又帶大家來到位於九龍站的Coffee Hwajeon!這裡有超級好吃的韓式甜點🍮,這期也是在推出櫻花🌸系列的產品,打卡度滿分💯!我們把重點都放在甜品上了!先來炫一客炸雞 🍗這個半半炸雞好好吃喔🤤甜辣味還有起司味特別推薦喔。肉肉的量都巨多,而且炸雞外皮很酥脆。是時候來炫這裡的甜品啦。初開櫻花牛角包窩夫🧇這個一定要試。這個充滿層次的甜品, 由最頂端餅乾🍪、中層淋滿了🍓草莓醬的窩夫🧇、下麵粉紅色的是超甜的起司🧀來的,再加上一整坨奶油🧁,還有一旁的牛乳冰淇淋🍦,太幸福了吧。櫻花滿開刨冰這個造型真的很可愛😍刨冰🍧上面灑滿了草莓🍓碎,加上鹹鹹甜甜的奶油醬,刮開冰塊裡頭是Q彈的麻糬小丸子🍡。別忘了把草莓醬給淋上去,肯定更好吃😋櫻花綻開棉花糖泡泡太可愛了吧🥹這個貓咪腳印👣造型的餅乾🍪、還有上面快要融化🫠的棉花糖,簡直是讓人不要不要似的😋櫻花樹下奶昔 抹茶像似有一種神秘的魔力,總是讓人愛上他。記得要吃上一旁的小果子,裡頭是紅豆泥,像是回到了韓國宮廷裡。——————為食分界線——————📍 Coffee Hwajeon尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖人均消費: $200#ma
又帶大家來到位於九龍站的Coffee Hwajeon!

我們把重點都放在甜品上了!

先來炫一客炸雞 🍗
這個半半炸雞好好吃喔🤤
甜辣味還有起司味特別推薦喔。
肉肉的量都巨多,而且炸雞外皮很酥脆。

是時候來炫這裡的甜品啦。
初開櫻花牛角包窩夫🧇
這個一定要試。

這個造型真的很可愛😍
別忘了把草莓醬給淋上去,肯定更好吃😋

太可愛了吧🥹

櫻花樹下奶昔

——————為食分界線——————
📍 Coffee Hwajeon

人均消費: $200
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #coffee #coffeeshop #cafe #koreancafe #Hwajeon #咖啡店 #咖啡 #韓系咖啡 #花煎 #韓系咖啡廳 #尖沙咀 # TST #圓方 #Elements
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2024-05-21 0 views
半半炸雞 芝士🧀+蜂蜜|$155炸雞炸得好香脆,偏乾身,兩款調味都係粉狀,本來打算係一個粉狀一個醬汁,略為失望海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🥐|$105十分推薦這款甜品!!!牛角包口感煙靭,好香,配上海鹽焦糖脆脆有啲顆粒感絕配,中間果層仲有芝士蛋糕,層次豐富,整體來講不會太甜,所以可以點來試試~香濃伯爵茶刨冰🍧|$108刨冰質地棉密,入田即化,味道仲有濃濃伯爵茶味,喜愛茶味人士必點,裏面仲有布甸加持,唔會正係得刨冰咁寡
半半炸雞 芝士🧀+蜂蜜|$155

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫🥐|$105

香濃伯爵茶刨冰🍧|$108

上次嚟elements食韓牛,見到隔離間cafe有tatami卡位好靚一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引近期做緊櫻花期間限定😍超靚✨半半炸雞炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣✨伯爵茶布甸牛角包窩夫一碟有齊牛角包窩夫、earl grey布甸、蕨餅同牛奶軟雪糕 好豐富布甸細滑伯爵茶味濃郁牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味✨櫻花滿開刨冰打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕✨櫻花鮮奶咖啡配牛角包咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃✨Affogato軟雪糕同espresso都好大杯,根本係一般double嘅份量軟雪糕牛奶味突出帶點冰感,配埋fruity嘅espresso唔覺苦

