Croffle牛角包窩夫係將牛角包麵團放係窩夫機製作而成,每件都係即叫即整‼️✨黑糖厚鮮奶 ($28)窩夫上面有一層吉士醬,再加上黑糖漿。口感好似奶蓋,醬多到包到每一啖窩夫都食到好滿足🤤 珍珠煙韌有咬口,連埋一齊食令窩夫更昇華。✨黃金布丁燒 ($38👉🏻$28)同樣窩夫上面加上一層吉士醬,然後再係面頭加上糖再火炙至焦糖面,窩夫散發出淡淡焦糖味之餘,口感仲非常酥脆!絕對係打卡之選賣,味道又正😋———————————————————————🌼評分:5個🌕為滿分🫧味道:🌕🌕🌕🌖🫧環境:🌕🌕🌕🫧性價:🌕🌕🌕🌕🫧回頭:🌕🌕🌕🌕⏰限時:NA

✨黑糖厚鮮奶 ($28)
黑糖厚鮮奶

✨黃金布丁燒 ($38👉🏻$28)

———————————————————————
🫧回頭:🌕🌕🌕🌕
⏰限時:NA
黑糖厚鮮奶
2023-02-19 72 views
講起旺角油麻地既黃巴士,大家都應會諗起佢地既梳乎厘pancake 今日行過終於都可以試下啦🤣🔸經典原味梳乎厘(雙塊)超香蛋味,梳乎厘即叫即做,好鬆軟同唔會只食空氣,原味配上忌廉同楓糖好夾🔸奶油草莓牛角包窩夫外脆內軟嘅牛角包窩夫,加上奶油草莓🍓酸酸甜甜,質感幼滑好creamy🔸 靜岡抹茶3.6牛乳奶昔個奶苦昔好滑,抹茶味都好濃,但唔會有苦澀味 口感醇滑,重有d珍珠好有咬口🍀總結即叫即整既梳乎厘好正 而且蛋味重質感好 推薦!

🔸經典原味梳乎厘(雙塊)

🔸奶油草莓牛角包窩夫

🔸 靜岡抹茶3.6牛乳奶昔

🍀總結
即叫即整既梳乎厘好正 而且蛋味重質感好 推薦!
2023-02-16 208 views
𝟘𝟡.𝟘𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟛💮am.pm (油麻地)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖🔎#hkfoodieat_油麻地💸人均消費: $60內📚評分: 4.3/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat甜品🍧喺旺角食完飯都會經過呢架搶眼嘅黃色巴士🚌見到佢最近啲牛角包窩夫有七五折👻所以食完飯就嚟試一試🥳因為佢哋係即叫即整所以等待嘅時間會比較長⌛️如果大家趕時間可能就未必啱你啦🫧𐂂 黃金布丁燒牛角包窩夫 (原價$38; 折後$28) (+$10 升級至套餐A) 已經好食到唔係好識形容🤣牛角包窩夫係熱辣辣加上邊邊有啲微脆🥐喺面頭凍凍哋又勁滑嘅布丁燒令到食落有冰火二重天嘅感覺🍮升級咗去套餐A之後會多咗個日本3.6牛乳雪糕🍦雪糕有非常濃郁嘅奶香味加上食落非常之滑順🥹完完全全就係卡路里炸彈🔥成個配搭極度邪惡但真係好好食👍🏻
𝟘𝟡.𝟘𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟛
💮am.pm (油麻地)
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
🔎#hkfoodieat_油麻地

💸人均消費: $60內
📚評分: 4.3/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat甜品🍧

黃金布丁燒牛角包窩夫

黃金布丁燒牛角包窩夫
📍am.pm相信大家就算無食過都一定見過呢架黃巴士梳乎里🚌佢就係位於油麻地穿去旺角之間嗰條巷仔,基本上見到有人龍就係嗰到架喇~👅 提拉米蘇梳乎里 - 日本3.6牛乳雪糕 $50/2pc其實呢個價錢有呢個質素,唔知有咩挑剔🙈提拉米蘇咖啡味好出,咖啡偏酸,我本身麻麻地酸既咖啡,但覺得整體配合得幾好,平衡返甜味。忌廉都好滑,兩舊梳乎厘份量剛好,牛乳雪糕都有3圈🙈👅 奶油芒果牛角包窩夫 $38呢個非常出色!夠熱又夠酥脆!回頭再食既機會好高🥰奶油舖滿成個窩夫,好想encore🤤👅 焙茶牛乳 $28最底既珍珠係熱既,成杯感覺唔會好甜,食完咁多甜野,要解下膩既話呢杯就啱哂~
📍am.pm

