2018-09-19 709 views
HM 飯團又約埋出嚟搵食,一行七人今次去咗觀塘試八位用的“十一道豐味“,之前團購過,對佢有一定嘅信心,誰知....乳豬半隻 - 乳豬頭大身細, 半隻只有十來片,實在有點偷工減料之嫌龍蝦伊麵- 龍蝦和伊麵都相當足料,食材質數亦不錯,但味道略嫌較淡黃金鮮魷 - 炸漿太厚,魷魚相當新鮮,最好味的是伴碟的懷舊炸蝦片海鮮湯 - 湯完全沒味道,浪費了一鍋海鮮炸蟹鉗 - 蝦膠很彈牙,當然沒什麼蟹味白灼蝦 - 蝦既鮮且爽,仲要有蝦膏,實在無得彈蒸貴妃蚌 - 蒸過了火,除了韌,只有咸,浪費了好食材蒸魚 - 這個餸剛相反,大概20兩重的沙巴龍躉,蒸得非常滑,恰到好處油鹽水浸花甲 - 花曱很乾淨,沒有沙,好味燒雞 - 雞相當大隻,亦燒得有點老菜 - 是我最不喜歡的小棠菜,只試了兩條,還可以炒飯 - 很奇怪的一個炒飯,什麼料也沒有,只有甜豉油和少量的翠玉瓜粒甜品是椰汁糕,除了甜,沒什麼可說整體來說,今次的晚飯有點失望,埋單1898 個大洋, 亦算不過不失
海鮮湯 - 湯完全沒味道,浪費了一鍋海鮮
炸蟹鉗 - 蝦膠很彈牙,當然沒什麼蟹味
白灼蝦 - 蝦既鮮且爽,仲要有蝦膏,實在無得彈
蒸貴妃蚌 - 蒸過了火,除了韌,只有咸,浪費了好食材
油鹽水浸花甲 - 花曱很乾淨,沒有沙,好味
燒雞 - 雞相當大隻,亦燒得有點老
菜 - 是我最不喜歡的小棠菜,只試了兩條,還可以
甜品是椰汁糕,除了甜,沒什麼可說
2018-08-19 784 views
阿媽生日,網上見到甘多好評先黎,揀左個12人$2698龍蝦套餐...d 野食份糧細都算..全部唔新鮮..龍蝦無肉..鮑魚干爭爭...所有野食都唔系涼既...服務態度又差出餐又耐.....我諗最滿意系碟花生...😡第一次嬲到要寫食評..大家千萬唔好食呢間野😡😡😡呢餐飯真系送俾我都唔食!!
2018-08-14 3417 views
每年一度的小學同學聚餐定咗8月11日舉行,參加人數買少見少,今年只剩9人參加,可能是暑假檔期吧,好多人都不在香港,未能出席。搞手在報紙睇到有超抵圍餐,酒樓地點可選土瓜灣、科技園或觀塘,經投票後,都係揀咗交通較為方便的觀塘。話就話觀塘分店是較為交通方便,其實都好吊腳,在港鐵站行過去都要十幾分鐘。不過唔知點解,咁吊腳的地方,都有咁多人來食。唯一想得到的解釋係呢度真係大件夾抵食。我哋只得九男女,搞手建議食個 “十一道風味” $1698,免加一,啤酒任酒,加碼加多二人份量,即是食夠十人份,又即是加多$400,除開每人都只係$230。好處係可以享用多一隻乳豬和灼鮮鮑魚……一至通過啦!燒乳豬唔肥,皮薄又脆,好鬆化。椒鹽黃金吊桶啲炸粉過多,炸得太硬,無論隻吊桶幾咁鮮甜都扣晒分。上湯龍蝦伊麵十人份都咁大份,好似仲多過一般十二人一圍嗰啲。數落大概有兩隻龍蝦。味道一般。勁蒜貴妃蚌以大隻取勝,而且真係勁多蒜,所以食落太多蒜蓉味,完全奪去貴妃蚌的鮮味。白灼生猛海蝦都新鮮,肉質爽彈。灼鮮鮑魚好厚肉,口感唔錯。油鹽水浸花甲有沙,所以大家都食唔晒,無投訴,只是叫阿姐收起佢。金銀蛋浸菜苗啲菜好明顯煮得過咗龍啦。金栗海

