如此優雅和美麗! 三道菜的套餐價格為 368 澳門幣,有牛排的價格為 468 澳門元。什錦麵包是現做的,非常鬆軟,酥脆。Scallop/扇貝扇貝非常新鮮鬆軟,搭配柑橘醬,有點酸酸橙味,很清爽。Lamb rack/羊排羊架很嫩多汁,口感比較滑,根本不用嚼太多。Wagyu steak /和牛煮得剛剛好,和牛肉質細嫩,牛肉質感很好,帶一些厚度,份量十足,不太肥膩。鳳梨這甜品很清爽! 鳳梨配上草莓冰沙和什錦莓果,酸甜可口,好吃!餐廳的生日驚喜甜點很漂亮! 榛果和巧克力的味道很好,既有榛子香,又有甜美的朱古力,不會太甜,喜歡它! 帶有燕麥奶的Flat White非常creamy, 帶著濃厚的咖啡香氣,口感非常滑順! love it!不論食物水平和服務都很好。

主餐廳是如此優雅和美麗!

什錦麵包是現做的,
非常鬆軟,酥脆。

Scallop/扇貝

扇貝非常新鮮鬆軟,搭配柑橘醬,有點酸酸橙味,很清爽。

Lamb rack/羊排

羊架很嫩多汁,口感比較滑,根本不用嚼太多。

Wagyu steak /

鳳梨

餐廳的生日驚喜甜點很漂亮!

帶有燕麥奶的Flat White非常creamy,
帶著濃厚的咖啡香氣,口感非常滑順! love it!

不論食物水平和服務都很好。
2023-11-25
2023-08-26 428 瀏覽
📍The Manor, The St. Regis MacaoHokkaido Scallops(foam from roasted fish bones)肉質鮮甜彈牙 味道豐盛 Sicilian Eggplant🍆擺盤好靚 不過食入口就同放一堆蔬果入口無異 味道冇咩和諧感 討厭豆嘅朋友要避開😹🥗Pyrenees Lamb Rack( celeriac and truffle, mint, lamb jus)肉質鮮嫩多汁 調味恰到好處👍🏻Acquerello Risotto海鮮配搭濃稠柔軟嘅risotto一向係我嘅favourite,正常發揮Red Prawns Carabineros🦐老真講哩個西班牙紅蝦同啱先risotto 嘅挪威海蝦我食唔到太大分別 紅蝦黎講 暫時冇一間餐廳贏到Island Shangri-La嘅 Petrus試左兩款甜品Citrus Concert🍋🍊同Raspberry Opera🍰Citrus Concert 超推薦!🤩😋左面係一個柚子檸檬撻 右面係柑桔雪葩柚子撻上面嘅檸檬片俾糖包住 甘甜加檸檬香真係好特別 加埋柑桔雪葩 非常醒胃 就算我哋已經食到好飽都可

肉質鮮甜彈牙 味道豐盛

Sicilian Eggplant🍆

肉質鮮嫩多汁 調味恰到好處👍🏻

Acquerello Risotto

Red Prawns Carabineros🦐

Citrus Concert 超推薦!🤩😋
左面係一個柚子檸檬撻 右面係柑桔雪葩
柚子撻上面嘅檸檬片俾糖包住 甘甜加檸檬香真係好特別 加埋柑桔雪葩 非常醒胃 就算我哋已經食到好飽都可以完成整個甜品🤭

順帶一提餐廳提供嘅餐前嘅酸種麵包非常香軟可口👍🏻服務同環境都好好

2023-08-07 643 瀏覽
是次澳門兩日一夜入住瑞吉酒店最期待早上的自助buffet了🤩熱的 -西式代表有烤薯仔 南瓜 翠肉瓜 蕃茄等港式代表有沙爹牛筋腩及雲吞麵 叉燒包 燒賣等點心中式代表有炒茄子 炒娃娃菜 皮蛋瘦肉粥 魚肉粥 油炸鬼等冷的 -接近十款沙律 煙三文魚 各式各款芝士 豆腐花之類甜的 -甜甜圈 牛角包 菠蘿包 丹麥酥 鬆餅 香草包 佛卡夏 香蕉蛋糕 芝麻卷等還可以點選西式早餐 亦是免費提供的太陽蛋/炒蛋/奄列 西式腸 煙肉 串茄 薯粒 來個總結:自助早餐選擇比想像少 質素正常發揮 😗地方挺舒服 取食物範圍大 即使需要排隊也沒有造成阻礙對我來說 粥跟油炸鬼最好吃✊🏻我翻啅了兩三碗 牛筋腩也很好 濃郁又夠稔 雲吞非常唔掂😕朋友說奄列奇差 菠蘿包佛卡夏等包點 完全不行 別浪費「胃」置欣賞甜點小小一個 賣相精美 甜甜圈 鬆餅 丹麥酥表現可以👌🏻整體自助早餐不要抱太大期望😌
是次澳門兩日一夜

