2024-04-06 37 views
打卡必去cafe - 圓方韓式cafe櫻花牛角包窩夫 $132 (必試)用櫻花做主題的甜品,賣相已經非常賞心悅目。大大份的酥脆窩夫,中間夾着忌廉及粉紅色櫻花味曲奇,上面有些酸甜的士多啤梨乾,側邊配着雪葩,口感清涼。配上咖啡應該會更好。明太子炒年糕 ($89) (必試)煙靭條狀的炒年糕,有別於一般的年糕形狀,有點似烏冬,易入口,加上明太子汁,同埋帶子,特別的配搭。傳統韓國花煎($68/4件)可以單點,或點飲料都會附送一塊花煎餅。花煎是韓國傳統小食,每件上面都有一塊不同的彩色食用花朵,賣相非常吸引。紅豆內餡,口感煙韌,不會太甜。其他食物如沙律、炸雞、紫菜飯卷等都好味。室內環境優美,很多乾花佈置,旁邊的座位為榻榻米,要除鞋坐,女士們避免着裙同穿窿襪!
打卡必去cafe - 圓方韓式cafe

櫻花牛角包窩夫 $132 (必試)

明太子炒年糕 ($89) (必試)

傳統韓國花煎($68/4件)

其他食物如沙律、炸雞、紫菜飯卷等都好味。

櫻花牛角包窩夫
明太子炒年糕
花煎餅
2024-04-05
櫻花牛角包窩夫
明太子炒年糕
  • 櫻花牛角酥窩夫
-韓式木系花花少女CAFE🌸🌼• Coffee Hwajeon@coffeehwajeon 一直bookmark左好耐等到熱潮過左先去試☺️今次趁生日即刻約左閨蜜食好西打卡💕1) 半半炸雞簡左甜辣炸&蜂蜜炸雞🍗炸雞外皮包住醬汁 依然脆口雞肉保留到肉汁大細岩岩好一口一啖蜂蜜口味有驚喜 點埋芥末醬 甜甜酸酸 勁開胃底下墊左薯條 仲一啲都唔馬夫!2)明太子帶子炒年糕年糕呈長條形 好似一條條烏冬😋年糕夠煙軔軟身如果明太子醬較返淡啲啲就perfect😍3)伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇依個甜品包羅萬有伯爵茶布甸、cream、雪糕、脆脆、蕨餅、croffle、醬除咗蕨餅 全部都係伯爵茶味 超有誠意!Croffle焗到好脆口 內裡煙煙韌韌夾住cream雪糕布甸同醬 神級😍布甸好creamy 超濃伯爵茶味食完勁滿足 係香港數一數二好味!😋
@coffeehwajeon

炸雞外皮包住醬汁 依然脆口
雞肉保留到肉汁
大細岩岩好一口一啖
蜂蜜口味有驚喜 點埋芥末醬 甜甜酸酸 勁開胃
底下墊左薯條 仲一啲都唔馬夫!

2)明太子帶子炒年糕
年糕呈長條形 好似一條條烏冬😋
年糕夠煙軔軟身
如果明太子醬較返淡啲啲就perfect😍

3)伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇
依個甜品包羅萬有
除咗蕨餅 全部都係伯爵茶味 超有誠意!
Croffle焗到好脆口 內裡煙煙韌韌
夾住cream雪糕布甸同醬 神級😍
布甸好creamy 超濃伯爵茶味
食完勁滿足 係香港數一數二好味!😋

