2024-01-28 50 views
圓方個頭真係好多好西食今次要為大家介紹既係 - Coffee HwajeanCoffee Hwajean係位於尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖餐廳成個環境都好舒適佢有table area 同榻榻米 area成件事勁有feel食物個方面 今次分別點左:辣魷魚紫菜包飯海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫抹茶冰維也納咖啡法式焦糖吉士咖啡個人大愛海鹽焦糖芝士蛋糕牛角包窩夫佢個牛角包超鬆軟配埋creamy 海鹽焦糖芝士蛋糕 超好食Location : ElementsPrice : $100-$200/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
圓方個頭真係好多好西食

Location : Elements
Price : $100-$200/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2024-01-26 40 views
這家韓國fusion菜式的餐廳提供非常適合和朋友一起享受舒適的用餐體驗。店內的空間足夠,環境舒適,還提供多個適合拍照打卡點。這裹的半半炸雞(蜂蜜,芝士),雞皮炸得金黃香脆,而且炸皮很薄,雞肉又嫩滑多汁。配上蜂蜜和芝士味的調味粉,以及香脆的粗薯條,味道應該非常誘人。另外,烤牛肉紫菜包飯使用健康的紫米飯,搭配多種蔬菜,味道清爽又美味。牛角包窩夫則結合了牛油的鹹香味和新鮮士多啤梨的甜美,口感鬆脆,提供了豐富的口味層次。在飲品方面,lotus焦糖奶昔口感香滑,帶有焦糖的香甜味道,上面鋪滿脆脆的lotus餅碎, 每喝一口層次感也提升了。而盛放花開燕麥奶則結合了玫瑰香味和蜜糖的甜味,味道滋潤而又芳香。最後,每杯飲品都配有韓國花煎餅作為點綴,不僅口感煙靭,還帶有微微花香味。餡料使用紅豆蓉製成,味道不會過甜,增添了一份獨特的風味。總的來說,這家韓國fusion菜式的餐廳提供了多樣美味的菜品和飲品選擇,店內的空間舒適,員工服務溫柔有禮,讓人可以享受舒適愉悅的用餐體驗。如果和朋友慶祝生日,這間餐廳都是一個不錯的選擇。

2023-11-04
幾忙都要出呢個𝐩𝐨𝐬𝐭因為真係好好味!! 好耐冇試過食到咁有驚喜既甜品,係食完已經諗定幾時再同𝐟𝐫𝐝黎食既一間𝐜𝐚𝐟𝐞ヽ(´∀`●)ノ 佢地係間新開既韓式𝐜𝐚𝐟𝐞,我去嗰日唔算好多人所以有𝐭𝐚𝐭𝐚𝐦𝐢位坐,影相既話應該幾有𝐟𝐞𝐞𝐥~♥︎ 必食既係【伯爵茶布甸牛角包窩夫】!! 佢個窩夫係𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞黎🥐兩塊𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞中間搽咗層𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦同薄脆碎碎,仲有一細杯好濃厚既伯爵茶奶比我地淋落個𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞到~配埋杯牛奶軟雪糕一凍一熱好正喔~真係好想讚下佢地既甜品師傅,佢地連個布甸🍮都有好濃既伯爵茶味,濃到比蛋香味仲重,不過偏心伯爵茶既我就超鐘意(꒪´꒳`꒪) ~ 布甸上面有塊伯爵茶脆片,一樣係好香伯爵茶味,真係好有心思!! 最後仲有幾塊黃豆粉蕨餅,煙煙靭靭咁~ 雖然份甜品好出色,不過強烈建議𝟐個人黎先好嗌,好飽肚㗎!! (´ސު`)除左𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞之外,個【明太子帶子炒年糕】都幾有驚喜!! ʕु•̫͡•ʔु ✧ 佢地份年糕望落好似烏冬咁,食落係好煙靭既韓式年糕,配料係新鮮既魚子同𝟐粒煎香咗既帶子,個明太子𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞都幾掛汁,鍾意~貪心既我地明明好飽都仲叫咗個【花煎聖誕刨冰】 🍓🍵 上層係好似奶蓋

