2024-04-01 348 views
生活壓力大,吃點甜點能放鬆身心,讓心情好一些。甜點選擇多,泡芙你又喜歡麼?人氣甜品店《AW Patisserie》嘅手工泡芙一直都大受歡迎手工泡芙✨芝麻湯圓泡芙香濃嘅黑芝麻醬加上煙韌嘅麻糬,味道和口感就像食緊一粒湯圓,感覺幸福🫶✨特濃意大利開心果麻糬泡芙滿滿嘅開心果碎鋪面,配以開心果醬、開心果吉士和麻糬做餡,口感豐富,開心果控不要錯過🫶✨台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬面頭鋪滿鹹蛋醬和肉鬆,內餡就用上芋泥和麻糬,食落鹹鹹甜甜又煙煙韌韌,感覺很特別🫶✨法式焦糖燉蛋泡芙燒得香脆嘅焦糖脆面,加上幼滑手工吉士形式口感對比,而味道係完完全全食緊一個焦糖燉蛋,教人怎能不喜歡🫶✨腐竹薏米泡芙陣陣腐竹香味和豆味散發出來,加上用了薏米做餡料,就像飲緊一碗腐竹薏米糖水,夠清淡又養生🫶✨威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙啖啖威士忌香味,附上小管子,可隨自己喜好再添加威士忌,這款成人限定我非常推介🫶蛋糕樽✨比利時朱古力脆脆蛋糕樽朱古力慕絲配上香濃朱古力醬,面頭再鋪滿朱古力脆脆,味道和口感都相當豐富🫶泡芙爆谷✨田園蕃茄香脆可口,酸酸甜甜幾特別,一口一粒當零食吃,另外製作方法係烤焗而非油炸,所以一點油膩感都沒有

手工泡芙

✨田園蕃茄
Type of Meal
Other
2024-04-01 177 views
我哋一直都好鐘情巴黎,對甜品喜愛滿分💕AW Patisserie 🧁來自巴黎藍帶廚藝學院🇫🇷更加要試喇😋一次過試晒6款泡芙👍🏻小店以法式嘅手法將港式味道融入甜品🍮絕對有驚喜‼️‼️‼️🧁法式焦糖燉蛋成塊焦糖燉蛋係面頭,超誇張‼️咬開係微甜吉士忌廉,焦糖又脆又香,泡芙鬆脆😋🧁腐竹薏米比較清淡嘅一款,切開見到滿滿嘅薏米,成件事好似食緊腐竹薏米糖水咁🥰好鐘意☺️🧁特濃意大利開心果麻糬開心果迷要試下🫶🏻開心果粒好多,咬開食到開心果仁咸香同開心果忌廉,加埋麻糬好豐富👍🏻🧁台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬神還原台式芋泥酥☺️面頭有肉鬆紫菜碎,餡料有細滑手工芋泥,鹹蛋,肉鬆,麻糬,台式風味十足🇹🇼🧁黑芝麻湯圓超香芝麻香,成個泡芙都係黑芝麻湯圓嘅忌廉,又香又滑,好濃郁,真材實料🥰🧁威士忌比利時黑朱古力脆脆手工泡芙呢款吉士忌廉係軟滑朱古力,仲有朱古力醬同榛子脆脆,面頭仲有威士忌🥃隨意加入泡芙,味道更顯出🙌🏻🍫70%比利時朱古力脆脆蛋糕樽好特別樽裝蛋糕,一打開就見到爆多朱古力脆脆粒,下面係朱古力蛋糕,朱古力醬,真係超幸福🥹好濃郁,食到停唔到口😉🥠惹味燒烤泡芙爆谷第一次試,好香口,燒烤味好香,粒粒脆卜卜
我哋一直都好鐘情巴黎,對甜品喜愛滿分💕
AW Patisserie 🧁來自巴黎藍帶廚藝學院🇫🇷

