2024-05-16 28 views
朋友高度評價的餐廳;不枉我專程去黃埔食生日飯。招呼好好;一坐低已經覺得好似去左間高級扒房;坐位舒適;食物賣相吸引;不得不提是煙燻肉眼扒5成熟剛好;淋得來有咬口;而且有說不出的一種香味;一定要試。
2024-05-15 13 views
之前排壽司郎而經過過嘅一間西餐,落到黃埔諗住揾間好坐啲嘅餐廳食飯,就決定試下佢。我哋兩個唔算太餓,所以唔敢叫太多嘢食,喺門口見到佢放咗兩個肉嘅promotion牌,就諗住嗌晒黎試,所以冇叫到其他意粉小食。一落完單就上咗兩個餐前麵包,望落應該係focaccia,暖暖哋幾鬆軟,另外有橄欖油同黑醋可以點嚟食。M5和牛西冷扒先嚟300g和牛西冷扒,我哋叫咗五成熟,扒嘅旁邊有烤蒜頭同埋少少拌菜,隔離有芥辣、燒汁同埋海鹽。切開仲係好粉嫩,同埋有好多肉汁,牛味唔算好濃,肉質還好。煙燻加拿大豬鞍另外呢個煙燻肉promotion,有豬牛雞可以揀,另外跟餐仲有薯條同飲品。我哋揀咗煙燻豬同凍咖啡。上枱嘅時候,有個小小鐵板熱住上。豬鞍已經預先切片,上面有香草牛油,店員建議先食豬嘅原味之後先再加牛油或者煙燻汁食。豬嘅份量比我想像中細。我哋叫咗七成熟,食落啱啱好唔會好柴,煙燻味係好香,但香草牛油就冇乜香草味,如果覺得唔夠味,點煙燻醬嚟食仲好食。當晚餐廳都冇乜人,環境係幾靜幾闊落,但有個好大嘅問題,成個場都好大油煙煙燻味。餐廳係小小開放式廚房,望到晒入邊煎扒同整野食嘅過程,唔知係唔係因為我哋都算坐得近廚房,入面啲油

Focaccia餐包

M5和牛西冷扒 300g

M5和牛西冷扒 300g

M5和牛西冷扒

煙燻加拿大豬鞍

煙燻加拿大豬鞍

凍咖啡

當晚餐廳都冇乜人,環境係幾靜幾闊落,但有個好大嘅問題,成個場都好大油煙煙燻味。餐廳係小小開放式廚房,望到晒入邊煎扒同整野食嘅過程,唔知係唔係因為我哋都算坐得近廚房,入面啲油煙供晒出嚟,就算餐廳開大冷氣都係好大浸味。
2024-05-09
Focaccia餐包
凍咖啡
2024-03-15 220 views
Dinner叫咗一份煙燻牛扒餐同一人份海鮮拼盤海鮮拼盤勁伏, $498份量少又唔好食, 生蠔、龍蝦、蝦、螺叫合格, 龍蝦非常細隻同埋得半隻, 蟶子同帶子肉質超級唔新鮮+無味, 差過去超市買, 呢個價錢超唔抵食牛扒係煙燻西冷$238味道唔錯有煙燻味, 不過係凍嘅😅佢有個蠟燭仔喺下面諗住座熱佢, 但食到最後一塊都只係微暖😅沙律 $28 同飲品西柚梳打$43係額外加嘅, 算係正常值得讚嘅係staff服務唔錯, 環境都坐得舒服不過食物質素真係麻麻, 唔會想翻食total連加一接近$900, 呢個價錢可以食到味道好好多嘅餐廳
Dinner叫咗一份煙燻牛扒餐同一人份海鮮拼盤

