2010-08-12 288 瀏覽
睇左之前四個食評, 就林住中午去試下呢個「亞蘇」總括黎講係nice既唔洗等好耐, 買飛, 係人山人海搵埋位就啱啱好有得食 (10分鐘左右)我叫左個特色火車頭跟杯馬拉柑桔冰講左正點先啦︰1. 啲牛肉大大塊, 唔太薄, 但生牛肉軟淋好易熟, 同埋都幾多2. 牛丸彈牙, 信佢係手打的3. 成碗粉夠晒大碗, 大概係平時係屋企煮一個面既份量既1.5倍, 所以一定夠飽4. 啲洋葱、芫茜都配得幾好, 食完都無口臭5. 我專登飲佢啲湯, 雖然味道就唔係好似之前幾個食評講得咁好飲, 但飲得出落好少味精, 飲完都唔口渴既, 好湯到講不足既地方︰1. 論味道三盞燈好出名食鮮牛肉粉既味道較勝一籌2. 牛丸好吃, 可惜咁大碗面得兩粒, 仲有一樣餸係牛栢葉, 但份量都係少少咁, 基本上特色火車頭其實只不過係鮮牛肉牛丸粉.....一碗收$32 我會揀去三盞燈度吃兩碗較好味既鮮牛肉粉, 都係$303. 杯柑桔冰好似無傳聞中咁特別, 其實只係話梅青檸冰 (賣相麻麻)...今日個杯仲係唔夠凍的, 單叫$12 (普通茶餐廳茶杯size), 跟餐$6, that's why 我老公覺得不如行過隔離 "黎黎"超市度買野好過,
睇左之前四個食評, 就林住中午去試下呢個「亞蘇」

總括黎講係nice既

我叫左個特色火車頭跟杯馬拉柑桔冰

講左正點先啦︰
2. 牛丸彈牙, 信佢係手打的
4. 啲洋葱、芫茜都配得幾好, 食完都無口臭

到講不足既地方︰
1. 論味道三盞燈好出名食鮮牛肉粉既味道較勝一籌
3. 杯柑桔冰好似無傳聞中咁特別, 其實只係話梅青檸冰 (賣相麻麻)...今日個杯仲係唔夠凍的, 單叫$12 (普通茶餐廳茶杯size), 跟餐$6, that's why 我老公覺得不如行過隔離 "黎黎"超市度買野好過, 又或者我覺得買杯 "gosell" 會開心啲

下次行"發發伴" 我都會過黎呢度再吃野既, 野飲就.........hehe 見人見致
2010-08-12
  • 手打牛丸