2024-03-08 392 views
將牛角包變成窩夫所製作的甜點並不是新鮮事,而香港人對這款甜品的熱情從沒減退,也繼續推出不少口味!而油麻地一間會供應這個甜點的人氣甜品外賣店這些年來都是大排長龍,而我卻從來沒有吃過!這天就來試試她的招牌吧黃金布丁燒牛角包窩夫 $38這個「黃金布丁燒」口味的牛角包窩夫就是其中一款招牌了!超IGable像雪條般~ 先把牛角包麵糰放到窩夫機烤焗成牛窩夫,再在表面鋪上滿滿吉士布丁醬,份量多得快看不丁牛窩夫,灑上糖份後以火槍燒至微焦,讓人垂涎欲滴!口感豐富,牛窩夫酥脆重牛油味,吉士布丁醬濃厚幼滑重蛋香,焦糖帶來更美味的層次,如像在吃焦糖布丁一樣,非常好吃!難怪可以成為人氣商品~這店早已在甜品界打出名堂,除了牛窩夫外梳乎厘跟雪糕同樣受歡迎,早已成為本地及遊客定必到訪之處,最令人印象深刻當然是韓國著名綜藝節目也來到這店啦!招牌的黃色校巴裝潢非要eye-catching,即使這店在內街後巷也一眼讓人記住~ 好吃的也不止以上分享的那一款!除油麻地本店外也早已到太古開業照顧一眾港島區居民,想吃的話也不用到九龍一趟啊!
黃金布丁燒牛角包窩夫 $38
2021-07-13
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🚍 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 𝘿𝙚𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩𝙨 𝙤𝙣 𝙒𝙝𝙚𝙚𝙡𝙨 @ 🌟am.pm《👽食神大媽食甜品》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Caramel Custard HKD 38Chocolate Caramel Banana Soufflé Pancake Set HKD 65Matcha Pearl Milk HKD 35.😎 人氣超級旺成日排隊嘅ampm黃巴士,難得今日經過唔洗排隊呀,當然要即刻幫襯啦 😋.🥐 佢嘅CROFFLE好多口味揀,選擇困難症呢。決定都係食返經典嘅「黃金布丁燒味」牛角包窩夫」!好濃郁嘅布丁燒呀,CROFFLE本身軟硬適中,甜度剛剛好。.🥞 另外當然要叫佢起家嘅「日式梳乎厘班戟套餐」啦!揀左特濃朱古力香蕉味,超邪惡呀!香蕉外層有焦糖脆脆,PANCAKE灑上朱古力粉,好濃郁。日本3.6牛乳軟雪糕,雙重享受,好滿足呀!.🧋 配多一杯「宇治抹茶珍珠牛乳」,啲珍珠真係好彈牙!用上日本3.6牛乳果然無吹水,好濃嘅奶奶味,好爽。.😝 黃巴士好搶眼,麻雀雖小,啲甜品真係好吸引,難得唔洗排隊,超開心!不過呢頭買完又即刻排隊啦,哈哈哈,
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Caramel Custard HKD 38
Matcha Pearl Milk HKD 35

