2023-11-20 185 瀏覽
之前好多朋友都有推介去澳門一定要試呢間甜品鋪,所以今次決定專程尼試一試。呢間甜品鋪係澳門有四間分店,決定去其中一間係比較近大三巴試一試。甜品舖開門時間比佢本身寫既時間晏少少,所以都要係門口等好一陣先有得入。雖然有兩層,但即使只係下午三點幾,仍然人頭湧湧,坐滿晒人。餐牌有熱既小食& 甜品可選擇,枱與枱之間空間還可以,食物好ok的,但可能我坐近門口,座位比較多蚊,環境一般般,而人手較少,所以等食物既時間都較長。我recommend ⭐️。原隻D24榴槤飄香椰皇子 ($51) ⭐️⭐️榴槤遠距離已經聞到好香,嚟到枱面更加芳香。甜品舖真係用D24既榴槤肉放係面,好厚既榴槤肉,而且口感軟綿綿,甜味適中👍🏻👍🏻👍🏻下面既椰皇子,椰子既果肉好易就刮到出來,好fresh好甜,而裏面既燉蛋都好甜好滑身,💯分既組合。。芒果班戟 ($34) ⭐️好多時候外面既班戟芒果份量好少,但呢度切開一半係芒果、一半係cream,so lucky 芒果果肉好甜,而cream雖然都好甜好滑身,但唔會搶左芒果既風頭😍真係皮薄餡靚回頭指數: ⭐️⭐️⭐️食物質素: 🌮🌮🌮🌮服務質素: ☺️☺️消費指數: 💰(TTL $85,人均消費$42.5)

我recommend ⭐️

。原隻D24榴槤飄香椰皇子 ($51) ⭐️⭐️
原隻D24榴槤飄香椰皇子

。芒果班戟 ($34) ⭐️

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️
消費指數: 💰(TTL $85,人均消費$42.5)
環境質素: ☘️☘️

* 糖朝盛世甜品餐廳 (新橋(三盞燈/白鴿巢))
新橋(三盞燈/白鴿巢)墨山街41號地下A舖

同類餐廳 #cocofood_甜品
同區餐廳 #cocofood_澳門
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
2023-06-20
下午茶