👅 提拉米蘇梳乎里 - 日本3.6牛乳雪糕 $50/2pc

👅 奶油芒果牛角包窩夫 $38

👅 焙茶牛乳 $28
2023-02-04 81 views
📍 @am.pm.hk in Yau Ma Tei Dessert #ampmhk #ampmFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $150Favorite:💖 Caramel Custard Croffle ------------------------------✅ Located at Nathan Road, takes only 2 minutes walk from Yau Ma Tei MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of creative dessert. Different flavors of soufflé pancakes and croffle.✅ Their soufflé pancake is fantastic, so pillowy soft and jiggly and had a rich eggy flavour. Matched with the chocolate
📍 @am.pm.hk in Yau Ma Tei
Dessert #ampmhk #ampm

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price:💰 $150

✅ Their soufflé pancake is fantastic, so pillowy soft and jiggly and had a rich eggy flavour. Matched with the chocolate caramel banana flavour. The caramel banana is a bit crunchy.

✅ Love their croffle - a more chewy option, the tenderness of croffle was complemented by the caramel custard. The top was caramelized with a blowtorch in golden-brown.

✅ Good value for money
✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-02-04 104 views
🔸炎燒布丁梳乎厘 $60 / 2件🔸+日本3.6牛奶軟雪糕梳乎厘好有空氣感,有好香蛋味口感軟綿,入口即溶😍面頭有燒到薄脆嘅焦糖甜到啱啱好,唔會太甜🥰雪糕有濃郁嘅牛奶味似係日本雪糕嗰隻牛乳味😍口感幼滑creamy食完一啲都唔漏仲想食多兩件🤪份量比上中大嚿,呢個價錢抵食👍🏻梳乎厘絕對係必叫嘅招牌作🤣味道:9/10性價比:8/10🔸黑糖厚鮮奶 牛角包窩夫 $28面頭有大量吉士醬,包裹住成個窩夫😍口感好似奶蓋咁每一啖咬落去都多到漏出嚟,好滿足🤤窩夫好脆,特別係啲邊邊位做到內軟外脆效果窩夫有牛油香味,食完唔會漏味道:8/10性價比:8/10▪️焙茶 日本3.6珍珠牛乳 $28飲落去奶味勁濃郁焙茶嘅炭烤香同奶味平衡得好好👍🏻珍珠煙煙韌韌幾好食黑糖唔會太多,太甜味道:7/10性價比:7/10🤩所有牛角包窩夫而家仲有夏日感謝祭七五折🔹環境:好多人食,排隊等待時間可能有啲耐要做定排隊嘅心理準備😂-人均消費:~$60-整體味道:9/10性價比:8/10回頭率:4/5-#ampmhk 📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
🔸炎燒布丁梳乎厘 $60 / 2件
🔸+日本3.6牛奶軟雪糕
梳乎厘好有空氣感,有好香蛋味
口感軟綿,入口即溶😍
面頭有燒到薄脆嘅焦糖
甜到啱啱好,唔會太甜🥰
雪糕有濃郁嘅牛奶味
似係日本雪糕嗰隻牛乳味😍
口感幼滑creamy
食完一啲都唔漏
仲想食多兩件🤪
份量比上中大嚿,呢個價錢抵食👍🏻
梳乎厘絕對係必叫嘅招牌作🤣
味道:9/10

🔸黑糖厚鮮奶 牛角包窩夫 $28
面頭有大量吉士醬,包裹住成個窩夫😍
口感好似奶蓋咁
每一啖咬落去都多到漏出嚟,好滿足🤤
窩夫好脆,特別係啲邊邊位
做到內軟外脆效果
窩夫有牛油香味,食完唔會漏
味道:8/10

