因為疫情已經三年無黎過澳門,今次終於都可以過大海搵好嘢食!😚今次重回澳門嘅第一餐揀左位於花城區嘅LAXCAFE~LAXCAFE 係一間澳式咖啡廳,除左有好多唔同嘅西式食物選擇外,呢到最特別嘅係佢地獨有嘅澳式 Fusion食物!由香港突登過黎,一定要問下佢地 staff 有咩招牌菜推介,等我試過~~蝦醬炸雞排三文治 🐤🥪估唔到蝦醬同炸雞原來係咁夾!第一次食到呢個 combo,可以再戰 😍 雞扒炸得啱啱好!一咬落去超級Juicy肉汁爆晒出黎!連埋新鮮蕃茄生菜一齊食,唔會好膩,黎到必試!!聚點龍蝦卷 🦞龍蝦肉份量超多!每咬一啖都係滿滿嘅龍蝦肉,加上醬汁調味做得好好,唔會搶走龍蝦本身嘅鮮味,加埋清新嘅田園沙律伴碟,好滿足 😚水牛城雞翼 見到 blue cheese 已經一定要叫黎試,果然無失望 😋 雞翼好入味又唔會太辣太重口味,醬料岩岩好,上枱個炸皮仲係卜卜脆,加埋濃濃嘅藍芝士dipping sauce,真係好食又過癮!Freak Shake 🍩🥤哇哇哇 卡路里嘅大炸彈!Star of this meal 😍😍😍 個外表已經贏哂,好靚又好飲~雜莓味嘅奶昔配上一大一細嘅冬甩,杯邊仲有啲又甜又脆嘅

蝦醬炸雞排三文治 🐤🥪

聚點龍蝦卷 🦞

水牛城雞翼

Freak Shake 🍩🥤
哇哇哇 卡路里嘅大炸彈!Star of this meal 😍😍😍 個外表已經贏哂,好靚又好飲~雜莓味嘅奶昔配上一大一細嘅冬甩,杯邊仲有啲又甜又脆嘅小星星,偶爾飲一杯真係滿足晒想食甜野嘅心!加上顏色超豐富!立即少女心大爆發!😚😚💓