Caramel Custard Croffle

Matcha Pearl Milk

😝 黃巴士好搶眼,麻雀雖小,啲甜品真係好吸引,難得唔洗排隊,超開心!不過呢頭買完又即刻排隊啦,哈哈哈,超LUCKY呢!😆

📍 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖⠀
☎️ +(852)2725-4318⠀
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$76 (Tea)
Caramel Custard Croffle
Matcha Pearl Milk
油麻地地鐵站附近個間黃巴士🚌造型既疏乎厘店,我每次行過都會俾佢吸引住🤩10 次經過,起碼有3、4次都會過去買梨食😍點解次數得咁少?!有時唔係我唔想食,而系佢開左咁耐,人氣都仲系咁高丫🤣成日都排哂大長龍,我冇咁多時間排隊丫🥲系間唔中難得見到冇咁多人,我先有幸排個短隊就買到😝今日我買左:✨特選D24榴槤疏乎厘 ✨ $55 2pc除咗2塊,佢仲有1塊$40,3塊$70可以揀😊睇你有幾大胃🤣梳乎厘上手震騰騰咁,睇到都過癮,咬落去鬆鬆軟軟,好有空氣感✨特選D24榴槤醬聞落好香濃,榴槤蓉份量亦都唔少,甘香濃稠,口感順滑,甜而不膩,榴槤愛好者必試🤩✨ tiramisu 牛角包窩夫✨ $38見到面層灑上滿滿可可粉既奶油鋪滿晒成個牛角包窩夫就已經好有食慾🤩窩夫蛋香味好重,咬落去好鬆脆;面層Tiramisu味既奶油夠哂軟滑濃香,洒味重d就更完美✨黑糖牛乳✨ $35濃厚黑糖味加上軟軟Q Q既珍珠同香醇順滑既牛奶,味道真系冇得輸🤣呢間野我食左咁多次,品質都仲系keep得到咁好食👍🏻真係行過路過唔好錯過丫🤣⏰ am.pm📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖油麻地站A2出口,步行約1分鐘

10 次經過,起碼有3、4次都會過去買梨食😍

油麻地站A2出口,步行約1分鐘
  • D24榴槤梳乎厘
  • 黑糖厚鮮奶
2023-12-07 535 views
am.pm 📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖📍太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━說起外賣立食梳乎厘 這間可以說是香港鼻祖 而且到現在都是天花板級的存在! 屹立多年的黃巴士到現在還是人潮滿滿呢~時隔多年嘗試 似乎與記憶中的味道不太一樣了 但不變的是 還是很好吃OuO━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥞 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65 ▶︎ 鹽燒布丁梳乎厘一份兩塊 表面塗抹布蕾醬後加糖再灼燒 金黃色焦糖很是吸引!▶︎ 梳乎厘即使拍照很久後還保有空氣感 蛋香濃郁! 而布丁醬不甜膩 喜歡薄薄的焦糖脆殼~▶︎ 懷念記憶中的藍色海鹽雪糕 但這款牛乳雪糕也不錯的好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥐 特選D24榴槤牛角包窩夫 $40▶︎ 熱壓牛角包窩夫搭配榴槤cream和榴槤果泥 榴槤控必試!▶︎ 榴槤味道比想象中濃郁 但相對地甜度也會比較高~▶︎ 窩夫外殼焦脆內裡牛油香濃郁 即使加了淋醬卻也不會被浸軟!好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

am.pm
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖
📍太古康山道1-2號康怡廣場北座2樓S11號舖