味道:7/10
性價比:7/10

🤩所有牛角包窩夫而家仲有夏日感謝祭七五折

🔹環境:
好多人食,排隊等待時間可能有啲耐
要做定排隊嘅心理準備😂

人均消費:~$60
整體味道:9/10
回頭率:4/5
#ampmhk
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
2023-01-31 82 views
最近好流行既牛角包窩夫🧇+🥐好多cafe都有得食 不過通常都$40起跳呢間價錢比較平!不過就無得坐係度堂食但呢個都係佢既優點🧡因為佢地理位置非常方便 係油麻地站同旺角之間既必經之路中間好多時行行下都好肚餓 直接過黎買啲野食 十分方便😋-Tiramisu croffle 86.48/100個包焗得啱啱好 脆得黎唔會太燶✨加上面頭凍凍地既Cream 有種冰火交融既感覺 好正正子🥰但係佢既可可粉 食得太論盡痴到周圍都係🤣🤣同埋食太急比佢chok親 所以大家食既時候就小心啲喇‼️
最近好流行既牛角包窩夫🧇+🥐
個包焗得啱啱好 脆得黎唔會太燶✨
加上面頭凍凍地既Cream 有種冰火交融既感覺 好正正子🥰
Tiramisu  croffle
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
Tiramisu  croffle
2023-01-23 113 views
喺對面食拉麵嘅時候見到對面有間賣梳乎厘嘅鋪鋪嘅外貌好吸引 有賣梳乎厘 格仔餅 同廢水食完拉麵唔夠喉 走去對面睇睇發覺賣緊嘅炎燒布甸梳乎厘做緊優惠$30有兩層嘅圖片吸引咗我去幫襯另加$18仲有杯廢水添我就叫咗蜂蜜牛乳杯野黎到後 細嚼一淡仔淡淡嘅蜂蜜味 配搭香濃嘅牛乳非常之夾 牛乳好似係用3.6的有哂脂肪嘅香濃味加上輕甜嘅蜂蜜甜而不膩 非常吸引 一飲再飲唯獨我唔記得叫小冰所以愈飲愈淡至於炎燒布甸梳乎厘一拎起賣相就非常之吸引對於我而言 就迫不及待一野吉一舊黎食軟軟綿綿嘅質感加上脆焦糖同吉士醬嘅配搭真係想一試再試不過唔知係咪預製好感覺整個梳乎厘都唔係太熱所以先有優惠😂? 唔知了
喺對面食拉麵嘅時候

不過唔知係咪預製好
感覺整個梳乎厘都唔係太熱
所以先有優惠😂? 唔知了

2023-01-21 90 views
am.pm 地址: 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖#yauyau_油麻地呢一間小食店係我行旺角見到佢有周年紀念,做緊$10塊疏乎厘於是行過去買嘢,我唔知佢個周年紀念做完未,但係大家最好去買完先,跟住去周圍行返半個鐘頭街再返去就有得食。🍮🍮疏乎厘 $30/3呢個價錢認真抵食,雖然等咗好耐,但都係值得嘅,疏乎厘冇因為特價偷工減料,蛋味依然好重,可以做到疏乎厘嗰種軟滑嘅空氣口感,面上面嗰啲cream同埋糖霜都冇太過甜,冇冚住疏乎厘本身嘅味道,調味同份量控制做得好好,唔會一時失手沈多咗。味道: 3.8/5番兜: 3.5/5#油麻地美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #油麻地甜品 #甜品 #疏乎厘 #ampm
am.pm
地址: 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

#yauyau_油麻地

🍮🍮疏乎厘 $30/3

味道: 3.8/5
番兜: 3.5/5

TakeAway
2023-01-19 69 views
限定優惠系列②|📍am.pm繼之前$30蚊2件原味梳乎厘優惠後,再一次重磅推出新優惠:1日限量50份嘅炎燒布丁梳乎厘班戟🫶🏻好彩平日唔使排隊都可以輕鬆買到。♡ 炎燒布丁梳乎厘班戟 ♡|💰$30/2件賣相方面簡直靚爆鏡,唔會因為做緊優惠所以質素下降💛就算同坊間cafe嘅貴價梳乎厘比較賣相都毫不遜色❣️梳乎厘即叫即整所以好挺身彈下彈下咁🤤就算無沾醬食都好重蛋香味🫶🏻焦糖面焦脆帶焦香🫶🏻吉士醬超級多💓味道偏甜但食完好滿足,2個人share就啱啱好🫶🏻超級推薦❣️有興趣睇更多食評可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥
限定優惠系列②|📍am.pm