🧁黑芝麻湯圓

🧁威士忌比利時黑朱古力脆脆手工泡芙

🍫70%比利時朱古力脆脆蛋糕樽

🥠惹味燒烤泡芙爆谷
第一次試,好香口,燒烤味好香,粒粒脆卜卜
2024-03-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Tea)
2024-03-14 202 views
我至愛嘅甜品店 AW Patisserie 終於如期於3️⃣月份會係尖沙咀K11 Art Mall 再次回歸😍。今次除咗泡芙有新口味外,更加有新產品。仲洗問,即刻買啲返屋企試下😆。綜合泡芙禮盒 $328一盒6️⃣款口味芝麻湯圓泡芙芝麻味濃郁,好似飲緊芝麻糊咁😋,入面湯圓⚪️煙煙韌韌,口感Q彈🥰。台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬一個鹹味嘅泡芙,又幾特別,芋泥🍠同肉鬆份量都幾多,鹹中帶甜,甜中帶鹹,又特別又好味😋。法式焦糖燉蛋泡芙焦糖夠脆身,不論係泡芙還是上面跪焦糖,口感都勁鬆脆🥰,燉蛋🥚又夠香,整體口感又滑又creamy😋。特濃意大利開心果麻糬泡芙我一向係開心果控,呢款叫特濃,開心果醬味道真係勁濃😍,面層仲有唔少開心果,當然唔少得中間煙煙韌韌嘅麻糬😋。腐竹薏米泡芙單看名字,伏味甚濃😂。點知好食到一個點,餡料入面有腐竹碎有薏米粒,忌廉又夠creamy😍,就好似食緊腐竹薏米糖水😋。威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙首先將酒🥃唧落去泡芙入面,與比利時黑朱古力🍫吉士混合埋一齊,再加埋意大利榛子脆脆,層次感非常豐富😍。70%比利時黑朱古力脆胞蛋糕樽 $68面層放了Valrhona 黑朱古力脆珠🍫,中間除咗有朱古力慕絲外🍫

綜合泡芙禮盒 $328

特濃意大利開心果麻糬泡芙

腐竹薏米泡芙

威士忌比利時黑朱古力脆脆泡芙[成人限定🥃]

70%比利時黑朱古力脆胞蛋糕樽 $68
面層放了Valrhona 黑朱古力脆珠🍫,中間除咗有朱古力慕絲外🍫,仲有自家製可可醬🍫,配埋朱古力戚風蛋糕。朱古力🍫控一定唔可以錯過🤤。

