📍#云.手工火鍋尖沙咀存在着多元美食匯集區,火煱店屬於一個大眾常去的餐廳,因為可以點選不同美食,又可以邊食邊談天的享受。今次帶大家去食嘅就係尖沙咀出名嘅火鍋店,佢嘅位置位於尖沙咀中心點,交通非常方便。火焰三椰雞鍋 $328店員首先會用乾鍋形式炒香雞肉、椰子肉和紅蘿蔔,待炒到半熟時就會加入料酒,用火槍點燃後聞到陣陣酒香。最後會倒入新鮮嘅椰子汁做湯底,店員會幫我地隔走湯面上油份,一鍋充滿椰香味又有雞湯濃郁嘅味道,喝下是十分暖心,清甜,而且雞件經過乾炒可鎖住肉汁,一啲才都唔乾柴👏🏻招牌牛肉拼盤 $398拼盤入面有本地手切牛,安格斯牛肉,牛心椗,牛舌,牛胸爽,牛柳粒,非常多選擇,加上餐廳特別嘅擺盤,打卡一流。牛肉在湯底游走數十秒,就可享用,牛肉新鮮,安格斯最為入口即溶,油脂豐富,牛胸爽爽口彈牙,推介🙌🏻自家黑松露蟹肉餃 $68本人非常喜愛餃子,每一次去不同餐廳都會點,今次餃令人喜出望外,黑松露配上蟹肉,十分有趣,沒有違和感,非常好味😋竹蔗茅根 $68打邊爐必備涼茶,材料十足,唔太甜😍——————————————- 📍 云手工火鍋店 (尖沙咀)🏠 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓#hk

📍#云.手工火鍋

火焰三椰雞鍋 $328

招牌牛肉拼盤 $398

自家黑松露蟹肉餃 $68
黑松露配上蟹肉,十分有趣,沒有違和感,非常好味😋

竹蔗茅根 $68
打邊爐必備涼茶,材料十足,唔太甜😍

——————————————-
📍 云手工火鍋店 (尖沙咀)
🏠 尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓

#hkfoodstep
#hkfoodstep尖沙咀
#hkfoodstep 火鍋
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#尖沙咀美食
  • 火焰三椰雞鍋
  • 招牌牛肉拼盤
之前有朋友推介過瑞生酒店呢間火鍋店幾好食,趁呢兩日涼涼哋我都去咗試試!話晒開喺酒店地帶🏨,呢度嘅裝潢確係幾靚😍,好有中式氣派,夠光猛。環境乾淨整齊,亦有幾間VIP包箱,不過價位就相對貴啲啲🤏🏻。嚟之前已經諗定要嗌好出名嘅火焰鍋🔥,有點火睇,好澎湃又啱晒打卡!🥘火焰三椰雞鍋🩷 $328店員會幫你先用牛油炒熱啲雞,落啲酒就會點火炒香佢🔥。鍋入面有椰子肉同海底椰,再淋上新鮮即開嘅椰青同椰皇水🥥,加埋雞湯煲滾佢就飲得。呢個湯底真係冇得輸,係正宗新鮮嘅椰子雞湯🤤!超超超清甜!我都飲左3碗,好滋補呀✨!啲雞份量都好多,用咗牛油同酒炒香,更加好味同嫩滑。好滿意呢個鍋🩷,好好味,值回呢個價錢。🥩美國安格斯牛肉(中) $268 安格斯牛係必點,份量都唔少𠻹!肉質好靚,充滿雪花紋路❄️,切得又夠薄,淥5-8秒就食得。🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)🩷$68好畀到驚喜我,極推介要嗌⭐️💫!首先佢個餃皮整得好薄,整熟咗會見到係半透明咁,但擺入鍋滾咁耐又冇穿窿喎,包得好好👍🏻。個餃入面包咗滿滿嘅菇碎同蟹肉碎,個黑松露味好出,Real正✨,好好味😋!🍡手打黑松露墨魚丸(半份) $52呢度都幾多手打同手工製嘅食材,咁唔怪得

🥘火焰三椰雞鍋🩷 $328

啲雞份量都好多,用咗牛油同酒炒香,更加好味同嫩滑。

好滿意呢個鍋🩷,好好味,值回呢個價錢。

🥩美國安格斯牛肉(中) $268

安格斯牛係必點,份量都唔少𠻹!
肉質好靚,充滿雪花紋路❄️,切得又夠薄,淥5-8秒就食得。

🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)🩷$68
好畀到驚喜我,極推介要嗌⭐️💫!

