2023-11-24 155 views
美滋鍋轉咗做120分鐘火鍋放題,最平$198起今次揀咗B set 任食美國PRIME牛下肩胛,70多款火鍋配料任食任飲!每檯仲會送上一份刺身拼盤餐廳要用 QR code自助落單,介面清楚容易使用店員會簡介肉類/菜、丸類一份嘅分量上菜同收盤好快手👍🏻藥膳醉雞鍋好多藥材,真才實料!另外會比4支湯,方便自己加湯~ 個人私心推介:竹簽蝦:新鮮,肉質爽口鮮甜金沙魚腐:呢個勁好食😋入面軟軟糯糯新鮮自家炸響鈴:即製啱油膩,勁脆!美滋鍋 (家樂坊) (旺角)旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

美滋鍋轉咗做120分鐘火鍋放題,最平$198起

今次揀咗B set
任食美國PRIME牛下肩胛,70多款火鍋配料任食任飲!
每檯仲會送上一份刺身拼盤

餐廳要用 QR code自助落單,介面清楚容易使用
店員會簡介肉類/菜、丸類一份嘅分量
上菜同收盤好快手👍🏻

藥膳醉雞鍋
好多藥材,真才實料!另外會比4支湯,方便自己加湯~

個人私心推介:
竹簽蝦:新鮮,肉質爽口鮮甜
金沙魚腐:呢個勁好食😋入面軟軟糯糯
新鮮自家炸響鈴:即製啱油膩,勁脆!

美滋鍋 (家樂坊) (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2023-11-18 211 views
“120分鐘火鍋放題 D至尊”($328/位)旺角火鍋店美滋鍋最近轉咗做火鍋放題🍲放題套餐分咗4款,最平價位時段每位先$198有成100款火鍋配料同飲品每枱仲會送刺身拼盤一客,超級抵食最正係餐廳營業到凌晨2點,真正夜繽紛首選😆我地今次就揀咗最多嘢食嘅D至尊套餐9點半入座每位$328美滋鍋其中一個重點就係湯底😍我地點咗養生藥膳醉雞鍋🐔湯底味道十分香濃,感覺好滋補😆肉類方面,呢道牛肉選擇算幾多🐮有澳洲M6+和牛,美國Prime牛下肩,美國安格斯牛三角,風門柳等等全部品質都十分唔錯😚其他食物好似海鮮,丸類,餃類選擇都超多想每款都試哂都有啲難度🤣食到最後當然要叫返幾杯雪糕食吓😝餐廳仲會送一壺柚子沙冰咁清新用嚟解解膩就岩哂😙
“120分鐘火鍋放題 D至尊”($328/位)

旺角火鍋店美滋鍋最近轉咗做火鍋放題🍲
放題套餐分咗4款,最平價位時段每位先$198
有成100款火鍋配料同飲品
每枱仲會送刺身拼盤一客,超級抵食
最正係餐廳營業到凌晨2點,真正夜繽紛首選😆
我地今次就揀咗最多嘢食嘅D至尊套餐
9點半入座每位$328
美滋鍋其中一個重點就係湯底😍
我地點咗養生藥膳醉雞鍋🐔
湯底味道十分香濃,感覺好滋補😆
肉類方面,呢道牛肉選擇算幾多🐮
有澳洲M6+和牛,美國Prime牛下肩,
美國安格斯牛三角,風門柳等等
全部品質都十分唔錯😚
其他食物好似海鮮,丸類,餃類選擇都超多
想每款都試哂都有啲難度🤣
食到最後當然要叫返幾杯雪糕食吓😝
餐廳仲會送一壺柚子沙冰
咁清新用嚟解解膩就岩哂😙
2023-11-16 188 views
今朝起身 感受到一股涼野提示我 又係時間 瘋狂打邊爐喇🥰🥰努力烚下烚下🙆🏿‍♀️上網搵左攻略😎21:30後入座 可以任飲任食到凌晨兩點🕑今次我地可以 食到餐廳無貨都唔怕🤭🤣🤣套餐D 至尊按人頭附送刺身拼盤🍣唔洗等水滾 坐底就有得食🤩🤩湯底🥘長生抗癌松茸野菌鍋菇味超濃菇類怪獸🍄👾必點之選👾🍄開餐前 飲左兩碗湯🤫🧂🫙醬料區選擇非一般的多 亦好乾淨👍🏻👍🏻第一次見到有 「蒜油」重口味之選🧄🧄牆上面仲有好多 混醬推介 無咩Idea💭點混醬嘅 可以參考下之後就係瘋狂食肉🤭肉類選擇都幾多 花多眼亂😵‍💫🥩澳洲M6+和牛前腿心🥩美國安格斯三角牛🥩美國Prime牛下肩胛👅牛舌我覺得牛舌最出色🤭 追加左三碟🤫男朋友就瘋狂追加 澳洲M6+和牛前腿心🍢其他配料選擇又有超級多多到每樣食一粒/一舊 應該都好飽😂但係響鈴🔔一定係必食‼️‼️一條🟰平時兩條好新鮮 完全無油味 再索哂濃菇湯底🥰🥰🥰🐟🦐海鮮類都不可錯過廣島蠔/ 竹籤蝦 /鯇魚片 /沙白無一樣野會失望 最失望係自己食唔落咁多🤣🤣🤣🥤🧃飲品區有兩個位置都可以拎野飲 超方便有肥仔水 涼茶 韓式飲品 無糖茶 啤酒符合哂所有人嘅要求🫶🏻埋單前 就當然要要食甜品☺️☺️有雪
今朝起身 感受到一股涼野