田園蕃茄泡芙爆谷 $48
全港首創,一口一粒嘅小泡芙焗得香脆😋,田園蕃茄味🍅清新開胃,但口感就像爆谷般香脆😋。

原味法國珍珠糖泡芙爆谷 $48
表面撒上珍珠糖,口感像爆谷般香脆,而且100%烤焗而絕非油炸,真係食得多都唔會有罪疚感😍。

2024-03-05
Type of Meal
Tea
2024-03-09 155 views
星期六到尖沙嘴K11 ARTMALL 又給我發現新品,我被商場內一家小店殺到了,玻璃櫃內擺滿了精緻甜品😍原來是 AW Patisserie 的小泡芙, 每顆都像向我揮手一樣,沒理由不交她回家😘. AW Patisserie 店主, 曾於浪漫甜品之都法國巴黎藍帶廚藝學校學習,回到香港就開設了這家店😍 泡芙選擇頗多, 每款都非常吸睛, 我隨意帶走了些, 就跟大家分享一下💞.泡芙系列💞🔺威士忌比利時黑朱古脆脆泡芙再特意放上小管子,盛裝著威士忌,吃時再添上些,入口有香濃酒香💞.🔺特濃意大利開心果麻糬泡芙 麻糬好像配什麼也超好吃, 再配上意大利開心果, 麻薯口感Q彈💞.🔺芝麻湯圓泡芙芝麻味好香濃,真的很像整棵芝麻湯圓放入口中,甜度適中,吃完整個口腔被芝麻包圍💞.🔺腐竹薏米泡芙啖啖腐竹香味隨著每口慢慢慘出來,陣陣豆香,中間一粒粒薏米非常Q彈,完全將平日的腐竹薏米糖水重新演繹過來,化身為泡芙💞.🔺台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 喜歡芋泥朋友會非常大愛,芋泥再加上鹹蛋肉鬆,很有台式風味,再配上麻薯的煙韌,層次最豐富的一款💞 . 🔺法式焦糖燉蛋泡芙焦糖燉蛋配上中間吉士忌廉,面層有脆卜卜的炙燒焦糖,咬開有爆餡吉士
泡芙系列💞
🔺威士忌比利時黑朱古脆脆泡芙
🔺芝麻湯圓泡芙
🔺腐竹薏米泡芙
🔺台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬
焦糖燉蛋配上中間吉士忌廉,面層有脆卜卜的炙燒焦糖,咬開有爆餡吉士醬和忌廉,帶雲尼拿奶香,甜度恰到好處💞
🔺特濃開心果蛋糕樽 開心果近期是甜點大熱, 店主也加入此元素, 這裡的焦糖開果心果仁非常香濃,戚風蛋糕跟日本開心果醬味道非常配搭,入口層次感豐富💞
🔺原味珍珠糖
🔺惹味燒烤
一口一粒,我買了後第一時間打開來吃,香脆可口,由於是烤焗,所以並沒有油膩感,真的吃不停口,後悔買太少😂😂😂
2024-03-09
2024-03-08 136 views
「AW Patisserie」我心目中的世一手工泡芙,已經幫襯過無數咁多次,最近仲啱啱開咗Pop up Store喺尖沙咀K11 Art Mall ,真係超級方便我,同埋佢哋最近推出新產品,梗係即時要去支持吓又再介紹一下點解咁好味,主理人是法國藍帶及前五星級酒店餅師主,主打手工泡芙、蛋糕樽、瑪德蓮蛋糕等甜品,開業至今一直很受歡迎,人氣滿滿,如果從未食過嘅你就要快啲去試吓啦🌟梗係要買佢哋綜合泡芙禮盒 (一盒有六款口味)🖤芝麻湯圓泡芙 🇫🇷法式焦糖燉蛋泡芙 🫔腐竹薏米泡芙 💚特濃意大利開心果麻糬泡芙 🇹🇼台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 [鹹鹹甜甜之選]🥃威士忌比利時黑朱古力脆脆工泡芙 [成人限定]🌟一口小食泡芙系列一共有四款口味,我今次就帶咗原味法國珍珠糖和清新蕃茄口味返屋企,香脆可口入口就像一陣風好快已經溶咗,口感超得意,完全一口接一口食唔停口🤣🍅清新田園蕃茄🧀香濃芝士🔥惹味燒烤🇫🇷原味法國珍珠糖(少甜)🌟泡芙的製作方式是烤焗而非油炸,自然食得健康,沒有罪惡感🌟🌟蛋糕樽Cake Jar比利時朱古力脆脆蛋糕樽 ,好喜歡面層鋪上嘅脆脆朱古力珠珠,配合超香濃朱古力味,又香又滑既朱古力醬、慕絲和蛋

🌟梗係要買佢哋綜合泡芙禮盒
(一盒有六款口味)

🖤芝麻湯圓泡芙

🌟一口小食泡芙系列
🍅清新田園蕃茄
🧀香濃芝士
🔥惹味燒烤
🇫🇷原味法國珍珠糖(少甜)
🌟泡芙的製作方式是烤焗而非油炸,自然食得健康,沒有罪惡感🌟

🌟蛋糕樽Cake Jar
比利時朱古力脆脆蛋糕樽 ,好喜歡面層鋪上嘅脆脆朱古力珠珠,配合超香濃朱古力味,又香又滑既朱古力醬、慕絲和蛋糕,口感好豐富,朱古力粉絕不能錯過

• 特濃意大利開心果麻糬泡芙
  • 法式焦糖燉蛋泡芙
特濃意大利開心果麻糬手工泡芙😍 $58 超正‼️泡芙皮微脆,麻糬煙煙韌韌,開心果餡完全爆多爆濃🤤每一口都吃到濃郁的開心果味😍 雖然吃到最後會有一點點膩,但小妹覺得非常值得買😋 開心果迷必食‼️ 特濃開心果蛋糕樽🤤 $68 相比泡芙,蛋糕樽層次口感更豐富😋因為上面有香脆的開心果粒,中間有口感軟糯綿密蛋糕👍開心果味一樣那麼濃,但蛋糕減少了開中果的膩,大推😍 總結:開心果味極濃的兩款甜品,價錢少貴但本開心果迷覺得超值,之後會再吃😍