🍡手打黑松露墨魚丸(半份) $52

呢度都幾多手打同手工製嘅食材,咁唔怪得餐廳Tag自己係手工火鍋💁🏻‍♀️。墨魚丸好彈牙,正常發揮,但唔算好特別,建議留返Quota去嗌多份黑松露餃食🤣。

🥬雜菜拼盤 $88
都幾大兜,入面擺滿唔同種類嘅菜,粟米都比夠4嚿你,仲要全部都好新鮮,係靚菜💚!(連媽咪都讚好)

🔸粉絲 $38
畫龍點睛一定要嗌返個粉絲!
因為今次冇嗌海鮮,個湯底都Keep得幾清下,啲粉絲索晒椰子雞湯汁,正👍🏻!

可樂 $18 x 2

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧

整體食材質素好唔錯,好新鮮。店內仲有自己嘅大魚缸🐟,保證你嗌嘅海鮮都係新鮮即劏即上。

要一讚呢度Service非常好,每一枱嘅9宮格醬酒盤都擺得勁整齊💁🏻‍♀️。店員除咗會幫手起鍋,仲會幫你片走啲油同定時主動幫你加湯,真係好唔錯👍🏻!

如果想食返個有質素嘅邊爐,好推介呢間🙌🏻!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
  • 火焰三椰雞鍋
新年好友👯 👯開年🧧聚會飯,book 咗尖沙咀嘅火鍋,食豐富嘅一餐!🔥火焰沙白蟹🦀鍋店員先放沙白及花蟹🦀入鍋內炒香,之後倒入少少酒🍶,立即出現火焰效果🔥再炒(打卡位📸),最後加入上湯,湯底煲滾後,每人先品嚐一碗湯,鮮甜海鮮味道,再用湯底打邊爐🔥牛肉拼盤 (中)🐮可以一次過試6款牛嘅部位🤗🔸本地牛肉:牛肉肥瘦分明,入口🔸安格斯牛:滾幾秒就食得,有少少咬口,牛肉味好香濃,食得出係正野👍🏻🔸牛舌:爽口味香🔸牛胸爽:滾10秒便可以吃,非常爽口🔸牛柳粒:牛柳粒就要滾耐啲,我鍾意大概七成熟裏面仍然保持肉汁🔸牛心椗:滾10秒便可以吃,咬落油脂豐富,估唔到好香牛味😋🔥西班牙黑毛豬黑毛豬都幾大塊,咬落吾鞋口,肉質比一般豬肉更柔軟🔥香煎鵝肝墨魚丸外層彈牙墨魚丸,裡面有好香嘅鵝肝味道,有驚喜呀🔥手打鹹蛋黃蝦丸蝦丸夠彈牙,個餡係半融又邪惡嘅鹹蛋黃🥰🔥 手打墨魚丸 + 香菇貢丸新鮮墨魚丸夠彈牙🔥雜菜拼盤雜菜拼盤豐富,包括粟米🌽、蕃茄🍅、娃娃菜、西洋菜、唐生菜🥬🔥台灣水蓮水蓮細細長長,如同一條條綠色絲繩,口感爽口,是低卡高纖的健康食物,適量食用有助於減肥及消水腫🔥自家製黑松露蟹餃好香黑松露菌味道,仲食到一條條蟹肉

🔥火焰沙白蟹🦀鍋

🔥牛肉拼盤 (中)🐮
可以一次過試6款牛嘅部位🤗
🔸本地牛肉:牛肉肥瘦分明,入口
🔸牛舌:爽口味香
🔸牛胸爽:滾10秒便可以吃,非常爽口
🔸牛心椗:滾10秒便可以吃,咬落油脂豐富,估唔到好香牛味😋

