2023-02-23 268 views
一直食嘅韓式熱狗都係鹹嘅,而家竟然有甜嘅食!有蜜糖星星同埋Oreo ,我就兩個都買埋黎!抱住一個試伏嘅心點知係好食㗎喎😍蜜糖星星同中間嘅芝士係好夾,味道有少少特別。另外,Oreo都係好夾🤪🥸
2023-02-22 238 views
之前去韓國都會係明洞買韓式熱狗食🌭️仲要係有芝士個款先得!!!!原來而家旺角有一間係專食韓式熱狗當然要買!我就買咗鴛鴦芝腸😍芝士係好拉絲而腸仔就冇咩特別,但兩都係好夾同外皮好脆!

These korean corn dogs are so tempting. i mean look at that! If you’ve watched any K-drama or are remotely interested in Korean culture, you’ve seen Korean corn dogs: beautifully fried, golden battered hot dogs with mozzarella on a stick, finished with your choice of sauces. we ordered:𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 & 𝘮𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢𝘢𝘭𝘭 𝘪𝘯 𝘰𝘯𝘦𝘩𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘴𝘵𝘢𝘳 𝘥𝘰𝘨𝘦𝘢𝘳𝘭 𝘨𝘳𝘦𝘺 𝘥𝘰𝘯𝘶𝘵𝘵𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳𝘪𝘯𝘦 𝘢𝘥𝘦i added wasabi mayo, honey mustard and ketchup to my corn dog, which brought it to the next level.🤩The cheese was melty and the batter was cri

we ordered:
𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 & 𝘮𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢
𝘢𝘭𝘭 𝘪𝘯 𝘰𝘯𝘦
𝘩𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘴𝘵𝘢𝘳 𝘥𝘰𝘨
𝘦𝘢𝘳𝘭 𝘨𝘳𝘦𝘺 𝘥𝘰𝘯𝘶𝘵
𝘵𝘢𝘯𝘨𝘦𝘳𝘪𝘯𝘦 𝘢𝘥𝘦

The cheese was melty and the batter was crisp and savory. i also tried the unique honey star corn dog which was amazing and not too sweet! Earl grey donut was a bit underwhelming as the dough texture was bit dry 🥲

𝘀𝗺𝗼𝗸𝗶𝗻𝗵𝗼𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹:🌶 🌶️ 🌶️ 🌶/5
𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁: 𝘼𝙧𝙞𝙧𝙖𝙣𝙜 𝙃𝙤𝙩 𝘿𝙤𝙜
2023-01-03 170 views
係旺角行街行到好肚餓,遇到呢間🇰🇷阿里郎熱狗棒。 Display賣相超吸引,仲有超級拉絲芝士。我忍唔住啦!Today”s order:⭐️Potato + Mozzarella cheese stick芝薯拉絲棒以薯仔粒包裹住芝士條,炸完已經超香口。再灑上糖粒、蜜糖芥末漿及茄汁。係無得輸既組合。你睇下個拉絲~😍😍😍由第一啖未食到芝士已經覺得好好味,到最後一啖覺得唔夠喉想再叫多條🙈係好邪惡既韓國小食呀!好想試晒佢Menu上嘅所有嘢呀!
係旺角行街行到好肚餓,遇到呢間🇰🇷阿里郎熱狗棒。
Display賣相超吸引,仲有超級拉絲芝士。我忍唔住啦!

Today”s order:
芝薯拉絲棒

以薯仔粒包裹住芝士條,炸完已經超香口。
再灑上糖粒、蜜糖芥末漿及茄汁。係無得輸既組合。

你睇下個拉絲~😍😍😍

係好邪惡既韓國小食呀!

好想試晒佢Menu上嘅所有嘢呀!