燒乳豬
唔肥,皮薄又脆,好鬆化。

椒鹽黃金吊桶
啲炸粉過多,炸得太硬,無論隻吊桶幾咁鮮甜都扣晒分。

上湯龍蝦伊麵

勁蒜貴妃蚌

白灼生猛海蝦
都新鮮,肉質爽彈。

灼鮮鮑魚
好厚肉,口感唔錯。

油鹽水浸花甲
有沙,所以大家都食唔晒,無投訴,只是叫阿姐收起佢。

金銀蛋浸菜苗
啲菜好明顯煮得過咗龍啦。

金栗海鮮湯
飲唔出有太多味精,有蝦有蜆有木瓜,食落其實都幾鮮甜。

脆皮炸子雞
呢個有啲搵笨,8位用嘅餐寫明係有一隻雞,有人似乎飲大咗少少問: “咁我哋加碼食十人份,係咪應該要俾多隻髀我哋呢?” 我哋立即控制住佢唔俾佢再亂講嘢,用咩易俾廚房加料…..。

清蒸游水龍躉
睇嚟都有斤半重,蒸得啱啱好。

XO醬粉絲肉蟹煲
有兩隻蟹,太多餸食喇,食唔晒。

炒飯
無咩人問津,我都無食,唔知係咩味。

整體來說,食物質素一般,服務一般,勝在價錢平。可惜地點實在太吊腳,食飽行番去港鐵站可以幫助消化。
2018-08-11
Dinner
2018-08-08 557 views
有時兩口子想食海鮮又唔可以食得太多既時候,黎呢度就迎合到我地囍雲天既八道鮮味餐,每道菜都係因應兩位客人而設,可以食到八樣餸,份量唔會太多而食唔晒。套餐每人二百幾仲有橙汁/椰子水/啤酒🍻乳鴿一隻切開兩份,每人半隻,唔會太多會膩。九節生蝦,每位兩隻,個樣望落都唔錯呢鮑魚爽口彈牙,係好食既倉魚都幾大條,蒸得剛剛好,兩個人食咁大條夠晒飽。龍蝦伊麵,每人半隻龍蝦都好足夠,同上湯伊麵味道很配!最後來埋花甲同金銀蛋菜苗其實都真係好飽

套餐每人二百幾仲有橙汁/椰子水/啤酒🍻

乳鴿一隻切開兩份,每人半隻,唔會太多會膩。

九節生蝦,每位兩隻,個樣望落都唔錯呢

鮑魚爽口彈牙,係好食既

倉魚都幾大條,蒸得剛剛好,兩個人食咁大條夠晒飽。

龍蝦伊麵,每人半隻龍蝦都好足夠,同上湯伊麵味道很配!

最後來埋花甲同金銀蛋菜苗
其實都真係好飽
2018-08-04 562 views
Weekend 同屋企人飲茶就最好不過喇不過總要等了又等 好苦呢😖難得我mum搵到呢間酒樓 就試下啦 😁可能吾太近MTR 所以真系吾多人吾洗等位之餘 又吾會好嘈可以慢慢食下嘢 傾下計 仲吾洗好似鬧交咁添 😂😂環境呢 都算空曠枱同枱之間都有唔少空間可以走嚟走去吾會感覺好逼 好侷促價錢呢 如圖 下午茶有七折都算幾好[[ 記得系入座計 ]]我叫左個孖寶餐一個餸加個炒飯/麵 108$連加一 吾貴丫我就叫咗個 >>咕嚕肉<< 跟 >>泰式牛肉炒河粉<<個咕嚕汁嘅味道都幾好 不過略嫌舊肉炸得較乾食落感覺有啲硬原本以為泰式牛肉炒河粉會係酸酸甜甜 但原來佢既唔酸又唔甜 都幾辣 仲有好多牛肉添 [ 可能本身我吾太好肉 😂]>>小籠包<< 一般酒樓貨色 吾好食🙊仲要俾個紅醋我 🙊>>蝦餃皇<< 隻蝦都幾大隻 唔錯嘅~>>北菇棉花雞<< 就冇咩特別 冇咩驚喜 ~>>炸雲吞<< 就系即炸嘅所以都算脆 不過個甜酸醬就同其他
Weekend 同屋企人飲茶就最好不過喇