🥞 炎燒布丁梳乎厘+日本3.6牛乳雪糕 $65
▶︎ 懷念記憶中的藍色海鹽雪糕 但這款牛乳雪糕也不錯的
好味指數:●●●●◐

🥐 特選D24榴槤牛角包窩夫 $40
▶︎ 榴槤味道比想象中濃郁 但相對地甜度也會比較高~
好味指數:●●●●◯

🧋 黑糖牛乳 $35
▶︎ 珍珠鮮奶料很足! 鮮奶搭配黑糖珍珠是不會出錯的組合~
好味指數:●●●◐◯

• 炎燒布丁梳乎厘
2024-04-19 30 views
✨D24榴蓮3.6牛乳雪糕🍨✨購自:am.pm(油麻地)價錢:$45推薦度:7/10-牛乳雪糕食落綿滑 有淡淡嘅奶香 奶味唔算好重 甜度適中🥛雪糕上面淋上榴槤打成嘅醬汁 食落幾軟滑 旁邊仲有榴槤蓉 食落好Creamy 榴槤味清香 個人認為榴槤味再濃啲就更好👍🏻💛✨D24榴蓮3.6牛乳奶昔🍨✨價錢:$55推薦度:8/10-榴槤奶昔入口有被驚艷到‼️榴槤味好突出‼️入面仲有綿密嘅榴槤果肉 飲落帶有陣陣榴槤飄香💛 奶昔口感濃稠順滑 每啖都飲到奶香同榴槤肉 口感層次分明 整體味道唔會好甜✨推薦俾鍾意食榴槤嘅朋友🫶🏻
✨D24榴蓮3.6牛乳雪糕🍨✨
購自:am.pm(油麻地)
價錢:$45
推薦度:7/10
💛
✨D24榴蓮3.6牛乳奶昔🍨✨
價錢:$55
推薦度:8/10
2024-04-07 32 views
❤️ 週末就要去食吓平日少食既甜品!見到佢哋招牌「炎燒布丁梳乎厘」十「日本3.6牛乳雪糕」!!梳乎里上砂糖,用火槍燒過,形成嘅焦糖。 配上自家制嘅吉士醬;帶有好香嘅蛋香味道,真心好食!加上香滑牛乳雪糕,配搭上很不錯!最可惜是只可外賣或在街上食!所以價錢$65比鋪頭平一截!😊
❤️ 週末就要去食吓平日少食既甜品

見到佢哋招牌「炎燒布丁梳乎厘」十「日本3.6牛乳雪糕」!!

所以價錢$65比鋪頭平一截!😊

TakeAway
我同佢講咗係要抹茶嘅牛乳雪糕,但係佢就變咗榴槤雪糕,咁我攞咗張單之後問佢點解打錯咗,佢話錯咗就係錯咗,啲嘢呢就可以換,但係佢就話唔會俾返個差價,邊有啲咁嘅店家啊?!!永遠都唔會再去。即係佢嘅問題啦,但係就話係我嘅問題,仲唔退我錢,真係好過分!!!對香港嘅印象都差咗好多,我永遠都唔會再嚟香港虽然净系¥5鸡之前唔系好多但系佢唔肯退呢个系咩道理嚟㗎我真系唔系好理解系咪黑我哋呀睇我哋系大陆人真系觉得好烦点解会咁呀
2024-03-09 39 views
油麻地地鐵站附近個間黃巴士🚌造型既疏乎厘店,10 次經過,起碼有5、6次都會過去買嚟食😍最衰係佢開左咁耐,人氣都仲係咁高🤣成日都大排長龍,我冇咁多時間排隊🥲只好間唔中難得見到冇咁多人,我先有幸排個短隊就買到😝呢間野我食左咁多次,品質都仲系keep得到咁好食👍🏻真係行過路過唔好錯過🤣

2024-03-04 32 views
事源係個陣都好多客等緊野食,終於叫到我no.,我咪即刻走過去俾單佢。本身我就企係離窗口較遠位置等,完全唔知上一張被叫單嘅客拎左未,出餐員工收左我張單後即刻擺左份pancake上來,咁啱個份同我叫嘅嘢好似,都係一底pancake,但人地有叫雪糕我冇叫雪糕,我下意識就以為係自己個但驚係咪我睇錯落錯單,又唔知原來窗口右邊唔太近出餐口個度有人等緊,咪拿拿臨拎開先費事阻住出餐口。我拎完同個fd confirm完我叫個款的確係冇雪糕之後已經即刻拎返去出餐口,點知行返去啱擺低未來得切道歉、就已經俾個出餐員工用我覺得被bully嘅語氣疾左句「唔係你嘅你拎咩呀」當下唔問清楚都有我問題,就算出餐員工用惡劣語氣淨係疾我個份係冇雪糕我都完全可以接受。掃街大多數都係一手交單一手交餐,我都做過飲食、個客拎錯野嘅情況都間唔中因為忙而遇到,解決方法都有好多種,「唔係你嘅你拎咩」根本只係發洩來。當然少我一個客唔少,只係想講就算你要西個客都唔該揀啱方向同內容西,至少唔會令個客嬲到要上來留負評先。

