🌸澳門朋友介紹我食既當地正宗葡國菜,餐廳座位有限,想食嘅話需要訂枱,另外一啲特別嘅菜式亦都需要預訂,經過官也街又唔知食乜好,可以入去坐下😂-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🐷燒乳豬乳豬需要預先同餐廳預留,如果唔係去到未必有得食。豬皮唔脆身,但係算多肉,不過數量得四件,可以試一次-🥗豬耳沙律豬耳沙律第一次聽,味道係香港比較少有既味道。入面有橄欖、蔥芫,豬耳爽口,細細粒易入口,不知不覺食左好多😂-🇵🇹葡式炒蜆呢個可以唔洗考慮,成碟好多係殼,而且薯仔多過蜆,可能佢比錯葡式炒薯仔我😂-🍷𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚呢個比較特別,入口質感同味道同𝐦𝐮𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐰𝐢𝐧𝐞差唔多,用什果煮過,所以酒會有果香味👍🏻-小編香港朋友話封關前好好食,唔知係咪因為疫情搞到味道變左,不過呢間餐廳有濃厚葡式氛圍,澳門朋友又推薦,相信佢覺得呢間餐廳好代表到澳門,所以想體驗可以試下,但菜式就試少少算,唔好曬𝐪𝐮𝐨𝐭𝐚📍 山度士葡式餐廳 (氹仔舊城區)氹仔舊城區官也街20號環境:🌸🌸🌸味道:🌸🌸服務:🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸-
🌸
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🐷燒乳豬
🥗豬耳沙律
🇵🇹葡式炒蜆
🍷𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚

📍 山度士葡式餐廳 (氹仔舊城區)
氹仔舊城區官也街20號

環境:🌸🌸🌸