沙律 $28 同飲品西柚梳打$43係額外加嘅, 算係正常

值得讚嘅係staff服務唔錯, 環境都坐得舒服
不過食物質素真係麻麻, 唔會想翻食

煙燻牛扒
2024-03-12
2024-02-29 112 views
斧頭排好好食海鮮拼盤新鮮為了我們一家人 廚師特地將牛煮至5成及7成熟十分細心侍應服務好介紹的酒好喝甜品寫了文字慶祝我們週年紀念服務安排好適合我們一家大小甜品梳乎厘好大個整體非常好
斧頭排好好食
甜品梳乎厘好大個
整體非常好
2024-02-28
2024-02-12 140 views
香濃又牙Al dente,今次去咗間唔錯嘅餐廳,講真,佢哋嘅食物真係正👍!先講吓佢哋嘅骨髓多士吧,肉鬆和牛嘅組合真係搭到唔得了,麵包脆口,骨髓帶嘅膠質口感,啖啖肉香,真係好夠哂滋味。而家講吓前菜鵝肝同日本鰻魚,呢個組合嘅創意真係打開我味蕾嘅新世界,鵝肝嘅豐厚與鰻魚嘅甘甜完美融合,成個組合食落去簡直香滑得嚟又唔覺油膩,好正!主菜美國肉眼扒配薯條喇,外層微微煙燻香氣撲鼻,肉眼扒質感軟嫩,入口即溶,結合香草牛油層次感更豐富。薯條金黃脆脆,根根分明;搓搓唔同醬料,樂趣無窮。再嚟份手制意大利闊麵,配大蝦蕃茄羅勒汁,賣相吸引得滯,麵條彈牙得嚟保持住啖啖蛋味,大蝦仲好新鮮,爽彈得嚟又口感足,升級咗好多分。食完咗呢啲,點可以唔食返個甜點?自家製梨撻真係止唔住口,配埋香草雪糕,我呢個甜品控都話冇得頂!焗得啱啱好,熱辣辣嘅梨撻遇上雪糕,冰火交融,啱晒我。總括嚟講,呢度嘅食物質素同味道都非常滿意,啱晒想嘆海靚食嘅你。下次再嚟,我定必重溫呢份食樂🍴😋👌。

2024-02-11 94 views
見到呢間環境簡潔舒適嘅西餐廳 "Amber's Table", 決定入去試下, 餐廳嘅出品同店員嘅服務態度, 真係冇揀錯😁🥔和牛牛骨髓配酸種包多士 $108牛骨髓加入和牛碎粒, 令油脂同層次更加豐富🤤, 配上酸種包多士同酸青瓜🥒, 完全可以解膩, 真係絕配🫶🥔白酒煮青口配蒜蓉包 $178青口份量又多, 又入味, 蒜蓉包非常脆口, 牛油同蒜蓉味都好濃😌, 差啲搶咗青口風頭🤭🥔煙燻扒美國肉眼(9安士)🥩配薯條🍟 $238餐廳好窩心, 牛扒有細細嘅火熱住, 等香草牛油慢慢融化, 而且薯條係分開上, 牛扒點上香草牛油, 煙燻味會好突出, 怕唔夠味可以點埋法式芥末醬, 仲有黑松露醬同海鹽供選擇🤗🥔自家製梨撻配香草雪糕🥧 $98私♥️推介, 一定要食呢個甜品🥧, 撻中間嘅吉士醬係成個甜品嘅靈魂👻, 加上微甜嘅梨, 同酥皮做嘅撻底, 配埋香草雪糕, 一凍一熱😘, 絕對有驚喜🥳

🥔和牛牛骨髓配酸種包多士 $108

🥔白酒煮青口配蒜蓉包 $178

🥔煙燻扒美國肉眼(9安士)🥩配薯條🍟 $238

🥔自家製梨撻配香草雪糕🥧 $98
2023-12-21 182 views
冬至同聖誕節就到, 每年到呢D時候就會約同事一齊去食個team lunch, 慶祝佳節順便傾下計~我地一早已經訂左枱, 所以去到唔洗等就可以直入餐廳。西式餐廳好處係聖誕氣氛濃厚,入面一早已經坐左好多食客了, 好彩有訂枱!!Menu有set lunch, 價錢都係一百中鬆D, 唔算太貴。我叫左個慢煮加拿大豬鞍配火腿西蘭花 ($168)7成熟。Set lunch 有包湯/沙律,同一杯熱飲,我簡左蘑菇湯同熱咖啡。主菜來了,整體賣相不錯,豬鞍大細適中,7成熟切開顏色仍然係保持粉嫩,肉質未到細嫩,但絕對不會係柴,仍然保留少少肉汁,不過豬味就唔算好出,所以叫做OK 啦~ 另外,我好怕D火腿好咸,但佢呢個火腿咸味適中,配埋豬鞍一齊食恰到好處。整體黎講個vibe唔錯, 食物質素OK.