🔥西班牙黑毛豬
黑毛豬都幾大塊,咬落吾鞋口,肉質比一般豬肉更柔軟

🔥香煎鵝肝墨魚丸
外層彈牙墨魚丸,裡面有好香嘅鵝肝味道,有驚喜呀

🔥手打鹹蛋黃蝦丸
蝦丸夠彈牙,個餡係半融又邪惡嘅鹹蛋黃🥰

🔥 手打墨魚丸 + 香菇貢丸
新鮮墨魚丸夠彈牙

🔥雜菜拼盤
雜菜拼盤豐富,包括粟米🌽、蕃茄🍅、娃娃菜、西洋菜、唐生菜🥬

🔥台灣水蓮

🔥自家製黑松露蟹餃
好香黑松露菌味道,仲食到一條條蟹肉

🔥極茜豚肉餃
極多芫荽混合豬肉做餃子餡料,味道都幾香

🔥鮮蝦雲吞 + 招牌韭菜餃
兩款餃子都是新鮮即製的,餃子皮夠薄,塞滿脹卜卜豐富的餡料

🔥稻庭烏冬 + 台灣寬粉
好大碟寬粉,烏冬及寬粉索哂個火鍋湯底好入味好食😋

🔥竹蔗茅根
火鍋必備嘅飲品,清潤解渴
2024-02-21
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
  • 火焰沙白蟹鍋
  • 招牌牛肉拼盤
2024-02-08 847 views
臨近農曆新年好多地方都難訂位, 幸好早一日可以訂到云手工火鍋店,位於尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓。 店內環境比較狹窄, 欠舒適度。 當晚我們點了雞肝$58、 避風塘雞軟骨$68、 松茸雞翅冬瓜魚鍋$368、 桶蠔$168、 牛肉拼盤$388、 手打黑松露墨魚丸$52、 台灣蛋餃$58、 招牌韮菜餃$48、 萵片$58、鮮枝竹$38、豆腐$38、 自家製響鈴$68、 手打芝心牛丸$52、 皇帝菜$48、 鴨血$78、 黃沙豬潤$68、 稻庭烏冬$48、 可樂$18、雪碧$18、 白酒$368、 醬料四人$112。 首先講下個鍋底,松茸雞翅冬瓜魚鍋的湯底味道清清地, 但價錢比較進取。 桶蠔正常味道, 牛肉拼盤唔算抵食, 份量算少。 至於丸類收費都貴,每人只有一粒,其他火鍋配料就正常發揮。 埋單大約每人九百幾, 性價比不算高😉。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

云手工火鍋店

埋單大約每人九百幾, 性價比不算高😉。
松茸雞翅冬瓜魚鍋

手打芝心牛丸

避風塘雞軟骨

鮮枝竹

2024-02-05
今日天氣凍咗好多,同朋友喺尖沙咀行完街就想打邊爐,揀咗The One隔離嘅瑞生酒店入面嘅云手工火鍋店。餐廳入面座位寬敞,仲有幾間VIP房俾一大班人book枱圍住張圓枱打邊爐,私隱度幾高。火鍋醬料上碟都幾精緻,九宮格托盤俾客人自己撈,選擇足夠,有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同秘製辣油。湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋,十分有驚喜,上枱時鍋入面有半隻雞、椰子肉同紅蘿蔔,職員會先將鍋入面嘅雞件煎香,再加入白酒,然後點火,製造火焰嘅視覺效果同時亦都將酒味滲入啲雞件入面,之後冚蓋滾一陣再加入新鮮椰青、椰皇同熬製過嘅雞湯,就完成一個非常濃郁清甜嘅椰子雞湯底,滾起之後未落火鍋料已經先飲咗兩碗湯。呢間餐廳嘅火鍋配料選擇好多,有唔同嘅肉類、海鮮、刺身、餃類、丸類、蔬菜同串燒,我哋嗌咗美國安格斯牛肉、手打黑松露墨魚丸、牛骨牛汁丸、娃娃菜同粉絲。美國安格斯牛肉係薄切嘅牛肉片,份量合理,食落有牛味,肥瘦適中。半份嘅丸有四粒,手打黑松露墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露香味,牛骨牛汁丸咬落去都彈牙爆汁,食得出係真材實料嘅牛丸,最後嘅娃娃菜同粉絲吸晒啲椰子雞湯嘅精華真係好好食,推介大家冬天嚟呢

