2023-04-20 295 views
呢間超超多報道同YouTube 介紹,睇相好鬼靚打卡又一流,睇相勁好味。復活節終於同朋友去試左,往往睇到食超高評價,但食左都係好普通,呢間就係其中一間,都係期望過高,食落真係麻麻地,又係試一次就夠
2023-04-08 301 views
旺角近油麻地附近呢間街邊路邊,這家街邊新鮮甜品窩夫店真是太棒了!店裡提供多種口味的窩夫,而且又快優惠推廣,有時間就買一送一,有時就會套餐送埋咖啡,今次我地去到就係夏日感謝祭七五折優惠,真係開心!每種都讓人垂涎欲滴。而且他們的窩夫都是即叫即煮,絕對新鮮!不過,由於口味太好,所以店裡總是排滿了等待品嘗的人潮。但是,即使需要排隊,而且即叫即製需時,次次都需等三十分鐘,我也絕對會再次光顧這家窩夫店,有時重會買一送一❤️🥰買多件留返宵夜簡直就係一流!
2023-04-08 214 views
呢間係油麻地同旺角巷仔嘅鋪頭成日都排長龍。仲成日見到佢做大割引。之前試咗佢嘅牛角窝夫。好食嘅,但未够脆,可能太多人。今日再試下佢嘅招牌炎燒布丁疏乎厘加日本3.6牛乳雪糕🍦。都等咗大約20分鐘左右。佢係open kitchen可以見到佢嘅製作過程。疏乎厘拿到手,陣陣蛋香加少少焦糖味。試一啖,有啲梳乎厘比較紮實但佢呢隻係空氣感比較重嘅,如果仲鐘意呢個口感嘅就好啱食啦。我都係偏好空氣感嘅,所以佢好得我心呀🥰🥰加埋面頭嘅焦糖又唔會太甜搶咗佢嘅蛋香味。唔錯呀👍🏻而雪糕都好够滑同有牛奶味,一熱一涷咁食好過癮呀🤤佢嘅份量都多,有兩塊疏乎厘,都好够食。

• 炎燒布丁疏乎厘配日本3.6牛乳雪糕
2023-03-27 183 views
📍 am.pm🇭🇰 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖呢間開左係一個有少少隱蔽但又係捷徑嘅必經之路🤣由以前一開張排曬長龍依家都要等一陣不過唔耐 15分鐘左右依家所有croffle仲做緊特價$28!即刻啪翻個😋 黃金布丁燒牛角包窩夫 $28舊croffle都唔算細賣相一百分💯超多吉士超邪惡🤪🤪上面仲有脆脆嘅焦糖不過覺得今次食比之前差咗少少個croffle冇咁脆可能因為多人有啲趕吉士味都唔算好濃但我仍然係會再食的
📍 am.pm

吉士味都唔算好濃
但我仍然係會再食的
2023-03-23
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
  • 黃金布丁燒牛角包窩夫
2023-03-27 154 views
食完晚餐見到附近貼了很多梳乎厘海報有6週年紀念特別優惠,平時比較貴,今次$60就有3件了,平均$20一件,覺得好抵食就去左買黎試下,平時都見好多人買,但覺得有少少貴就未試過,今次見到優惠就當然心動啦去試下囉。有6款唔同口味可以揀,但三件都要同一個味先有優惠。有1.草莓 2.黑糖珍珠 3.提拉米蘇 4.抹茶 5.朱古力香蕉 6.芒果最後我揀左奶油芒果梳乎厘三件$60,二個人食,但由於即場製作,等比較耐,亦都多人排隊。芒果醬好甜,鍾意食甜既一定要試呢個味。梳乎厘好軟淋淋,好正。不過唯一美中不足是芒果肉比較少,只有數粒,都唔夠分比3件啦。但整體黎講係好食既。
有6款唔同口味可以揀,但三件都要同一個味先有優惠。
奶油芒果梳乎厘
2023-03-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$30 (Last Night Supper)
奶油芒果梳乎厘
我諗大家都知呢間 𝐚𝐦.𝐩𝐦,佢差唔多係油麻地既地標,因為架黃色車既外型都實在係好顯眼!𝐚𝐦.𝐩𝐦唔經唔覺已經開左6年,而家推出六週年記念優惠,$60有三塊梳乎厘,好抵‼️梳乎厘pancake即叫即整,一共有6款口味可以揀:奶油草莓🍓黑糖厚鮮奶🍼提拉米蘇🍫靜岡抹茶🍵特濃朱古力香蕉🍌奶油芒果🥭🔸靜岡抹茶梳乎厘🍵呢日我平日晏晝經過,都有幾個人等緊,我要左靜岡抹茶味,大約等左5分鐘就有喇,都幾快👍🏻梳乎厘pancake賣相幾靚,抹茶cream都好多,仲有少少芝士奶蓋,梳乎厘pancake質感好soft有少少濕潤,拎上手有動L既感覺🙊🔸日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕牛乳雪糕有香濃牛奶味,底下面有層焦糖,跟住就係布甸,都好滑好好食🤤📍#am.pm (#油麻地美食)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_油麻地 #吃是真愛_旺角