但原來佢既唔酸又唔甜 都幾辣
仲有好多牛肉添 [ 可能本身我吾太好肉 😂]
>>小籠包<< 一般酒樓貨色 吾好食🙊
仲要俾個紅醋我 🙊
>>蝦餃皇<< 隻蝦都幾大隻 唔錯嘅~
>>北菇棉花雞<< 就冇咩特別 冇咩驚喜 ~
>>炸雲吞<< 就系即炸嘅所以都算脆
不過個甜酸醬就同其他酒樓有啲唔同
佢比較酸
比起其他好甜嘅甜酸醬佢好食啲 😆
要提一提嘅系嗰個布甸……
原本冇諗住叫嘅
不過見到佢張點餐紙個圖系以前傳統懷舊嗰隻布甸
諗住咁耐冇食就試下啦…
點知就有啲失望喇…
因為佢系用透明啫喱兜裝住嘅
個透明兜吾知點解有啲黑色粉喺上面 🧐
原本以為得個透明兜邊有就自己抹咗去算
點知食食下發現原來入面都有 🙈
仲要28蚊咁貴 🙈🙈 失望

整體嚟講,,
如果Weekend想搵間靜靜地嘅酒樓飲下茶
對食物又冇咩特別要求的話 呢度都ok嘅 ~

P.S.:::
其實我未習慣手機先食 所以吾系影咗好多相 😛
不過我會慢慢習慣下嫁啦 😝
因為我自己睇食評都鍾意睇下啲相 😚

☆有得泊車☆
2018-08-03 392 views
個frd 係外國番黎, 指定唔食西餐要食中餐! 要搵個傾到計,又要帶住小朋友食飯既地方,最後都係酒樓。今次近番個frd 去kwun tong 試下,哩度d set 餐都好多揀,唔駛一定要食12個人既餐D就食個十三吉祥海鮮宴六位用半隻乳豬,係有d 凍,但個皮係脆既,不過d 肉咸得濟白灼蝦,就正常無咩special龍蝦好小肉,同個汁好咸鮑魚係就甘蒸,係無味,礦泉水灼第一次,連薑同葱都無haha反而個湯幾好味,杏汁味重,不過有朋友反而唔鍾意杏味個蟹係最好味,新鮮無"鞋"肉扇貝都大隻,無整過頭變un,唔錯最後有炸雞,不過隻雞d 肉好鞋同凍左。最後仲都有送甜品,係椰汁糕。試過一次就算
D
就食個十三吉祥海鮮宴六位用

半隻乳豬,係有d 凍,但個皮係脆既,不過d 肉咸得濟
半隻豬

白灼蝦,就正常無咩special
灼蝦

龍蝦好小肉,同個汁好咸

鮑魚係就甘蒸,係無味,礦泉水灼第一次,連薑同葱都無haha
反而個湯幾好味,杏汁味重,不過有朋友反而唔鍾意杏味
杏汁豬肺湯
個蟹係最好味,新鮮無"鞋"肉
扇貝都大隻,無整過頭變un,唔錯