整體黎講個vibe唔錯, 食物質素OK.
2023-12-20
$200 (Lunch)
Celebration
Christmas
有幾年冇嚟黃埔, 發現多咗好多新餐廳, 見到呢間環境簡潔舒適嘅西餐廳 "Amber's Table", 決定入去試下, 餐廳嘅出品同店員嘅服務態度, 真係冇揀錯😁🥔棉花糖士多啤梨奶昔$88 🥔棉花糖朱古力奶昔$88見到個賣相都心心眼😍, 童真得嚟有少女感😚, 奶昔順滑唔會太甜, 棉花糖仲有兩種口感添🥰🥔和牛牛骨髓配酸種包多士 $108牛骨髓加入和牛碎粒, 令油脂同層次更加豐富🤤, 配上酸種包多士同酸青瓜, 完全可以解膩, 真係絕配🫶🥔白酒煮青口配蒜蓉包 $178青口份量又多, 又入味, 蒜蓉包非常脆口, 牛油同蒜蓉味都好濃😌, 差啲搶咗青口風頭🤭🥔手製意大利闊面配大蝦及蕃茄羅勒汁 $268手製意大利麵軟硬度好正宗, 蕃茄羅勒汁都做得好出色👍🥔煙燻扒美國肉眼(9安士)配薯條 $238餐廳好窩心, 牛扒有細細嘅火熱住, 等香草牛油慢慢融化, 而且薯條係分開上, 牛扒點上香草牛油, 煙燻味好會突出, 怕唔夠味可以點埋法式芥末醬, 仲有黑松露醬同海鹽選擇🤗🥔自家製梨撻配香草雪糕 $98一定要食呢個甜品🥧, 撻中間嘅吉士醬係成個甜品嘅靈魂👻, 加上微甜嘅梨, 同酥皮做嘅撻底, 配埋香草雪糕, 一