火鍋醬料上碟都幾精緻,九宮格托盤俾客人自己撈,選擇足夠,有生蒜、炸蒜、芫荽、蔥粒、辣椒粒、芝麻醬、沙嗲醬、沙茶醬同秘製辣油。湯底方面我哋揀咗火焰三椰雞鍋,十分有驚喜,上枱時鍋入面有半隻雞、椰子肉同紅蘿蔔,職員會先將鍋入面嘅雞件煎香,再加入白酒,然後點火,製造火焰嘅視覺效果同時亦都將酒味滲入啲雞件入面,之後冚蓋滾一陣再加入新鮮椰青、椰皇同熬製過嘅雞湯,就完成一個非常濃郁清甜嘅椰子雞湯底,滾起之後未落火鍋料已經先飲咗兩碗湯。呢間餐廳嘅火鍋配料選擇好多,有唔同嘅肉類、海鮮、刺身、餃類、丸類、蔬菜同串燒,我哋嗌咗美國安格斯牛肉、手打黑松露墨魚丸、牛骨牛汁丸、娃娃菜同粉絲。美國安格斯牛肉係薄切嘅牛肉片,份量合理,食落有牛味,肥瘦適中。半份嘅丸有四粒,手打黑松露墨魚丸食落去彈牙,有淡淡嘅黑松露香味,牛骨牛汁丸咬落去都彈牙爆汁,食得出係真材實料嘅牛丸,最後嘅娃娃菜同粉絲吸晒啲椰子雞湯嘅精華真係好好食,推介大家冬天嚟呢間火鍋店打個暖笠笠嘅邊爐!

📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
美國安格斯牛肉
火鍋醬料
美國安格斯牛肉
手打黑松露墨魚丸
🍽️ 火焰三椰雞鍋 $328很值得試的湯底,好看又好喝!先煎香了雞肉,再倒入椰青水及椰皇水,煮滾後每人先喝一碗椰子雞湯🥣 超香椰子味😋 不夠飽 還可以把雞肉吃掉😂🍀🍽️ 美國安格斯牛肉 $378滾5至10秒就夠了!肥瘦均勻,如果厚切少少會更好😝🍀🍽️ 西班牙黑毛豬 $188脂肪不算多,減肥中的朋友也可以放心吃~🍀🍽️ 手打芝心牛丸 $52芝士流心,但不是爆汁的那款,大家可以放心熱辣辣食🤣🍀🍽️ 自家製黑松露蟹肉餃 $68餃皮很薄很滑,黑松露味不算太濃🍀🍽️ 自家製響鈴 $68很久沒有吃響鈴,就是怕有油溢味。但這個自家製的沒有喔,而且超薄的!🍀🍽️ 冬瓜片 $48切得很有心思的冬瓜片☺️ 最後吃幾片,清清口腔~🍀🍽️ 荔枝豚肉串 $48有驚喜的串燒🤩 豚肉燒得剛好🔥 包著荔枝 甜甜的😚 像是甜品,挺特別的!🍀
🍽️ 火焰三椰雞鍋 $328

