Restaurant: Amplifier Restaurant (Chik Fuk Street)
Info:

2024-04-03 357 views
今日放工唔想煮飯就決定係大圍站附近食飯,經過有間門面好靚嘅餐廳,餐牌上都多食物選擇,仲要有威靈頓牛扒😍,於是就被吸引左入去。由於選擇困難症,所以直接叫左個二人餐😝1️⃣精選新鮮生蠔生蠔🦪好新鮮同鮮甜,仲要大隻,又重海水味。無諗過鋪頭細細都有咁高質生蠔!2️⃣傳統凱撒沙律🥗沙律夠大碟,菜都好新鮮👍🏽,咬落超爽!而且都夠芝士碎同埋麵包😋3️⃣蒜香牛油田螺酥皮盒🐌🍞呢款都叫人好驚喜係呢度都有田螺食😋,而且無任何草泥味,酥皮盒非常鬆脆可口😋,配埋田螺一齊食,非常入味😚4️⃣蟹肉龍蝦湯🦞龍蝦湯底超濃!蟹肉都食鮮呀,而且龍蝦湯望落非常濃郁,入口超香龍蝦味😌5️⃣香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝帶子超大隻🤩,仲要係大大兩隻!而且蕃茄醬超濃郁!意粉軟硬度煮得剛剛好!6️⃣慢煮美國威靈頓牛柳🥩係香港好覺得好難食到威靈頓牛,但估唔到就係居住地方附近就有得食🥹,太感動!外面酥皮香脆,層次豐富😍,而且入面都有秘製醬,包住牛柳一齊食🤤,超好味!而且牛柳超入味又軟熟,熟成度剛剛好!呢個菜真心推介😙7️⃣士多啤梨奶凍🍓及朱古力慕絲🍫最後就係甜品,個奶凍入口好香濃奶味,配埋士多啤梨醬酸酸甜甜😋,另外朱古力慕絲入口香濃幼滑,配埋咖啡仲正呀👍🏽呢間隱

1️⃣精選新鮮生蠔

2️⃣傳統凱撒沙律🥗

3️⃣蒜香牛油田螺酥皮盒🐌🍞

4️⃣蟹肉龍蝦湯🦞

5️⃣香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝

6️⃣慢煮美國威靈頓牛柳🥩

7️⃣士多啤梨奶凍🍓及朱古力慕絲🍫

呢間隱世西餐值得要比大眾知,原來大圍都有咁好食嘅西餐,仲要主打好少地方食到嘅威靈頓牛柳🥹。另外佢其他餸菜都好高質,已經約定朋友下次再黎食☺️

2024-03-18
  • 香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
呢間餐廳多次回訪,終於忍唔住要寫下好評📝,因為呢間真係呢區係好高質西餐!餐廳環境好浪漫,坐位舒服又寬敞,星期4 夜晚7:30-9:30 仲有live music 🎼🎤 🎸Shirley唱得好好聽,好值得嚟支持吓!戶外位仲Pet friendly🐱🐶, 真係要大大力推介👍🏻食物方面唔止超值,仲質素好高,擺盤都精美! 我哋order 咗餐廳大受歡迎嘅🐮二人餐,有3款頭盤+ 湯 + 2 款main course +甜品 + 餐飲 仲可以揀house wine🥂 真係食得超級豐富啊🤩Signature Beef Wellington Set For Two🐮 $1,088🩵Daily Oyster 4pcs🦪 法國生蠔大大隻,好肥美鮮甜,仲有少少海水味,yummy啊😋🩵巴馬火腿配蜜瓜🍈充滿鹹香火腿配上勁鮮甜蜜瓜,真係絕配,好滿足😍🩵香草牛油田螺酥皮盒造型好精緻,田螺收藏酥皮盒入面,咬落有唔同層次感,好特別。🩵招牌蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯濃郁龍蝦湯,啖啖都好香,入面仲有蟹肉,熱騰騰嘅湯岩晒呢啲天氣飲👍🏻.🩵香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝有我最愛帆立貝🥰 鮮甜帆立貝跟帶有酸甜嘅蕃茄,味道好夾。🩵5小時慢煮