店舖以明黃為主色調,十分搶眼奪目店內仲有有幾枝巨型熱狗棒Figure 一睇就知主打韓國熱狗棒全部即叫即炸,熱辣辣🔥仲提供自助醬料吧想落咩醬自己決定🫶🏻—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ S1 Hotdog Set $120熱狗2個|芝士球4粒|年糕香腸串♡ 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒薯仔粒粒鋪滿熱狗棒表面令到熱狗棒更加脆口熱狗棒上半芝士,下半香腸配搭豐富!!♡ 奧利奧熱狗棒表面大量Oreo殼物脆脆灑上糖粉同唧上煉奶而個包都係Oreo 味嫁🤩加上拉絲Mozzarella Cheese味就鹹鹹甜甜又幾得意❤️♡ 芝士球芝士球炸得相當香脆中間係芝士雞肉丸要襯熱食,芝士仲熔係雞肉中♡ 年糕香腸串年糕外皮脆脆地,內裏煙靭Q彈香腸炸得香口,同年糕梅花間竹串住表面嘟上沙律醬同韓式甜辣醬十分惹味😋✾ 雙重芝士拉絲熱狗棒 $34用上Cheddar Cheese同Mozzarella Cheese拉絲效果100分!!濃郁鹹香芝士,芝味十足✾ 柑橘碳酸水 $36打卡一流,賣相一絕竟然有完整一個橙🍊係鮮榨橙同加碳酸水,酸甜清新仲食到果肉添,好正🤩
店舖以明黃為主色調,十分搶眼奪目
店內仲有有幾枝巨型熱狗棒Figure
一睇就知主打韓國熱狗棒
全部即叫即炸,熱辣辣🔥
仲提供自助醬料吧
想落咩醬自己決定🫶🏻

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ S1 Hotdog Set $120
熱狗2個|芝士球4粒|年糕香腸串
♡ 薯條鴛鴦芝腸熱狗棒
薯仔粒粒鋪滿熱狗棒表面
令到熱狗棒更加脆口
熱狗棒上半芝士,下半香腸
配搭豐富!!

味就鹹鹹甜甜又幾得意❤️

♡ 芝士球
芝士球炸得相當香脆
中間係芝士雞肉丸
要襯熱食,芝士仲熔係雞肉中

♡ 年糕香腸串
年糕外皮脆脆地,內裏煙靭Q彈
香腸炸得香口,同年糕梅花間竹串住
表面嘟上沙律醬同韓式甜辣醬
十分惹味😋

✾ 雙重芝士拉絲熱狗棒 $34
拉絲效果100分!!
濃郁鹹香芝士,芝味十足

✾ 柑橘碳酸水 $36
打卡一流,賣相一絕
竟然有完整一個橙🍊
係鮮榨橙同加碳酸水,酸甜清新
仲食到果肉添,好正🤩
TakeAway
今日嚟到旺角食韓式熱狗,星期六嚟到都好多人買,主打腸仔熱狗同埋芝士熱狗!叫咗兩個套餐兩個人share真係飽到癲咗,可以三個人食!食熱狗有好多種醬汁可以自由搭配,我就試咗四種!醬汁⭐️蜜糖芥末 (8/10)香濃的蜜糖芥末味,甜甜地,芥末味比較出啲!係韓式嗰種!⭐️柚子mayo (9/10)柚子味好濃郁,幾香蛋黃醬味!呢個醬幾特別最推薦呢一個!車打芝士 (7/10)有啲似零食嗰種車打芝士味,比較偏甜Wasabi (7/10) 有輕微嘅Wasabi味,唔會太濃太攻鼻。S1 熱狗兩個+炸雞球+年糕香腸串 $120 (8/10)真心超級抵食,兩個人share都飽😆A1 乜都有套餐 熱狗+冬甩+嘢飲 $78 (8/10)有煮食甜品嘢飲,啱晒一個人食😌🌭7 水牛芝士拉絲 單點$32 (7.5/10)炸到香脆,表面有少少糖粉甜甜地,裏面有層炸粉漿包住芝士,水牛芝士拉絲,幾香芝士味,不過味道比較淡,加醬食會好食好多。🌭5 雙重芝士拉絲 單點$34 (8/10)炸到香脆,表面有少少糖粉甜甜地,裏面有層炸粉漿包住芝士,呢個入邊係有車打芝士同埋水牛芝士兩種,呢個芝士味比較香濃啲出啲,食到有黑芝麻嘅香!🌭9 星星

醬汁
⭐️蜜糖芥末 (8/10)
香濃的蜜糖芥末味,甜甜地,芥末味比較出啲!係韓式嗰種!

