2024-02-12 140 views
香濃又牙Al dente,今次去咗間唔錯嘅餐廳,講真,佢哋嘅食物真係正👍!先講吓佢哋嘅骨髓多士吧,肉鬆和牛嘅組合真係搭到唔得了,麵包脆口,骨髓帶嘅膠質口感,啖啖肉香,真係好夠哂滋味。而家講吓前菜鵝肝同日本鰻魚,呢個組合嘅創意真係打開我味蕾嘅新世界,鵝肝嘅豐厚與鰻魚嘅甘甜完美融合,成個組合食落去簡直香滑得嚟又唔覺油膩,好正!主菜美國肉眼扒配薯條喇,外層微微煙燻香氣撲鼻,肉眼扒質感軟嫩,入口即溶,結合香草牛油層次感更豐富。薯條金黃脆脆,根根分明;搓搓唔同醬料,樂趣無窮。再嚟份手制意大利闊麵,配大蝦蕃茄羅勒汁,賣相吸引得滯,麵條彈牙得嚟保持住啖啖蛋味,大蝦仲好新鮮,爽彈得嚟又口感足,升級咗好多分。食完咗呢啲,點可以唔食返個甜點?自家製梨撻真係止唔住口,配埋香草雪糕,我呢個甜品控都話冇得頂!焗得啱啱好,熱辣辣嘅梨撻遇上雪糕,冰火交融,啱晒我。總括嚟講,呢度嘅食物質素同味道都非常滿意,啱晒想嘆海靚食嘅你。下次再嚟,我定必重溫呢份食樂🍴😋👌。