貪心既我地明明好飽都仲叫咗個【花煎聖誕刨冰】 🍓🍵 上層係好似奶蓋質地嘅抹茶𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞,而下層就係帶甜甜既士多啤梨同煉奶味,刨冰既中間有啲士多啤梨果肉同蕨餅,估唔到抹茶同士多啤梨都幾夾⁄(⁄ ⁄•⁄ω⁄•⁄ ⁄)⁄

黎得靚靚𝐜𝐚𝐟𝐞我地就叫咗兩杯打卡野飲☕️ 杯【薑餅人溶入奶昔】飲落都幾重焦糖味,上面仲有幾塊超迷你既薑餅人曲奇,好得意!! 另外一杯係【蘋果肉桂楓糖咖啡】,呢杯就比較重肉桂味,係杯甜度較高既咖啡~
  • 伯爵茶布甸牛角包窩夫
2024-01-24 30 views
卡位要除鞋,裝潢係西韓混合風格。伯爵茶布甸牛角包窩夫Combination好多,朋友覺得好食到「不得了」嘅程度!布甸好軟滑牛角包夾扁變窩夫,感覺似高密度嘅酥皮👍厥餅煙韌唔甜。香濃伯爵茶刨冰本體係綿綿雪花冰,食到底先知匿埋咗個布甸🍮個醬嘅奶味重過茶,好巨型,視覺享受。盛放花開燕麥奶本人超級鍾意,玫瑰花香最搶,同燕麥奶溝得均,好似做咗一次花療咁enjoy!仲有一塊傳統韓國花煎,軟糯口感少許甜,好lady.韓國金橘梳打唔會超甜,有瓣橘肉,小清新烤牛肉紫菜包飯個飯底係黏黏哋嘅紫米飯,有5樣料,牛肉ok。柚子醋沙律菜伴碟開胃。
卡位要除鞋,裝潢係西韓混合風格。

伯爵茶布甸牛角包窩夫

盛放花開燕麥奶

韓國金橘梳打
唔會超甜,有瓣橘肉,小清新

烤牛肉紫菜包飯

2024-01-18
Type of Meal
Dinner
  • 盛放花開燕麥奶
  • 傳統韓國花煎
同朋友去圓方睇完戲食飯 試吓呢間精緻韓式cafe🇰🇷地點方便 對住地鐵站電梯口 一入圓方就見到裝修都非常雅致 有榻榻米座又有花花裝飾🌸同閨蜜嚟傾偈食飯打卡都好適合📸🍗半半炸雞 (蜂蜜、芝士)大家嚟一定要試下韓色炸雞 金黃酥脆過一過口癮🔥原本以為係裹上蜂蜜醬嘅濕濕甜味醬炸雞 但原來係酥脆炸雞配上特調嘅honey mustard醬🐝炸雞面灑上芝士粉 保留左炸雞嘅脆香口感 反而更好味🧀外面炸粉唔會太厚 裏面仲要係肉嫩又有肉汁🥹真正做到外脆內軟 好高質好有驚喜啊🥹伴碟仲有薯條 同樣炸得好脆 粗幼適中 食完好飽🍟🎄🧇薑餅人聖誕牛角包窩夫聖誕限定menu有好幾款特色窩夫 打卡一流Croffle 外脆內軟 食落好香牛油味 而且唔會太紮實配埋雪糕一齊食 冰火交融 口感好豐富上面插着嘅小薑餅人好可愛又好食🍧🫖香濃伯爵茶刨冰第一次見韓式Cafe有綿綿冰食 都絕對唔輸冰店伯爵味好香濃 刨冰都好綿密 唔會太甜食落好舒服中間仲有伯爵茶味奶凍 增加味道同口感☕️🍫薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴另一個聖誕限定嘅飲品 好啱打卡或者小朋友薑餅人好似浸係朱古力浴咁 棉花糖就係泡泡賣相好吸引又可愛 朱古力飲落帶啲薑味🍊韓國柑橘梳打
同朋友去圓方睇完戲食飯 試吓呢間精緻韓式cafe🇰🇷
地點方便 對住地鐵站電梯口 一入圓方就見到
裝修都非常雅致 有榻榻米座又有花花裝飾🌸
同閨蜜嚟傾偈食飯打卡都好適合📸