最後有炸雞,不過隻雞d 肉好鞋同凍左。

最後仲都有送甜品,係椰汁糕。

試過一次就算
2018-07-31 472 views
係報紙見到咁抵食既海鮮餐,當然要黎試下!酒樓夠哂光猛寬闊今次揀左八道鮮味餐上湯龍蝦伊面係每人可以分到半隻龍蝦食,伊面份量每人都可以分到兩碗豉汁蒸鮮元貝就每人一隻,成隻手掌咁大,睇下上面有幾咁多豉汁白灼九節蝦雖然每人得兩隻,但係隻蝦好新鮮,咬落勁彈牙清蒸游水海上鮮係大大條既倉魚,魚肉超滑蒸得岩岩好,平時咁大條魚都要五六個人分,今次兩個人分真係好誇張勁蒜蒸貴妃蚌好新鮮,而且名副其實真係勁蒜呀油鹽水浸花甲下面有大量粉絲,都係重量級呀紅燒皇子乳鴿皮香脆,肉質鮮嫩,好食金銀蛋浸菜苗:呢個無乜特別,但依然都係重量級以下既炒飯、椰青水同椰汁糕都係送架,咁抵食今時今日仲可以邊到搵
係報紙見到咁抵食既海鮮餐,當然要黎試下!酒樓夠哂光猛寬闊

今次揀左八道鮮味餐

上湯焗龍蝦伊麵

豉汁蒸鮮元貝就每人一隻,成隻手掌咁大,睇下上面有幾咁多豉汁
豉汁蒸鮮元貝

白灼九節蝦雖然每人得兩隻,但係隻蝦好新鮮,咬落勁彈牙
白灼九節生蝦

清蒸海上鮮

勁蒜蒸貴妃蚌好新鮮,而且名副其實真係勁蒜呀
勁蒜蓉貴妃蚌

油鹽水浸花甲下面有大量粉絲,都係重量級呀
油鹽水浸花甲

紅燒皇子乳鴿皮香脆,肉質鮮嫩,好食
紅燒皇子乳鴿

金銀蛋浸菜苗:呢個無乜特別,但依然都係重量級
瑤柱蛋白炒飯
2018-07-29
Waiting Time
219 Minutes (Dine In)
上湯焗龍蝦伊麵
白灼九節生蝦
清蒸海上鮮
勁蒜蓉貴妃蚌
紅燒皇子乳鴿
瑤柱蛋白炒飯
2018-07-30 284 views
請朋友吃生日飯,最令我頭痛的就是去那吃,今晚就吃了這個海鮮餐呀! 因為2人套餐,一共有8道菜,又係全包宴,價格相宜!生日又有壽桃送,唔駛再花錢買蛋糕。啊啊!唔好話無生日氣氛嘛!唸住相機食先都不及朋友筷子快添,應該四隻蝦嘛!難怪嘅d蝦又幾鬼鮮味喎!海鲜餐份量十足,整體鮮味不錯,真係大快朵頣,食得飽飽。仲有伊麫打包走,抵食下次约齊4人,就食火煱喇,烚吓恰吓!

唸住相機食先都不及朋友筷子快添
,應該四隻蝦嘛!難怪嘅d蝦又幾鬼鮮味喎!