菇類怪獸🍄👾必點之選👾🍄
開餐前 飲左兩碗湯🤫

🧂🫙醬料區
選擇非一般的多 亦好乾淨👍🏻👍🏻
第一次見到有 「蒜油」
重口味之選🧄🧄

2023-11-09
Type of Meal
Last Night Supper
2023-11-15 167 views
天氣轉涼又係打邊爐嘅日子🥘今次去左家樂坊嘅美滋鍋食😙價錢就$198起,有過百款火鍋配料同飲品任食。我地叫左B精選,9:30pm後入座可以無限時任食到凌晨兩點🤩🤩每位送時令刺身併盤同蔬菜綜合盤。刺身有三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚、甜蝦。餐廳環境唔錯,光線充足,最緊要座位闊落坐得舒適😌湯底有7款,比較特別嘅有藥膳醉雞鍋同長生松茸野菌鍋,加$70就升級膠原蛋白養顏鍋/雪耳椰子鍋,亦可加錢升級鴛鴦鍋同四季鍋!火鍋配料方面,有美國PRIME牛下肩、羊肉卷、牛舌、豬肉卷、海蝦、沙白、鯇魚、花膠、鴨血、餃子、丸類、多類蔬菜🥬等等。沙白同海蝦大隻鮮甜好味🤪牛下肩牛味香濃,口感軟腍,脂肪比例均勻,食肉獸必試😙最後梗係到甜品環節,個人最鐘意豆腐雪葩,有香濃嘅豆腐味~每枱仲送左柚子沙冰🤩

餐廳環境唔錯,光線充足,最緊要座位闊落坐得舒適😌

2023-11-14 160 views
終於等到天氣涼,10幾度啦,即刻約食火鍋,呢間係家樂坊既美滋鍋,有小鮮肉吃到飽,岩晒食肉獸。佢有四個餐,最平係每位$198起,超過100款火鍋配料同埋飲料無限供應,有啤酒同麥啤,火鍋有啤酒真係加好多分。我地9:30pm後入座無限時任吃任飲到凌晨兩點。吃到飽既牛肉放題,有任食澳洲M6+和牛、美國PRIME牛下肩胛和美國安格斯牛三角。除左火鍋配料,個甜品都好出色,我好鍾意豆腐,一定要食豆腐花同豆腐雪葩,豆腐雪葩同雪糕一樣,食完一堆肉食甜品就覺得好滿足,最後試埋個海鹽味道雪糕,都好好味。