⭐️柚子mayo (9/10)
柚子味好濃郁,幾香蛋黃醬味!呢個醬幾特別最推薦呢一個!

車打芝士 (7/10)
有啲似零食嗰種車打芝士味,比較偏甜

Wasabi (7/10)
有輕微嘅Wasabi味,唔會太濃太攻鼻。

S1 熱狗兩個+炸雞球+年糕香腸串 $120 (8/10)
真心超級抵食,兩個人share都飽😆

A1 乜都有套餐 熱狗+冬甩+嘢飲 $78 (8/10)
有煮食甜品嘢飲,啱晒一個人食😌

🌭7 水牛芝士拉絲 單點$32 (7.5/10)

🌭5 雙重芝士拉絲 單點$34 (8/10)

🌭9 星星熱狗 單點 $38 (8/10)
蜜糖星星好香脆甜甜地,令到成個熱狗更加香脆,更加有口感!水牛芝士拉絲,幾香芝士味

🍴雞肉芝士球 跟餐 (8/10)
炸醬入邊有一層雞肉入邊再Hea啲辣辣地嘅芝士醬汁,一個香辣惹味,另一種係大蒜好香濃大蒜味道,有啲似蒜蓉包嗰種感覺,香口濃味!真心幾好食幾特別!

🍴芝士腸仔年糕串 單點 $28 (7/10)
年糕炸得好香脆好煙韌,腸仔細細條雞肉腸一啲都唔咸,加埋上面嘅照燒醬汁同埋蛋黃醬好濃郁,甜甜地幾好食!

🍩伯爵茶冬甩 單點 $28 (8/10)
佢有啲似麵包出面有一層糖粉,入邊cream好多,凍凍地,好香濃伯爵茶嘅味道,一啲都唔會甜,但係個質感就比較流心啲,都幾好食!

🍊柑橘碳酸水 單點 $$36 (7/10)
有啲似橙汁!入邊有柑橘嘅果肉講酸酸地,好清新!不過上面個橙就咁做裝飾又冇得食話有啲浪費🤣

推薦指數: 8/10
真心係真係韓式熱狗,㑖韓國街頭都食到嘅味道,仲係韓國人老闆!一個熱狗食完都真係好膩好飽,但真心係好食份量好足,作為街頭小食,真係好唔錯呀🤤
呢間人氣店一直都想試好耐 成日睇韓劇都睇到好想食 嗰日經過就trytry佢!🌭 阿里郎熱狗第一次食 就緊係試原味!可以加唔同醬汁咬到入邊仲有芝士溶緊!🌭 Oreo熱狗灑滿oreo粉再配有水牛芝士拉絲好特別嘅配搭 但係食落奇怪食落唔覺oreo味 得死甜🤢仲要夾埋鹹鹹地嘅芝士食咗一兩啖就食唔到…總結!味道普通…oreo味個人嚟講唔喜歡…果然要試都係試原味就夠食完之後都幾濟幾膩試一次就夠系列🫠

🌭 阿里郎熱狗
第一次食 就緊係試原味!
可以加唔同醬汁
咬到入邊仲有芝士溶緊!