一睇個menu原來都係韓系覺得好吸引
近期做緊櫻花期間限定😍超靚

✨半半炸雞
炸雞一共有六款口味,嗌半半可以自選兩個口味
炸雞新鮮炸起,炸得好脆而且炸皮唔會太厚,雞肉嫩滑咬開有肉汁
蜜糖味帶點微微甜味,味道清新唔覺膩
我最鍾意嘅甜辣味都好好味,好香韓國辣椒醬味但唔會太辣

✨伯爵茶布甸牛角包窩夫
布甸細滑伯爵茶味濃郁
牛角包窩夫新鮮整起非常酥脆,配埋忌廉同軟雪糕食好好味

✨櫻花滿開刨冰
打卡必嗌嘅刨冰,表面以粉紅色櫻花曲奇裝飾,相當精緻
除咗櫻花粉紅色造型外,都真係有用櫻花材料
櫻花漬味道嘅淋醬,味道微酸有啲似梅子味
刨冰內有櫻花白荳蓉同年糕

✨櫻花鮮奶咖啡配牛角包
咖啡上面擺牛角包打卡一流 係飲品同時係甜品😂
面頭粉紅色櫻花奶蓋帶點梅子味,用牛角包蘸嚟食幾夾
牛角包新鮮焗起酥脆牛油味香濃

Affogato
✨Affogato
Type of Meal
Dinner
Affogato
  • 半半炸雞
2024-05-20 16 views
一間充滿文青風格嘅韓式🇰🇷咖啡店 Coffee Hwajeon 커피화전 ,近日推出了充滿夢幻嘅櫻花系列🌸,非常適合女仔去打卡📸。難道Duck哥🦆突然又少女心爆發?梗係唔係啦😂,只係現任老闆見近排我影相靚咗📷,吩咐我去幫手影相打卡😍。咖啡店以韓式🇰🇷傳統裝修配合現代感嘅氛圍,感覺簡約卻相當有質感🥰。龍蝦炒年糕 $155一上枱已經聞到好香嘅味道🤤,果然一食落口,龍蝦汁濃郁🦞,令每係意粉,唔係,係年糕(幼身年糕出嚟嘅擺盤實在太似意粉😂),令每條年糕都掛滿龍蝦汁🦞;年糕煙煙韌韌,加上份量唔少嘅龍蝦肉🦞,口感非常豐富😋。初開櫻花牛角包窩夫 $132牛角包🥐外脆內軟而且好香牛油味🧈,2️⃣塊牛角包🥐中間夾住層士多啤梨🍓芝士蛋糕🧀,酸酸甜甜加埋牛奶雪糕🍦和櫻花曲奇🌸,飽肚又滿足。櫻花滿開刨冰 $118賣相打卡一流,刨冰🍧軟綿綿,非細幼滑,中間放了蕨餅和紅豆蓉🫘,外層圍上了士多啤梨🍓芝士蛋糕,甜到入心😋。櫻花綻開棉花糖泡泡 $62充滿士多啤梨🍓嘅味道,熱辣辣🔥幾好飲,係甜咗少少。櫻花樹下奶昔 $48奶昔帶有綠茶🍵香味,加上櫻花果醬🌸,感覺清新,而且唔會好甜,甜度適中😋。咖啡店☕️無論裝修或者食