♡ 炎燒布丁梳乎厘班戟 ♡|💰$30/2件
炎燒布丁梳乎厘班戟

炎燒布丁梳乎厘班戟
前兩日做完facial 經開呢度就同2隻馬騮食,都隔咗一段時間冇去,呢間小店真係好犀利,開咗咁耐都仲係經常人多排長龍,無論食物同飲品嘅質素仍保持到水準 🤩👍🥞 奶油草莓梳乎厘梳乎厘上面淋咗草莓3.6牛乳奶昔,用草莓醬畫咗花紋,再灑咗草莓味嘅爆炸糖 🍓🍬雖然想佢加d士多啤梨切片,會更靚 😆 但冇都一樣已經好好味 🥰草莓奶昔酸酸甜甜,梳乎厘超鬆軟!😋食哂都唔覺漏,想再食多份啊 😁🧇 朱古力牛角包窩夫 ⚠️Croffle 現限時75折優惠❗一律 $28❗超抵❗🤩細仔吼住呢件好耐 🙈 我影多兩張都鬼剎咁嘈囉....😂佢真係好好架,俾一啖仔我同哥哥食,跟住好快就成件吞哂,然後叫我買多舊俾佢食 😑Croffle 好酥脆充滿牛油香,又大舊,比較厚身,咁先有咬口嘛!醬料係用雙重朱古力 🍫🤤 好香啊,味道濃郁但唔會甜到膩 😯👍經典口味真係令人難以抗拒呢 💕朱古力醬香濃幼滑 😍 仲灑咗好多朱古力粉同朱古力薄碎添 💞 簡直perfect池!💯🥤 黑糖珍珠牛乳 $18唔想阿仔飲咁甜,所以叫咗半糖,即落少d黑糖,甜度剛剛好 😁👍大大杯❗牛乳好香滑啊 😍 珍珠大大粒煙韌彈牙好咬口 😋😁呢家睇到d相又想食喇 🤤

🥞 奶油草莓梳乎厘

草莓奶昔酸酸甜甜,梳乎厘超鬆軟!😋
食哂都唔覺漏,想再食多份啊 😁

🧇 朱古力牛角包窩夫

2022-12-28
  • 奶油草莓梳乎厘
  • 朱古力牛角包窩夫
2023-01-04 75 views
午膳後,回家途中見到這間人氣甜品屋,於是又去排隊買了一件炎燒布丁試食,購買後要等大約8分鐘就有得食,味道非常好,唔會太甜,而且表面一片焦糖,很爽脆又唔會有燶味。布丁軟綿綿,熱辣辣,與焦糖配合一齊食,很配合。
♡ 梳乎梳乎~ 一定要試嘅黃巴士疏乎厘店♡-今日喺旺角行街 ~ 買完聖誕禮物,就想搵嘢咬吓🤣記得附近有間黃色巴士做主題嘅甜品店呢度嘅甜品都係即叫即整 😆主打食疏乎厘同埋牛角包🥐‼️而家牛角包同窩夫🧇,仲有七五折優惠,真係勁抵食!- ♡ 特濃朱古力香蕉疏乎厘♡ $50/2塊加咗$10叫埋個日本3.6 軟雪糕~一嚟到已經覺得賣相好吸引疏乎厘軟軟綿綿,好好食😋上面係焦糖香蕉🍌 口感脆卜卜一啖雪糕,一啖疏乎厘咁食冷熱交融 ~ 真係好好食❤️-♡ 奶油芒果牛角包窩夫🥐♡ $28呢個真係勁好食❤️加埋香滑的奶油一粒粒香甜的芒果🥭牛角包亦都好鬆脆~ -♡ 宇治抹茶牛乳 ♡ $18食完嘢一定要飲番杯嘢飲於是就揀咗呢個抹茶🍵牛乳好香濃嘅抹茶味😋❥#⇢店鋪資料:am.pm (油麻地)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖#-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
♡ 梳乎梳乎~ 一定要試嘅黃巴士疏乎厘店♡
今日喺旺角行街 ~
買完聖誕禮物,就想搵嘢咬吓🤣
記得附近有間黃色巴士做主題嘅甜品
呢度嘅甜品都係即叫即整 😆
主打食疏乎厘同埋牛角包🥐
‼️而家牛角包同窩夫🧇,
仲有七五折優惠,真係勁抵食!