🩵Daily Oyster 4pcs🦪
法國生蠔大大隻,好肥美鮮甜,仲有少少海水味,yummy啊😋

🩵巴馬火腿配蜜瓜🍈
充滿鹹香火腿配上勁鮮甜蜜瓜,真係絕配,好滿足😍

🩵香草牛油田螺酥皮盒
造型好精緻,田螺收藏酥皮盒入面,咬落有唔同層次感,好特別。

🩵招牌蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯
🩵香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝
有我最愛帆立貝🥰 鮮甜帆立貝跟帶有酸甜嘅蕃茄,味道好夾。

🩵5小時慢煮美國威靈頓牛柳 (2pcs)
呢個必點⭐️ 經過咗5小時慢煮,牛柳鎖緊肉汁天好嫩滑,被黃金酥脆包裹住,入口外脆內軟,好好味。

🩵是日精選甜品🍰 Tiramisu & Brownie
上碟已經超吸引,兩款甜品都唔會過甜,但各有特色,為呢一餐完美作結♥️

🩵餐飲

一間咁有氣氛嘅餐廳,色香味都有,下次都要再嚟🥰
餐廳裝潢比較復古,座位都比較寬敞,餐廳裡d懷舊金曲很有情調。我地選擇座室外,因為餐廳pets friendly可以帶狗狗,同因為車拍餐廳門口方便看車。餐廳職員服務好好,因為我唔食洋蔥,所以食物為我走洋蔥。叫咗二人餐Signature Beef Wellington Set For Two:1、白酒忌廉汁青口:新鮮的青口搭配秘制醬料,味道豐富,鹹味伴隨著酒香,海鮮的鮮美和香脆的切片麵包完美融合;2、巴馬火腿配蜜瓜:這是一道經典的意大利前菜,薄切的巴馬火腿與甜脆的蜜瓜組合在一起十分相配;3、香煎鵝肝:鵝肝是經典的西餐代表,外皮微脆內裡仍然鮮嫩柔軟,搭配上酸甜的蘋果醬汁很解膩;4、招牌蟹肉龍蝦濃湯:濃郁的龍蝦湯香氣撲鼻,濃稠的湯裡還有新鮮的蟹肉,味道鮮美值得一試;5、雜菜湯:健康有美味的蔬菜湯,十分適合開胃;6、香煎日本帆立貝蕃茄醬義大利麵:海鮮的鮮美與番茄的酸甜相輔相成,裹滿了醬汁的義大利面口感更加豐富;7、5小時慢煮美國威靈頓牛:鮮嫩多汁的牛柳被金黃酥脆的餅皮包裹著,賣相十分誘人,搭配烤的軟糯的大蒜,好吃到沒朋友;8、甜品:朱古力蛋糕Brownie:一款經典的朱古力布朗尼蛋糕,甜而不膩,

餐廳職員服務好好,因為我唔食洋蔥,所以食物為我走洋蔥。

5、雜菜湯:健康有美味的蔬菜湯,十分適合開胃;

8、甜品:朱古力蛋糕Brownie:一款經典的朱古力布朗尼蛋糕,甜而不膩,是一道完美的餐後甜點。
2024-02-04
Type of Meal
Dinner
  • 香煎鵝肝
同朋友👱🏻‍♀️一齊,佢想食西餐🍽️兼且要坐得舒服啲🤣,但係我哋又唔係好熟悉呢區,於是朋友👱🏻‍♀️上網搵一搵,見到呢間西餐廳🍽️口碑機好,咁朋友👱🏻‍♀️就決定孖我嚟呢度開餐🤣我哋叫咗 $1088 Amplifier Signature Set for 2,包括3個頭盤+湯+2個主菜+甜品+咖啡/茶/House Wine,頭盤同主菜有幾款可以自己揀🤩Starter「精選新鮮生蠔🦪4隻」:係嚟自法國🇫🇷嘅生蠔🦪,個名好似係 The Speciale Chironfils Oyster,大大隻非常飽滿,好好肉,肉質比較爽身,有淡淡嘅海水味,仲有啲甘甘哋嘅 aftertaste 😋;養殖 Chironfils 生蠔🦪嘅「牡蠣袋」長期懸掛喺海底 1 公尺深嘅籠裏邊,咁樣可以喺持續餵食過程中提供肉質豐富嘅 Chironfils 生蠔🦪,網上邊係咁樣講🤣Appetizer 「巴馬火腿配蜜瓜🍈」:蜜瓜🍈非常甜,意大利🇮🇹 Prosciutto 肉質竟然幾嫩,有鹹香,配甜蜜瓜🍈食好夾👍Appetizer 「傳統凱撒沙律🥗」:羅馬生菜新鮮爽脆,用凱撒沙律做法,簡單又好食😋Soup「蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯」:味道幾濃郁