復活節假期留港消費,最後一日去Element Coffee Hwajeon幫襯,又係全滿,襯等位喺門口打下卡。好彩有張韓式塌塌米位,陳皮兩妹都可自由走動,同埋BB車可泊喺枱邊,方便攞嘢。叫咗龍蝦🦞炒年糕($155),真係有龍蝦🦞,龍蝦🦞汁都皓濃,年糕係烏冬形狀幼長,煙煙韌韌,好食😋。嘢飲🧃叫咗法式焦糖吉士咖啡☕️,叫咗少冰($52),latte底,但比較苦,芝士🧀奶泡面,再有d焦糖醬喺面,送一個韓式花餅,有個乾花既豆沙餅。甜品叫咗伯爵茶☕️布甸🍮牛角包🥐窩夫🧇($145),要等15分鐘,但真係好大份,有兩件croffle,有一層厚cream,加多個軟雪糕、一個布甸、三粒蕨餅同伯爵茶☕️汁,蕨餅好食🤤,雪糕🍦+cream皓滯,成家人一齊食先食得哂,大滿足😌
伯爵茶☕️布甸🍮牛角包🥐窩夫🧇
龍蝦🦞炒年糕
法式焦糖吉士咖啡☕️
2024-04-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
伯爵茶☕️布甸🍮牛角包🥐窩夫🧇
龍蝦🦞炒年糕
法式焦糖吉士咖啡☕️
  • 伯爵茶布甸牛角包窩夫
2024-03-30 457 views
同閨蜜食飯梗係要揀一間打卡餐廳啦,呢度而家做緊櫻花主題,啲嘢食飲品全部都IG-able,真係睇到人心心眼㗎😍龍蝦炒年糕 $155雖然我哋揀呢間餐廳係想食甜品為主,但係呢個主食好好味。龍蝦汁勁濃郁,年糕比我哋平時食開嗰啲幼身,比較柔軟已經煙靭,每條都掛滿龍蝦汁勁正。龍蝦肉都有唔少,都有10粒8粒㗎,肉質都幾鮮嫩。伯爵茶布甸牛角包窩夫$145好豐富,一個甜品有齊牛角包窩夫、布甸、黃豆粉厥餅、牛奶雪糕食。伯爵茶布甸好香伯爵茶味,而且幼滑Creamy。牛角包窩夫牛油味香之餘仲微脆焦香,食嘅時候夾住cream,再加啲雪糕,再倒啲伯爵茶醬超好食。櫻花滿開刨冰 $118店員細心安排最後上呢個甜品,熄晒其他嘢先慢慢食呢個刨冰。一拎上枱簡直係心心眼,勁靚,粉嫩粉嫩嘅粉紅色,加上好多小櫻花,好有春天氣息,打卡一流。粉紅色嘅綿綿冰當然係櫻花味,我覺得有少少似話梅嘅味道😆食到中間仲有好多厥餅同埋紅豆甜醬,好多層次。櫻花綻放棉花糖泡泡 $68呢杯嘢飲勁靚,隻粉紅色杯仲要有隻蝴蝶,pink pink嘅嘢飲上面仲有夢幻小花花,櫻花奶泡甜甜地又有奶香。配有一件韓國傳統花煎,又係有靚靚花花,有啲似扁身嘅日本大福,裏面中

龍蝦炒年糕 $155

伯爵茶布甸牛角包窩夫$145

櫻花滿開刨冰 $118

櫻花綻放棉花糖泡泡 $68
呢杯嘢飲勁靚,隻粉紅色杯仲要有隻蝴蝶,pink pink嘅嘢飲上面仲有夢幻小花花,櫻花奶泡甜甜地又有奶香。配有一件韓國傳統花煎,又係有靚靚花花,有啲似扁身嘅日本大福,裏面中間有少少紅豆餡。

意式咖啡雪糕 $72
呢杯Affogato好有儀式感,將熱辣辣嘅咖啡倒入冰冰嘅牛奶雪糕,冰火二重奏嘅感覺,仲配有意大利手指餅沾咖啡添。呢個一樣配有一件韓國傳統花煎。