特濃意大利開心果麻糬手工泡芙

特濃意大利開心果麻糬手工泡芙😍 $58

特濃開心果蛋糕樽🤤 $68

特濃意大利開心果麻糬手工泡芙
2024-05-14 3 views
AW Patisserie ⭐️特濃意大利開心果麻糬手工泡芙 $58首先不得不提嘅係佢價錢真係幾進取,一個泡芙仔冇堂食都要接近$60🫣不過佢係近排食過嘅開心果食物入面最濃郁嘅!相信佢真係真材實料🫡面頭就係一層wipe cream+開心果醬+開心果碎✨裏面有大概兩至三嚿麻糬,配上特濃嘅開心果cream,我覺得好好食,但唔係開心果fans嘅朋友就覺得太滯😂#fookdie開心果 #fookdie尖沙咀 #開心果 #開心果關注組 #又比開心果搶錢#hongkong #hkig #foodie #hkfoodie #foodinstagram #香港美食 #美食#九龍美食 #尖沙咀美食 #慶祝 #打卡 #食評
AW Patisserie
⭐️特濃意大利開心果麻糬手工泡芙 $58
面頭就係一層wipe cream+開心果醬+開心果碎✨

早有耳闻这家店偶然经过k11逛逛发现新开了这家快闪看到有开心果的东西真的会忍不住多看两眼开心果泡芙:泡芙仅存在一层皮,里面塞满了开心果奶油和酱,中间还有麻薯,上面有还有一些开心果颗粒。开心果蛋糕罐子:味道就跟泡芙一样的,但里面有蛋糕,口感不同,都值得去品尝。除了蛋糕罐子和泡芙,店里还有常温蛋糕还有塔。塔也是最近才看到有的,当时去的时候k11都还没有上架。是另一家分店有在售卖,有机会下次再去买来吃吃看。
早有耳闻这家店
偶然经过k11逛逛发现新开了这家快闪
看到有开心果的东西真的会忍不住多看两眼

2024-04-28 20 views
去K11剪頭髮,路過此地見到剛有開心果麻薯手工泡芙,必定要即買否則對不起自己,泡芙外脆內軟很鬆化,開心果cream味濃,人氣網紅店,包裝很精緻,服務親切友善,絕對比起那些本地小店,不用貼錢買難受,值得消費,食得也開心,下次再試其他口味及產品
開心果麻薯手工泡芙
開心果麻薯手工泡芙
喺IG留意咗呢間小店由法國藍帶廚藝學院返嚟嘅店主好耐,今次特登嚟到K11 Art Mall嚟買現貨,意外發現,而家K11 B2呢層都有大量甜品可以一次過買🤩🤩🤩對螞蟻人嚟講真係行得好開心特濃(!)三重意大利開心果麻糬泡芙 三重嘅意思即係內餡係意大利開心果吉士個頂就係勁濃嘅開心果醬+店主自己炒嘅焦糖開心果脆脆做topping最鍾意就係裏面仲有一舊好煙靭嘅麻糬!!同埋外面焗到菠蘿皮食咗一啖裏便啲開心果吉士已經爆出嚟,成個口感都好好😍Creme brulee 法式焦糖燉蛋呢一個係留返第二日同朋友share食,所以放咗冰格一晚保鮮估唔到拎返出嚟趁焦糖仲喺度仲好脆!泡芙個菠蘿皮都仲keep到幾脆😍
喺IG留意咗呢間小店由法國藍帶廚藝學院返嚟嘅店主好耐,
今次特登嚟到K11 Art Mall嚟買現貨,
對螞蟻人嚟講真係行得好開心

特濃(!)三重意大利開心果麻糬泡芙
三重嘅意思即係內餡係意大利開心果吉士
最鍾意就係裏面仲有一舊好煙靭嘅麻糬!!
同埋外面焗到菠蘿皮
食咗一啖裏便啲開心果吉士已經爆出嚟,
成個口感都好好😍