Soup「蟹肉🦀龍蝦🦞濃湯」:味道幾濃郁,仲有少少 smoky 😋

Main Course 「香煎日本🇯🇵帆立貝蕃茄醬意大利麵🇮🇹」:意大利麵🇮🇹 煮得軟腍腍,口味大眾化🤣;帆立貝大大隻連埋生殖器,幾好味 😋

Main Course「炭燒美國🇺🇸豬鞍扒🐷🥩」:豬鞍扒🐷🥩幾好豬味😋,肉質都幾軟熟,又有少少肥,所以仲幾甘香🤣

「是日精選甜品🍮」:有 Brownie 又有 Tiramisu,兩樣都唔係好甜,幾好味,擺盤仲幾靚🤩;兩碟都有一小粒我鍾意嘅「龍珠果」可以食🤣
人大左除咗忙工作,仲要兼顧埋家庭同小朋友👧🏻👶🏻,朋友之間都少左見🥲 不過忙還忙,儀式感都係要有嘅🥰 同閏蜜慶生🎉專登揀左間近啲佢嘅西餐廳。餐廳好近大圍站,路痴如我都輕易搵到😛起Openrice 見到餐廳逢星期四夜晚7:30-9:30會有live music🎤🎵 知道我閏蜜生日,表演者仲專登唱咗首生日歌送俾佢,so sweet❤️❤️今次點左個二人套餐Amplifier Signature set for two👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻📌白酒忌廉青口青口唔算太大隻,但食起嚟鮮甜,帶有海水味同酒香。伴碟嘅法包切薄片,烤得香脆,仲有淡淡嘅蒜香🧄,蘸忌廉汁一齊食,又係一番滋味🤤📌巴馬火腿配蜜瓜火腿同蜜瓜非常匹配,蜜瓜清甜爽脆,同時又唔會蓋過火腿鹹香味。📌傳統凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽脆,配埋酥脆嘅麵包粒同埋煙肉碎,加埋靈魂醬汁同芝士碎,清新開胃🌱📌蟹肉龍蝦濃湯龍蝦湯香氣撲鼻,口感濃稠,食落仲有啖啖蟹肉,非常有誠意✨📌香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵日本🇯🇵帆立貝鮮甜焦香,意粉有口感,沾上滿滿嘅蕃茄醬,酸酸甜甜好開胃📌慢煮美國威靈頓牛柳今晚最期待嘅主角💗製作過程繁複嘅一道菜式