🍗半半炸雞 (蜂蜜、芝士)
大家嚟一定要試下韓色炸雞 金黃酥脆過一過口癮🔥

薑餅人好似浸係朱古力浴咁 棉花糖就係泡泡
賣相好吸引又可愛 朱古力飲落帶啲薑味

🍊韓國柑橘梳打
柑橘梳打飲落好清新 一解炸雞嘅油膩感

🏡Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)
2024-01-21 982 views
同good friend 聚會, 尖沙咀太擠擁多人 , ☺️去九龍站嘅圓方就可以避免人潮 ,又有高質素嘅食物 ,Coffee Hwajeon走日係風格,落地玻璃窗 ,有一種輕鬆感覺 ,🌺🌸加上店內有美麗花朵裝飾 ,用餐感覺心情愉快輕鬆。今次同朋友點了炸雞 , 😋味道可選兩款 ,分別係芝士味及蒜香蜜糖味,這個雞份量外脆內暖 ,雞肉很juicy,另外我哋點了期間限定的✴️薑餅人過聖誕牛角包窩夫 ,賣相非常好看 ,打卡一流。份量也大份的,即叫即做 ,店舖在做這個pancake的時候 , 👍香氣撲鼻的。 餐廳 有提供刨冰 ,香港餐廳比較少有刨冰做甜品 ,就膽粗粗糙一 試,✴️ 香濃伯爵茶刨冰果然有驚喜, 這個刨冰是綿綿的,內裏隱藏了一個 earl grey布甸糖漿, 味道恰當不會太甜 。另外飲品我們叫了 ✴️lotus焦糖奶昔, 朋友喜歡吃locus餅乾 ,所以這個他超級喜愛。另一杯飲品見餐牌上的圖片吸引,✴️薑餅人融入奶昔這個名稱看起來很可愛 ,所以點了 這一款 ,賣相非常吸引, 打卡一流 ,這款飲品 一試愛上 。

• 伯爵茶味刨冰
  • Lotus焦糖奶昔
📍TST- HONG KONG 📍#傳統韓國花煎見到好靚🌸🌼食落真係好煙韌,但係又完全唔係拉絲個種😂入面嘅紅豆餡唔甜,要黎送野岩哂🥹 不過真心好飽,如果係熱嘅會好d♨️#原味炸雞炸得好脆好脆,唔會太厚又keep到滑🍗重有粗薯🍟 雖然我覺得唔係好韓,不過好食就夠🥹除左原味,重有甜辣🌶️,蜜蜂🍯,辣味🥵,芝士🧀夾返份半半炸雞都得🩷#士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫個樣超級邪惡😈外脆內軟嘅croffle配上creamy 嘅cheesecake 🍰已經好正🤧重要有士多啤梨🍓👏🏻不過真係要share,一個人會漏🤣#芝麻奶咖啡去到cafe又點可以唔飲野🥰自問唔中意芝麻嘅我,為左呢杯咖啡破戒!芝麻奶夠香又無搶走咖啡☕️ 平衡好好,天氣凍醒都想encore! 環境都算chill,如果坐到榻榻米位慢慢食同影才都幾開心🤣每杯野都有一份花煎🌸🌼唔夠再叫~唔好咁傻豬好似我咁食到傻喇🤣🤣______________________________#傳統韓國花煎💰 HKD:68#原味炸雞💰 HKD:115#士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫💰 HKD:98#芝麻奶咖啡💰 HKD:46
📍TST- HONG KONG 📍