🌭 Oreo熱狗
灑滿oreo粉再配有水牛芝士拉絲
好特別嘅配搭 但係食落奇怪
食落唔覺oreo味 得死甜🤢
仲要夾埋鹹鹹地嘅芝士
食咗一兩啖就食唔到…

總結!味道普通…
oreo味個人嚟講唔喜歡…
果然要試都係試原味就夠
食完之後都幾濟幾膩
試一次就夠系列🫠
2022-10-07 91 views
呢間外賣小店主打韓式熱狗,全部都有拉絲芝士包餡,勁邪惡勁吸引!熱狗即叫即炸,然後面頭再灑上砂糖,食落甜甜地,仲可以再根據自己嘅口味加上唔同嘅醬料,脆口得黎味道帶有層次感,勁邪惡!🤤------------------------------🌭◖S1 熱狗兩個+芝士球四粒+年糕香腸串◗ $120▪︎ 薯條熱狗薯條味外面有粒粒脆薯粒包裹住個熱狗,裏面有一條腸仔,但食落就冇咩味,要淋多少醬▪︎ 水牛芝士拉絲熱狗水牛芝士芝味香濃,可以拉到長長嘅絲,啖啖都係芝士嘅奶香!▪︎ 年糕香腸串佢個年糕香腸串幾推介,年糕炸到外皮有啲脆,本身個醬汁係甜辣醬,香辣惹味!▪︎ 芝士球芝士波波不過不失,普通炸波咁,相對上淡味少少,要落多少少醬~🍩◖A1 乜都有套餐◗ $78套餐包咗一個熱狗一個冬甩同埋一杯柑橘碳酸水,有原個橙喺面頭,好特別!碳酸水飲落係芬達🍊嘅味道~▪︎ 星星熱狗睇落去個樣夠晒特別!佢外圍嗰啲係早餐嘅蜜糖星星,食落去甜甜地有少少脆口,裏面同樣都有水牛芝士拉絲!▪︎ 伯爵茶味冬甩出面沈咗少少糖霜,裏面係凍凍地爆餡嘅伯爵茶忌廉,香濃嘅茶味,加軟滑微甜嘅口感,幾好食!🌟Encore指數:8/10
🌭◖S1 熱狗兩個+芝士球四粒+年糕香腸串◗ $120

▪︎ 薯條熱狗
▪︎ 水牛芝士拉絲熱狗
水牛芝士芝味香濃,可以拉到長長嘅絲,啖啖都係芝士嘅奶香!
▪︎ 年糕香腸串
▪︎ 芝士球

🍩◖A1 乜都有套餐◗ $78

▪︎ 星星熱狗
▪︎ 伯爵茶味冬甩

🌟Encore指數:8/10
TakeAway
講到阿里郎熱狗棒相信大家一啲都唔陌生🤣佢哋店嘅相經常出現喺大家嘅ig度😙夜晚難得喺附近睇完show諗住試吓🤤作為芝士愛好者🧀🧀🧀同朋友叫咗兩支芝薯拉絲熱狗棒🌭🦴🧀望到實物已經邪惡罪疚感滿滿🥹🥹🥹滿滿嘅炸薯粒粒鋪滿喺熱狗棒上面一咬落去充滿芝士拉絲嘅口感好豐富🤤唯一美中不足嘅係呢個款式入面冇香腸所以味道唔算太惹味差少少味道🤡如果叫返佢地嘅classic阿里郎熱狗棒就有🤣但總括而言都係值得一試嘅韓式街頭小食🤩
講到阿里郎熱狗棒
所以味道唔算太惹味差少少味道🤡
如果叫返佢地嘅classic阿里郎熱狗棒就有🤣
但總括而言都係值得一試嘅韓式街頭小食🤩
2022-10-04 101 views
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍 Arirang Hot Dog𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_mk 𝕋𝕪𝕡𝕖:#breadaholic_streetfood .❅ 𝐀𝐥𝐥 𝐈𝐧 𝐎𝐧𝐞薯條鴛鴦芝腸($38)❅ 𝐂𝐡𝐞𝐝𝐝𝐚𝐫 𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 雙重芝士拉絲($34)❅ 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐚𝐧𝐝 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 芝薯拉絲($34)❅ 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 水牛芝士拉絲($32)❅ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐭𝐚𝐫星星熱狗($38)❅ 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐃𝐨𝐧𝐮𝐭 ($25)❅ 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞 𝐀𝐝𝐞 ($36).// Not a fan of sausages so Korean hot dogs have never been attractive to me, not until I found out that Arirang sells hot dogs with cheese filling!! The soft and spongy dough was coated with a layer of cripsy bread crumbs, wi