欣賞甜點小小一個 賣相精美
甜甜圈 鬆餅 丹麥酥表現可以👌🏻
整體自助早餐不要抱太大期望😌

2023-07-15 469 瀏覽
襯著端午節…請1日假就可以變身4日悠長假期…一於出走 🇲🇴澳門久聞 🏨St. Regis 服務凌駕一眾 🌟5星酒店佢哋嘅食肆應該都唔差幾遠自家製麵包…上枱新鮮熱辣、香脆鬆軟吞拿魚微酸帶鮮小牛柳有肉味而不膩雞湯、雲吞…清鮮味濃又「鞋」又冇魚味雞卷唔夠嫩滑肉味濃郁、嫩滑juicy4款芝士🧀️由淡至濃…每款都甚合我口味自家製果醬微甜帶果香可惜榛子麵包…攞上手就即時碎裂Cream Brûlée…蛋香十足、微甜不膩柚子撻…微脆微酸🍽️用餐體驗環境:光潔亮麗服務:St. Regis品牌~殷勤周到…but有啲over😅(優質服務係…一個眼神晃動,仲未揚手開口,就有waiter出現服務,然後又靜雞雞消失於視線範圍)喱度…有待改善味道:有進步空間
久聞 🏨St. Regis 服務凌駕一眾 🌟5星酒店
佢哋嘅食肆應該都唔差幾遠

自家製麵包…上枱新鮮熱辣、香脆鬆軟

檸檬汁漬黃鰭吞拿魚.牛油果及蕃茄芒果莎莎

吞拿魚微酸帶鮮

小牛柳.吞拿魚醬、水瓜柳、香芹

小牛柳有肉味而不膩

法式清雞湯.手製意大利及黑松露

雞湯、雲吞…清鮮味濃

日本海鱸魚.意式魚湯、車厘茄

又「鞋」又冇魚味

法式雞胸卷.菠菜、火腿、蘑菇松露醬

雞卷唔夠嫩滑

澳洲和牛里脊肉.白玉米糕、法國青豆、牛肉汁

肉味濃郁、嫩滑juicy

精選芝士.榛子麵包、自家製果醬

4款芝士🧀️由淡至濃…每款都甚合我口味

自家製果醬微甜帶果香

可惜榛子麵包…攞上手就即時碎裂

法式燉蛋.大溪地香草及意大利開心果冰淇淋

Cream Brûlée…蛋香十足、微甜不膩

柚子撻.櫻花蛋白脆餅及香橙雪葩

味道:有進步空間

2023-06-23
澳洲和牛里脊肉.白玉米糕、法國青豆、牛肉汁
精選芝士.榛子麵包、自家製果醬
  • 小牛柳.吞拿魚醬、水瓜柳、香芹
2023-02-27 864 瀏覽
Lisa liang 的服務得親切,知道我的同行人有食物敏感,立即可以指出那道菜含有那種成份。還主動提出可以怎樣處理(換另一道或是叫廚房走了那材料) Lisa非常專業及熟悉自己的工作。 雖然好像也叫廚房走了 我道菜的致敏食材,但餐廳的專業水準可見一班。食物中牛肉他他因有其他配料,味道層次較豐富,不會只有酸酸的味道。 煎帶子十分香,配合白酒汁很夾。主菜紅鯛魚合乎餐廳水平,巧克力甜品味道不錯。