#傳統韓國花煎
見到好靚🌸🌼食落真係好煙韌,但係又完全唔係拉絲個種😂

#原味炸雞

#士多啤梨芝士蛋糕牛角包窩夫
不過真係要share,一個人會漏🤣

#芝麻奶咖啡

環境都算chill,如果坐到榻榻米位慢慢食同影才都幾開心🤣

#傳統韓國花煎

💰 HKD:98

#芝麻奶咖啡
💰 HKD:46

2024-01-19 69 views
半半炸雞$155薑餅人過聖誕窩夫牛角包$132香濃伯爵茶刨冰$108薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴$62薑餅人溶入奶昔$68好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:網上見到人去這間韓式cafe,食物飲品擺碟都靚,所以就去試試。Cafe 有不少tatami 卡位,我們被安排坐在其中一隔,感覺私隱度提升了不少。半半炸雞🍗選了芝士味及蜂蜜🍯味。跟很多其他韓國炸雞店不同,cafe的炸雞不是淋醬,而是用調味粉,那就不怕醬汁令雞變腍。炸雞好脆口,沒有骨,啖啖嫩滑的肉,方便懶人食用。炸雞配有一小兜醬汁,醬汁是帶有橘子味的沙律醬,味道清新。雖然聖誕節已過,但仍有一些富聖誕氣氛的食物飲品供應。薑餅人過聖誕窩夫牛角包一大碟。窩夫牛角包🥐、士多啤梨🍓砌成聖誕樹🎄的模樣。另有一小碟加了抹茶粉的軟雪糕🍦也像聖誕樹。2棵樹上還加了不少薑餅人,碟上又有一些小粒不同顏色的棉花糖作裝飾,看得出擺碟超用心。香濃伯爵茶刨冰🍧量好多,足夠4人分享。冰是綿綿的那種,入口即溶。加了不少伯爵茶味的cream,所以每啖冰也會有伯爵茶味。驚喜位是冰的底部
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:

薑餅人過聖誕窩夫牛角包

香濃伯爵茶刨冰🍧量好多,足夠4人分享。冰是綿綿的那種,入口即溶。加了不少伯爵茶味的cream,所以每啖冰也會有伯爵茶味。驚喜位是冰的底部放有一個滑滑的布甸🍮。
香濃伯爵茶刨冰

兩杯飲品不單好看,味道亦不錯。薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴除了朱古力🍫味。亦有濃郁玉桂香味。而薑餅人溶入奶昔就是滿滿焦糖味。2杯飲品各配一件韓國花煎,好軟糯,餡料是紅豆🫘溶。

2024-01-15 37 views
圓方有間靚靚韓國Cafe 一直在我Must Go List𥚃📃扚起心肝約朋友試試👯餐廳花系裝潢🌸有榻榻米座位 別有一番風味🇰🇷✨薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴✨薑餅人溶入奶昔兩杯薑餅人造型QQ 忍唔住點來打卡和品嘗一下👅每杯飲品配埋塊韓國花煎餅 口感軟糯 夾著紅豆蓉🫘為生活加點甜🫶🏻✨半半炸雞🍗原味|甜辣 |蜂蜜|芝士|辣味半半係選兩款口味 選了甜辣和蜂蜜味道 炸雞香脆可口🍗前者惹味後者甜蜜🍯 兩款我都好鍾意❤️✨伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇牛角包窩夫夾著軟滑忌廉 伴以雪糕和滑嘟嘟伯爵茶布甸🍮多重口感 令人一口接一口😋✨花煎聖誕刨冰🍧造型賣相好似聖誕樹🎄綠色係抹抹茶 紅色係士多啤梨🍓味道唔會似藥水🧪😬食咗三分一 發現內餡有士多啤梨🍓和蕨餅 有驚喜🥳