2023-11-11 166 views
朋友介紹的新派任食火鍋店, 裝潢似西餐廳, 粉紅色調,年青人打卡熱點, 原來是新加坡主店的海外延伸。店內環境衛生, 沒有老派火鍋的味道。 選定了基本火鍋套餐(主要是牛肉, 分等級),這店主打養生鍋, 當然必選。火鍋料未到之前, 有燒賣及咖哩魚蛋或簡單沙律等前菜免費提供,飲品自取, 較多茶類飲品,較特別。 火鍋料選擇算多, 食材算新鮮,尤其牛肉, 有多種類選擇,但海鮮類不多,因本人較喜歡海鮮。 較特別是 響玲, 是一條長條形, 在鍋上快閃後, 有口感, 滿足。還有雪糕作甜品, 均為日本大板雪糕, 推介伯爵茶味雪糕, 有茶味, 但不太甜, 很喜歡。
2023-11-07
  • 炸響鈴
2023-10-31 232 views
揀咗中間價位$278 ,雖然話有限時,但係而家晚市其實真係唔算好旺冇人等位,佢都俾我哋繼續坐呢個價位打邊爐嚟講都算坐得幾舒服食材全部都係手機落單,外面只係有少量嘅冷盤前菜同埋醬料一開始有刺身~牛肉食咗兩款,肥牛真係肥,只係得肥膏咁制牛肩比較瘦,有幾瘦就睇好唔好彩,牛味比較濃反而豬就覺得幾好食,其他配料不過不失,唔係太突出印象中墨魚滑同丸類係唔錯,有個類似蝦條嘅嘢就好難食飲品選擇都好多,服務態度好好坦白講食材唔算上乘,始終我唔係選最貴呢個價位嚟講加上呢個坐得幾舒服嘅環境今時今日算係咁
冇人等位,佢都俾我哋繼續坐
呢個價位打邊爐嚟講都算坐得幾舒服

食材全部都係手機落單,外面只係有少量嘅冷盤前菜同埋醬料
一開始有刺身

牛肉食咗兩款,肥牛真係肥,只係得肥膏咁制
牛肩比較瘦,有幾瘦就睇好唔好彩,牛味比較濃

反而豬就覺得幾好食,其他配料不過不失,唔係太突出
印象中墨魚滑同丸類係唔錯,有個類似蝦條嘅嘢就好難食

飲品選擇都好多,服務態度好好
坦白講食材唔算上乘,始終我唔係選最貴
呢個價位嚟講加上呢個坐得幾舒服嘅環境
今時今日算係咁
人氣美顏養生火鍋店 - #美滋鍋我都同朋友食過幾次質素高又坐得舒舒服服今次全新推出 #任飲任食火鍋放題最平$198起, 仲唔立即約朋友去食~~火鍋放題先點選一款鍋底, 有養生鍋、香辣鍋等6款指定湯底或者+$50升級鴛鴦鍋, +$70選招牌膠原蛋白美容鍋/雪耳鮮椰子鍋都好多選擇架!!!同埋 所有任食套餐都會免費送上小小刺身船都幾好~我地揀左 #藥膳雞湯 及 套餐C最主要係睇中佢既 #澳洲M6+和牛!!可以任食wor~~ 正呀~~另外, 大推海鮮配料,咪以為放題就無好野食,美滋鍋有埋 #竹簽蝦、大大隻 #沙白、人氣 #花膠、爽口 #象拔蚌!!性價比極高~~當然其他丸類、餃類、豬肉雞肉、蔬菜都一應俱全~~飲品有齊晒啤酒汽水紅茶, 仲有幾款自家製既飲品,好似紫貝天葵洛神花茶、冷泡桂花烏龍茶等自助醬料區仲齊不同的調味配料,仲有前菜小食、花生、水果!!食到最後, 記得記得記得點埋甜品 - 雪糕,有幾款可以揀, 我地就點左蜜瓜雪糕同檸檬雪葩,好滿足呢!!
人氣美顏養生火鍋店 - #美滋鍋
我都同朋友食過幾次
質素高又坐得舒舒服服
今次全新推出 #任飲任食火鍋放題
最平$198起, 仲唔立即約朋友去食~~

火鍋放題
先點選一款鍋底, 有養生鍋、香辣鍋等6款指定湯底
都好多選擇架!!!
同埋 所有任食套餐都會免費送上小小刺身
都幾好~

我地揀左 #藥膳雞湯 及 套餐C
最主要係睇中佢既 #澳洲M6+和牛!!
可以任食wor~~ 正呀~~

另外, 大推海鮮配料,
咪以為放題就無好野食,
性價比極高~~

當然其他丸類、餃類、豬肉雞肉、蔬菜都一應俱全~~

飲品有齊晒啤酒汽水紅茶, 仲有幾款自家製既飲品,
好似紫貝天葵洛神花茶、冷泡桂花烏龍茶等

自助醬料區仲齊不同的調味配料,
仲有前菜小食、花生、水果!!
食到最後, 記得記得記得點埋甜品 - 雪糕,
有幾款可以揀,
我地就點左蜜瓜雪糕同檸檬雪葩,
好滿足呢!!

