2017-08-19 1859 瀏覽
呢間日本餐廳我幾乎每次去氹仔都會食,使用日本直送食材,價錢唔貴又有水準,雖然我去過咁多次但每次都會有新鮮感,因為佢地除左基本Menu之外仲會有季節料理Menu,可以食到當季食材。(夏季)季節刺身飯$168有池魚、吞拿魚、油甘魚、火炙左口魚、海膽、車海老、三文魚子、北海道粟米同甜蛋。車海老大大條好鮮甜有膏!肉質好彈牙!魚生完全唔腥好鮮甜無筋,北海道白粟米(生食)又甜又多汁!可惜今次個海膽有少少苦呢度嘅串燒係必食嘅,今次坐正吧枱望住師傅燒真係流晒口水!見住師傅無停過手不停燒燒菠蘿牛小排卷$32牛小排沾上燒汁再卷埋菠蘿燒,菠蘿又甜又多汁鹿兒島黑豚肉鮮露荀卷$38 豚肉肉味濃,就咁灑上鹽再燒已經好好味!露荀亦都無渣(最好唔好加檸檬汁,原汁原味)仲有一樣次次黎必食嘅就係鯛魚料理,因為出面唔多地方有~鯛魚湯葛絲海鮮鍋$98鯛魚湯淆至奶白色,配料有帆立貝、蝦、蜆、魷魚、野菜同葛絲(粗日本粉絲)葛絲吸晒鯛魚湯同海鮮精華,好好味而且好彈牙!
(夏季)季節刺身飯$168

呢度嘅串燒係必食嘅,
今次坐正吧枱望住師傅燒真係流晒口水!見住師傅無停過手不停燒
燒菠蘿牛小排卷$32
牛小排沾上燒汁再卷埋菠蘿燒,菠蘿又甜又多汁

仲有一樣次次黎必食嘅就係鯛魚料理,因為出面唔多地方有~

鯛魚湯葛絲海鮮鍋$98
葛絲吸晒鯛魚湯同海鮮精華,好好味而且好彈牙!

2017-08-06
  • 季節刺身飯