🥔棉花糖士多啤梨奶昔$88
🥔棉花糖朱古力奶昔$88

🥔和牛牛骨髓配酸種包多士 $108

🥔白酒煮青口配蒜蓉包 $178

🥔手製意大利闊面配大蝦及蕃茄羅勒汁 $268
手製意大利麵軟硬度好正宗, 蕃茄羅勒汁都做得好出色👍

🥔煙燻扒美國肉眼(9安士)配薯條 $238

🥔自家製梨撻配香草雪糕 $98

• 自家製梨撻配香草雪糕
2023-12-05 144 views
今晚陪FD到黃埔買嘢,FD話想食扒,咁encore哩間餐廳啦。餐廳已經佈置聖誕裝飾,好有聖誕feel。宜家仲推出咗聖誕到會餐單,睇落幾唔錯。棉花糖士多啤梨奶昔,成杯奶昔勁靚,上面裝飾咗數款棉花糖,會搭配埋叉方便食用。奶昔士多啤梨味好濃,但唔會好甜,食完甜甜嘅棉花糖,飲啖奶昔,好夾。法國Florte玫瑰花咖啡,用咗法國Florte粉紅玫瑰花來製作,所以成杯咖啡好香玫瑰味,咖啡唔會好苦,唔洗落糖都好飲。和牛牛骨髓配酸麵包多士,牛骨髓本身冇咩味道,哩間餐廳用咗自家制肉醬調味,搭配埋牛骨髓食落層次好豐富。牛骨髓油脂好豐富,食落會有少少滯,所以會搭配埋醋漬青瓜,解膩一流。白酒煮藍青口配蒜蓉包,藍青口足足有500g, 係用鍋送上來。白酒烹飪方式可以去掉藍青口腥味,仲可以提升藍青口鮮甜味。蒜蓉包焗得好香脆,搭配埋青口一齊食一流。煙熏扒美國肉眼,哩個係今期限定menu。肉眼煎到五成熟,切開暴曬汁水。會搭配數款醬汁,包括黑松露醬,法式芥末醬及香草牛油等,可以隨意搭配。最有特色係香草牛油,搭配埋肉眼一齊食,唔會遮蓋牛肉原味同時透出少少香草香味。自家制梨撻配香草雪糕,梨撻即叫即制,送上來餅皮酥脆,梨片香甜,
自家制梨撻配香草雪糕,梨撻即叫即制,送上來餅皮酥脆,梨片香甜,熱笠笠梨撻同香草雪糕搭配簡直一流,全部食曬TIM
食完真係超飽,哩間餐廳質素一直都keep得好好,值得encore
2023-11-27
  • 白酒煮藍青口配蒜蓉包
  • 煙熏扒美國肉眼
  • 自家制梨撻配香草雪糕
2023-12-05 98 views
各方面皆屬水準以上,值得一試。焗牛骨髓雖然偏油,不過味道一流,香口惹味。藍青口鮮味、嫩滑,份量多,配烘得金黃香脆的蒜蓉包。煙肉眼扒是受歡迎項目,牛味香濃、肉質細嫩,美味!鵝肝意大利飯相對其它出色的食物顯得較為失色。梨撻超級美味,餅底溫熱酥脆,必試!綿花糖朱古力奶昔十分適合朱古力控,啖啖香濃朱古力。椰子沙冰濃縮咖啡,二者一冷一熱、味道相配,椰香、啡香平分春色。室內環境舒適、具空間感,已作聖誕佈置,充滿佳節氛圍。服務有禮、周到!
各方面皆屬水準以上,值得一試。

焗牛骨髓雖然偏油,不過味道一流,香口惹味。

藍青口鮮味、嫩滑,份量多,配烘得金黃香脆的蒜蓉包。

煙肉眼扒是受歡迎項目,牛味香濃、肉質細嫩,美味!

鵝肝意大利飯相對其它出色的食物顯得較為失色。

梨撻超級美味,餅底溫熱酥脆,必試!

綿花糖朱古力奶昔十分適合朱古力控,啖啖香濃朱古力。

室內環境舒適、具空間感,已作聖誕佈置,充滿佳節氛圍。

服務有禮、周到!
Type of Meal
Dinner
位於紅磡黃埔天地的𝑨𝒎𝒃𝒆𝒓’𝒔 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆,是一家brasserie style的西餐廳,裝潢簡約現代,讓人感到舒適和放鬆,特別係廚師班底都係嚟自星級酒店,質素也是不錯,除了可以鋸扒之外,仲有不少生蠔海鮮可以選擇,價錢定價合理法國鵝肝配鰻魚 $188前菜方面,揀咗呢款比較創新嘅組合,鵝肝夠厚身油脂好香,配上蒲燒鰻魚非常滋味,比起平時的頭盤更加飽肚和牛牛骨髓配酸種麵包多士$108越來越少機會吃到牛骨髓,在法國可以說是非常日常的料理,每口嫩嫩油脂呈半溶狀態,用小湯勺挖出配上sourdough 也不會太膩,吃過不停煙燻美國肉眼扒 $238 很有儀式感,有小火爐在鐵板下讓牛扒保持溫度,也可以調整一下生熟程度,足足9oz 肉肉愛好者太滿足,肉質不錯很Juicy,香草牛油和煙熏味來得恰好,可以隨喜好蘸上黑松露醬、芥末醬或海鹽自家製梨撻配香草雪糕$88甜品控不要錯過,餐廳自家製甜品,這款帶有法式風情的梨子撻是招牌甜品之一,酥皮和清新的梨子富有層次,加上香滑的吉士忌廉和酥脆的餅底,重點係用上成本較高的Movenpick 雪糕,有雲呢拿籽勁香德國豬手也很推薦 味道和份量一樣正仲有薯蓉和德國酸菜跟 可以