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍 Arirang Hot Dog
𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_mk
𝕋𝕪𝕡𝕖:#breadaholic_streetfood
❅ 𝐀𝐥𝐥 𝐈𝐧 𝐎𝐧𝐞薯條鴛鴦芝腸($38)
❅ 𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 水牛芝士拉絲($32)
❅ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐭𝐚𝐫星星熱狗($38)
❅ 𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐃𝐨𝐧𝐮𝐭 ($25)
❅ 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞 𝐀𝐝𝐞 ($36)
Not a fan of sausages so Korean hot dogs have never been attractive to me, not until I found out that Arirang sells hot dogs with cheese filling!! The soft and spongy dough was coated with a layer of cripsy bread crumbs, with melting cheese pulling out when you give it a big bite ♪︎♪︎(*´▽︎`*)ノ゙Strong recommend the 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐒𝐭𝐚𝐫 hot dog – the combination of savoury mozzarella cheese and sweet corn flakes was fantastic!
挺喜歡韓國飲食文化, 但不太愛香腸的我對韓式熱狗真是一直都沒有什麼興趣(´・_・`) 發現這家有賣芝士熱狗後決定一試, 才發現即叫即炸的真的 超! 好! 吃! 酥脆的炸皮下是鬆軟的麵團, 裹著半溶的芝士條, 外脆內軟的口感讓人很滿足♪︎♪︎(*´▽︎`*)ノ゙特別推介星星熱狗 — 咸甜咸甜的味道配搭很不錯, 吃了一整條都不會膩! 橙味特飲也很有驚喜, 很多果肉又不會太甜( ´▽`)
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
芝薯拉絲
星星熱狗
芝薯拉絲
星星熱狗
2022-09-27 85 views
韓國街頭小食多🇰🇷上次試完芝士熱狗棒👀今次一於試吓其他人氣美食🥳喺韓國大熱嘅「阿里郎熱狗」已進駐香港好幾年💥除咗提供一系列唔同口味嘅熱狗棒外💁🏻‍♀️更有冬甩、魚糕、炸雞球等滋味小食🎊各位韓國迷千萬不要錯過♥️🔸乜都有套餐($78)➰包:熱狗、冬甩、飲品各一🌭即叫即製嘅星星熱狗,外層鋪滿香甜蜜糖星星同糖粉⭐️內層則夾住口感豐富嘅滋味香腸同拉絲水牛芝士🧀再配上唔同口味嘅沾醬(番茄醬、蜂蜜芥末醬、車打芝士醬或甜辣醬),食落更添惹味✅🥯牛奶味冬甩冬甩麵包口感鬆軟💋表面鋪有砂糖,內餡為夾心牛奶同忌廉🍼帶有濃郁奶香,味道甜而不膩,值得一試💓 🍊柑橘碳酸水打卡一流嘅飲品😎原個橙放喺頂,下面柑橘碳酸水採用鮮榨橙汁🎊飲落清新酸甜又解渴,更有啖啖果肉,夏天必備☀️🔸冬甩套餐($100/4件)四款冬甩口味分別係Oreo、雲呢拿、伯爵茶同藍莓牛油,Oreo味冬甩賣相吸引🍩撒喺上面嘅糖霜早已呈半融狀態,入面係脆口Oreo餅乾碎配香滑忌廉🤤口感層次相當多元化,雲呢拿味同伯爵茶味冬甩咬開即有爆餡忌廉傾瀉而出🔥藍莓牛油味冬甩相當吸睛,中間夾住厚厚一塊牛油同藍莓醬🫐邪惡感滿滿🔸魷魚味魚糕($25)魚糕同樣令人有驚喜,口感彈

🔸乜都有套餐($78)
➰包:熱狗、冬甩、飲品各一

🥯牛奶味冬甩

🍊柑橘碳酸水

🔸冬甩套餐($100/4件)