龍蝦炒年糕 $155

初開櫻花牛角包窩夫 $132

櫻花滿開刨冰 $118

櫻花綻開棉花糖泡泡 $62
充滿士多啤梨🍓嘅味道,熱辣辣🔥幾好飲,係甜咗少少。

櫻花樹下奶昔 $48

咖啡店☕️無論裝修或者食物打卡一流,不過我影相仲一流😂。

2024-05-14
Type of Meal
Tea
呢間嘅甜品同飲品都好靚,每隔一排就會轉換限定飲品及甜品,餐廳裡面仲🈶榻榻米座位,絕對係打卡之選👍🏻半半炸雞揀咗芝士➕蜂蜜味道,芝士🧀️及蜂蜜味都係粉狀,個人覺得芝士味好食啲,炸雞炸到外香脆內juicy,值得一試伯爵茶布甸牛角包窩夫每次黎都會叫季節限定牛角包窩夫,不過今次想試吓伯爵茶布甸🍮 牛角包窩夫口感酥脆,配上伯爵茶味雪糕➕布甸,真係好滋味櫻花滿開刨冰賣相好靚😍即刻少女心爆發🌸🌸側邊圍住貼上士多啤梨芝士蛋糕➕櫻花造型餅乾,刨冰裡面仲有士多啤梨大福及芋圓,真係好靚好豐富櫻花綻開棉花糖泡泡呢杯都好igable😻😻面層有棉花糖,仲有粒粒士多啤梨乾,口感酸酸地,同飲品好夾,好好飲😋仲配埋紅豆味嘅傳統韓國花煎櫻花鮮奶咖啡配牛角包有一整個香酥嘅小牛角包🥐非常美味可口,飲落咖啡味香濃,呢個都有配傳統韓國花煎

2024-05-17 7 views
尖沙咀圓方有間韓式打卡餐廳🍴, 環境裝潢設計美觀寫意, 食物水準都好!烤牛肉紫菜包飯質感既爽口鮮甜且有層次,配上秘製韓式醬汁的濃郁牛肉味道,紫菜包著一齊品嘗好美味可口!士多啤梨窩夫🧇芝士蛋糕🍰窩夫🧇鹹香鬆脆口感與芝士蛋糕的香濃柔軟相互融合而士多啤梨🍓增添了甜美清新,層次和口感好滿足🧡伯爵茶刨冰🍧特色的刨冰像山一樣高,外層是香濃忌廉,伯爵茶☕️茶香和入面伯爵茶果凍口感有驚喜!藥菓肉桂楓糖咖啡藥菓搭配淡淡蜜糖香,配上濃烈肉桂甘香味及香甜如蜜的楓糖 ,咖啡☕️香味四溢!

烤牛肉紫菜包飯
質感既爽口鮮甜且有層次,

士多啤梨窩夫🧇芝士蛋糕🍰
窩夫🧇鹹香鬆脆口感與芝士蛋糕的香濃柔軟相互融合
而士多啤梨🍓增添了甜美清新,層次和口感好滿足🧡

伯爵茶刨冰🍧

藥菓肉桂楓糖咖啡

依呢間圓方嘅韓式cafe已經唔係第一次食今次新出嘅櫻花主題甜品賣相吸引🌸甜品比鹹食出色好多.📍半半炸雞($155)𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 炸雞叫咗2個口味,芝士同蜂蜜🧀🍯肉質乾嚡,2隻味都唔突出,好失望🙅🏻‍♀️.📍櫻花滿開刨冰($118)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗕𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂 刨冰賣相真係冇得輸📸造型有gimmick,味道都唔錯刨冰幼細🍧不過唔係綿密口感置頂有奶蓋,內藏櫻花豆蓉、麻糬同餅乾🍪味道鹹鹹甜甜幾突出🌸,唔錯!.📍初開櫻花牛角包窩夫($132)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲窩夫賣相同樣吸睛🧇,口感酥脆中間夾住軟滑cream cheese同忌廉配上櫻花曲奇🍪、士多啤梨乾同雪糕🍦再淋上鹹味櫻花sauce,幾好食.📍櫻花綻開棉花糖泡泡($62)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗮𝗿𝘀𝗵𝗺𝗮𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗕𝘂𝗯𝗯𝗹𝗲 📍櫻花樹下奶昔($48)𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲 每杯嘢飲都配有煙韌花煎餅棉花糖泡泡賣相特好靚🌸入口綿厚,鹹鹹甜甜味道突出👅

依呢間圓方嘅韓式cafe已經唔係第一次食
今次新出嘅櫻花主題甜品賣相吸引🌸
甜品比鹹食出色好多

📍半半炸雞($155)
𝗛𝗮𝗹𝗳 & 𝗛𝗮𝗹𝗳 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻
炸雞叫咗2個口味,芝士同蜂蜜🧀🍯
肉質乾嚡,2隻味都唔突出,好失望🙅🏻‍♀️

📍櫻花滿開刨冰($118)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗕𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂
刨冰賣相真係冇得輸📸
造型有gimmick,味道都唔錯
刨冰幼細🍧不過唔係綿密口感
置頂有奶蓋,內藏櫻花豆蓉、麻糬同餅乾🍪
味道鹹鹹甜甜幾突出🌸,唔錯!