法國鵝肝配鰻魚 $188

和牛牛骨髓配酸種麵包多士$108

煙燻美國肉眼扒 $238

自家製梨撻配香草雪糕$88

德國豬手也很推薦 味道和份量一樣正
仲有薯蓉和德國酸菜跟 可以消滯❣️

飲品賣相勁靚,特別係椰子口味好fresh ☺️

• ─────────────── ☕︎

𝑨𝒎𝒃𝒆𝒓’𝒔 𝑻𝒂𝒃𝒍𝒆(紅磡)
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G14號舖

• ───────────────

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #黃埔美食
  • 鵝肝配日本鰻魚
  • 自家製梨撻
2023-12-04 78 views
友人住黃埔向我推薦一間高質西餐廳-Amber's Table,就相約佢依個地膽陪我試試。12月臨近聖誕,餐廳已經怖置得好有聖誕🎄氣氛,好靚!睇得出依間餐廳好多住黃埔的街坊,一家大小一起用膳,真係信心的保證!一坐低,店員便會送上麵包,讓我們沾上橄欖油食。餐前包好有口感,加上橄欖🫒油後有獨特的香氣,很有誠意。Marshmallow Strawberry Milkshake $88- 一上枱馬上少女心湧現,加了棉花糖等等🍬做裝飾,很夢幻,打卡一流。而草莓🍓奶昔加了movenpick雪糕,香濃又香甜可口Rose Coconut $49 - 玫瑰與椰子🥥是很少見的組合。玫瑰同椰子咪意外地夾,兩個香味都突出不搶,異常地夾,飲落有仲陣陣清香海鮮凍盤 $498 - 款款海鮮都勁新鮮同乾淨!生蠔肥美🦪食落creamy ,有海水的咸香味。翡翠螺好鮮甜,口感彈牙,螺肉味濃郁。龍蝦好大隻🦞啖啖肉,預先幫客人整到好易取出,唔怕整污糟手。蝦🦐亦都好鮮嫩多汁,肉質彈牙爽口。蟶子鮮味爽彈,有𡁻勁。款款都出色,依個海鮮拼盤真心值得點!龍蝦湯配蒜蓉包 $118 - 蒜蓉包香脆,單吃好味,沾上湯食又另一種滋味。龍蝦🦞湯很真

龍蝦湯配蒜蓉包 $118 - 蒜蓉包香脆,單吃好味,沾上湯食又另一種滋味。龍蝦🦞湯很真材實料,有肉碎係入面,飲落仲好香濃,令人一啖接一啖咁飲完

卡邦尼意粉🍝 $128 - 依到既卡邦尼有別於其他餐廳的,意粉不會太軟腍,食落分明有口感,把汁完全掛在意粉上,咸香味十足,蛋黃味濃郁,帶微微的檸檬🍋香

煙燻肉眼扒(9安士)$238- 煙燻過的肉眼扒,帶著焦香味,五成熟剛剛好,肉質軟嫰,肉味濃郁,除了可以沾上鹽作調味,仲會附上香草牛油,店員建議我們先塗上香草牛油🧈,果然更惹味!連跟餐的薯條🍟份量也很多,茄醬🥫、黑松露醬任君選擇,非常貼心

疏乎厘 $188 - 超大一個,即叫即焗,一切開熱氣騰騰,蛋香味十足!內裡做得鬆軟濕潤。餐廳老闆同我地講,原來佢地依到既梳乎里係用乳酪做,難怪食落咁輕盈,一點都不會heavy ,甜度亦剛剛好,咁出色既甜品,抵老闆自豪!必點!