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

📌白酒忌廉青口

📌巴馬火腿配蜜瓜

📌傳統凱撒沙律

📌蟹肉龍蝦濃湯

龍蝦湯香氣撲鼻,口感濃稠,食落仲有啖啖蟹肉,非常有誠意✨

📌香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵

📌慢煮美國威靈頓牛柳

今晚最期待嘅主角💗製作過程繁複嘅一道菜式,起餐廳見到一定會叫🤩 外層係金黃酥脆嘅餅皮,包裹住色澤粉嫩多汁嘅牛柳;大蒜🧄烤至軟糯綿密,配搭一齊食係多重嘅味覺享受

是日甜品
📌Oreo 奶凍

奶味香濃,不意外Oreo口味會略甜,喜歡Oreo的人要一試

📌朱古力mousse 蛋糕

朱古力味濃郁,口感細滑,入口即溶❤️❤️

呢度播住節奏輕快柔和嘅音樂,頗有情調,Chesterfield Sofa 款式既餐椅令人坐得更laid-back😌 感覺同知己好友或是伴侶黎都好適合❤️
2024-04-10 29 views
今次book咗呢間餐廳慶祝生日環境都幾靚!可以打卡😊晚餐嚟講,set dinner比較抵食👍🏼頭盤要咗生蠔,都好新鮮🦪另外仲有一個田螺,都煮得好好食湯就要咗龍蝦湯,海鮮味十足之後嘅main course 揀咗羊架 超級大份,跟埋個汁,超級勁好食!因為慶祝生日,所以有2款蛋糕🙈有朱古力蛋糕同芝士蛋糕個人覺得朱古力蛋糕比較好食,甜得黎唔會甜得太勁,食到想再叫!芝士蛋糕就比較普通總括嚟講,嘢食唔錯,價錢合理,值得推介❤️
今次book咗呢間餐廳慶祝生日
環境都幾靚!可以打卡😊
晚餐嚟講,set dinner比較抵食👍🏼
頭盤要咗生蠔,都好新鮮🦪
另外仲有一個田螺,都煮得好好食
湯就要咗龍蝦湯,海鮮味十足
之後嘅main course 揀咗羊架
超級大份,跟埋個汁,超級勁好食!
因為慶祝生日,所以有2款蛋糕🙈
有朱古力蛋糕同芝士蛋糕
芝士蛋糕就比較普通
總括嚟講,嘢食唔錯,價錢合理,值得推介❤️
2024-03-26 32 views
大圍自從開咗圍方多咗過嚟呢區,今次就嚟咗依間環境坐得舒適嘅高質西餐廳,我哋嗌咗餐廳最受歡迎嘅二人餐。精選新鮮生蠔4隻🦪生蠔係採用西班牙生蠔,新鮮大隻,非常肥美鮮甜。巴馬火腿配蜜瓜🥓🍈蜜瓜非常非常甜,巴馬火腿大塊得黎但又唔會非常鹹,十分之夾。蒜香牛油田螺酥皮盒🧈🐚田螺放喺酥皮盒入邊,造型特別。酥皮好酥脆,田螺亦都有好多舊。蟹肉龍蝦濃湯🦞🦀龍蝦湯超濃郁又creamy,入面仲有蟹肉添,令成個湯更加有層次感。香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝帆立貝大粒又煎得香,蕃茄醬亦鮮甜濃郁,每一啖麵都沾滿醬汁。慢煮美國威靈頓牛柳🐮🥩必點推介!一上枱已經見到個牛柳非常粉嫩,再有黃金酥皮包住,酥皮層次分明,成個口感外脆內軟,超好食。是日精選甜品🍫🍨🍓今日甜品係朱古力蛋糕同埋意式奶凍,兩款都唔會過甜,為餐飯畫上完美句號。

精選新鮮生蠔4隻🦪
生蠔係採用西班牙生蠔,新鮮大隻,非常肥美鮮甜。

巴馬火腿配蜜瓜🥓🍈
蜜瓜非常非常甜,巴馬火腿大塊得黎但又唔會非常鹹,十分之夾。

蒜香牛油田螺酥皮盒🧈🐚

蟹肉龍蝦濃湯🦞🦀

香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵🍝
帆立貝大粒又煎得香,蕃茄醬亦鮮甜濃郁,每一啖麵都沾滿醬汁。

慢煮美國威靈頓牛柳🐮🥩

是日精選甜品🍫🍨🍓
Amplifier Restaurant 西餐廳有現場音樂表演,當日有心馳神往的Saxophone&小提琴演奏。招牌set為2人餐——Wellington Set For Two$1088!套餐包含多道精緻的美食,新鮮的每日生蠔,一口咬下去,鮮甜多汁的滋味讓人欲罷不能。巴馬火腿搭配蜜瓜鹹香和甜蜜的結合簡直是完美無瑕!香草牛油田螺酥皮盒也是一絕,外層酥脆,田螺鮮嫩多汁,每一口令人驚艷。蟹肉龍蝦濃湯濃郁度剛剛好,蟹肉和龍蝦的鮮味在口中綻放,回味無窮。香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵也值得一試。帆立貝的鮮甜和蕃茄醬的酸甜交融在一起,配上彈牙的意大利麵,簡直是一場味覺盛宴!最引人注目的還是5小時慢煮美國威靈頓牛柳。這道菜經過長時間的慢煮,牛肉變得極為嫩滑,口感絕佳。每一口都散發著肉香和香料的香氣,令人愛不釋手。是日精選甜品有草莓蛋糕和朱古力蛋糕,都好香甜,作為晚餐的完美句號。餐飲可以點一杯冰涼的檸檬茶或者熱熱的檸檬水。除了美食,Amplifier Restaurant (大圍店)的環境也非常宜人。星期三、四可以享受著現場音樂表演,為整個用餐體驗增添一份浪漫和愉悅的氛圍。記得不要錯過Wellingt

餐飲可以點一杯冰涼的檸檬茶或者熱熱的檸檬水。

除了美食,Amplifier Restaurant (大圍店)的環境也非常宜人。星期三、四可以享受著現場音樂表演,為整個用餐體驗增添一份浪漫和愉悅的氛圍。記得不要錯過Wellington Set For Two套餐嘅招牌的慢煮美國威靈頓牛柳!