🔸魷魚味魚糕($25)
魚糕同樣令人有驚喜,口感彈牙富有層次👄仔細品嘗更食到粒粒魷魚粒🦑製作絕不馬虎
2022-09-14 71 views
平時經過旺角都見到呢間野,不過平時多人等,就一直未試...今次12點去到,第一個落單,就快好多🤣我哋兩個人食, 叫咗兩個餐,睇落都多嘢食,啱啱好兩百蚊有找😏1.薯條鴛鴦芝腸 棒外表面鋪滿薯條,入面會有拉絲芝士,而且芝士都幾多,另外有一條芝士腸係個底度,食一條都幾飽😂😂😂2. 年糕香腸串呢個幾好食,有炸年糕同埋炸腸仔喺入面, 加咗啲韓式嘅甜辣醬,沙律醬,幾滋味,不過我鍾意食腸仔多啲😀 但係年糕都幾軟糯👍🏼3. 鴛鴦芝腸呢一個同薯條鴛鴦芝腸好似, 只係冇咗薯條係面頭, 味道差唔多~4.奧利奧呢個有啲似甜品嘅感覺, 完全冇鹹味, 想食甜品可以試呢個, 表面有啲黑色嘅脆脆, 甜甜地,入面都係包住好多嘅芝士, 都幾好~5. 伯爵茶味 doughnut冬甩外表好似偏麵包嘅味道,入面就夾住啲伯爵味cream🤣6. 柑桔碳酸水呢個打卡真係幾好睇,成個橙放喺上面, 本身好想的返屋企切開佢睇下,可惜當時一直都未返屋企,費事拎就抌咗喇 😂 橙汁有少少果粒橙嘅味道😀7.芝士球一共有四個,食到有兩隻唔同味,一隻有少少辣,一隻係唔辣嘅, 而唔係純粹入面得芝士,有啲肉碎喺入面, 都幾特別, 因為食咗四個熱狗棒啲芝士

1.薯條鴛鴦芝腸

2. 年糕香腸串

3. 鴛鴦芝腸

4.奧利奧

5. 伯爵茶味 doughnut
冬甩外表好似偏麵包嘅味道,入面就夾住啲伯爵味cream🤣

6. 柑桔碳酸水

7.芝士球
一共有四個,食到有兩隻唔同味,一隻有少少辣,一隻係唔辣嘅, 而唔係純粹入面得芝士,有啲肉碎喺入面, 都幾特別, 因為食咗四個熱狗棒啲芝士都有啲漏,有芝士球加啲肉點綴下都幾好🤣

整體嚟講都唔錯, 不過每人都係炸就比較熱氣啲, 比較抵贊嘅係店員服務態度唔錯👍🏼 都幾親切~

想要更多真實食評, ig關注黃怪獸覓食❤️

#阿里郎 #香港特色 #韓國菜 #韓國美食 #korea #korean ##韓國 #旺角美食 #旺角 #黃怪獸 #黃怪獸覓食 #食好d食平d #食好西 #食食食 #食評 #食 #yum #yummy
  • 乜都有套餐
  • 年糕香腸串
  • Oreo熱狗
  • 薯條鴛鴦芝腸
2022-09-12 93 views
🥚蛋美其實對拉絲芝士好上癮🥺🤍旺角呢間勁出名食韓式拉絲熱狗棒❣️前幾年已經朝聖過今次係為咗佢哋嘅新品而嚟🥰除咗招牌拉絲芝士棒今次仲有donuts🤩而且套餐咁買好抵🫶🏻最鍾意除咗芝士份量一啲都唔吝嗇外就係佢哋包裝上好花心思❣️拎走食好方便🥺依家一次過同大家介紹翻❣️.1️⃣乜都有套餐 All In One SET(💰$78)呢個餐包任揀熱狗棒+冬甩+飲品各一🥺兩款食物揀咗Oreo口味😛🤍熱狗棒外有Oreo穀物脆脆🥰撒上糖霜甜甜地🤍加埋入面勁爆多水牛芝士拉絲鹹香味🥺其實食得幾爽🥰甜得恰到好處襯鹹味唔會🥰🤍Donut嘅包經油炸撒上糖霜❣️餡料係忌廉加脆脆Oreo餅塊碎🥰呢款個餡好好食🥺但加埋真係略嫌油咗啲🙈個人覺得個包少油啲就真係啱啱好😛🤍呢料柑橘碳酸水打卡最啱🫶🏻上面嘅柑橘係新鮮水果🥰鮮橙汁好fresh好解膩❣️雖然好大杯但唔甜好快就飲完😛2️⃣水牛芝士拉絲棒(💰$34)呢款純用咗麵包糠同水牛芝士炸而成🫶🏻撒上糖霜落上醬料❣️其實冇咗甜味但落mustard+芝士醬依然好好食層次豐富🤩佢有七款醬提供❣️想食甜食鹹食辣咩都得🥰3️⃣伯爵茶Donut (💰$28)呢款伯爵茶cream幾出色🤍咬落去Earl Grey醬湧出
🥚蛋美其實對拉絲芝士好上癮🥺🤍
1️⃣乜都有套餐 All In One SET(💰$78)