食過後,終於明白友人點解會推薦Amber's Table依間西餐廳,味道好、環境舒服不在話下,服務令人感到賓至如歸,店員會留意到我地食既進度,適時送上菜餸,令我地食每一道既時候都係熱騰騰。店員同老闆都好親切,會問我地岩唔岩食,有傾有講,真係羨慕友人附近有間咁高質的餐廳。

依家餐廳已經可以開始預訂聖誕套餐,菜單吸引,價錢都合理,依家成為我同朋友開party既選擇!
2023-12-02 65 views
早排去左黃埔依間amber’s table食西餐發現十分高質 誠意推介💁🏻‍♀️⭕️ 和牛牛骨髓 ($108)牛骨髓唔係食過好多次幾特別 仲有啲牛肉碎一齊食配埋餐廳嘅酸種包多士 新嘗試👍🏻⭕️ 白酒煮藍青口 ($178)一大盤藍青口 煮得好惹味隻隻都算鮮甜 跟配四塊(用心製作 沒有揸流攤嘅)蒜蓉包好香脆好出色 點落個sauce度索埋汁仲正🤩⭕️ 手製意大利寬麵配大蝦及蕃茄羅勒汁 ($188)自家製已經加足誠意分 麵條食落好彈牙出面好少食到依種質感 另外仲要大讚餐廳既細心 大蝦已經剝哂殼咁上非常方便😋⭕️ 煙燻扒美國肉眼 ($238)多人點選嘅煙燻肉眼 有九安士以蘋果木煙燻 好重味😍 面頭既香草牛油🧈茶埋黎食 醬汁都唔洗點👍🏻同埋肉質真係好嫩 正💕💯⭕️ Coconut Coffee Smoothie ($49) / Fresh Grapefruit Soda ($43)私心最愛💗椰子咖啡沙冰上枱時係分開上 咖啡用illy 自己再加入椰子smoothie度🥥 mix埋一齊好夾先出咖啡味 嗒到最尾先出番啲椰子味⭕️ 自家製梨撻 ($98)好大份😳好有heart嘅自製甜品酥皮餅底先有層吉士醬做base 上
早排去左黃埔依間amber’s table食西餐
發現十分高質 誠意推介💁🏻‍♀️

⭕️ 和牛牛骨髓 ($108)
牛骨髓唔係食過好多次
幾特別 仲有啲牛肉碎一齊食
配埋餐廳嘅酸種包多士 新嘗試👍🏻

⭕️ 白酒煮藍青口 ($178)
一大盤藍青口 煮得好惹味
隻隻都算鮮甜 跟配四塊(用心製作 沒有揸流攤嘅)蒜蓉包
好香脆好出色 點落個sauce度索埋汁仲正🤩

⭕️ 手製意大利寬麵配大蝦及蕃茄羅勒汁 ($188)
自家製已經加足誠意分 麵條食落好彈牙
出面好少食到依種質感
另外仲要大讚餐廳既細心 大蝦已經剝哂殼咁上
非常方便😋