2023-10-24
2023-10-27 344 views
係香港我心目中數一數二的火鍋店中,美滋鍋係其中之一,原來餐廳近日已經轉咗放題形式,而價錢相對之前抵食好多,而最平的時段只係每位$198!湯底未滾之時,當然去攞嘢飲先啦。餐廳飲品選擇都幾多,除咗幾款冷泡茶,更有多款汽水及果汁。每枱仲會送人頭刺身拼盤,三文魚激讚,切得夠厚身,味道都夠鮮!呢個火鍋店其中一個賣點就係湯底!除了常見的芫荽皮蛋/ 沙嗲/ 蕃茄/ 冬陰功,更有幾款人氣的養身湯底,而我今次就點了膠原蛋白養顏美容鍋,湯底非常足料!湯底以瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手熬製,含豐富的骨膠原!係眾多的任點食材賞中,最令我眼界大開係沙白!我第一次見放題火鍋店見到有活生生的海鮮,無錯,係任食!每粒煮完仲而且又大又肥美,我也encore了幾轉。三黃鮮雞件肉又厚又嫩,而且雞皮夠滑溜溜。餐廳仲有多款肉肉,有爽口的牛舌、紐西蘭羊肉卷、田野鄉村嫩豬花肉、美國四方肥牛、美國精選肥牛、美國安格斯風門柳、美國安格斯三國牛、美國PRIME牛下肩胛,甚至有澳洲和牛!此外,餐廳仲有多款海鮮、餃子、海鮮滑等多款火鍋配料可以選擇,更有花膠可以選擇,呢個價錢來講,性價比超級高!題外話,鴨血味道唔腥,入口嫩滑。豬膶亦無腥味,而

飲品選擇多

刺身拼盤

膠原蛋白養顏美容鍋

沙白

三黃鮮雞件肉又厚又嫩,而且雞皮夠滑溜溜。

花膠

題外話,鴨血味道唔腥,入口嫩滑。豬膶亦無腥味,而且口感爽脆,推介推介。
鴨血

總括而言,餐廳食物選擇多,質素好。而且環境舒適,仲有小朋友室內遊樂場,推薦被想搵個舒服地方坐低食餐飯的朋友,或者帶小朋友的家庭。

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
刺身拼盤
膠原蛋白養顏美容鍋
2023-10-25 141 views
根本就係120分鐘喺度做緊美容,識食梗係要食佢個美容養顏養生鍋,淡淡精華,食完中簡直後生10年🤣🤣🤣 真係好足料㗎! 一啲都唔係假,除咗可以食好多蔬菜或者係牛肉之外,我都好推介佢哋嘅響鈴,熱辣辣好似即炸咁樣,又大大份! 👍
2023-10-22 8342 views
香港旺角火鍋放題今天去香港旺角逛街,天氣開始轉冷,也是吃火鍋的時候。這家餐廳推出了全新120分鐘任食火鍋套餐,每位附送時令刺身拼盤和蔬菜綜合盤,而且是雪糕放題,任吃的。餐廳有八款養生美顏湯底選擇,可以鴛鴦鍋或者四款湯底,另外有多款火鍋配料和飲品無限供應。餐廳要用scan QR code自助落單,介面都幾清楚,容易落單。每款肉或菜寫一等於一份,丸類一份2粒,肉類會有一碟。職員服務質素都好好,會快速地自動幫你收盤和上菜快環境舒適感覺柔和,另設兒童樂園,適合家庭聚餐。座位寬敞舒適,火鍋爐有抽風功能,吸走油煙。提供紙巾、平板下單有圖片對照非常方便~另外自助醬料區有多款醬料,另收加一服務費膠原蛋白養顏必試豬骨湯裡加入了很多中藥材:人參,瑤柱,紅棗及枸杞等,非常足料,咸宜適中,火鍋一流(放題雙鍋)滋補養生香辣鍋大辣都不會很辣,有很多中藥牛肉方面有:澳洲M6+和牛前腿心、美國PRIME牛下肩胛、美國安格斯三角牛、精選肥牛、四方肥牛等等。必食三國牛,肉質是嫩而且牛味濃郁。另外,竹簽蝦鮮甜爽口,值得一試甜品方面,檸檬雪葩、豆腐雪葩和蜜瓜雪糕🍦都好味服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口
香港旺角火鍋放題