2️⃣水牛芝士拉絲棒(💰$34)

3️⃣伯爵茶Donut (💰$28)
呢款伯爵茶cream幾出色🤍咬落去Earl Grey醬湧出個包外😛茶香幾濃甜度偏高🙈不過個包真係太油成手係😿食到第二個真係幾膩下

4️⃣年糕香腸串(💰$26)
呢款預先落好嘅醬好鬼夾❣️年糕本身煙韌Q彈好好咬😛連埋沙律同甜辣醬夠曬韓式風味🥰煙肉包住香腸炸成就比較油同焦🙈所以後尾選擇食曬啲年糕就停手咗😛

5️⃣魷魚魚糕串(💰$25)
呢個一般水準🙈唔係招牌之選但諗起好耐冇食魚糕😹😹不過個人覺得魚糕落係韓式辣湯最正😛
📍阿里郎熱狗棒 (旺角)
旺角奶路臣街12-26號啟賢大廈地下7B號舖
🤍[8/10]
#蛋美在旺角 #香港美食 #旺角美食 #韓式小食 #蛋美吃韓國菜 #炸物 #hkfoodie #熱狗棒 #拉絲芝士 #hkeat #hkig #拉絲芝士棒 #香港炸物 #香港美食 #冬甩 #奧利奧 #伯爵茶 #碳酸水#魚糕串 #年糕 #香腸 #年糕串 #脆脆 #阿里郎 #阿里郎熱狗棒 #拉絲 #芝士 #芝士控
2022-09-08 93 views
好耐之前介紹過呢間阿里郎熱狗棒😉主打韓國街邊熱狗棒 好想去旅行啊 佢哋位於旺角鬧市 長期keep住多人😲佢哋最近仲推出咗熱狗棒套餐✨啱晒同朋友分甘同味開心share🤪路過口痕隨時可以買返支嚟食-食物選擇幾多 熱狗棒有成10款咁多😄今次仲第一次試熱狗外嘅韓式小食 估唔到都有驚喜 值得一試😍想知有咩食記得睇埋落去~-✨S1熱狗棒套餐 $120呢款套餐包兩款熱狗棒+小食🤓另外仲有4個熱狗套餐同小食套餐 想一次過試晒熱狗同小食可以揀呢個!·🌭自選熱狗棒 x2薯條鴛鴦芝腸上半係芝士 下半係香腸 表面薯條粒炸得香脆🍟配埋芝士非常邪惡 亦係飽腹感較重嘅一款 相信擠埋茄汁會更加好食😋·雙重芝士拉絲分別加咗車打芝士同水牛芝士🧀所以芝士味特別濃郁 充滿鹹香 芝士拉絲仲可以拉到勁長~·🧀芝士肉丸 x4雖然4粒芝士球望落一模一樣😂咬開食先知好似有兩款 第一啖已經食到好濃豬肉味 加咗車打芝士嗰款比大蒜嗰款更加好食😙·🍢年糕香腸串我覺得呢樣簡直係隱藏美食!一入口雙眼即刻發光🤩韓式年糕表面炸得微脆 咬開入面仍然軟糯😚好似食緊麻糬咁 香腸仔同樣炸得脆脆地 食落好香😆配埋面頭甜辣醬好有韓式感覺🤤-✨乜都有套餐 $78天