📍初開櫻花牛角包窩夫($132)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲
窩夫賣相同樣吸睛🧇,口感酥脆
中間夾住軟滑cream cheese同忌廉
配上櫻花曲奇🍪、士多啤梨乾同雪糕🍦
再淋上鹹味櫻花sauce,幾好食

📍櫻花綻開棉花糖泡泡($62)
📍櫻花樹下奶昔($48)
𝗖𝗵𝗲𝗿𝗿𝘆 𝗕𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝗠𝗶𝗹𝗸𝘀𝗵𝗮𝗸𝗲
每杯嘢飲都配有煙韌花煎餅
棉花糖泡泡賣相特好靚🌸入口綿厚,鹹鹹甜甜味道突出👅
1K
鍾意閨蜜打卡cafe 既你或者追求fancy 靚靚食物既你不能錯過🥰韓呢度都一定滿足到你❤️🥰==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍣烤牛肉紫菜包飯 不得不讚呢個紫菜包飯有意外驚喜 除咗賣相之外入邊嘅配料配搭得好整齊 食落口每一樣嘢味道都好好👍🏻🥐伯爵茶布甸牛角包窩夫 呢個簡直用震撼嚟形容😍懷疑個廚師有讀過藝術 有乜可能擺盤可以擺得咁靚😎最欣賞係佢伯爵茶布甸 彈吓彈吓😋奶味十足😍🍧櫻花滿開刨冰 呢個刨冰10個有11個女仔都肯定會鍾意🤩唔單止打卡able 仲eatable🥳🍵櫻花綻開棉花糖泡泡 同刨冰一樣 呢杯嘢飲女仔一定先加50分 飲落好特別有少少士多啤梨味甜甜地🤩☕️義式加啡非雪糕 雪糕係帶有煉奶嗰一種所以食落口好軟綿綿好清新同咖啡好夾🤓
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

2024-05-11 13 views
前排喺日本見到好靚嘅櫻花🌸返到香港仲好好掛住🙊Coffee Hwajeon推出咗一系列櫻花產品🌸繼續滿足我對櫻花嘅愛🩷全部都係粉紅色好靚啊😍🌸初開櫻花牛角包窩夫賞心悅目嘅初開櫻花牛角包窩夫🥐每一口都好似感受緊櫻花飄落嘅意境🌸酥脆嘅牛角包窩夫,外脆內軟熟😛中間夾住咗厚厚嘅cream同士多啤梨芝士蛋糕🍓再配上櫻花口味同造型嘅曲奇🌸、酸甜嘅士多啤梨乾,側邊仲有雪糕添🍦超級豐富🤩🌸櫻花滿開刨冰賣相超靚嘅櫻花刨冰🍧粉嫩嘅櫻花粉色少女心爆發💓仲有好多櫻花圍住🌸刨冰口感柔軟,清涼可口🧊係芬芳嘅櫻花口味🌸會跟埋士多啤梨醬🍓加埋一齊食味道更豐富😛🌸櫻花綻開棉花糖泡泡比甜蜜嘅棉花糖包圍住🥰香濃順滑嘅牛奶加上軟綿綿嘅棉花糖☁️側邊仲有花花造型嘅餅🌸🌸櫻花樹下奶昔奶昔散發陣陣抹茶味🍵再加上櫻花果醬🌸香濃奶味🥛甜甜哋但唔會好甜👍🏻每杯飲品都會跟傳統韓國花煎餅🤩🦞龍蝦炒年糕除咗甜品,Hwajeon亦有多款主食🍽️龍蝦炒年糕🦞長條形嘅年糕煙韌軟綿😛龍蝦汁鮮甜濃郁🦞上面仲有啖啖龍蝦肉😝