總括而言,呢間餐廳打卡又得嘢食又好味,我見隔籬枱食嗰碟炸雞同埋辣魷魚飯卷都好吸引,下次再嚟一定要試吓。
Type of Meal
Dinner
2024-03-28 55 views
高質韓國cafe二訪🥰🇰🇷 cafe 位於圓方,上次試過一次已經覺得佢d 甜品好正🤣非常精緻少女心爆棚!事關佢時不時就轉餐牌,間唔中黎下都可能有驚喜👍🏻 今次再黎竟然係櫻花主題🌸 /櫻花初開牛角包窩夫 $132/之前會有d 怕櫻花主題格甜品味道會好假好奇怪,不過今次又冇黎個問題👍🏻 又好睇又好食🤤 croffle 外皮鬆脆,加埋cream 同埋果醬食一流!仲可以連埋雪糕一齊食🍦/櫻花滿開刨冰 $118/刨冰雖然係粉紅色但係味道都係牛奶味,入面仲有煙韌糯米糍🥰 上面櫻花餅鬆脆可口,旁邊係鋪滿粉紅色嘅芝士蛋糕😍 口感軟熟,唔會太甜太膩!/卡邦尼年糕 $89/除左甜品之外仲有多款主食,有飯卷、炸雞、年糕等!年糕非常煙韌有咬口,加上佢好掛醬汁,味道濃郁!煙肉帶有少少鹹香味更加好食🤤/櫻花鮮奶咖啡配牛角包 $68/飲品賣相都好吸引,大大個牛角包放左係飲品上面🤣latte 咖啡味道香濃,牛角包鬆脆🥐/藥菓肉桂楓糖咖啡 $52/咖啡帶有淡淡肉桂味道,唔會太甜,仲有韓國人好鍾意嘅藥菓食🤣
高質韓國cafe二訪🥰🇰🇷

卡邦尼年糕

/櫻花鮮奶咖啡配牛角包 $68/
櫻花鮮奶咖啡配牛角包

/藥菓肉桂楓糖咖啡 $52/
咖啡帶有淡淡肉桂味道,唔會太甜,仲有韓國人好鍾意嘅藥菓食🤣
藥菓肉桂楓糖咖啡
櫻花初開牛角包窩夫
櫻花滿開刨冰
卡邦尼年糕
櫻花鮮奶咖啡配牛角包
藥菓肉桂楓糖咖啡
位於圓方的這間韓式Cafe,不僅環境讓人放鬆,美食更是讓人回味。榻榻米座位加上窗外的海景,一切都剛剛好。食物不僅份量十足,而且擺盤精美,成為打卡的熱點。從藥果肉桂楓糖咖啡的甜香,到經典黑咖啡的純正濃郁,每一杯飲品都配上了一片傳統花餅。這花餅不僅外觀吸引,裏面的紅豆餡軟糯甜美,加上表面那一片食用花,讓人飲後還能細嚼慢咽,享受那份獨特的文化韻味。海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫,芝士蛋糕部分香濃滑溜,搭配上那恰到好處的焦糖醬,甜而不膩,令人難以忘懷。而想品嚐多種口味的食客,半半炸雞絕對不能錯過,蜂蜜和芝士兩種風味的完美結合,外酥內嫩,每一口都是享受。最後,香濃伯爵茶刨冰是這裏的另一亮點,雖然冰塊不算特別軟,但伯爵茶的香氣濃烈,大份量更是讓人分享的樂趣。這家Cafe的每一樣食物,都彰顯了對味道和食材的講究,讓人的味蕾在這裏得到了一次又一次的滿足。