✨S1熱狗棒套餐 $120

🌭自選熱狗棒 x2
薯條鴛鴦芝腸
雙重芝士拉絲

🧀芝士肉丸 x4

🍢年糕香腸串

✨乜都有套餐 $78
天氣咁熱🥵梗係要飲野消下暑啦 呢個套餐有齊熱狗棒 飲品 甜品 就算自私食一啲都唔過份🤪

🌭自選熱狗棒 x1 (星星熱狗)
呢款熱狗棒係新推出!表面滿佈蜜糖星星⭐️好得意 咬落脆卜卜好好食😌比起其他熱狗棒仲多咗份甜味

🍩自選冬甩 x1 (Oreo味冬甩)
食完鹹辣野 最啱就係食返啲甜野😝佢哋嘅冬甩賣相有別於平時出面嘅冬甩 似泡芙 除咗oreo味 仲有5款口味可以揀😙冬甩面頭灑滿糖霜 食落感覺似沙翁 中心亦充滿oreo碎忌廉 不過食嘅時候要小心啲😬因為一咬就咇晒啲cream出嚟🙈

🍊柑橘碳酸水 x1
炎炎夏日必叫!🥵碳酸水上面放咗原個柑橘 非常igable😍碳酸水其實就係橙汁 可以飲到粒粒橙肉🍊味道又唔會太酸 消暑解渴一流 尤其食住熱狗棒飲 超爽😎飲完仲可以剝埋個橙當飯後果食🤣
  • 年糕香腸串
  • 乜都有套餐
  • 星星熱狗
  • OREO冬甩
太耐無去韓國旅行,所以久唔久都會食吓啲韓國嘢滿足吓我個胃🙊 好彩喺香港周圍都有得食韓國嘢,韓國炸雞、泡菜煎餅呢啲隨處可見,隨時可以食到~ 不過韓國街頭小食反而選擇唔多,要食芝士熱狗棒嘅話就可以去呢間「阿里郎熱狗棒」,佢係韓國大熱過江龍嚟㗎🐉除咗有熱狗棒,仲有doughnuts、年糕香腸串、紫菜包飯同飲品🥤呢度雖則係外賣店,但佢都有啲企位可以堂食㗎💁🏻‍♀️❤️ S1 (熱狗2個 + 芝士球4粒 + 年糕香腸串 1串) $120☞︎ 熱狗棒叫咗「薯條鴛鴦芝腸」&「芝薯拉絲熱狗棒」,從外型上嚟睇,兩款好似倒模咁,一模一樣😹 不過個餡係有分別嘅~ 薯條鴛鴦芝腸係多咗條腸仔😜 熱狗棒炸到外表金黃,外層仲有脆薯粒、白米麵粉漿及米糠包裏住, 再撒上椰糖及淋上醬汁🥫(醬汁都有成9款咁多🤭) 食落外酥內軟,中間有Mozzarella cheese食到拉哂絲,即叫即炸果然正好多😛☞ 芝士球口感軟糯,有啲似食炸芋圓波波咁,本來以為入面淨係有芝士,原來都有落香草🌿 味道無咁單調~☞ 年糕香腸串炸年糕食起上嚟煙韌,年糕同香腸梅花間竹咁排列,配上醬汁相當濃味😋❤️ A1 乜都有套餐 (熱狗1個 + 冬甩1個 + 飲品1
☞︎ 熱狗棒
☞ 芝士球
☞ 年糕香腸串

❤️ A1 乜都有套餐 (熱狗1個 + 冬甩1個 + 飲品1杯) $78
☞ 奧利奧熱狗棒
賣相黑黝黝咁好特別😹 面頭有大量Oreo cereal,增加脆口口感💥 佢嘅粉漿都係滿滿Oreo味道,配搭拉絲Mozzarella cheese,鹹甜得嚟幾新奇🙊
☞ 伯爵茶味冬甩
一咬落去爆哂餡,好多cream😆 啲cream唔算太甜,伯爵茶味適中,食到最後都唔會太甜膩🫖
☞ 柑橘碳酸水
成個橙🍊放上飲品度,好啱打卡🤣 飲到新鮮果肉,味道酸爽,加埋微氣泡,清爽解膩,好解渴💦

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢餐真係好邪惡,建議叫套餐會抵食啲😎 無得去旅行,就食住呢啲止吓癮先啦🤣
TakeAway
$99 (Lunch)