海鲜餐份量十足,整體鮮味不錯,真係大快朵頣,食得飽飽
。仲有伊麫打包走,抵食

下次约齊4人,就食火煱喇,烚吓恰吓

2018-07-30 263 views
話說咁快又1年,又係時候要買定D BB用品準備送比個侄女,於是乎就專程出去觀塘睇下bb 用品,睇完之後就過左隔離街嘅囍雲天酒家食飯,本身諗住今日D人唔駛返工,呢個又離觀塘市中心咁遠應該唔會好多人嘅,點知結果岩岩相反後來無意中聽到隔離枱同職員傾談間先知,原來係因為酒樓推出左個海鮮餐所以大受歡迎,聽完之後我地當然要試試睇下點解會咁受歡迎我所講嘅就係呢道八道鮮味餐上湯龍蝦伊面龍蝦有一隻,每人半隻岩岩好豉汁蒸鮮元貝白灼九節蝦同埋紅燒皇子乳鴿清蒸黃立倉勁大條,專登放一罐汽水喺旁邊比大家參考一下魚嘅大細係超大條魚,兩個人黎食係勁誇張勁蒜蒸貴妃蚌味道好鮮,上面亦的確好多蒜油鹽水浸花甲金銀蛋浸菜苗食完呢D 之後仲有一個蛋白炒飯同甜品送真係超級抵食呀甜品就係椰汁糕

我所講嘅就係呢道八道鮮味餐

上湯龍蝦伊面龍蝦有一隻,每人半隻岩岩好

白灼九節蝦同埋紅燒皇子乳鴿

係超大條魚,兩個人黎食係勁誇張

勁蒜蒸貴妃蚌味道好鮮,上面亦的確好多蒜

食完呢D 之後仲有一個蛋白炒飯同甜品
真係超級抵食呀

甜品就係椰汁糕
2018-07-21
  • 八道鮮味
2018-07-28 616 views
同老佛爺慶祝生日,又話要求海鮮餐,見到報紙有賣,價錢又幾ok,即刻上網睇食評,見到好多人都寫2人餐的「八道鮮味」的食評,評語都讚當日訂了7點3的枱,但7點已經入席,還未坐爆。我地一行8人,剛剛好揀「十一道風味」就啱數。未開席前,我地叫了前菜「手拍青瓜海蜇」($48),「泡椒鳳爪」($42),「蜜汁叉燒」($108)。海蜇睇落好多,但其實得個面。叉燒半肥瘦,抵讚,但蜜汁甜左少少。每枱送橙汁或椰子水,我地揀了每樣半榨。乳豬半隻,真係好細,皮脆肉唔肥「白灼九節蝦」平均每人2隻,唔會好削,有肉地。「上湯龍蝦伊麵」個麵底好多,龍蝦一般,所以剩下成3分2。之後,好快就上「金粟海鮮湯」,基乎每碗都有粟米,中蝦,蜆肉。「xo粉絲肉蟹煲」上枱咋咋聲,轉來陣陣燶味。蟹肉唔太新鮮,但粉絲幾入味。「勁蒜蒸貴妃蚌」超大隻,我覺得成餐最好味「炸子雞」咸左啲,肥左啲,完全唔洗點豉油。「油鹽水浸花甲」都可以,但如果用豉椒炒的話,會更吸引。因為湯已經有蜆,用炒會有多元化啲。「椒鹽黃金吊桶」都幾大嚿粉,但都足料,有幾隻係完隻吊桶,但唔算好味。上菜突然超快,一碟接一碟,都食唔切。龍躉都幾鮮,是另一抵讚的餸菜。最後「金銀蛋浸