🍽️ 美國安格斯牛肉 $378

滾5至10秒就夠了!肥瘦均勻,如果厚切少少會更好😝
🍽️ 西班牙黑毛豬 $188

脂肪不算多,減肥中的朋友也可以放心吃~
🍽️ 手打芝心牛丸 $52

芝士流心,但不是爆汁的那款,大家可以放心熱辣辣食🤣
🍽️ 自家製黑松露蟹肉餃 $68

餃皮很薄很滑,黑松露味不算太濃
🍽️ 自家製響鈴 $68

🍽️ 冬瓜片 $48

切得很有心思的冬瓜片☺️ 最後吃幾片,清清口腔~
🍽️ 荔枝豚肉串 $48

🍀
´༎ຶД༎ຶ`真係好想比大家知呢間隱世高質火鍋‼️餐廳位於尖沙咀酒店入面, 超值價錢裝潢高檔有氣派, 服務一流最梗要係全部真材實料😭食材超高質!!🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 火焰三椰雞鍋 $328先輕輕將椰肉, 雞肉, 海底椰炒香半熟加入料酒燃起熊熊烈火🔥最後倒入原個椰子+椰皇+椰奶滾幾分鐘未開蓋已經聞到超重椰香味店員幫手隔油後就筆咗碗湯飲一秒置身海南島…..🌴椰香十足清甜仲要讚下隻雞好高質, 雞肉白滑嫩雞味濃帶有些許油脂, 呢個湯底完全無可挑剔👍🏻🟢 —— 香煎鵝肝墨魚丸 $68墨魚漿包住鵝肝, 咬落鵝肝油香傾湧而出墨魚味亦好突出, 爽口彈牙有特色🟢 —— 自家製黑松露蟹肉餃 $68呢個真係必食🏆黑松露味主壩全場!!!餃子皮煙韌薄身餡多, 咬落爆緊黑松露汁🟢 —— 手打蝦丸 $48一樣高質!爽口彈牙蝦鮮味超出感覺無添加麵粉, 仲會咬到鮮蝦肉🟢 —— 招牌酥炸惹味茄子 $68炸茄子最驚油淋淋 但呢個質素拍得住中菜館椒鹽炸蒜香口鑊氣重 惹味而不膩🟢 —— 自家製黃金炸魚皮 $88炸得脆身就基本啦, 重點係鹹蛋出色每一塊裹滿鹹蛋💥熱辣辣超香脆惹味🟢
´༎ຶД༎ຶ`真係好想比大家知呢間隱世高質火鍋‼️

餐廳位於尖沙咀酒店入面, 超值價錢
裝潢高檔有氣派, 服務一流
最梗要係全部真材實料😭食材超高質!!
🟢 —— 火焰三椰雞鍋 $328
先輕輕將椰肉, 雞肉, 海底椰炒香
半熟加入料酒燃起熊熊烈火🔥
最後倒入原個椰子+椰皇+椰奶滾幾分鐘
未開蓋已經聞到超重椰香味
店員幫手隔油後就筆咗碗湯飲
一秒置身海南島…..🌴椰香十足清甜
仲要讚下隻雞好高質, 雞肉白滑嫩雞味濃
帶有些許油脂, 呢個湯底完全無可挑剔👍🏻