🌸初開櫻花牛角包窩夫

🌸櫻花滿開刨冰

🌸櫻花綻開棉花糖泡泡

🌸櫻花樹下奶昔

🦞龍蝦炒年糕

2024-05-04 7 views
📍 @coffeehwajeon 🌸呢間係圓方嘅韓式咖啡店留意咗佢好耐難得去到櫻花季節見到佢哋出嘅嘢食都勁吸引主要都係食甜品同埋飲咖啡🇰🇷♡櫻花滿開刨冰 $𝟭𝟭𝟴♡初開櫻花牛角包窩夫 $𝟭𝟯𝟮櫻花系列嘅產品真係少女心都出晒嚟櫻花滿開刨冰超級打𝗮𝗯𝗹𝗲🌸· 櫻花嘅味道唔會太明顯配埋落啲冰度又唔會太甜下低夾咗啲煙花芝士蛋糕口感同埋味道啱啱好· 牛角包窩夫都做得啱啱好份量亦都好大份有成兩個牛角包窩夫中間仲要夾住芝士蛋糕配埋啲𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺真係好邪惡🍨仲有個雪糕都超好食好香嘅牛奶味🥛♡半半炸雞 芝士&甜辣 $𝟭𝟱𝟱食咗咁多甜嘢叫咗一份炸雞中和櫻花嘅味道芝士同埋甜辣都好好食餐廳效率都幾高 炸雞唔使等好耐就有得食😋♡櫻花綻開棉花糖泡泡 $𝟱𝟮♡櫻花樹下奶昔 $𝟰𝟴兩杯櫻花主題飲品都係超啱打卡📸比較欣賞櫻花樹下奶昔奶味好香濃🍵適合愛甜既大家🍬
📍 @coffeehwajeon

兩杯櫻花主題飲品都係超啱打卡📸
比較欣賞櫻花樹下奶昔奶味好香濃🍵
適合愛甜既大家🍬
2024-05-01 12 views
🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧限定櫻花餐目,令你沉醉於櫻花香氣之氛圍,每道櫻花限定菜式也散發著清新幽雅既櫻花香,滿滿浪漫又實在嘅儀式感。🌸蜂蜜炸雞外皮香脆夠薄,雞肉嫩滑Juicy🌸初開櫻花牛角包窩夫 Igable! 粉紅少女風!牛角包窩夫夾著士多啤梨味芝士蛋糕,芝士味香濃,牛角包窩夫外層鬆脆,內裏軟糯,滿滿牛油香🌸櫻花滿開刨冰 就像一座粉紅櫻花刨冰雪山,內裏埋藏着黃豆粉味麻糬、櫻花味果蓉,配上士多啤梨味芝士蛋糕和櫻花曲奇,非常吸睛🌸櫻花樹下奶昔 淡淡的抹茶味配上酸酸甜甜的櫻花果醬,感覺清新,甜度適中🌸櫻花綻開棉花糖泡泡別緻擺盤,濃厚少女風,一見愛上!入口軟綿順滑,帶着溫和既朱古力味,令人充滿幸福感!Coffee Hwajeon📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖
🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧🌸🩵🫧

🌸蜂蜜炸雞
外皮香脆夠薄,雞肉嫩滑Juicy

🌸初開櫻花牛角包窩夫

🌸櫻花滿開刨冰
就像一座粉紅櫻花刨冰雪山,內裏埋藏着

🌸櫻花樹下奶昔
淡淡的抹茶味配上酸酸甜甜的櫻花果醬,感覺清新,甜度適中

🌸櫻花綻開棉花糖泡泡

Coffee Hwajeon

2024-04-17 42 views
韓風餐廳好吸引,裝修風格坐位好有特色,有榻榻米獨立空間間格,可以坐得好舒適半半炸雞🐤蜂蜜及辣味各半份半半炸雞,蜂蜜味道好美味,甜甜蜜蜜滋味,另一款辣味都好好味,帶有微辣,而炸雞外脆內暖,肉質非常幼滑初開櫻花牛角包窩夫🧇粉紅牛角包窩夫好香脆,配搭幼滑忌廉,而中間有一層士多啤梨慕絲櫻花滿開刨冰🍧大大個櫻花刨冰,冰花雪花好幼細幼滑,配有櫻花清香味道忌廉好味道,刨冰入面都有櫻花香味忌廉,冰花刨冰好味道櫻花綻開棉花糖泡泡粉紅櫻花般好sweet 熱飲,還有大粒棉花糖