職員服務質素都好好,會快速地自動幫你收盤和上菜快

膠原蛋白養顏

放題雙鍋)滋補養生香辣鍋
大辣都不會很辣,有很多中藥

另外,竹簽蝦鮮甜爽口,值得一試
甜品方面,檸檬雪葩、豆腐雪葩和蜜瓜雪糕🍦都好味

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10

2023-10-19
2023-10-17 198 views
今次去嘅火鍋店係旺角嘅美滋鍋,有幾種唔同價錢既放題,分別在於肉同海鮮既種類,我地揀左C餐,有埋澳洲M6+和牛前腿心,青口同象拔蚌片可以任食😋😋首先,我們叫左養生藥膳醉雞鍋作湯底,湯底濃郁而香味四溢。雞肉經過醉雞的特殊處理,入口滑嫩,湯底中仲加入了各種藥材,提供了養生的功效。🐔🐔一開始會上左刺身船同埋蔬菜盤先,刺身新鮮肥美,都幾好食😆😆首先叫左一d 肉類,紐西蘭羊肉卷肉質鮮嫩,搭配著醉雞湯底的滋味,味道更上一層樓。澳洲M6+和牛前腿心和四方肥牛都切得薄薄的,煮熟後口感極佳,肉味香濃,澳洲和牛質地偏瘦,食多d 都唔怕膩。🐮🐷🐏此外,還有一些特色菜式。象拔蚌片鮮嫩多汁,帶有淡淡的鮮味;日本蟹棒則帶來了濃郁的蟹味。田野鄉村嫩豬肉肉質細嫩,口感鮮美。花膠和蟹籽墨魚滑則增添了豐富的口感層次。🦑🦑當然,還有一些小吃菜式。新鮮自家炸響鈴外脆內軟,浸湯超級入味。魔芋條則是一種獨特的食材,口感爽滑。鮮鲩魚片🐟🐟和脆炸午餐肉都係推介之選。此外,還有一些蔬菜和豆腐類的菜式。沙白、順德炸魚腐、迷你魚皮餃、滑豆腐、鮮准山、萵筍片、唐生菜、白柏葉、金針菇、豆百頁等等,提供了豐富的選擇,讓我們在火鍋中也能享受到健康的

一開始會上左刺身船同埋蔬菜盤先,刺身新鮮肥美,都幾好食😆😆

此外,還有一些蔬菜和豆腐類的菜式。沙白、順德炸魚腐、迷你魚皮餃、滑豆腐、鮮准山、萵筍片、唐生菜、白柏葉、金針菇、豆百頁等等,提供了豐富的選擇,讓我們在火鍋中也能享受到健康的蔬菜。🤤🤤

最後,甜品也是不能錯過的一部分。我們點了蜜瓜雪糕和豆腐雪葩作為甜品。蜜瓜雪糕清甜可口,豆腐雪葩清新又有淡淡豆香,兩者都是結束一頓美味火鍋的完美結尾。🍨🍨

餐廳
醬料同小食飲品都係出面自助形式,而且醬料選擇超多仲有啲推薦嘅配搭添,飲品有各色汽水仲有冷泡嘅桂花烏龍茶等等,可以滿足唔同人既要求😍😍

📍 美滋鍋 (家樂坊) (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie # 香港探店 #berry旺角 #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #火鍋放題 #吃到飽火鍋 #任食火鍋 #免費泊車 #兒童樂園 #旺角火鍋
2023-10-16 117 views
由門口度入面都係粉紅色,連枱上面個一分鐘沙漏都係粉紅色,好靚呀,今次同朋友叫咗個鴛鴦鍋,一邊麻辣一邊美顏,未打邊爐之前飲過個湯底,好好味,好重料,會翻桌🥰🥰
🥢 120分鐘養生美顏概念火鍋店入秋又是打邊爐的最佳季節,喜歡打邊爐的朋友絕對不能錯過裝修風格舒適柔和、打卡度極高的美滋鍋。店內招牌養身湯底,款款味道濃郁並結合不同食材精華,任食火鍋放題只需 $198起,餓底人士起動 !✨ 美滋鍋價格按肉類、海鮮及入座時間分作4個級別,以19:00-21:00入座作參考 (另設加一服務費) :🐮 A超值6款小鮮肉放題套餐 $258/位🐮 B精選6+1款小鮮肉放題套餐 $268/位🐮 C豪華套餐6+1款小鮮肉放題套餐 $308/位🐮 D至尊套餐6+4款小鮮肉放題套餐 $348/位這次選擇了套餐D,推薦嚐牛朋友必食,套餐有齊美國安格斯封門柳、美國Prime牛下肩胛、美國安格斯牛三角、澳洲M6+和牛前腿心外,更有超過70款火鍋配料及海鮮。包括: 鮮蝦、象拔蚌、沙白、花膠、鮮鯇魚片、黑毛肚等。🌶️ 湯底方面,選擇了中辣的滋補養生香辣鍋,豬骨湯加入各種香料及人參、當歸、黨參、紅棗及枸杞等藥材,散發出濃郁香辣滋味,直接飲用湯底都不傷脾胃。❤️ 小編心水推介牛牛:🐮 美國安格斯封門柳封門柳肉味香濃,肉質結質美味,味道超讚。🐮 澳洲M6+和牛前腿心和牛雪花分佈平均,稍稍一
🥢 120分鐘養生美顏概念火鍋