2024-03-23 39 views
呢間係九龍站D出口一上電梯就見到嘅韓式cafe, 除咗地點方便, 餐廳嘅佈置超舒適, 日式木系加上花花擺設佈置, 同時又好有韓式嘅感覺, 門口仲有個打卡位, 全舖都好有少女感覺; 空間感好足夠, 兩邊都有塌塌米包廂, 自成一角, 好啱同朋友聚下傾下計, 唔怕被騷擾啦! 睇個餐牌啲甜品真係超吸引, 仲有好多款特色嘅咖啡飲品, 款款都好精緻。烤牛肉紫菜包飯 - $92好少見紫菜包飯係用紫米飯, 顏色靚靚之餘, 仲夠晒健康; 裡面餡料都好豐富, 有蛋, 紅蘿蔔, 波菜, 醃黃瓜, 韓式魚蛋和烤牛肉, 仲有麻油香味, 韓國風味十足! 再加埋柚子醋沙律菜, 酸酸地夠開胃呀!伯爵茶布甸牛角包窩夫 - $145兩件酥脆嘅牛角包窩夫夾住滿滿幼滑的忌廉, 牛角包窩夫焗到外脆內軟, 伯爵茶布丁上面有兩片焦糖脆脆, 加埋綠豆粉蕨餅同撒滿伯爵茶粉嘅雪糕, 最後淋上伯爵茶醬, 雪糕充滿伯爵茶嘅清香, 滋味滿分。而且大大份, 超推介!士多啤梨戀人刨冰 - $98打卡一流, 滿滿嘅士多啤梨醬同忌廉配上綿綿冰, 冰花好幼細又好幼滑, 刨冰入面還士多啤梨粒同煙煙韌韌嘅厥餅; 果醬味道幾真唔會好甜, 口感層次提升咗,

烤牛肉紫菜包飯 - $92

伯爵茶布甸牛角包窩夫 - $145

士多啤梨戀人刨冰 - $98
打卡一流, 滿滿嘅士多啤梨醬同忌廉配上綿綿冰, 冰花好幼細又好幼滑, 刨冰入面還士多啤梨粒同煙煙韌韌嘅厥餅; 果醬味道幾真唔會好甜, 口感層次提升咗, 幾特別! 而且好大份, 兩個一share 一個就喖哂。

Lotus 焦糖奶昔 - $58
奶昔打得好滑, 面仲加咗Lotus餅碎, 岩晒鐘意焦糖味既朋友

儀式咖啡雪糕 - $72
個Affogato對比其他餐廳嘅雪糕份量更多, 雪糕底層有少少咖啡朱古力脆脆, 口感層次豐富, 淋上濃郁香噴噴嘅咖啡好夾, 濃郁嘅咖啡中和雪糕嘅甜味, 一冷一熱, 再加埋有口感, 係個值得推介嘅飲品。

花煎餅
呢個韓國傳統小食花煎餅, 佢係用米漿整成嘅紅豆餡餅, 仲有一朵食用花係餅面, 好靚, 食落煙煙靭靭, 最啱就係食完哂其他嘢之後用佢嚟配茶 / 咖啡; 所以兩杯飲品都附有韓式花煎餅呀。
2024-03-22 40 views
呢一間位於圓方韓系文青風格咖啡店,行過已經想試一次,因為每次見到都多人食,今日見行得攰攰地, 咁就試下啦,入面裝修得好靚,每一個角落都係打卡位;我同朋友都影咗好多相,Anyway, 咁我同朋友就叫咗以下:柑玉滿堂牛角包窩夫: 這款牛角包窩夫以柑橘為特色,讓整個味道更加清新宜人。牛角包的酥脆外皮和柑橘的酸甜風味完美結合,帶來一種獨特的口感和味道。半半炸雞:半半炸雞是一道特色炸雞菜品,以蜂蜜和甜辣調味料為特點。這種炸雞的口味獨特,蜂蜜帶來了一絲甜蜜的滋味,而甜辣調味則增添了微辣的風味和香氣。整體而言,這款炸雞給人一種甜辣兼具的美味享受。金銀滿屋刨冰: 金銀滿屋刨冰是一道刨冰甜點,其中加入了柑橘果和年糕。這種組合給刨冰帶來了豐富的口感層次。柑橘果提供了酸甜的風味,為刨冰增添了一抹清新的感覺,而年糕則增加了嚼勁和口感的豐富度。最後飲埋杯柑龍賀歲沙冰&意式咖啡雪糕就閃人,兩杯飲品都有特色又可以打下卡而且味道都唔錯。如果大家想試下一啲有質素嘅food, 大家不妨試下呢間餐廳,因為佢嘅食物質素及環境,我覺得都幾好,幾適合生日或者一啲慶祝活動。