每枱送橙汁或椰子水,我地揀了每樣半榨。

乳豬半隻,真係好細,皮脆肉唔肥

「白灼九節蝦」平均每人2隻,唔會好削,有肉地。

「上湯龍蝦伊麵」個麵底好多,龍蝦一般,所以剩下成3分2。

「勁蒜蒸貴妃蚌」超大隻,我覺得成餐最好味

「炸子雞」咸左啲,肥左啲,完全唔洗點豉油。

最後「金銀蛋浸菜苗」,由於係小棠菜關係,冇人吼😂

大家都食得飽晒,原先包的炒飯,我地都冇要到。見到隔離枱,有啲都自備餐盒,打包拎走。睇來都可能來慣來熟🤣

甜品就有椰汁糕,不過就冇咩椰味,似乎淡過頭。
不過如果想食優質海鮮餐,都係去西貢會好啲,今餐就經濟點,頂住當先!
2018-07-27
Dinner
2018-07-27 240 views
假日難得有空,當然要抽空與媽媽飲個茶~今次試試新野,雖然唔近地鐵站但有巴士可以直達,而且環境比較舒適我倆被安排在近大門的沙發位空間感大,而且比較安靜不像一般茶樓吵得緊要星期日要到兩點後下午茶時段才有優惠今次早了來 不能享有7折!我兩母女點了不同點心分享吃牛肉腸小妹很欣賞這腸粉非常滑流,熱辣辣香煎蘿蔔糕香脆,咸香咸香大大件,可惜味道較咸千層糕咸蛋黃味濃,頗鬆化軟腍腍的蝦餃蝦餃非常足料,每粒都脹澎澎蝦件大大粒,外皮不算厚一啖一粒,非常滿足最後試了大家推介的杏仁蛋白茶杏仁味香濃,幻滑甜味適中全部點心都有質素 美味新鮮除了蘿蔔糕有點失色外下次可以再來
假日難得有空,當然要抽空與媽媽飲個茶~
今次試試新野,雖然唔近地鐵站
但有巴士可以直達,而且環境比較舒適

我倆被安排在近大門的沙發位
空間感大,而且比較安靜

不像一般茶樓吵得緊要

星期日要到兩點後下午茶時段才有優惠
今次早了來 不能享有7折!
我兩母女點了不同點心分享吃

牛肉腸

小妹很欣賞這腸粉
非常滑流,熱辣辣

香煎蘿蔔糕

香脆,咸香咸香
大大件,可惜味道較咸

千層糕

咸蛋黃味濃,頗鬆化
軟腍腍的

蝦餃

蝦餃非常足料,每粒都脹澎澎
蝦件大大粒,外皮不算厚
一啖一粒,非常滿足

下次可以再來
2018-07-22
Lunch
2018-07-27 1247 views
放工甘趕, 又想吃生猛海鮮, 緊係在公司附近開餐啦, 吾通還撘車去西貢、鯉魚門咩 同事介紹呢間位於觀塘宏利金融中心的酒家, 見到呢个 78 地標,行人電梯上1楼,直行轉左便到了!推介2人的"8道鮮味", 款式多, 價錢平, 仲要包啤酒,橙汁和椰青水, 還要免加一及茶芥。 嘩! 真係好吸引, 試下食材和味道先.... 豉汁蒸鮮元貝、 勁蒜蒸貴妃蚌 和 油盬水浸花甲3種貝類食品都很厚切, 啖啖肉,大大隻! 調味的豆豉、蒜和葱,絕不姑寒,俾個白灼九節蝦 ~ 同樣大大隻,好彈牙爽口, 最重要夠新鮮甜味!清蒸海上鮮 ~ 條魚都好大條,不是 BB 魚, 肉質很鮮美味! 兩姐妹吃得很開心喔 紅燒皇子乳鴿 ~ 燒得惹味, d肉仍然很嫩, 無得頂 上湯龍蝦伊麵 ~ 好大碟, 甘多伊麵?! 總括而言, 龍蝦好新鮮, 煮得夠入味, 已經附合我要求了! 金銀蛋浸菜苗 ~ 真的好啱我們口味, 必須有蔬菜類平衡下, 而且調味恰到好處 小胃還不放過椰汁糕, 入口有清新感覺, 夠了夠了, 明天要節食一下呢