🔸靜岡抹茶梳乎厘🍵

🔸日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕

📍#am.pm (#油麻地美食)

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔖 #吃是真愛_油麻地 #吃是真愛_旺角
  • 日本雞蛋焦糖布丁3.6牛乳雪糕
2023-03-24 169 views
🔸提拉米蘇梳乎厘 $60 / 3件梳乎厘好有空氣感,有好香蛋味口感軟綿,入口即溶😍Tiramisu味道濃郁偏苦,唔係甜嗰隻 面頭有大量吉士醬,口感好似奶蓋咁食完一啲都唔漏仲想食多件🤪份量比上中大嚿而家用$60食到3塊pancake呢個價錢抵食👍🏻梳乎厘絕對係必叫嘅招牌作🤣下次嚟會再試其他口味🤪味道:8/10性價比:8/10🔸日本雞蛋焦糖布丁牛乳雪糕 $38最上係日本牛奶雪糕 牛奶味重,甜度適中👍🏻口感幼滑creamy中間一層係薄薄地嘅焦糖比較甜,建議同布丁一齊食最低一層係布丁🍮 甜到啱啱好,唔會太甜👍🏻味道:8/10性價比:7/10🤩慶祝六週年優惠$60有6種口味選擇3塊pancake平均每塊都係$20就食到😝🔹環境:好多人食,排隊等待時間可能有啲耐要做定排隊嘅心理準備😂-人均消費:~$60-整體味道:8/10性價比:8/10回頭率:4/5-#ampmhk #ampm 📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
🔸提拉米蘇梳乎厘 $60 / 3件
梳乎厘好有空氣感,有好香蛋味
口感軟綿,入口即溶😍
Tiramisu味道濃郁偏苦,唔係甜嗰隻
面頭有大量吉士醬,口感好似奶蓋咁
食完一啲都唔漏
味道:8/10
性價比:8/10

🔸日本雞蛋焦糖布丁牛乳雪糕 $38
最上係日本牛奶雪糕
牛奶味重,甜度適中👍🏻
口感幼滑creamy
中間一層係薄薄地嘅焦糖
比較甜,建議同布丁一齊食
最低一層係布丁🍮
甜到啱啱好,唔會太甜👍🏻
味道:8/10
性價比:7/10

🤩慶祝六週年優惠
$60有6種口味選擇
3塊pancake平均每塊都係$20就食到😝

🔹環境:
好多人食,排隊等待時間可能有啲耐
要做定排隊嘅心理準備😂

人均消費:~$60
整體味道:8/10
性價比:8/10
回頭率:4/5
#ampmhk #ampm
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
之前係ig見到呢一間食梳乎厘甜品賣相幾靚✨之餘,價錢又唔貴😚咁就bookmark左 !今次係油麻地食完lunch🤰🏻見到咁多人排緊隊👻今次就嚟試一試先😼🧊特濃朱古力香蕉梳乎厘 $60/ 三塊梳乎厘上面鋪滿咗朱古力淋醬🍫可可粉同朱古力碎,令到朱古力味更加濃郁😍焦糖香蕉🍌就咁食都唔錯,梳乎厘新鮮製作熱辣辣🔥,質地軟淋淋😆搖一搖有一種彈彈既感覺🥰咬落去食到蛋🍳味都幾香,夾埋香濃既朱古力醬🍫都唔會覺得好膩,作為飯後甜品🍮都幾好嫁🧊D24榴槤牛乳雪糕 $40面頭既榴槤醬既味道都幾濃🤩牛乳雪糕🍦既奶香味都幾重,質地食落都幾creamy😼底下既榴槤蓉份量唔少!!夾埋一齊食榴槤味十足👍🏻又夠晒涼浸浸❄️整體嚟講呢一間既梳乎厘味道幾正之餘😋又係新鮮熱辣辣製作🔥同埋又近旺角,都幾推薦大家嚟試一試🫶🏻而家慶祝am.pm六週年記念✨買三塊梳乎厘淨係需要$60咋🥳價錢好抵之餘仲有6款口味比大家揀添,一定啱大家心水👻人均消費💵: $50-60性格比: 9/10好食程度😋:9/10回頭指數💓:9/10