🟢 —— 香煎鵝肝墨魚丸 $68
墨魚漿包住鵝肝, 咬落鵝肝油香傾湧而出
墨魚味亦好突出, 爽口彈牙有特色

🟢 —— 自家製黑松露蟹肉餃 $68
呢個真係必食🏆黑松露味主壩全場!!!
餃子皮煙韌薄身餡多, 咬落爆緊黑松露汁

🟢 —— 手打蝦丸 $48
一樣高質!爽口彈牙蝦鮮味超出
感覺無添加麵粉, 仲會咬到鮮蝦肉

🟢 —— 招牌酥炸惹味茄子 $68
炸茄子最驚油淋淋 但呢個質素拍得住中菜館
椒鹽炸蒜香口鑊氣重 惹味而不膩

🟢 —— 自家製黃金炸魚皮 $88
炸得脆身就基本啦, 重點係鹹蛋出色
每一塊裹滿鹹蛋💥熱辣辣超香脆惹味

🟢 —— 串燒|牛舌心 $58|粟米串 $28
呢個真係驚喜😂連串燒都做到居酒屋級數
牛舌厚切爽口, 牛味濃郁香醇
粟米超好食!! 外層微甜燒到焦香, 超清甜無渣
🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️
p.s. 性價比真係無得輸😭….
食材好服務好環境好!!食得超開心!!
✏️整體評分:#foodiefairy_5分
💸人均消費:$300
📍地點:云手工火鍋店 (尖沙咀) @cloud.handmade.hotpot
尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
  • 手打蝦丸
  • 牛舌心
  • 粟米串
3 day(s) ago 0 views
哩間火鍋店真係夠曬高檔,開系酒店地帶段,裝修好豪華,系中國風,係我中意噶環境,環境好乾淨,而且服務態度好好添,帶老媽子來最合適啦。老媽子話最中意吃個個火焰三椰雞煲,對得住個價錢,哩個煲裡面有椰子肉同埋椰汁,加埋只雞一起煲噶,因為好足料,所以超級鮮甜,雞噶份量都夠曬足,老媽子自己就飲左3碗了,不停甘讚,不過就係價錢方面有滴貴,偶爾來一餐還是可以的。
5 day(s) ago 0 views
火鍋店會現場有專人手為食客煮製火鍋。我哋叫咗個火焰三椰雞鍋,店員親自為我地起鍋,先將雞件略炒加埋有好多椰子肉 香氣四溢。之後再灑上酒,然後一把火點燃,瞬間燃起陣陣火焰,讓整個用餐體驗增添了一絲刺激感。再加入新鮮的椰青、椰皇和椰子雞湯,燉煮出濃郁的椰子風味。當湯底煮滾後,店員還會貼心地幫我們隔油,確保我們享受到最純淨的湯底。火鍋店還提供多款特色火鍋配料。他們的牛骨牛汁丸鮮嫩多汁,入口彈牙,絕對是肉食愛好者的首選。我好喜歡海鮮,所以試左他們的鮮蝦雲吞,鮮甜彈牙。手打的黑松露墨魚丸則帶著獨特的香氣,讓您一試難忘。此外,他們還提供雜菌拼盤和蜂巢豆腐,都好新鮮。由於太肚餓,所以再叫左一些小食。他們的泰式蝦餅外脆內嫩,搭配特製的泰式醬汁,絕對是下酒的好點心。阿波尾手羽先則是燒得外皮香脆,吃起來鮮嫩多汁,真係滿足我既味蕾。這間火鍋店的火鍋美味,還有多款精選配料和小食,食野時又可以享受舒適乾淨的用餐環境。

牛骨牛汁丸
我好喜歡海鮮,所以試左他們的鮮蝦雲吞,鮮甜彈牙。
鮮蝦雲吞
手打的黑松露墨魚丸則帶著獨特的香氣,讓您一試難忘。
手打黑松露墨魚丸
此外,他們還提供雜菌拼盤
雜菌拼盤
和蜂巢豆腐,都好新鮮。
蜂巢豆腐

蜂巢豆腐
泰式蝦餅
阿波尾手羽先
2024-05-12 0 views
高質火鍋店推介!三椰雞鍋點火炒得勁香,之後加埋兩個椰青同濃縮雞湯一齊煮,好好味😋仲有依度串燒真係要試下,好惹味!Food list🍽️火焰三椰雞鍋 $328用料好足,原隻雞係鍋,淋酒點火炒,香味噴鼻😋然後就加椰青水同雞湯,飲左d雞湯先,好濃郁!之後就可以食雞la😋美國安格斯牛肉 $268(中)牛肉好嫩好靚!自家製黑松露蟹肉餃 $128/一份黑松露香味好濃,有滿滿蟹肉😍豬頸肉 $128爽口豬頸肉正啊!泰式蝦餅 $88蝦餅好彈牙香口!西班牙伊比利亞黑毛豬肋條 $68美國安格斯牛小排 $68肉質好靚,入口牛味香濃!手打鹹蛋黃蝦丸 $52/半份中間有香香鹹蛋蓉,好夾,正!醬料 $28/位

仲有依度串燒真係要試下,好惹味!