柑玉滿堂牛角包窩夫🧇店員特別推介我地試試呢款用日本直送柑橘製成嘅牛角包窩夫🧇 估唔到柑同窩夫出奇地夾😋牛角包窩夫同淋上香甜嘅奶油同蜜柑醬,配埋蜜柑肉,牛角包嘅鬆軟和濟州蜜柑嘅清新令口感味道非常豐富,令人回味🥹-草莓刨冰🍧見最近天氣回暖又可以食刨冰啦~綿密軟滑嘅刨冰淋上甜甜嘅草莓醬,刨冰裡面仲有香甜多汁嘅草莓肉同軟糯嘅麻糬粒,令口感非常多層次,味道亦唔太甜🍓-龍蝦炒年糕第一次見到有龍蝦同炒年糕嘅配搭,龍蝦肉同嫩滑嘅年糕炒得香氣四溢,配埋濃郁嘅龍蝦汁,非常滋味。年糕嘅Q彈同龍蝦嘅鮮味好夾,每一啖都令人回味無窮🦞-韓式咖啡雪糕飲品方面有好多款選擇,作為咖啡愛好者嘅我就叫左Affogato,將濃郁嘅咖啡倒入香甜軟滑嘅雪糕上,可以感受到咖啡嘅甘香同雪糕嘅香甜,絕對是咖啡愛好者同甜品愛好者嘅最愛☕️🍦
柑玉滿堂牛角包窩夫🧇
草莓刨冰🍧
龍蝦炒年糕
韓式咖啡雪糕
2024-03-21 29 views
很久沒有吃韓國菜了🤭適逢今天到圓方逛街,眼見有間蠻精緻的餐廳✨便進去試試餐廳的佈置很有溫暖,我們坐在卡位,是需要脫鞋就坐😊就像擁有自己的小空間👍👍👍👍👍👍👍餐廳座位十分闊落不怕會碰撞到其他枱☺️我們嗌了一個主食、一個甜品、刨冰還有兩杯飲料蟹柳蛋黃醬紫菜包飯:這道菜以蟹柳和鮮味十足的蛋黃醬作為主要食材,搭配紫菜包起來,形成了一個紫菜包飯🤭蟹柳軟嫩,蛋黃醬濃郁滑順,為整個菜色增添了豐富的層次。紫菜包則提供了脆口和鮮甜的口感,讓整體的口感更加豐富。這道菜式是其他韓國餐廳沒有唷😊值得一試士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫:以士多啤梨芝士蛋糕為主要材料,味道濃郁甜美。牛角包外層酥脆,內裡鬆軟,與芝士蛋糕的香甜口感形成了很好的對比。士多啤梨的酸甜味為整個菜色增添了一絲清新的感覺,讓口味更加平衡。這道菜非常適合作為下午茶的點心,或者作為甜品享用。柑銀滿屋刨冰:刨冰底是牛奶雪花冰🙈週圍黏著冰柑~柑帶著芝士塊😏芝士味濃鬱吃到一半時發現,刨冰中間除了柑橘外,還有年糕在內🙈柑光閃閃茶:以柑橘為主,杯側邊掛著花花餅乾作陪襯❤️味道酸酸甜甜,十分開胃呀💯盛放花開燕麥奶:聞到陣陣花香味👍味道有少少偏甜💥餐廳資料Coffee

👍👍👍👍👍👍👍
餐廳座位十分闊落不怕會碰撞到其他枱☺️

我們嗌了一個主食、一個甜品、刨冰
還有兩杯飲料

蟹柳蛋黃醬紫菜包飯:
蟹柳軟嫩,蛋黃醬濃郁滑順,
為整個菜色增添了豐富的層次。
紫菜包則提供了脆口和鮮甜的口感,

士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫:
以士多啤梨芝士蛋糕為主要材料,
味道濃郁甜美。牛角包外層酥脆,