♡ 特濃朱古力香蕉疏乎厘♡ $50/2塊

加咗$10叫埋個日本3.6 軟雪糕~
一嚟到已經覺得賣相好吸引
疏乎厘軟軟綿綿,好好食😋
上面係焦糖香蕉🍌 口感脆卜卜
一啖雪糕,一啖疏乎厘咁食
冷熱交融 ~ 真係好好食❤️
♡ 奶油芒果牛角包窩夫🥐♡ $28

呢個真係勁好食❤️
加埋香滑的奶油
一粒粒香甜的芒果🥭
牛角包亦都好鬆脆~
♡ 宇治抹茶牛乳 ♡ $18

食完嘢一定要飲番杯嘢飲
於是就揀咗呢個抹茶🍵牛乳
好香濃嘅抹茶味😋

#
⇢店鋪資料:
am.pm (油麻地)
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
#

1K
2022-12-26 71 views
油麻地的am.pm相信大家都唔會陌生,每次經過都會排到人山人海,今日一早經過,當然第一時間上前買嚟食!他們主打梳乎厘班戟,奶昔、牛角包窩夫、珍珠牛乳、雪糕芭菲等…而他們正作限時牛角包窩夫75折優惠,當然即時買番件🤤。牛角包窩夫雖然做緊優惠的牛角包窩夫,但絕不手軟,他們一樣用心製作,烤焗後撒上粒粒砂糖,以火槍火炙,即時變出黃金布丁燒。黃金布丁燒經過火炙後,賣相更吸引,外層香脆,內裡則煙煙韌韌,而且有大量的焦糖吉士醬,食起來更是啖啖滋味,令人食唔停口!梳乎厘班戟梳乎厘都是即叫即製,每件都又圓又軟彈,看到店員一件又一件完成,真的非常療癒。提拉米蘇梳乎厘他們把軟彈的梳乎厘上加入濃郁的芝士及朱古力碎粉,真係超流心,超吸引!即叫即做確實不同,提拉米蘇梳乎厘口感軟彈,空氣感十足,而且芝味濃郁,口感綿密,難怪每次經過都見到人龍不絕!日本3.6珍珠焙茶牛乳入口茶味香濃,不會太甜,更有淡淡的回甘細滑感覺。

而他們正作限時牛角包窩夫75折優惠,當然即時買番件🤤。

牛角包窩夫

梳乎厘班戟

提拉米蘇梳乎厘

日本3.6珍珠焙茶牛乳
入口茶味香濃,不會太甜,更有淡淡的回甘細滑感覺。
TakeAway
2022-12-26 54 views
聖誕節除咗打卡之外,緊係食甜品啦!今日行街經過油麻地見到架黃巴士,呢架巴士吾可以載你去想去嘅地方,但佢可以滿足到你第二個胃,因為佢係一架甜品巴士。所以我都忍吾住買咗日式梳乎里班戟同牛角包窩夫試下,兩樣都有成8款口味咁多,選擇困難症嘅我又發作喇!最後我就揀咗超人氣嘅奶油草莓梳乎里,粉紅色嘅賣相觸動少女心,班戟漿用時令雞蛋同日本麵粉製成,每份即叫即製,蛋香味好突出,入口軟綿富空氣感。而牛角包窩夫就揀咗排名No.1嘅黃金布丁燒,牛角包發酵4小時製成,入口啖啖牛油香,口感酥脆。上面鋪滿布丁,店員再加上焦糖用火槍燒至金黃色,賣相相當吸引。而家牛角包窩夫仲有75折優惠,真係超抵食!另外仲買咗杯宇治抹茶牛乳,牛奶用咗日本3.6牛奶,奶味香濃,抹茶入口順滑,珍珠口感煙韌,味道不會太甜。