2024-01-16 147 views
必吃街頭甜品無論你食到有幾咁飽,都不能不吃的街頭甜品.好多時經過呢一度都一定會去這裏吃甜品,因為這裏的甜品實在太吸引,無論你想食邊一款都一定有一款啱你。今日食呢個係炙燒布丁🍮梳乎厘配日本3.6牛乳雪糕🍦好鍾意食面頭熱辣辣脆卜卜的蕉糖,布甸又軟熟,雪糕滑溜溜😋開心食開心吃開心食甜品🤣🤣🤣🤣日日無厘頭,甜品滋味在心頭又是我的金句…..😁其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶—————
必吃街頭甜品
無論你食到有幾咁飽,都不能不吃的街頭甜品

今日食呢個係炙燒布丁🍮梳乎厘配日本3.6牛乳雪糕🍦
好鍾意食面頭熱辣辣脆卜卜的蕉糖,布甸又軟熟,雪糕滑溜溜😋
開心食開心吃開心食甜品🤣🤣🤣🤣
日日無厘頭,甜品滋味在心頭
又是我的金句…..😁
其實開心簡單就在你身邊❤️⋯⋯
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美好回憶
—————
2024-01-14 105 views
呢間係油麻地旺角交界嘅pancake 店經常都會大排長龍,不過今次嚟食有啲少失望,無其他人講得咁好食!Pancake 唔係好厚好大件,而且蛋味幾淡,然後布丁漿的蛋味也很淡,亦都唔甜,還好表面有些焦糖。而家每日限量特價,由原本$50到$30 ,其實係幾抵,不過味道就真的一般

早排見有個網紅食牛角窩夫食到好滋味, 原來就係 am.pm. 出品。雖然成日經過,但從來都冇幫襯過呢一間位於油麻地小巷嘅小店,窩夫控嘅第2日收工即刻同豬隊友仆去食。am.pm. 個牛角窩夫係鬆軟,係新鮮焗起,做到外脆內軟, 其實佢個質感呀完全係同 After You 類同。 而我最鍾意牛角窩夫係有支棒棒吉住,食落係好方便,呢個細心位好加分 ♥🤎 提拉米蘇牛角窩夫 🥐$38Tiramisu Cream 上佈滿毫不吝嗇嘅可可粉,散發著濃香咖啡味,同窩夫係鬆軟完美配合,極為邪惡 😈🥭 奶油芒果牛角窩夫 🥐$38整體嚟講我都覺得唔錯嘅,奶香厚淳,但個人認為如果芒果味比奶油味重會更好味 🧡🧁D24 榴槤 3.6 牛乳雪糕 🍦$40無論豬隊友點撳住我,都無阻我 order 多杯榴槤雪糕 (任性的吃貨) 😝 D24 榴槤好香好正,因為榴槤肉份量唔少喔!再淋上榴槤肉打成嘅 cream,融合 3.6 牛乳雪糕,真係好好味 ( 唔 唔好意思我係榴槤愛好者 ) 🤤 🔅總括嚟講,am.pm 第一次幫襯都好有驚喜,而且其實款式選擇都好多,性價比亦都唔錯,下次想試下榴槤牛角窩夫😋

🤎 提拉米蘇牛角窩夫 🥐$38

🥭 奶油芒果牛角窩夫 🥐$38

🧁D24 榴槤 3.6 牛乳雪糕 🍦$40

2023-12-29
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Other
  • 提拉米蘇窩夫
  • D24榴槤3.6牛奶雪糕
2023-12-27 68 views
店名: am.pm 地址: 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B號舖油麻地站A2出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5店鋪裝潢以類似露營車為主題,感覺好活潑輕鬆😝尼到主力做外賣生意,所以無座位提供,但食物一樣咁高質😆炎燒布丁梳乎厘❤️❤️❤️❤️❤️$55梳乎厘有兩大塊,而且都厚身,面頭鋪上一層焦糖,敲碎後配搭上特製cream&鬆軟而有彈力的梳乎厘,味道很豐富!唔會覺得好濟,一啖接一啖不知不覺就食曬啦!🤤奶油草莓牛角包窩夫❤️❤️❤️❤️❤️$38牛角包窩夫有口感,帶點煙靭帶點脆,好味,奶油草莓酸酸甜甜,有啲yogurt嘅味道,唔會好heavy好膩,而且cream好多😍,食落去好飽滿,大推!🥰焙茶珍珠牛乳(凍)❤️❤️❤️❤️$35甜度固定,有好香濃嘅培茶味道,珍珠係偏硬身Q彈,份量都多,但珍珠有d痴埋左一齊,小小難吸,整體飲落好順滑!😆
店名: am.pm