柑銀滿屋刨冰:
刨冰底是牛奶雪花冰🙈週圍黏著冰柑~
柑帶著芝士塊😏芝士味濃鬱
吃到一半時發現,刨冰中間除了柑橘外,還有年糕在內🙈

柑光閃閃茶:

盛放花開燕麥奶:
聞到陣陣花香味👍味道有少少偏甜

💥餐廳資料
Coffee Hwajeon 커피화전
Openrice:https://bit.ly/3SR0kRS
2024-03-18 35 views
平時經過圓方嘅呢一間店都覺得好靚,今日終於鼓起勇氣入去食😍順便打卡一番芝士炸雞$125雞肉非常之鮮嫩,多汁一咬落去雞肉汁就彈晒出嚟😍再加埋芝士非常之惹味,芝士味道非常之香濃,配埋炸雞一齊食,簡直係絕世美食海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫$105身為海鹽迷嘅我,呢一款甜品係我食過配搭得最好嘅一樣,海鹽中和左焦糖同芝士嘅膩,牛角包窩夫嘅份量好大,好適合兩個人一齊share柑銀滿屋刨冰$128外貌非常之令,好適合打卡,柑橘嘅味道好香甜多汁,再加埋冰一齊食好爽🥰Mocha $52 味道好濃郁,飲一杯🥃令人心曠神怡放低壓力😝咖啡三部曲$65呢個咖啡好特別,可以DIY咁樣,三款咖啡材料混埋一齊飲好正,好適合平時飲開咖啡嘅人😍😍地址:Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

芝士炸雞$125

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫$105

柑銀滿屋刨冰$128

Mocha $52
味道好濃郁,飲一杯🥃令人心曠神怡放低壓力😝

咖啡三部曲$65
呢個咖啡好特別,可以DIY咁樣,
三款咖啡材料混埋一齊飲好正,好適合平時飲開咖啡嘅人😍😍

地址:Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)
柑銀滿屋刨冰

海鹽焦糖芝士蛋糕牛角窩夫
Mocha
咖啡三部曲
2024-03-17 28 views
其實已經想試好多次,但每次都好多人。今日食完晏見到無須排隊,而且有靚位坐☺️環境怖置都靚靚,仲有6個自成一角嘅韓式包廂🤭點咗個3式咖啡,當然都係靚靚的🥰再點咗個桔子牛角窩夫😍賣相精緻❤️但總括E度嘅服務,相對比較冷漠有待改進☺️
2024-03-16 51 views
呢間韓式cafe @coffeehwajeon 門口有花花裝飾好靚,見佢有韓式榻榻米座位咁特別我地就入去呢度開餐啦☺️🌟烤牛肉紫菜包飯好少見紫菜包飯係用紫米飯👍🏻食落整體爽口又開胃🌟芝士炸雞炸雞外脆內嫩,底層伴有薯條🌟韓國柑桔梳打酸酸甜甜好開胃🌟焦糖蘋果奶口感順滑,焦糖味好突出🌟花煎餅兩杯飲品都附有韓式花煎餅,口感煙韌唔太甜#hkfoodie#coffeehwajeon#打卡cafe#韓式coffeeshop
烤牛肉紫菜包飯