⭕️ 煙燻扒美國肉眼 ($238)
多人點選嘅煙燻肉眼 有九安士
同埋肉質真係好嫩 正💕💯

私心最愛💗椰子咖啡沙冰
上枱時係分開上 咖啡用illy
自己再加入椰子smoothie度🥥 mix埋一齊好夾
先出咖啡味 嗒到最尾先出番啲椰子味

⭕️ 自家製梨撻 ($98)
好大份😳好有heart嘅自製甜品
酥皮餅底先有層吉士醬做base
上面再鋪滿梨🍐拎去焗
最加分係加埋球雪糕🍧冰火交融🔥🧊
2023-12-01 53 views
海鮮凍盤 $498有龍蝦、生蠔、蟶子、加拿大翡翠螺、凍蝦同北海道帶子龍蝦︰啖啖肉、肉質有彈性🦞生蠔︰海水味十足蟶子、翡翠螺、凍蝦︰爽口彈牙🦐北海道帶子︰新鮮軟淋全部海鮮落少少檸檬汁就足夠🍋唔洗點醬否則醬汁會蓋過海鮮既鮮甜味🌊 龍蝦湯配蒜蓉包 $118質地稠身🥣入口creamy味道香濃、鮮味突出👍🏻用料大方入面仲有龍蝦肉🦞蒜蓉包脆身🥖超重牛油同蒜香🧈🧄好食🫶🏻 傳統意式卡邦尼意粉 $128份量超多🍝食極都好似仲有咁意粉做到al dente有嚼頭又唔夾生味道濃郁🫕煙燻美國肉眼(9安士) $238配薯條,黑松露醬、香草牛油、海鹽同茄汁肉眼五成熟🥩保留到鮮紅肉質軟淋而不失咬口肉眼扒伴上香草牛油🧈突出煙燻香氣伴上海鹽帶出肉香🫙一塊扒有唔同調味配搭無咁易膩👏🏻 薯條新鮮炸起🍟外脆內軟配茄汁一定無得輸🥫沾黑松露醬都一樣咁出色✅  自家製梨撻配香草雪糕 $98新鮮熱辣♨️送到枱仲出緊煙梨撻餅底焗到酥脆🍕上面有吉士醬同滿滿既梨肉🍐梨肉既軟淋、吉士醬既濕潤同酥皮撻既香脆配搭得相得益彰👍🏻甜而不膩香草雪糕令口感同味蕾層次都升華左🍧一凍一熱🧊♨️味道仲冇咁膩有驚喜‼️ 法國Florete粉紅玫瑰花茶 $55玫瑰花香

海鮮凍盤 $498
有龍蝦、生蠔、蟶子、加拿大翡翠螺、凍蝦同北海道帶子
龍蝦︰啖啖肉、肉質有彈性🦞
生蠔︰海水味十足
蟶子、翡翠螺、凍蝦︰爽口彈牙🦐
北海道帶子︰新鮮軟淋
全部海鮮落少少檸檬汁就足夠🍋
唔洗點醬
否則醬汁會蓋過海鮮既鮮甜味🌊

龍蝦湯配蒜蓉包 $118
質地稠身🥣
入口creamy
味道香濃、鮮味突出👍🏻
用料大方

意粉做到al dente
有嚼頭又唔夾生
味道濃郁🫕

煙燻美國肉眼(9安士) $238
配薯條,黑松露醬、香草牛油、海鹽同茄汁
肉眼五成熟🥩

新鮮熱辣♨️
送到枱仲出緊煙
梨撻餅底焗到酥脆🍕
上面有吉士醬同滿滿既梨肉🍐
梨肉既軟淋、吉士醬既濕潤同酥皮撻既香脆
配搭得相得益彰👍🏻

份量大方
環境舒適
最值得一提既係服務好貼心🤩
侍應會留意客人既用餐進度👼🏻
菜式係由飲品、冷盤、餐湯、主菜、甜品逐一送上
食完一道再上一道
保證食物新鮮、保持到温度♨️
唔會影響食物質素👍🏻
絶對係一次難忘舒適既用餐體驗💯
2023-11-29 40 views
黃埔的野食都抵食,呢間都幾好feel首先是焗牛骨髓。牛骨髓的質地柔軟滑嫩,入口即化,帶來豐富的濃郁口感。接下來是藍青口,搭配精心調製的醬汁。好吃~~~第三個是大蝦闊麵配蕃茄羅勒汁。這道意大利麵菜品以新鮮的大蝦和煮熟的闊麵,配上濃郁的蕃茄羅勒汁。大蝦肉質鮮嫩彈牙,好開胃!然後是煙肉眼扒9安士。肉質細嫩多汁,加上薯條簡直十分滿足!接下來是梳乎厘。口感綿密細膩。份量很大!接下來是椰汁菠蘿沙冰和玫瑰菠蘿沙冰。椰汁菠蘿沙冰帶有濃郁的椰香和菠蘿的酸甜味,給人一種綿密而清爽的口感。而玫瑰菠蘿沙冰則在基礎上加入了玫瑰的芬芳香氣。
黃埔的野食都抵食,呢間都幾好feel

接下來是藍青口,搭配精心調製的醬汁。好吃~~~

然後是煙肉眼扒9安士。肉質細嫩多汁,加上薯條簡直十分滿足!

接下來是梳乎厘。口感綿密細膩。份量很大!