🐮 A超值6款小鮮肉放題套餐 $258/位
🐮 B精選6+1款小鮮肉放題套餐 $268/位
🐮 C豪華套餐6+1款小鮮肉放題套餐 $308/位
🐮 D至尊套餐6+4款小鮮肉放題套餐 $348/位

❤️ 小編心水推介牛牛:

🐮 美國安格斯封門柳
封門柳肉味香濃,肉質結質美味,味道超讚。

🐮 澳洲M6+和牛前腿心
和牛雪花分佈平均,稍稍一燙即食,肉質嫩滑,入口即溶。

🐙 配料方面小編首推火鍋配料自家製的蟹籽墨魚滑,滑內有墨魚粒粒,爽口彈牙。每日新鮮即炸的響鈴酥脆美味,盡吸湯底鮮味精華,也是必吃推介。

✨ 豐富自助小食醬料區除了超過25款醬料外,亦有涼菜、水果供應。每檯都贈送刺身拼盤︴蔬菜綜合盤各芒果沙冰。另外更有2款特色啤酒及6款口味雪糕、雪葩任食,餓底黑洞都一定吃到飽。場內設兒童遊樂場及多個打卡點,適合一家大細圍爐食飯。

🍽 餐廳:美滋鍋
🌐地址: 旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
@paradisegrouphk

#hkblogger #hkbloggers #hkigers #hkkol #852kol #hkinfluencer #foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #相機食先 #吃貨 #食好西 #旺角美食 #美滋鍋香港 #Beautyinthepothk #美顏養生 #美滋鍋 #火鍋放題 #吃到飽火鍋 #任食火鍋 #免費泊車 #兒童樂園 #旺角火鍋
2023-10-13
2023-10-13 142 views
用「美」字作開頭餐廳的鍋底都貫徹養顏的主題單是藥膳都有數款選擇餐廳的裝修比較fancy進場看到的由擺設到用色都是粉色調在一整片夢幻粉中打邊爐真是第一次食物方便選了入門級的Set A隨餐送刺身拼盤及精緻蔬菜綜合盤刺身拼盤有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚整體ok,吃完刺身就胃口全開在混醬後就可以起動了!(一讚混醬區有超多選擇而且有教學如果混出不同組合的醬料)飲品也是一貫的全自助,還有冷盤前菜與生果任deal!點的是養生藥膳醉雞鍋當中最推介以下幾款薄切牛舌(我的top one)鯇魚片鯇魚腩花膠墨魚滑竹簽蝦沙白豬花肉,中羊肉卷鮮雞件蔬菜綜合盤是最後才吃盤裡有生菜, 冬菇, 粟米同菇類最後甜品部份有雪糕與雪芭任吃超滿足尤愛豆腐雪糕
用「美」字作開頭

餐廳的鍋底都貫徹養顏的主題

單是藥膳都有數款選擇

餐廳的裝修比較fancy

進場看到的由擺設到用色都是粉色調

在一整片夢幻粉中打邊爐真是第一次

食物方便選了入門級的Set A

隨餐送刺身拼盤及精緻蔬菜綜合盤

刺身拼盤有三文魚、帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚

整體ok,吃完刺身就胃口全開

在混醬後就可以起動了!

(一讚混醬區有超多選擇

而且有教學如果混出不同組合的醬料)

飲品也是一貫的全自助,還有冷盤前菜與生果任deal!

點的是養生藥膳醉雞鍋

當中最推介以下幾款

薄切牛舌(我的top one)
鯇魚片
鯇魚腩
墨魚滑
竹簽蝦沙白
豬花肉,中
羊肉卷
鮮雞件

蔬菜綜合盤是最後才吃

盤裡有生菜, 冬菇, 粟米同菇類

最後甜品部份有雪糕與雪芭

任吃超滿足