主菜紅鯛魚合乎餐廳水平,巧克力甜品味道不錯。
2023-02-26
餓鳥.....有話兒:「Jingle bell之🐑🐑過聖誕」-話說早前生日安排了在St Regis酒店staycation,記得朋友說過這家set lunch划算又好吃,餓鳥當然預先預約了,趁在checkout前再吃一回合來結束這趟慶祝之旅🥳雖則這家門口有點不起眼,但進去後發現樓底也蠻高的,顯得整體環境寬敞明亮,設計簡潔又帶點復古的優雅感📸還略略留意了一下👀當天大部分客人都是和餓鳥一樣點set的,靜靜地一邊聊天一邊等上菜,一道一道慢慢地吃,不經不覺就渡過了一個休閒的下午時光😝頭盤:🔹《芝士菠菜三角酥》脆薄的外皮包著咸香的芝士菠菜,再伴上色彩繽紛的田園沙拉、威廉洋梨、紅菜頭和核桃一起吃,口感豐富,層次提升☺️🔹《吞拿魚》原本菜單是配帶子的,但當天食材關係轉了吞拿魚呢~面層的鮮爽吞拿魚配上下層嫩滑的椰菜花慕斯,搭配新穎,感覺在吃鮮味至極的奶酪似的😆主盤:🔹《紅鯛魚》肉質鮮嫩,外皮煎至金黃香口,蘸著綠油油的酸甜醬汁,清新不膩,感覺Omega 3要上頭了😋🔹《法式雞胸》雞胸肉質軟嫩不柴,煎至香脆離肉的外皮,醬汁調味咸甜適中,健身人士可衝啊🤪再吃一口伴菜的蘑菇雲吞,滋味加倍😙甜點:🔹《栗子泡芙》一
餓鳥.....有話兒:
「Jingle bell之🐑🐑過聖誕」

頭盤:
🔹《芝士菠菜三角酥》

🔹《吞拿魚》

主盤:
🔹《紅鯛魚》

🔹《法式雞胸》

甜點:
🔹《栗子泡芙》
一口下去外脆內軟,滿滿的栗子奶油內餡在口中爆出來🤤再搭上中間的蛋糕絲和糖煮栗子冰淇淋,三顆完全不夠過癮啊🤭

🔹《法國VALRHONA DULCEY巧克力》
巧克力醇正微苦,配著上層的香脆榛果仁和蘸著巧克力冰淇淋一起吃,口感層次更豐富更馥郁可口,幸福感爆棚啊🥰
🌟餓鳥溫馨提示一下:有慶祝活動可以提前預約備注,到時候會有一個小蛋糕送喔😌而且當天餐廳員工姐姐還叫餓鳥選一張喜歡的生日照片,沒想到是幫我們打印了出來,還弄成了一張生日卡,真的又窩心又被驚喜到呢🤩
✨餓鳥點餐✨

法式雞胸
法國VALRHONA DULCEY巧克力
💥另加收10%服務費喔
2020-09-04 1807 瀏覽
五星級酒店入面嘅餐廳,服務果然一流!亦都有介紹餐牌菜式,唔食嘅嘢仲可以同侍應講,佢地會安排。好!今日就試咗個lunch set,味道同視覺都有驚喜。前菜:揀咗煙薰鱒魚,第一次咁樣食鱒魚,配合唔好醬汁同醃瓜,每口都有唔同味道,入面仲有魚子,係個開胃前菜。主菜:又係揀咗魚,鯛魚油香重,魚皮煎到好香,簡單少少鹽調味都已經好好食,唔錯!甜品:dark chocolate 真係好好味,平時我麻麻地慕絲,因為好膩好甜,但呢個唔會,而且個塊焦糖杏仁脆脆好食,只係另外一舊牛奶慕絲就唔太啱我口味。Overall,呢個set都係好味同好presentable,有機會會再嚟。

好!今日就試咗個lunch set,味道同視覺都有驚喜。

2020-08-20 1170 瀏覽
位於瑞吉酒店一樓「雅舍」,我覺得值得推薦比大家食餐飯,同時好適合生日同週年等慶祝活動。由金沙城APPLE STORE搭升降機落一層,跟指示行大約幾分鐘會到餐廳。服務態度nice,基本上每道菜時間控制得好好,亦會主動介紹餐牌同推薦菜式。宜家出示澳門🇲🇴身分證有7折優惠,性價比比不少街外餐廳高,而且服務又好👍 聽講Set Lunch 評價高又抵,睇來快啲安排去試下😍!.餐廳分左五部分,如需要訂位,會詢問係飲酒定用餐去安排位置,有慶祝活動可提早講定比驚喜,慶祝生日餐廳會送一個朱古力小蛋糕🎂。晚餐餐牌主食以生蠔、海鮮拼盤、主菜類等,服務員極力推介威靈頓牛扒餐車服務,而餐後有另一張餐牌,以甜品、雪糕、咖啡茶同餐後酒為主。.入座後先有酒精搓手液消毒,餐前免費service每人一杯餐前無酒精特飲,會上一個大餐包😱同薄脆,搭配4款唔同醬,仲有餐前小食,未到正餐開始已經飽幾成啊!.是日餐點:精選海鮮拼盤 ($588)威靈頓牛扒 ($448)粉紅木糠布甸 ($108).本來想額外叫生蠔,但服務員稱海鮮拼盤夠2-3人食用,唔建議再加點😅。呢個拼盤有龍蝦🦞、長腳蟹腳、生蠔🦪、蜆、甜蝦、青口,每款海鮮鮮甜,長腳