2024-03-23 19 views
最近同老公成日會去大圍,因為大圍有得夾公仔,所以都會搵吓附近有咩好食,喺大圍後邊有好多小店,所以去咗一間有情調嘅西餐廳,佢嘅氛圍同裝潢都俾人感覺係花咗啲心思。佢哋有二人套餐,都好多嘢食,我哋兩個都食到好飽。首先,我揀咗小食——白酒忌廉青口。新鮮嘅青口配上濃郁嘅白酒忌廉醬汁,帶出嚟嘅味道相當和諧。青口嘅口感鮮嫩,而醬汁嘅奶香同酒香都好恰到好處,我老公都覺得個忌廉汁好香濃,佢好鍾意。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5然後,我哋頭盤嘅選擇係Pama ham 同埋 salad。頭盤帶嚟嘅是一種豪華而又清新嘅感覺。精選嘅pama ham同清甜嘅蜜瓜配合得天衣無縫, Parma Ham又唔會好鹹蜜瓜甜得來又唔會好「漏」🤣🤣🤣;評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5而凱撒沙律嘅沙律菜好新鮮,又爽脆,食嘅時候,好清甜。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5蟹肉龍蝦湯,食得出有蟹肉,而且好香龍蝦味,又唔會太鹹,份量唔太多,剛好評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5然後就到主菜啦!我地揀咗凡立貝蕃茄意粉同威靈頓牛柳。凡立貝蕃茄意粉係一道經典嘅義大利菜式,佢味道鮮美而且豐富。蕃茄醬汁濃郁而不膩,意粉煮得恰到好處,加上鮮嫩多汁嘅凡立貝,每一口都充滿著滿足感。評分:

佢哋有二人套餐,都好多嘢食,我哋兩個都食到好飽。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

而凱撒沙律嘅沙律菜好新鮮,又爽脆,食嘅時候,好清甜。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

而威靈頓牛柳係呢個套餐嘅亮點,牛肉外層烤得金黃酥脆,內部卻保持著嫩嫩的口感。配上濃郁嘅醬汁同香氣四溢嘅香草,真係一絕!以前我食過其他餐廳嘅威靈頓牛柳,外面嘅酥皮已經「淋」晒,包住牛柳嗰個蘑菇醬又分開晒,食唔出有幾好食;但係呢度嘅威靈頓牛柳,食嘅時候外層仲係好脆,牛柳部份又唔會煮得過熟,令我對依個菜式改觀。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

最後,我決定再嚟一份甜品——加咗$30嘅朱古力心太軟。朱古力心太軟有個酥脆嘅巧克力殼,裏面卻係溫暖融化嘅朱古力心,可以做到真係有流心嘅,每一口都係一種極致嘅甜蜜享受。

整體味道指數:😋😋😋/5

• 香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
  • 白酒忌廉汁青口
  • 蒜蓉包
2024-03-22 13 views
係大圍少有嘅西餐廳😗今日去咗食晚巿二人餐🥰AMPLIFIER SIGNATURE SET FOR TWO🌹 ($1088)STARTER生蠔4隻 / 蒜香牛油田螺酥皮盒 / 香煎鵝肝生蠔新鮮重海水味,酥皮盒好酥脆重牛油香,鵝肝肥美仲有啲沙律菜解膩🦪🥗SOUP蟹肉龍蝦濃湯係我最鐘意嘅西湯,充滿龍蝦鮮味🦞MAIN DISHES香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵慢煮美國威靈頓牛柳主菜一個意粉,一個肉類啱啱好,意粉酸酸甜甜仲有大大粒帆立貝,威靈頓牛柳外皮酥脆,牛肉幾腍🍝🥩SWEET朱古力慕絲蛋糕擺盤幾靚,超濃郁朱古力味🍫DRINKS白酒🥂
係大圍少有嘅西餐廳😗今日去咗食晚巿二人餐🥰