Creme brulee 法式焦糖燉蛋
呢一個係留返第二日同朋友share食,
所以放咗冰格一晚保鮮
估唔到拎返出嚟趁焦糖仲喺度仲好脆!
泡芙個菠蘿皮都仲keep到幾脆😍
法式焦糖燉蛋泡芙
特濃(!)意大利開心果麻糬泡芙
2024-04-24 13 views
呢排香港興起開心果熱潮,多左好多開心果甜品😍😍😍但唔係度度都整得好食架,但呢間開心果泡芙好食到我連續兩日買左兩個🤣🤣嘩!真係太肥了!但肥肥的東西永遠最好食🤤開心果泡芙裡面有開心果吉士醬,加埋麻糬,麻糬好軟糯,表面果層cream 仲有大量開心果脆脆,超好吃!另外有個新出的開心果麻糬芝士撻,雖然都好食,不過呢個有啲漏,要兩個人分會好啲!另外仲買左個朱古力泡芙都好好食,唔係太甜,有朱古力脆脆入面,口感豐富 。如果唔係58蚊咁貴,我會日日食🥹
嘩!真係太肥了!但肥肥的東西永遠最好食🤤
如果唔係58蚊咁貴,我會日日食🥹
🔥爆漿3️⃣重開心果芝士撻💚 麻糬泡芙口感一絕👍🏻🐭 米奇老豬Vol. 469 🐷[AW Patisserie]之前得知 @aw_patisserie 喺K11新張一直都未得閒去恭賀㊗️好友今個禮拜佢地喺銅鑼灣開popup(⚠️Sogo做到25/4咋⚠️)店主仲特登請我試Sogo限定嘅開心果撻 🥳🥳所以就即刻🏃去果然AW出品 必屬佳品 😋.🐖🐖《手工泡芙寶寶》🐖🐖 強烈建議即日食!菠蘿皮泡芙係富有空氣感嘅鬆脆 🦷牛油香唔搶戲~.🏆味道喜愛程度排行如下🏆1⃣️ 特濃意大利開心果麻糬 🛑9/10🛑 💰$58💰面頭有焦糖衣嘅開心果脆脆淺綠色嘅吉士同深綠色嘅醬將開心果濃度推到極致🤤🤤連埋麻糬同香緹忌廉一齊食口感同味道嘅層次都勁豐富 但又好輕盈開心果控表示💯 認證💚.2️⃣ 法式焦糖燉蛋🛑8.4/10🛑 💰$54💰表層係好似爆谷嘅焦糖衣 🍬脆甜但又完全唔會膩 入面嘅吉士真係好似燉蛋咁嫩滑😋.3️⃣ 威士忌比利時黑朱古力脆脆🛑8.3/10🛑 💰$58💰果然AW嘅朱古力係皇牌黑朱味激濃 仲有d好似金莎嘅脆脆!喺滴管入面係真whisky🍻各位酒鬼可以大力擠😂.4⃣️ 芝麻湯圓🛑8.2/10🛑 💰$48💰吉士同忌廉芝麻濃度屬中等
🔥爆漿3️⃣重開心果芝士撻💚 麻糬泡芙口感一絕👍🏻

🐭 米奇老豬Vol. 469 🐷
[AW Patisserie]
之前得知 @aw_patisserie 喺K11新張
一直都未得閒去恭賀㊗️好友
今個禮拜佢地喺銅鑼灣開popup
(⚠️Sogo做到25/4咋⚠️)
店主仲特登請我試Sogo限定嘅開心果撻 🥳🥳
所以就即刻🏃去
果然AW出品 必屬佳品 😋
🐖🐖《手工泡芙寶寶》🐖🐖
強烈建議即日食!
菠蘿皮泡芙係富有空氣感嘅鬆脆 🦷
入面嘅吉士真係好似燉蛋咁嫩滑😋
3️⃣ 威士忌比利時黑朱古力脆脆
🛑8.3/10🛑 💰$58💰
果然AW嘅朱古力係皇牌
黑朱味激濃 仲有d好似金莎嘅脆脆!
喺滴管入面係真whisky🍻
出爐果陣比個火山噴發嘅開心果漿嚇親
不過估唔到仲驚喜🤩
熱辣辣嘅開心果漿味道更濃郁但又唔漏
加埋超爆香脆嘅原粒焦糖開心果
開心果控表示大🈵足!
麻糬仲有拉絲效果添
脆口、微苦嘅黑朱撻皮同樣出色
襯托出開心果芝士嘅甜香 💚
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8.5/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (已encore 😎 記住要試埋佢地嘅蛋糕Jar!)

