2024-03-15 62 瀏覽
今次我哋再嚟返呢間位於澳門中心地帶🏛️嘅人氣Cafe。呢度就喺新馬路🚥、議事亭前地側邊,唔怪得咁受歡迎😆。今次我哋再食,發覺佢嘢食嘅質素都提升咗💕,仲有新嘅開心果item㖭🌰。呢度嘅行政套餐,除咗主菜🍝,仲包埋沙律🥗、湯♨️、脆蒜蓉包🧄、飲品🍸,星期一至五10:00-15:00供應📆,公眾假期除外,另收加一服務費。.🦐黑虎蝦牛油果意粉($108)虎蝦燒香咗表面🔥,令到甲殼嘅香味融入埋蝦肉裏面🦐,咬落去肉質彈牙,而且夠大隻😍。意粉嘅調味都啱啱好,忌廉口感濃郁得嚟🍦,味道唔會太膩,好啱配埋牛油果🥑綿滑嘅質感一齊食,而且牛油果仲有清香嘅感覺🎐,食落濃厚又滿足。.🐮拉絲芝士紅酒燉牛肉飯($108)牛肉嘅份量好多🤤,而且煮得入味,亦都夠腍身🫦,燉紅酒嘅味道🍷,同埋濃郁嘅芝士發酵香味都好出🧀。意大利飯本身亦都有忌廉醬包圍着每個飯粒🍛,口感幾好。.🌰開心果拿鐵(無咖啡因)開心果味夠香💕,開心果控一定要試🥰,加上呢度嘅拿鐵係純牛奶嘅意思🍼,怕咖啡苦澀味嘅朋友都可以試🙌🏻。而且奶香味同開心果味嘅平衡好好🤩。.🍇一葉菩提(青提子、青檸、薄荷、梳打)味道清新,青檸🍋薄荷🪴配埋果香嘅提子,好夾濃郁嘅食物👅。飲落仲
🦐黑虎蝦牛油果意粉($108)
🐮拉絲芝士紅酒燉牛肉飯($108)
🌰開心果拿鐵(無咖啡因)
🍇一葉菩提(青提子、青檸、薄荷、梳打)
味道清新,青檸🍋薄荷🪴配埋果香嘅提子,好夾濃郁嘅食物👅。飲落仲有提子果肉㖭😋,果香味更加出。
🍠金沙芋泥千層($35)
芋泥味道香濃🥳,清甜嘅味道好夾金沙鹹蛋黃嘅香味🍳,再加埋傳統千層蛋糕嘅忌廉香味🍦融和晒咁多種味道埋一齊。各個比例都拿捏得好好🙌🏻,以甜奶香為主調,之上帶出甜芋、鹹香味💕。
2024-03-12