炎燒布丁梳乎厘❤️❤️❤️❤️❤️

奶油草莓牛角包窩夫❤️❤️❤️❤️❤️

焙茶珍珠牛乳(凍)❤️❤️❤️❤️
2023-12-17 89 views
炎燒布丁梳乎厘加招牌雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧梳乎厘超厚身勁大件,質感超柔軟超蓬鬆,彈性十足🥴 表面淋滿超濃郁的炎燒布丁醬,非常邪惡吸引😈梳乎厘口感超軟熟,入口即化,蛋味滿滿,與焦香滿溢的布丁醬一起入口,甜絲絲的滋味令人迷戀上癮,不愧為🥇🏆 推薦👍 隨梳乎厘更附上招牌牛乳雪糕,食落冰涼順滑,奶味醇香,與熱騰騰的梳乎厘形成冰火交融的口感,非常過癮。黑糖厚鮮奶牛角包窩夫賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛角包窩夫即點即製,焗得又酥又香,非常誘人。伴隨濃稠的黑糖厚鮮奶醬一起食,黑糖的甘甜、鮮奶的醇香與牛角包窩夫的油香同時充盈整個口腔,味道層次極豐富,大滿足之選。隨黑糖厚鮮奶醬附有多粒珍珠,煙韌又彈牙,嚼感一流。焙茶珍珠牛乳賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧牛乳濃郁醇香,加入了溫潤煎香的焙茶元素,茶與奶非常合拍,入口輕盈不膩,微甘可口。當中加入了Q 彈的珍珠,更添嚼感。環境:🐧🐧🐧🐧🐧店舖以黃巴士作主題造型,外觀超搶眼又具代表性,打卡留念一流之選。🐧❤️結語:梳乎厘超高質,誠意必點推薦。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

隨黑糖厚鮮奶醬附有多粒珍珠,煙韌又彈牙,嚼感一流。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:梳乎厘超高質,誠意必點推薦。

Type of Meal
Tea
焙茶珍珠牛乳
又同大家介紹一間已經回頭n次嘅甜品店,相信大家對呢間應該都唔陌生,黃色大巴嘅外表更係一個代表性地標,基本上人人去旺角都應該有見過呢間專賣梳乎厘嘅人氣甜品店。———————————————🌟炎燒布丁梳乎厘 $55呢個炎燒布丁梳乎厘真係好好食,幾乎每次都係簡呢個,佢面層嘅焦糖燒得好脆,然後下面果層布丁非常Creamy。梳乎厘本身都充滿空氣感,一邊搖個動感都十足,而且食落有果種好香嘅蛋味。.🌟提拉米蘇牛角包窩夫 $38呢款提拉米蘇牛角包窩夫真係令人驚喜!啲牛角包窩夫烤得熱辣辣,外脆內軟,好好味。最令人喜歡嘅係上面嘅牛奶味cream,綿滑嫩滑,同提拉米蘇嘅味道完美融合。食落好滋味,一啖啖都捨唔得停。如果你鍾意提拉米蘇同牛角包,絕對要試下呢款甜點!.🌟培茶珍珠牛乳培茶珍珠牛乳係一杯非常受歡迎嘅飲品!個茶味濃郁,香氣四溢,唔會太甜,適合唔鍾意太甜嘅朋友。啲珍珠又彈牙又煙韌,俾個飲品加咗啲口感。特別要提返用3.6珍珠牛乳,佢哋嘅牛乳香濃郁,同培茶嘅味道相得益彰。如果你鍾意培茶同珍珠牛乳,呢杯飲品絕對值得一試!.🔸整體評價🔸100%會回頭,大家鍾意食甜品一定唔可以錯過😛

———————————————
🌟炎燒布丁梳乎厘 $55