STARTER
生蠔4隻 / 蒜香牛油田螺酥皮盒 / 香煎鵝肝
SOUP
蟹肉龍蝦濃湯
係我最鐘意嘅西湯,充滿龍蝦鮮味🦞
MAIN DISHES
SWEET
朱古力慕絲蛋糕
擺盤幾靚,超濃郁朱古力味🍫
DRINKS
白酒🥂
Type of Meal
Dinner
大圍竟然會有一間隱蔽既西餐,仲要係高質素。有開心嘢梗係要慶祝吓啦,叫左兩人餐,我哋嘅目標係食威靈頓牛柳😂😂😂因為旁邊個位成日都話要食😂😂😂梗係要滿足吓佢啦❤️西班牙銀堡壘生蠔4隻味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:通常食生蠔都係食法國多,今次應該係第一次食西班牙生蠔,果然有驚喜。相比起法國生蠔,佢有海水味不特止,仲會有淡淡的清甜味道,好有驚喜蒜香牛油田螺酥皮盒味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:蒜香牛油本身就已經好夾田螺,加埋酥皮外盒,外脆內軟,三樣食材夾得非常好 香煎鵝肝味道:🌕🌕🌕🌕🌘評價:我哋加咗錢升級做香煎鵝肝,鵝肝size一啲都唔細,非常香,入口即溶,係略嫌墊底塊多士有啲細。同時配搭上梨,令鵝肝冇咁油膩蟹肉龍蝦濃湯味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:顧名思義真係濃湯,仲有一絲絲嘅蟹肉。香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:帆立貝煎得非常香,調味亦都好好。加埋蕃茄醬酸酸甜甜,好開胃。而意大利麵亦都唔會好似坊間餐廳咁樣煮到𣺉哂,保留原有口感慢煮美國威靈頓牛柳味道:🌕🌕🌕🌕🌕評價:可以話係我食過咁多間餐廳嘅威靈頓牛柳,最好食嘅一間。煎封牛柳嘅時間掌握得岩岩好,所以外層酥皮唔會比肉汁整到𣺉晒。估唔到dinner s
大圍竟然會有一間隱蔽既西餐,仲要係高質素。
因為旁邊個位成日都話要食😂😂😂梗係要滿足吓佢啦❤️
西班牙銀堡壘生蠔4隻

香煎鵝肝
味道:🌕🌕🌕🌕🌘

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
評價:顧名思義真係濃湯,仲有一絲絲嘅蟹肉。

味道:🌕🌕🌕🌕🌖

味道:🌕🌕🌕🌕🌕
評價:可以話係我食過咁多間餐廳嘅威靈頓牛柳,最好食嘅一間。煎封牛柳嘅時間掌握得岩岩好,所以外層酥皮唔會比肉汁整到𣺉晒。估唔到dinner set會有啲咁高質嘅威靈頓牛柳。高度推介‼️

Panna cotta
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
評價:奶味好濃郁,奶凍配上藍莓士多啤梨,味道剛剛好

Chocolate mousse
味道:🌕🌕🌕🌕🌖
評價: 好鍾意既口感,好似紐約芝士蛋糕既口感。味道上冇外表咁濃郁,不過令人一啖又一啖咁食🤤

2024-03-20 22 views
大圍呢間西餐,食過就知高質,夜晚仲要有人唱歌,氣氛一流環境好舒適,好岩同三五知己一路享受美食一路傾下計點左個二人餐,計埋加一先千二蚊,幾抵食生蠔雖然肉唔算厚,但勝在夠新鮮味道鮮甜,一D腥味都冇,仲有陣陣海水味巴馬火腿配蜜瓜咸香既火腿同清甜既蜜瓜,兩者互相平衡,好味蒜香牛油田螺酥皮盒酥皮又香又脆又酥,餡料有炒過既菇同田螺等等,味道鮮美蟹肉龍蝦濃湯好香濃既一個湯飲落每一口都係龍蝦既鮮味而且仲真係啖啖龍蝦肉,真材實料香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵帆立貝煎得剛好,唔會過熟令佢鮮味得以保留又唔會硬蕃茄意粉酸酸甜甜,好開胃慢煮美國威靈頓牛柳呢個真係心機菜,每次見到餐廳有都必食酥皮香脆,而酥皮同牛柳中間果層磨菇炒得夠乾爽令佢鮮味濃縮晒,最重要係令到牛柳既肉汁唔會搞到酥皮又濕又軟牛柳用威靈頓牛柳會係比較少見既慢煮,口感好特別草莓慕絲蛋糕、朱古力布朗尼兩款是日甜品亦好高質草莓慕絲香甜唔會酸,慕絲幼滑朱古力布朗尼既朱古力味香濃,令人回味
大圍呢間西餐,食過就知高質,夜晚仲要有人唱歌,氣氛一流
環境好舒適,好岩同三五知己一路享受美食一路傾下計
點左個二人餐,計埋加一先千二蚊,幾抵食
生蠔