兩姐妹吃得很開心喔

紅燒皇子乳鴿 ~ 燒得惹味, d肉仍然很嫩, 無得頂

上湯龍蝦伊麵 ~

椰汁糕

椰汁糕
  • 豉汁蒸鮮元貝、勁蒜蒸貴妃蚌和油盬水浸花甲
  • 豉汁蒸鮮元貝、勁蒜蒸貴妃蚌和油盬水浸花甲
好久不見的回教朋友,想要一盡地主之誼,上網見到這家酒家評價不錯,所以就想試試。是日週四晚上,客人算是不少。我們點了一個4人套餐,食物質素還算可以,份量充足,性價比也算不錯,但可能人手較不足,因此分工不太清晰,侍應們壓力太大,態度上尚有頗大空間改善,反應也較慢。另外,上菜速度頗慢,等了快45分鐘才上第一道菜,而且也不是回教朋友能吃上一口的菜。整頓飯花了快三個小時,故個人認為效率方面有一定的進步空間。
2018-07-24 282 views
亞妹今晩請客,我當然卻之不恭。嚟間酒樓好大,好寬敞,坐得舒適。晚市有多款套餐適合不同人數。我倆要了一個四百多元八道菜的二人套餐,還包任飲,的確抵食。白灼蝦好鮮,食落好爽口又彈牙。貴妃蚌手掌咁大,好厚肉,鮮美。鮑魚軟熟,不過好似清理方面不夠,帶有青苔未洗淨。鹽水浸花甲清清地,花甲細小帶鮮甜味。蒸魚不錯,肉身滑溜。燒乳鴿熱辣辣,啖啖肉好滋味!龍蝦伊麵,龍蝦細小,勝在有肉。伊麵份量多,飽肚。最後金銀蛋浸菜苖清清腸胃也不錯。
亞妹今晩請客,我當然卻之不恭。
嚟間酒樓好大,好寬敞,坐得舒適。

白灼蝦好鮮,食落好爽口又彈牙。
白灼蝦

貴妃蚌手掌咁大,好厚肉,鮮美。
貴妃蚌

鮑魚軟熟,不過好似清理方面不夠,帶有青苔未洗淨。
鮑魚

鹽水浸花甲清清地,花甲細小帶鮮甜味。
鹽水浸花甲

蒸魚不錯,肉身滑溜。
蒸魚

燒乳鴿熱辣辣,啖啖肉好滋味!
燒乳鴿

龍蝦伊麵,龍蝦細小,勝在有肉。伊麵份量多,飽肚。
龍蝦伊麵

最後金銀蛋浸菜苖清清腸胃也不錯。
金銀蛋浸菜苖
2018-07-23
2018-07-24 227 views
八道鮮味,八種享受,只$438,飲任,去邊度揾?友人公司留下的一間中菜酒樓有超值套餐,柴娃娃一起去探索美食。先來皇子乳鴿,新鮮出爐熱騰騰,肉質鮮嫩,惹味多汁。陸續上枱全海鮮。白灼生蝦,凈看顔色夠搶,入口脆,爽口,新鮮!油鹽水浸花甲遜色少少,花甲偏細小,欠缺鮮味。蒜茸蒸貴妃蚌夠鮮甜,肉質厚而鮮嫰。清蒸海上鮮,魚邊位嫰滑,魚身比較老身了些少。灼鮮鮑魚軟腍有嚼口。不過希望處理得乾淨少少,因有好多青苔污垢末擦掉。金銀蛋菜苖中規中矩,份量頗多。龍蝦細隻,肉質尚算弾牙。伊麵底不錯,不油不膩,調味剛好。整體來說,價格實惠,可食到多款海鮮真的抵食。
八道鮮味,八種享受,只$438,飲任,去邊度揾?

先來皇子乳鴿,新鮮出爐熱騰騰,肉質鮮嫩,惹味多汁。

陸續上枱全海鮮。

白灼生蝦,凈看顔色夠搶,入口脆,爽口,新鮮!

油鹽水浸花甲遜色少少,花甲偏細小,欠缺鮮味。

蒜茸蒸貴妃蚌夠鮮甜,肉質厚而鮮嫰。

清蒸海上鮮,魚邊位嫰滑,魚身比較老身了些少。

金銀蛋菜苖中規中矩,份量頗多。

龍蝦細隻,肉質尚算弾牙。伊麵底不錯,不油不膩,調味剛好。

整體來說,價格實惠,可食到多款海鮮真的抵食。
2018-07-23