Food list🍽️
火焰三椰雞鍋 $328

美國安格斯牛肉 $268(中)

牛肉好嫩好靚!
自家製黑松露蟹肉餃 $128/一份

黑松露香味好濃,有滿滿蟹肉😍
豬頸肉 $128

爽口豬頸肉正啊!
泰式蝦餅 $88

蝦餅好彈牙香口!
西班牙伊比利亞黑毛豬肋條 $68

美國安格斯牛小排 $68

肉質好靚,入口牛味香濃!
手打鹹蛋黃蝦丸 $52/半份

中間有香香鹹蛋蓉,好夾,正!
醬料 $28/位
2024-05-06
2024-05-12 0 views
放工同幾個好友去咗間裝修得有氣派嘅火鍋店,店内座位寬敞,燈光柔和,而且仲有幾間VIP房,私隱度真係好高,適合聚會。火焰三椰雞鍋店員先用乾鍋炒香雞肉、椰子肉和紅蘿蔔,加入酒用火槍點燃,視覺上非常震撼,倒入新鮮椰青水同埋濃湯做湯底,仲會隔走湯面上油份。湯底清甜而香濃,雞肉鮮嫩。手打芝心牛丸口感彈牙,咬落去肉汁豐富,芝士內餡帶來一種獨特嘅醇香滑順感。手打鹹蛋黃蝦丸創意十足配搭,蝦肉鮮美,同鹹蛋黃嘅鹹香完美結合。自家製黑松露蟹肉餃餃子嘅皮超薄,黑松露嘅深邃香味同蟹肉嘅細膩口感在口中綻放,必試之選。花雕醉滑牛牛肉經過花雕酒浸泡,肉質變得更加柔軟,花雕酒嘅香氣細膩,提升咗牛肉嘅風味,牛肉入口滑嫩。串燒今次試咗日本鱈魚干同埋廣島蠔,鱈魚干入口香脆,點少少蛋黃醬食好滋味;廣島蠔肉質鮮嫩,入口juicy,串燒都好高質。

手打芝心牛丸

手打鹹蛋黃蝦丸
創意十足配搭,蝦肉鮮美,同鹹蛋黃嘅鹹香完美結合。

串燒
廣島蠔
廣島蠔
  • 手打鹹蛋黃蝦丸
2024-05-12 0 views
尖沙咀竟然有間隱世酒店樓上火鍋✨!成日呢頭行街但冇乜為意🙂‍↔️唔知幾時開店🤨咁啱想打邊爐就見到地面個牌就上左去🪧上到去坐得舒服 食物質素又幾好喎~1️⃣火焰沙白蟹鍋 $338呢個湯底非常足料!好多卜卜蜆、又有幾隻生猛大蝦🦐 店員先加酒煮一煮海鮮 點火一刻就見到火焰🔥🤗 之後就加入魚湯~店員推介我地飲返兩碗魚湯 之後先開始邊爐!的確鮮味十足😍2️⃣牛肉拼盤(小) $388呢個拼盤都幾多元化 岩晒選擇困難既我地😝有本地手切牛肉、安格斯牛肉、牛舌、牛柳粒、牛心掟~當中最正係手切牛肉!全部都有4-5塊🥩厚度適中感覺兩人份量剛剛好~3️⃣紐西蘭羊肉片 $138羊肉又係我地另一個favorite🐑😉超正!4️⃣鴨血 $78好好食🤤真係同米線舖或連鎖店任食既鴨血係唔同質素🤩咬開就明我講乜😌5️⃣自家製響鈴 $68即叫即炸 吸到湯底精華😆夠晒邪惡🤪

尖沙咀竟然有間隱世酒店樓上火鍋✨!
上到去坐得舒服 食物質素又幾好喎~

1️⃣火焰沙白蟹鍋 $338
呢個湯底非常足料!
好多卜卜蜆、又有幾隻生猛大蝦🦐
店員推介我地飲返兩碗魚湯 之後先開始邊爐!的確鮮味十足😍

2️⃣牛肉拼盤(小) $388
呢個拼盤都幾多元化 岩晒選擇困難既我地😝
有本地手切牛肉、安格斯牛肉、牛舌、牛柳粒、牛心掟~
當中最正係手切牛肉!全部都有4-5塊🥩厚度適中
感覺兩人份量剛剛好~

3️⃣紐西蘭羊肉片 $138
羊肉又係我地另一個favorite🐑😉超正!

