一直以來每次到澳門要食葡國菜都很少會幫襯有名氣的餐廳,因為每次聽朋友說都是中伏居多,但每次到澳門食左呢間有名餐廳,完全顛覆左我既諗法。最驚艷到我的是非洲雞、葡國蜆及乳豬!非洲雞-口味偏甜帶辣,雞肉不柴,愈食愈想食,d味用黎撈飯、點薯條一流!必食推介之一!葡國乳豬連飯-皮薄脆,味道適中,之前食過幾間葡國乳豬,呢間個味最好!底下d焗飯都好好味!葡國炒蜆-惹味少少辣!蜆對我來說是很難會打動到我,因為由細到大都食到厭了,但呢碟蜆個味正之餘,d蜆夠新鮮冇沙,好耐冇食過好味既炒蜆喇!對比牛扒比較建議大家叫燒豬柳!雖然睇相有d乾,但係食落一d都唔乾!朋友話俾牛扒好食!其他食物都可接受。我地一行人6:30食飯,食左一小時要趕船番香港,7:30門口已聚滿人!建議大家要book位!

最驚艷到我的是非洲雞、葡國蜆及乳豬!
非洲雞

葡國乳豬