雖然肉唔算厚,但勝在夠新鮮
味道鮮甜,一D腥味都冇,仲有陣陣海水味
巴馬火腿配蜜瓜
咸香既火腿同清甜既蜜瓜,兩者互相平衡,好味
蒜香牛油田螺酥皮盒
酥皮又香又脆又酥,餡料有炒過既菇同田螺等等,味道鮮美

好香濃既一個湯
飲落每一口都係龍蝦既鮮味
而且仲真係啖啖龍蝦肉,真材實料
香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
帆立貝煎得剛好,唔會過熟
令佢鮮味得以保留又唔會硬

蕃茄意粉酸酸甜甜,好開胃

慢煮美國威靈頓牛柳
呢個真係心機菜,每次見到餐廳有都必食
酥皮香脆,而酥皮同牛柳中間果層磨菇炒得夠乾爽
令佢鮮味濃縮晒,最重要係令到牛柳既肉汁唔會搞到酥皮又濕又軟
牛柳用威靈頓牛柳會係比較少見既慢煮,口感好特別
草莓慕絲蛋糕、朱古力布朗尼
兩款是日甜品亦好高質
草莓慕絲香甜唔會酸,慕絲幼滑
朱古力布朗尼既朱古力味香濃,令人回味
2024-03-18 15 views
今日同朋友去咗圍方發現原來大圍真係好多嘢食~ 我同朋友入左呢間特色西餐廳裏面嘅裝修好有特色 好友90年代美國懷舊風格 😎 我見到佢哋做咗優惠 有一個二人套餐 ~ 🤚 咁就啱晒我哋呢啲選擇困難症嘅人🥹 佢哋今日嘅生蠔係愛爾蘭生蠔🦪 我朋友係生蠔fans ! 佢都話超級新鮮 好抵食 又大大隻🤓🤓🤓 之後就係佢哋嘅蟹肉龍蝦濃湯 真係超級入味 係每一啖湯都感覺到龍蝦嘅鮮味 我個人嚟講好鍾意 龍蝦個種鹹香味出晒嚟😍😍😍 佢哋嘅頭盤都好有特色 我叫咗巴馬火腿配蜜瓜同埋田螺酥皮盒 真係覺得酥皮好得意~ 估唔到可以咁樣組合 食落去嘅時候都覺得佢哋嘅酥皮做得好出色 層層分明 之後就係佢哋嘅重頭戲 慢煮美國威靈頓牛柳 我都係第一次食威靈頓牛柳 我覺得佢嘅感覺都令我幾surprise 因為佢係慢煮,所以會特別林 但係啲肉汁就全部都保留晒喺牛柳同埋酥皮之中 所以無論我係食緊牛肉又好 定係酥皮 都充滿着啖啖牛肉肉汁haha 佢哋嘅意粉,我都好鍾意 我覺得只要係配咗蕃茄醬嘅意粉,都係好好食 😋 同埋佢哋有帆立貝大大隻 😉😉😉 睇得出佢哋嘅用了都好豐富 好實在👏🏻👏🏻👍🏻
今日同朋友去咗圍方
發現原來大圍真係好多嘢食~

我同朋友入左呢間特色西餐廳

之後就係佢哋嘅蟹肉龍蝦濃湯 真係超級入味
係每一啖湯都感覺到龍蝦嘅鮮味
我個人嚟講好鍾意 龍蝦個種鹹香味出晒嚟😍😍😍

佢哋嘅頭盤都好有特色
我叫咗巴馬火腿配蜜瓜同埋田螺酥皮盒 真係覺得酥皮好得意~
估唔到可以咁樣組合
食落去嘅時候都覺得佢哋嘅酥皮做得好出色 層層分明

之後就係佢哋嘅重頭戲
我都係第一次食威靈頓牛柳
我覺得佢嘅感覺都令我幾surprise
因為佢係慢煮,所以會特別林
但係啲肉汁就全部都保留晒喺牛柳同埋酥皮之中
所以無論我係食緊牛肉又好 定係酥皮
都充滿着啖啖牛肉肉汁haha