半半炸雞🐤

初開櫻花牛角包窩夫🧇

櫻花滿開刨冰🍧

櫻花綻開棉花糖泡泡
粉紅櫻花般好sweet 熱飲,還有大粒棉花糖

2024-04-09 51 views
🍙傳統紫菜包飯用上紫米飯做內餡,健康得嚟顏色又靚;紫菜跟韓國做法抹上香油,雖然唔脆,但加左香油比較光亮,亦更韓式風味。🍰巴斯克蛋糕超驚喜咁好味,比紐約芝士蛋糕更軟更滑。同埋要讚下店員主動俾左兩套新餐具share 蛋糕🥰☕️芝麻奶咖啡配點心點心有少少似茶果🤣個樣好靚,內餡係紅豆🫘第一次見到有芝麻奶咖啡,底部有啲芝麻醬,要攪拌下先可以享受想芝麻latte的味道,入口都輕型,啱唔多鍾意奶味的朋友仔。
🍙傳統紫菜包飯
傳絞紫菜包飯
巴斯克蛋糕
芝麻奶咖啡
2024-04-07 87 views
本身對商場入面嘅Cafe係冇乜太大感覺。不過見到呢一間都幾多人打卡啲相又好靚,就引咗我去book位🤣客人可以揀坐榻榻米位或者普通枱,其實我個人比較偏向坐普通枱因為坐得舒服啲,不過又因為要影相靚啲所以又揀咗坐榻榻米🥐海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫而家真係周街都係牛角包窩夫🥐牛角包外脆內煙靭,面頭上嘅海鹽焦糖芝士蛋糕好好食!充滿鹹香海鹽芝士味返去食落去唔會太漏,好creamy😚🍅番茄海鮮炒年糕成個醬汁都好香好入味!煙靭嘅年糕掛滿汁之餘,仲可以配上蜆肉一齊食,好滿足!🍗半半炸雞 (蜂蜜、辣味)呢個都極度推介!每件炸雞都有酥脆嘅口感🥹而且嫩滑多汁!我開頭以為係用醬汁作為調味,原來係喺炸雞上面灑滿調味粉😚不論辣味定係蜂蜜味都非常滿意☺️炸雞底下仲有脆卜卜的薯條🍟🍙烤牛肉紫菜包飯呢個一般般。紫菜唔脆 入面個亦都冇乜味☕️藥菓肉桂楓糖咖啡我係貪佢賣相而嗌的🌼原本擔心肉桂味太重接受唔到,但佢淡淡地散發出黎嘅味道同咖啡好夾😉

🥐海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫

🍅番茄海鮮炒年糕

蕃茄海鮮炒年糕

🍗半半炸雞 (蜂蜜、辣味)

🍙烤牛肉紫菜包飯

呢個一般般。紫菜唔脆 入面個亦都冇乜味
烤牛肉紫菜包飯

☕️藥菓肉桂楓糖咖啡

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫
蕃茄海鮮炒年糕
2024-04-06 41 views
約朋友聚會嘅話,覺得呢間餐廳好啱,因為每group人坐一格,私隱度高。不過幫襯嗰日咁啱遇到一大班高談闊論、旁若無人嘅冇品女士坐正喺餐廳中間高談闊論,分貝極高。不過餐廳唔能夠揀客,單就客觀環境嚟睇,仍然係非常鍾意餐廳嘅環境,特別係沿邊嘅一格格有私隱嘅餐桌,呢一排餐桌要除鞋屈膝坐。如果唔慣可以坐中間嘅正常餐枱,但啲位就冇咁闊落,同埋同隔鄰枱都近嘅。食物方面,我哋係lunch後轉場嚟食甜品,叫咗個冰,賣相靚到暈,亦都好好味,而且份量超級多。我哋兩個人可能飯後先嚟,好努力都食唔晒,覺得四個人分享都可以。至於價格,以宜家啲貴冰價,呢度只賣$118,份量仲要咁大,仲要好味,係絕對抵食!