🧊特濃朱古力香蕉梳乎厘 $60/ 三塊

🧊D24榴槤牛乳雪糕 $40

人均消費💵: $50-60
性格比: 9/10
好食程度😋:9/10
回頭指數💓:9/10
2023-03-20 95 views
其實經過喱間店已經好多次,一直冇食過,直到最近行過望到佢做六週年優惠比佢吸引咗,但第一次食都係試招牌嗰款穩陣啲😆名就唔記得啦,係一款兩塊pancake拼雪糕嘅,等咗一陣有得食啦一邊牛奶雪糕 一邊係兩塊梳乎厘pancake, Pancake 上面有層脆焦糖,畢少少雪糕同pancake一齊放入口,又凍又熱口感不錯,雪糕質地同味道都唔馬虎,一間小店喺旺角開店做到6年真係唔容易,食物質素有返咁上下至得,這樣一份$60,價錢好合理,店對出地方算濶落,企喺度食都不覺狼狽,會再食😊

2023-03-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-03-19 96 views
ʚ am.pm (油麻地) ɞ呢間係成日都要食嘅甜品店,經常都排長龍😂ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿奶油草莓🍓梳乎厘新推出6週年優惠,自選3塊梳乎厘$60,好抵👍,有6種限定口味可以揀,我地揀左草莓味,即叫即整熱辣辣,梳乎厘一樣都係咁鬆軟,上面淋左草莓醬,再畫左花紋,好吸引🤩草莓醬加cream再加上梳乎厘一啖食落超滿足😍而且唔會漏,停唔倒口。✿日本3.6培茶珍珠牛乳甜度啱啱好,牛乳用日本3.6牛奶好香滑,培茶味好出好香濃,珍珠大大粒,好Q彈有咬口👍📍 am.pm (油麻地)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
ʚ am.pm (油麻地) ɞ

呢間係成日都要食嘅甜品店,經常都排長龍😂
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

✿奶油草莓🍓梳乎厘

✿日本3.6培茶珍珠牛乳

📍 am.pm (油麻地)
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

#油麻地美食🍽炎燒布丁疏乎厘+日本3.6牛乳雪糕💰60⭐️am.pm📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖==============================📝一個價錢,三重享受🤤首先要讚下佢地係我地拎既時候先吱雪糕同燒焦糖。冰火交融既食法,疏乎厘加埋雪糕食;入口即溶既食法,食一啖疏乎厘;甜入心既食法,焦糖加疏乎厘咁食。雖然依間稱唔上好好食,返尋味個隻,但係行街見到又會口痕想食咁。💫⭐️⭐️⭐️可以一試==============================
#油麻地美食
🍽炎燒布丁疏乎厘+日本3.6牛乳雪糕
💰60
⭐️am.pm
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

💫⭐️⭐️⭐️可以一試

TakeAway
2023-03-02 200 views
.am.pm呢一間位於油麻地嘅舖頭其實就一向都好出名嘅 不過平時見到好多人 有時未必有時間去排隊 禮拜日佢啱啱開門即刻排隊 所以唔係等好耐但係好彩我哋咁啱襯佢啱啱開門就排隊 我哋排完隊後面就開始出現人龍同埋越來越多人 好痴線….😂😂😂.🐷炎燒布丁疏乎厘 👅8/10 $60除咗個疏乎厘 仲有日本3.6牛奶軟雪糕🍦 個雪糕牛奶味非常香濃 不過當日星期日 太陽曬到黐線 我哋一路食個雪糕一路溶 真係超曬🥲 但係個雪糕都真係好好食 好香牛奶味嘅🥛疏乎厘面頭係被燒過嘅 所以有一層薄薄地脆脆地嘅焦糖👍🏻 非常香 疏乎厘嘅口感亦都係非常好 入面非常鬆軟 蛋香味亦都濃郁 口感綿密 仲要 「動L動L」咁樣🤣🤣 🐷奶油芒果牛角包窩夫 👅7.5/10 $38奶油味非常足 如果喺夏天食到呢一個相信更加正 因為有好多芒果 啲cream一路食就一路流緊😂😂.🐷日本3.6珍珠牛乳 - 黑糖牛乳 👅7.5/10 $28黑糖嘅味道非常濃😮 第一次飲到味道咁濃郁嘅黑糖珍珠鮮奶 真係非常誇張…. 😮好鍾意飲甜嘢嘅人就可以試吓.可能當日係星期日 所以人流都好多😮😮 超多超多人 睇嚟呢一間人稱「黃巴士」🚌 嘅餐廳可以屹立不倒咁多