🌟烤牛肉紫菜包飯
好少見紫菜包飯係用紫米飯👍🏻食落整體爽口又開胃

🌟芝士炸雞
炸雞外脆內嫩,底層伴有薯條

韓國柑桔梳打

🌟韓國柑桔梳打
酸酸甜甜好開胃

焦糖蘋果奶

🌟焦糖蘋果奶
口感順滑,焦糖味好突出

🌟花煎餅
兩杯飲品都附有韓式花煎餅,口感煙韌唔太甜

2024-03-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$157 (Lunch)
烤牛肉紫菜包飯
韓國柑桔梳打
焦糖蘋果奶
2024-03-16 26 views
尖沙咀圓方小清新韓式cafe今天去香港尖沙咀圓方逛街,看到這家韓式cafe美美的,小清新自然風格,菜單設計好靚,見到佢今期新出的金橘系列全部食物都非常吸引,非常適合打卡。餐廳播放潮流k-pop,環境舒適,小店座位不多,還有榻榻米座位,暖色的裝修設計配合乾花適合約會或朋友聚會,另收加一服務費伯爵茶布甸牛角包窩夫 $148兩件酥脆的牛角包窩夫夾住滿滿幼滑的忌廉,還有伯爵茶布丁、蕨餅和雪糕,撒滿伯爵茶粉,最後淋上伯爵茶☕️更加滋味,份量比想像中多,飽肚之選,推介金銀滿屋刨冰 $128打卡一流的滿滿的柑橘味加上幼滑秘製醬配上綿綿冰,旁邊位置有甜甜冰鎮柑橘🍊,而且每一件咸芝士蛋糕🍰貼著,刨冰入面還有金橘果和年糕,非常豐富 龍蝦炒年糕 $155一條條長形狀的年糕好彈牙軟熟,有點像煙靭的烏冬。配上龍蝦肉和龍蝦醬,濃郁惹味,咸味適中,小心蝦殼柑龍賀歲沙冰 $68金橘乳酪味綿綿沙冰,甜甜的有點像可爾必斯,上面還有一個去皮了完整的金橘韓國柑橘梳打(凍) $52充滿氣的柑橘,甜度適中服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
尖沙咀圓方小清新韓式cafe

今天去香港尖沙咀圓方逛街,看到這家韓式cafe美美的,

暖色的裝修設計配合乾花適合約會或朋友聚會,另收加一服務費

伯爵茶布甸牛角包窩夫 $148

金銀滿屋刨冰 $128

龍蝦炒年糕 $155

柑龍賀歲沙冰 $68

韓國柑橘梳打(凍) $52
充滿氣的柑橘,甜度適中

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2024-03-14
2024-03-08 40 views
充滿少女心的韓式Cafe!還有塌塌米座位可以舒服的聊一晚.食物比普通cafe重味道一點可能這就是韓國風味吧明太子年糕很重忌廉味醬汁覺得略咸了一點不過當作薯條醬也不錯的.半半炸雞可自選兩種味道甜辣炸雞只有一點點辣甜的口感較突出有點像咕嚕肉的甜酸酥脆口感蜜糖芥末較清新兩種炸雞肉質都算嫩滑.吃到這裡已經飽了一半…最後甜品伯爵茶牛角包窩夫有點太膩了但雪糕吃到伯爵茶的清香還是值得一讚的布甸、伯爵茶醬、整個吃下去都是甜只吃甜品的話姑且可以一試吧.糖漬柚子梳打和我的Lotus焦糖奶昔都是一個勁的「甜」朋友的柚子梳打喝了一會都忍不住加水真的太甜了我的奶昔感覺比汽水還甜…Lotus餅乾碎簡直是畫蛇添足的感覺….炸雞可以一試,甜品就不了😂
充滿少女心的韓式Cafe!
還有塌塌米座位
甜的口感較突出
有點像咕嚕肉的甜酸酥脆口感
蜜糖芥末較清新
兩種炸雞肉質都算嫩滑
吃到這裡已經飽了一半…
最後甜品伯爵茶牛角包窩夫
有點太膩了
但雪糕吃到伯爵茶的清香
還是值得一讚的
布甸、伯爵茶醬、整個吃下去都是甜
只吃甜品的話姑且可以一試吧
糖漬柚子梳打和我的Lotus焦糖奶昔
都是一個勁的「甜」
朋友的柚子梳打喝了一會都忍不住加水
真的太甜了
我的奶昔感覺比汽水還甜…
Lotus餅乾碎簡直是畫蛇添足的感覺…
炸雞可以一試,甜品就不了😂
2024-03-08
Type of Meal