4️⃣鴨血 $78

5️⃣自家製響鈴 $68
即叫即炸 吸到湯底精華😆夠晒邪惡🤪
2024-05-10 0 views
又同屋企人去打邊爐🐰好仲意個火焰三椰雞鍋😍炒得好有氣勢🔥仲有專人幫你去油!仲有推介d串燒,d牛小排好好味😋黑毛豬肋條都好正呢!打邊爐就一定會叫牛肉,叫左個中size美國安格斯牛肉,d牛肉好嫩身又新鮮!自家製黑松露蟹肉餃都係我好仲意既食材之一,滿滿黑松露味,都食到蟹肉好足料!爽口豬頸肉I like!泰式蝦餅炸得金黃香口,脆得黎又滋味!第一次食手打鹹蛋黃蝦丸,几好味,中間夾住鹹蛋黃好特別!依度另外醬料收費係$28一位!

又同屋企人去打邊爐🐰

好仲意個火焰三椰雞鍋😍炒得好有氣勢🔥仲有專人幫你去油!

仲有推介d串燒,d牛小排好好味😋黑毛豬肋條都好正呢!

爽口豬頸肉I like!

泰式蝦餅炸得金黃香口,脆得黎又滋味!

第一次食手打鹹蛋黃蝦丸,几好味,中間夾住鹹蛋黃好特別!

依度另外醬料收費係$28一位!
2024-05-06
2024-05-10 0 views
餐廳座位寬敞,乾淨企理,侍應上菜速度也快,吃的途中還會幫忙更換新的乾淨碟~火焰沙白蟹鍋~沙白及蟹也很新鮮,蟹有很多蟹膏,而沙白也很鮮甜,每隻都很肥嘟嘟多肉~阿波尾手羽先~雞皮燒後香脆,雞肉仍能保持嫩滑~冬菇串~燒後特別香,串燒必吃~手打鹹蛋黃蝦丸~蝦丸很彈牙,中心位置則釀入了很多鹹蛋黃,味道不錯~手打墨魚丸~新鮮彈牙,完全沒有腥味~招牌韮菜餃~超多韮菜,整隻餃子也填得滿滿的~荔枝梳打~很香荔枝味,冰凍的梳打,吃火鍋喝是最適合不過了~

阿波尾手羽先~雞皮燒後香脆,雞肉仍能保持嫩滑~

冬菇串~燒後特別香,串燒必吃~

手打墨魚丸~新鮮彈牙,完全沒有腥味~

招牌韮菜餃~超多韮菜,整隻餃子也填得滿滿的~

荔枝梳打~很香荔枝味,冰凍的梳打,吃火鍋喝是最適合不過了~

2024-05-08 0 views
- 尖沙咀|云手工火鍋店 -▪️火焰沙白蟹鍋🦀店員會先將鍋入面嘅蟹、沙白、紅蘿蔔、芹菜炒香,然後落啲酒,再點火,造成火焰效果,之後就會加入自家製魚湯,滾起就可以試咗個湯先,飲落非常鮮甜,仲帶有少少酒香,而蟹同沙白食落亦都好新鮮▪️水晶滑牛🐮中間有隻雞蛋🥚,打散咗之後,將牛肉沾滿蛋漿再淥,口感更加滑溜▪️手打鹹蛋黃蝦丸🦐▪️手打芝心牛丸🧀🐮▪️牛骨牛汁丸🐮手打丸爽口彈牙,鹹蛋黃蝦丸中間嘅鹹蛋黃醬好香濃;芝心牛丸中間啲芝士少少流心,好邪惡😈;牛骨牛汁丸好juicy,而且牛味非常突出▪️冰菜🥬▪️金菇▪️炸枝竹▪️竹蔗茅根飲落清甜,好清熱嘅感覺云手工火鍋📍尖沙咀加連威老道20號瑞生尖沙咀酒店3樓
- 尖沙咀|云手工火鍋店 -

▪️金菇
▪️炸枝竹

醬料

▪️竹蔗茅根
飲落清甜,好清熱嘅感覺
竹蔗茅根

云手工火鍋