✨薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴
✨薑餅人溶入奶昔

✨半半炸雞🍗
原味|甜辣 |蜂蜜|芝士|辣味

✨伯爵茶布甸牛角包窩夫🧇

✨花煎聖誕刨冰🍧

2024-01-13 101 views
適逢去Elements睇戲,睇戲前男朋友book左呢間餐廳食飯間餐廳都好易搵,喺港鐵站一上黎嘅附近,男朋友book左8點request 左坐塌塌米,但可惜去到果陣話個位比左我地前一個客,原因係話我地遲左10分鐘,不過我地趕住去睇戲所以我地唯有坐普通坐位,但啲staff都好有禮貌,講左幾次sorry, 仲話有塌塌米即刻會幫特地轉檯當我地落完單就有張塌塌米嘅客走左,咁啲staff都即刻幫我地轉返去塌塌米度坐另外餐廳嘅環境都唔錯,仲有好多繡球花嘅擺設而野食方面我地揀左明太子帶子炒年糕佢唔係一般嘅年糕,係好似烏冬咁,但粗身啲,同埋好煙靭口感特別另外仲叫左半半炸雞,揀左芝士同蜜蜂味炸雞就無乜特別,但我欣賞佢配埋嘅柚子醬,酸酸地幾開胃呢度嘅甜品樣樣都好吸引,仲有聖誕系列,最後我地揀左薑餅人聖誕牛角包窩夫個croffle 真係好好味牛角包嘅酥皮層次突出,食落仲好脆,仲配上抹茶雪糕,賣相靚,呢個非常推介

另外餐廳嘅環境都唔錯,仲有好多繡球花嘅擺設
而野食方面我地揀左明太子帶子炒年糕

佢唔係一般嘅年糕,係好似烏冬咁,但粗身啲,同埋好煙靭
口感特別
明太子帶子炒年糕

另外仲叫左半半炸雞,揀左芝士同蜜蜂味
炸雞就無乜特別,但我欣賞佢配埋嘅柚子醬,酸酸地幾開胃

個croffle 真係好好味
薑餅人聖誕牛角包窩夫
2024-01-12
明太子帶子炒年糕
薑餅人聖誕牛角包窩夫
  • 薑餅人過聖誕牛角包窩夫
2024-01-10 29 views
今日約咗好耐冇見嘅朋友聚舊,想搵一間靚啲嘅餐廳慢慢坐慢慢傾,朋友提議試下Coffee Hwajeon。一入餐廳,侍應安排我哋坐需要除鞋嘅座位,初頭有啲擔心會唔會坐得唔舒服,但坐落感覺反而比傳統座位relax得多。半半炸雞 - $155 (芝士、甜辣味)總共有8件炸雞,芝士同甜辣味各佔一半。炸皮脆得嚟,雞肉都保持到好嫩滑同juicy,值得一試。伴碟嘅仲有薯條同柚子風味嘅醬汁,醬汁一入口就可以將油膩嘅感覺掃走。傳統紫菜包飯 - $82係一個無論樣貌同味道都令人感到refresh嘅紫菜包飯。紫色嘅米包裹住魚糕、紅蘿蔔絲同用麻油醃咗菠菜,清新得嚟又唔會太淡口,同伴碟嘅新鮮沙律菜好配合。薑餅人過聖誕牛角包窩夫 - $132造型好可愛,有一個好似聖誕樹嘅牛奶雪糕同舖咗士多啤梨加忌廉嘅牛角包窩夫。旁邊有少少薑餅人餅乾同彩虹棉花糖做裝飾。鍾意打卡嘅朋友仔一定要試呀!花煎聖誕刨冰 - $118呢個甜品都係聖誕樹造型,刨冰嘅外層加咗士多啤梨醬同抹茶粉,味道唔會太甜。驚喜嘅係,原來刨冰入面收埋咗啲mochi,口感煙煙韌韌,令成個刨冰嘅層次豐富咗。韓國柑橘梳打 - $52有半個柑橘同唔少果肉喺入面,柑橘味夠濃