是日餐點:
精選海鮮拼盤 ($588)

威靈頓牛扒 ($448)

粉紅木糠布甸 ($108)

本來想額外叫生蠔,但服務員稱海鮮拼盤夠2-3人食用,唔建議再加點😅。呢個拼盤有龍蝦🦞、長腳蟹腳、生蠔🦪、蜆、甜蝦、青口,每款海鮮鮮甜,長腳蟹唔似自助餐咁鹹。

時間剛剛好推著餐車出來,威靈頓牛扒準備好,服務員現場切走酥皮頭尾兩端,再將牛扒一分為二,配上菠菜、薯蓉同菇等配菜拌碟,有點少可惜是先切牛扒再整配菜,搞到牛扒慘出來血水浸軟左酥皮,但觀察到第二枱唔係咁做法,好睇服務員點做,睇你好唔好彩😅。味道真心唔錯,牛扒熟成程度剛好,係酥皮影響左少少。

甜品木糠布甸酸酸甜甜,餐廳再額外送多一Set甜品拼盤比客人試,我對佢唯一記憶係好甜😂 只要你鍾意甜就會覺得好味。

_
⭐️ 各大酒店優惠令到一位難求,建議大家提早訂位。
⭐️ 需加一服務費
2020-07-21 968 瀏覽
當天有二人生日,提早將花及禮物交比餐廳,到步後再偷偷告知花跟禮物的分配,餐廳會完全配合你。餐廳環境唔錯,感覺適合慶祝特別日子的餐廳,原來當天有很多人都是慶祝生日的😂(大約6桌左右)。其中有個扇貝的菜色,雖然只有兩粒,感覺食唔飽,但真係要試下,好鮮甜,4個人食過都覺得佢好好食,而個威靈頓牛柳都好食,肉質唔怕乾同韌,係個賣相差dd咁多😅。正個晚餐菜色係視覺上同味道上都滿意(呃Like一流),員工都好細心同你講解每一道菜,服務上唔會有令你唔好嘅地方,有下次😊
餐前麵包
餐前小食
Sicilian  Red  Prawn  Carpaccio
Fassona  Beef    Tartare
Mango  Fantasy
Pick  Rose  Serradura
送的  不清楚名稱
2019-10-24 1108 瀏覽
難得黎到澳門,就梗係要食好味嘅嘢。今次特登去試St Regis酒店內嘅The Manor開餐。店員非常有禮,而且好專業。一坐低,店員就上左餐前麵包,係牛角包,熱辣辣配埋牛油,幾好食,唔夠可以再添。我地叫左個Ribeye同埋龍蝦,Ribeye有啲荷葉墊住,感覺幾清新,叫左Medium,煮得剛剛好;而龍蝦配啲汁都煮得好好食。
難得黎到澳門,就梗係要食好味嘅嘢。

2019-04-22 1754 瀏覽
朋友過生日、來這家餐廳晩餐慶祝。不竟是一家五星級酒店內的餐廳、裝潢設計華麗、空間寬敞;餐廳員工有禮、服務周到;可惜餐廳內的食物質量與價錢不成正比。如果沒有會員優惠卡可以獲得折扣,不會考慮再次光顧。
朋友過生日、來這家餐廳晩餐慶祝。

如果沒有會員優惠卡可以獲得折扣,不會考慮再次光顧。
2019-04-21
2018-10-20 2402 瀏覽
第二度來訪manor,尤記得第一次來點了八爪魚令我回味無窮,回到香港一直心思思要再吃晚上這裡人不多,氣氛放鬆,樓底比較高,枱與枱之間有點距離,有足夠私隱度,適合來一個放鬆的晚上。上次來點的八爪魚,份量超足,價錢相當便宜,在香港絕對吃不到。可惜的是今次來訪竟然沒有貸了,唯有下次來再吃。餐包有兩款,麥的底有nuts,焗得剛好,既香脆又鬆軟,吃不停口。龍蝦非常鮮美,遠不是自助餐龍蝦可比的,可惜的是份量太少了。牛比上次要好,由於底有熱石,要趕緊吃,不然過火了就口感變差。推薦的劍魚,份量足而鮮嫩,味道是不錯的,不過個人覺得有點貴了,性價比不及其他菜式。豬意外地嫩滑,加上蒜片點綴,十分不錯。份量多到兩人分吃都夠飽肚子。

龍蝦非常鮮美,遠不是自助餐龍蝦可比的,可惜的是份量太少了。