佢哋嘅意粉,我都好鍾意
我覺得只要係配咗蕃茄醬嘅意粉,
都係好好食 😋 同埋佢哋有帆立貝
大大隻 😉😉😉 睇得出佢哋嘅用了都好豐富
好實在👏🏻👏🏻👍🏻
2024-03-16 30 views
之前在旺角食過一次,印象不錯,相較於旺角分店,這家地方不大,但環境和裝潢同樣具有格調,昏暗的吊燈營造出額外的浪漫氣氛。二人套餐 $1088白酒忌廉汁青口藍青口鮮美肉質嫩滑,搭配白酒忌廉汁好creamy,非常美味,再加上香脆的多士,把每一滴汁都吃個乾淨。巴馬火腿配蜜瓜鹹香的火腿與甜美的蜜瓜結合,這道前菜簡單而經典。蒜香牛油田螺酥皮盒賣相精緻,酥皮酥脆,中間滿滿的田螺肉螺肉,口感彈牙,蒜香美味。蟹肉龍蝦濃湯濃郁的龍蝦湯帶有鮮味,微鹹又鮮美,加上一些蟹肉點綴,慢慢品嚐,每一口都令人滿足。炭燒美國豬鞍扒份量十足的豬鞍扒被切成小塊,方便入口。肉質細膩爽甜,帶有一些韌度,肉汁豐富。搭配沙律菜和薯條,味道不錯。香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵大粒厚肉的帆立貝香煎至完美,配上意大利麵和濃郁的蕃茄醬汁,酸甜開胃。朱古力慕絲蛋糕 + 士多啤梨芝士蛋糕朱古力慕絲蛋糕香濃順滑。檸檬水

二人套餐 $1088

巴馬火腿配蜜瓜
鹹香的火腿與甜美的蜜瓜結合,這道前菜簡單而經典。

朱古力慕絲蛋糕 + 士多啤梨芝士蛋糕
朱古力慕絲蛋糕香濃順滑。

2024-03-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-13 18 views
大圍站新開嘅商場圍方,出面有一條開滿餐廳嘅食街”積富街”,有一間喺出面已經聽到音樂,即刻入咗呢間西餐廳。我哋揀咗個Signature Beef Wellington Set For Two,有3個前菜、1款湯、2個主菜同2款甜品,$1,088 超抵食!前菜🍽️▪️生蠔4隻唔會太重海水味,加埋檸檬汁,好新鮮。▪️巴馬火腿配蜜瓜鹹火腿加甜蜜瓜,配黑醋沙律,非常開胃。▪️香草牛油田螺酥皮盒酥皮超鬆脆,加上好香牛油味嘅田螺,唔錯。湯🍽️▪️招牌蟹肉龍蝦濃湯超濃郁龍蝦味,仲有啖啖蟹肉,好飲。主菜🍽️▪️香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵大大粒帆立貝同酸甜嘅蕃茄醬混入麵條,口感豐富。▪️5小時慢煮美國威靈頓牛柳酥皮薄脆,入面牛肉非常軟腍,中間夾住蘑菇蓉,又嫩又多香。是日精選甜品🍽️▪️朱古力慕絲帶有少少苦味嘅朱古力,完全唔膩。▪️士多啤梨布甸有酸酸甜甜嘅士多啤梨同果醬,酸甜軟滑。餐廳現場有live music,加上復古裝修,好有feel💕

前菜🍽️
▪️生蠔4隻
唔會太重海水味,加埋檸檬汁,好新鮮。
▪️巴馬火腿配蜜瓜
鹹火腿加甜蜜瓜,配黑醋沙律,非常開胃。
▪️香草牛油田螺酥皮盒
酥皮超鬆脆,加上好香牛油味嘅田螺,唔錯。

湯🍽️
▪️招牌蟹肉龍蝦濃湯
超濃郁龍蝦味,仲有啖啖蟹肉,好飲。

主菜🍽️
▪️香煎日本帆立貝蕃茄醬意大利麵
大大粒帆立貝同酸甜嘅蕃茄醬混入麵條,口感豐富。
▪️5小時慢煮美國威靈頓牛柳
酥皮薄脆,入面牛肉非常軟腍,中間夾住蘑菇蓉,又嫩又多香。

是日精選甜品🍽️
▪️朱古力慕絲
帶有少少苦味嘅朱古力,完全唔膩。
▪️士多啤梨布甸
有酸酸甜甜嘅士多啤梨同果醬,酸甜軟滑。