🐷炎燒布丁疏乎厘 👅8/10 $60

🐷奶油芒果牛角包窩夫 👅7.5/10 $38
🐷日本3.6珍珠牛乳 - 黑糖牛乳 👅7.5/10 $28
可能當日係星期日 所以人流都好多😮😮 超多超多人 睇嚟呢一間人稱「黃巴士」🚌 嘅餐廳可以屹立不倒咁多年真係名不虛傳😂😂
味道👅:8/10
賣相👀:8.5/10
扺食💰:7.5/10
服務🙆🏻‍♀️:7.5/10
2023-02-28 184 views
📍am.pm (油麻地)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖。。成日路過依間ampm都見到好多人排緊隊,人氣長期都好高企!今次見到牛角窩夫做緊優惠,忍唔住即刻要排隊試吓😍💜靜岡抹茶梳乎厘班㦸 $50($10 加配日本3.6牛奶軟雪糕 )黎得依間店一定要食梳乎厘pancake! 可以睇到成個製作過程真係好治癒😍 pancake有好香蛋味而且好夠空氣感!抹茶撈埋一齊食亦都好夾!唔會好苦澀😉 雪糕亦都好重好牛乳味!正!💜黄金布丁燒牛角包窩夫 $28依個黃金布丁燒口味亦都係非常受歡迎!基本上都會見到大家梳乎厘/窩夫都會試試依款口味,果然冇令我失望!窩夫夠鬆軟如果你哋同我一樣都係好鍾意食梳乎厘pancake同牛角窩夫,依間值得試一試呀😉
📍am.pm (油麻地)

油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

成日路過依間ampm都見到好多人排緊隊,

💜黄金布丁燒牛角包窩夫 $28

2023-02-22 104 views
Dessert time 🤩 甜品當正餐 🤩✅️炎燒布丁梳芙厘($40)是日勁口痕,晏晝都冇食就黎食甜品🤩 真係甜品當正餐。原來每日頭50個人買有優惠喔!原價60而家30only 😆呢間成日都食,梳芙厘keep到種質感,上面有火搶燒過所以有焦糖脆口感。覺得佢個cream可以多少少。雪糕要加10蚊,食梳芙厘一定一定要加雪糕,呢個係雲呢拿雪糕,都幾濃幾滑。隔幾個月都黎食一次,正🥳#youtuberlife #foodieyoutuber #hkfoodie #hkfood #foodie#treasureeverycomment #sweets #dessert #hkstreetfood #streetfood #thanksforsupport#yesahwilltv#係阿係阿Will_TV
Dessert time 🤩 甜品當正餐 🤩
✅️炎燒布丁梳芙厘($40)
隔幾個月都黎食一次,正🥳

#thanksforsupport
#yesahwilltv
#係阿係阿Will_TV
2023-02-21 92 views
🥭奶油芒果梳乎厘 2pc 💰50奶油質感好絲滑,入口即融,梳乎厘鬆軟得黎又有實感,搭配香甜多汁嘅芒果🥭🍫特濃朱古力牛角窩夫🧇 💰38朱古力醬、可可粉、朱古力薄脆三重享受😎,朱古力控必點✅,朱古力味十足亦唔會特別甜,外脆內軟嘅窩夫🧇配香滑嘅朱古力➕奶油,口感甜中有啖啖奶香味、甜而不腻🍫特濃朱古力牛角窩夫🧇 💰38朱古力醬、可可粉、朱古力薄脆三重享受😎,朱古力控必點✅🍵宇治抹茶牛乳🧋💰28抹茶同牛乳嘅配搭剛剛好,唔會抹茶/牛乳味特別濃😋味道:4/5👩🏻‍🍳服務:4/5🌃環境:4/5💰性價比:4/5

🥭奶油芒果梳乎厘 2pc 💰50

🍫特濃朱古力牛角窩夫🧇 💰38
朱古力醬、可可粉、朱古力薄脆三重享受😎,朱古力控必點✅

🍵宇治抹茶牛乳🧋💰28
抹茶同牛乳嘅配搭剛剛好,唔會抹茶/牛乳味特別濃

😋味道:4/5
👩🏻‍🍳服務:4/5