📍 AW Patisserie📍
荃灣工作室
尖沙咀K11 Art Mall B2層Kiosk 1
銅鑼灣Sogo B2層(Popup至25/4)

#米奇老豬_荃灣區
#米奇老豬_開心果
#米奇老豬_朱古力
#米奇老豬_芝麻
#米奇老豬_麻糬

#awpatisserie #銅鑼灣美食 #崇光 #荃灣美食 #尖沙咀美食 #尖沙嘴美食 #泡芙 #開心果 #麻糬 #麻薯 #芝士撻 #流心 #巧克力泡芙 #開心果雪糕 #香港甜品 #香港蛋糕 #朱古力控 #焦糖燉蛋 #威士忌 #芝麻湯圓 #k11artmall

Dining Offer
Tasting Event
2024-04-10 11 views
❀ AW Patisserie #尖沙咀 ❀❗人氣爆餡泡芙K11開設新店❗——————————————————Bookmark已久嘅AW Patisserie喺K11開新分店😆佢哋嘅泡芙非常吸引,款款大大粒超爆餡,而且口味中正現時潮流,包括黑芝麻、開心果、芋泥等等😍原來舖頭係由藍帶餅師主理,佢哋希望用法式嘅手法將香港嘅味道呈現出嚟,成功掀起一股熱潮,最近見唔少朋友都刻意到訪購買呢!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
有一盒六款味道嘅套裝,每款約平$4~不過擔心一次過食唔晒,所以揀咗自己最喜歡嘅四款味道。每一款都超級爆饀,而且層次豐富。而泡芙口感就相對軟腍。.☞ 特濃意大利開心果麻糬 $58 (4/5)用上意大利西西里開心果製作吉士、開心果醬,表面有烘焙過香脆可口嘅伊朗開心果碎。當然唔少煙靭麻糬🤩.☞ 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 $58 (4/5)手工新鮮芋泥厚實有顆粒,有淡淡嘅芋頭香氣。加上鹹香十足嘅海苔肉鬆、帶點甜味嘅濃郁流心奶黃餡,配埋麻糬。非常喜歡呢種鹹鹹甜甜嘅配搭🥰.☞ 威士忌比利時黑朱古力脆脆 $58 (4/5)用70%比利時製作嘅朱古力手工吉士甘苦香濃,仲有自家製朱古力醬🍫中間加咗啲意大利榛子脆脆,
❀ AW Patisserie #尖沙咀 ❀
❗人氣爆餡泡芙K11開設新店❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞ 特濃意大利開心果麻糬 $58 (4/5)
當然唔少煙靭麻糬🤩

☞ 台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬 $58 (4/5)
手工新鮮芋泥厚實有顆粒,有淡淡嘅芋頭香氣。
非常喜歡呢種鹹鹹甜甜嘅配搭🥰

☞ 威士忌比利時黑朱古力脆脆 $58 (4/5)
用70%比利時製作嘅朱古力手工吉士甘苦香濃
,仲有自家製朱古力醬🍫
中間加咗啲意大利榛子脆脆,口感更加豐富。

☞ 黑芝麻湯圓 $54 (4/5)
選用日本九鬼黑芝麻,製作出吉士、忌廉及芝麻醬,有三種濃度既黑芝麻味😙
中間亦有大大粒湯圓,就好似麻糬般咁煙靭。

——————————————————
✨整體味道: 4/5
✨環境裝修: 4/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3.6/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
好喜歡佢哋嘅味道,全部都係我最喜愛嘅,包括黑芝麻、開心果、芋泥,仲要大部份款式都加咗麻糬🤩不過始終泡芙要加入冰凍餡料,所以全部都係雪過,如果想食到新鮮脆卜卜口感嘅就未必適合。
2024-04-03 9 views
知道最近AW進註左K11,緊係放左工即刻去買🤭舖頭由🇫🇷 法國藍帶餅師主理,主打特色手工泡芺✨Puff Set (一盒有6款口味)🔸法式焦糖燉蛋手工泡芙面頭既焦糖卜脆脆,原味既菠蘿皮泡芙,入面包滿雲呢拿吉士醬,非常Creamy😍🔸腐竹薏米手工泡芙咁多款入面味道比較清淡既一款,豆味香濃,入面仲食到薏米同腐竹🤤🔸特濃意大利開心果麻糬手工泡芙鍾意食開心果既,一定鍾意❣️每咬都充滿開心果既果仁咸香味,加埋煙靭既麻糬,口感豐富🔸台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬手工泡芙味道有少少似台灣既香芋酥😆入面既餡料係手工芋泥,中間夾住麻糬,加埋鹹蛋同肉鬆既咸香,係一款飽肚既泡芙🔸威士忌比利時黑朱古力脆脆手工泡芙🥃洒係分開,就算唔飲酒既都可以食,朱古力味香濃唔會甜,中間仲有啲榛子脆脆🔸芝麻湯圓手工泡芙將芝麻湯圓還原,內餡既黑芝麻醬同煙靭麻糬,味道真係好似食緊湯圓😋🔸 70% 比利時朱古力脆脆蛋糕樽🍫朱古力慕絲配埋自家製可可醬,令朱古力味更濃郁,面頭有黑朱古力脆珠做點綴🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷一啖一粒的小泡芙,脆卜卜,加埋面頭既珍珠糖,口感同爆谷🍿好似🔸惹味燒烤泡芙爆谷🍢燒烤味比較惹味,有少少孜然粉既味,非常好香口

✨Puff Set (一盒有6款口味)

🔸法式焦糖燉蛋手工泡芙

🔸芝麻湯圓手工泡芙

🔸 70% 比利時朱古力脆脆蛋糕樽

🔸原味法國珍珠糖泡芙爆谷

🔸惹味燒烤泡芙爆谷
🍢燒烤味比較惹味,有少少孜然粉既味,非常好香口

TakeAway
最特別係佢哋有港式糖水味道的手工泡芙,真係勁想試!AW Patisserie都係由網店開始經營,由法國藍帶廚師主理👨🏻‍🍳而家喺K11 Art Mall開咗Pop Up店,方便大家去買!一次過想食晒咁多款口味就要揀綜合泡芙禮盒,有齊6款Signature口味!呢期Hit 爆既開心果口味係我既至愛😍用上意大利西西里100%純開心果醬,面頭有焗得香脆的開心味碎,咬開泡芙要小心啲,真係會爆Cream,中間仲有麻糬,口感煙韌😍重點推介佢哋既港式糖水系列🇭🇰黑芝麻湯圓選用日本九鬼黑芝麻醬、日本九鬼黑芝麻吉士和黑芝麻香緹忌廉,食落係充滿層次感,有三種濃度既黑芝麻味,中間亦有麻糬,完美還原成粒湯圓出黎🖤腐竹薏米使用日本有機豆漿、本地腐竹等材料製成吉士醬,加入薏米粒,食起上黎好有咬口,真係夠晒特別😍🔸綜合泡芙禮盒(一盒六款口味)特濃意大利開心果麻糬💚港式糖水🇭🇰黑芝麻湯圓港式糖水🇭🇰腐竹薏米法式焦糖燉蛋💛
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬💜成人限定🔞威士忌比利時黑朱古力脆脆🍫🔸蛋糕樽Cake Jar🍫70%比利時朱古力脆脆🍫呢款方便送禮,成個蛋糕放左係樽仔入面,可以筆黎食!脆脆係買個陣先會落,所以拎到返屋企食個陣

🔸綜合泡芙禮盒(一盒六款口味)
特濃意大利開心果麻糬💚
港式糖水🇭🇰黑芝麻湯圓
港式糖水🇭🇰腐竹薏米

法式焦糖燉蛋💛
台式芋泥鹹蛋肉鬆麻糬💜
成人限定🔞威士忌比利時黑朱古力脆脆🍫

🔸蛋糕樽Cake Jar🍫70%比利時朱古力脆脆🍫
呢款方便送禮,成個蛋糕放左係樽仔入面,可以筆黎食!脆脆係買個陣先會落,所以拎到返屋企食個陣仲好脆,成個蛋糕都係香濃朱古力味,啱晒朱古力愛好者🍫

AW Patisserie 最近推出新産品Popcorn Puff,一粒粒小泡芙,脆卜卜,最啱煲劇睇波個陣食😆暫時有田園蕃茄、惹味燒烤、香濃芝士、原味珍珠糖,4款口味😋

📍#AWPatisserie (#尖沙咀美食)
#尖沙咀 河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 1