半半炸雞 - $155 (芝士、甜辣味)
總共有8件炸雞,芝士同甜辣味各佔一半。

傳統紫菜包飯 - $82

薑餅人過聖誕牛角包窩夫 - $132

花煎聖誕刨冰 - $118

韓國柑橘梳打 - $52
有半個柑橘同唔少果肉喺入面,柑橘味夠濃,顏色亦好靚。

盛放花開燕麥奶 - $52
鍾意熱飲嘅朋友不妨試吓呢個燕麥奶,有玫瑰嘅花香味同蜜糖嘅甜味,飲落有一種好滋潤嘅感覺。

兩杯飲品都配有一粒菓子,煙靭嘅外皮上面加咗一朵花做點綴,包住薄薄一層嘅紅豆餡,甜道同嘢飲好配合,感覺好有心思。

除咗嘢食好味之外,成間餐廳俾人嘅感覺好chill,員工亦都好溫柔同有禮貌,下次同朋友想舒舒服服食下飯傾下計,都會揀返呢間!
2024-01-10 20 views
餐廳環境簡約舒適,木系設計加上落地玻璃,觀感開揚,感覺清新!食物主要有年糕、炸雞、紫菜包飯,甜品亦有刨冰、窩夫、各款特色飲品,每款食品都非常吸睛,賣相精緻美味,滿滿少女風,絕對Igable!蜂蜜炸雞外皮超級香脆,而且炸皮夠薄,雞肉炸到嫩滑非常Juicy,即使吃到最後,炸雞仍然保持香脆薑餅人的朱古力小鎮整個小鎮佈滿黑朱古力醬和黑朱古力粉,將窩夫沾上牛奶軟雪糕和忌廉,味道層次豐富,而且甜度剛好,朱古力控必食香濃伯爵茶刨冰伯爵茶伴隨著淡淡清香的佛手柑,格外清新幽雅,刨冰質感幼滑不粗糙,味道帶有牛乳香,滋味無窮薑餅人棉花糖朱古力泡泡浴聖誕限定,特色熱飲!將薑餅人曲奇、棉花糖和朱古力融合,但岀奇地不會甜,熱朱古力入口綿密,微帶著肉桂香,喝後非常暖胃,冬日精選!Coffee Hwajeon📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

蜂蜜炸雞

薑餅人的朱古力小鎮

Coffee Hwajeon

2024-01-03 1179 views
打卡靚、食物質素好兼份量有誠意的韓國🇰🇷cafe佢係用靚靚花做主題🌸空間感足夠環境好舒服👍🏻而且佢的甜品係超吸引超好食❤️⭐️薑餅人聖誕牛角包窩夫牛角包窩夫質感好正有牛角包的酥皮層次😍吃落好脆口口感一流配上綠茶雪糕Perfect match😊賣相超靚 加分⭐️花煎聖誕刨冰綠茶味+士多啤梨味賣相一流好有聖誕氣氛🎅🏻食到中間仲有煙煙韌韌的蕨餅 好有驚喜刨冰是綿綿冰食完超爽😙⭐️龍蝦炒年糕🦞年糕咬落非常彈牙而且非常入味同埋堅係有龍蝦餐廳好有誠意👍🏻龍蝦新鮮好食😋⭐️蟹柳蛋黃醬紫菜包飯紫米包飯是健康之選裏面的材料好豐富特登揀咗蛋黃醬蟹柳平時一般韓國餐廳都冇依個選擇果然冇失望好好味😉⭐️飲品-薑餅人溶入奶昔奶昔上面有幾塊可愛的薑餅人餅乾奶昔口感唔錯帶有焦糖味及微微的薑味每杯飲品都會配上一件韓國花煎餅🌸餡料係紅豆蓉甜味適中為飲品再加分😆
打卡靚、食物質素好兼份量有誠意的
韓國🇰🇷cafe

餡料係紅豆蓉
甜味適中
為飲品再加分😆

2023-12-27
餐廳裝潢結合傳統韓式風格及現代感設計,以木系為主,風格簡約,整體清新脫俗,悠閒舒適。餐廳更設有多個包廂座位,是榻榻米,你可以體驗真實的韓式用餐傳統,且私隱度十足。韓式甜辣炸雞鹹食方面,點了韓式甜辣炸雞,配搭香脆薯條,點了甜辣味,口感酥脆,配搭甜甜的醬汁,十分開胃又不膩。烤牛肉紫菜包飯另外,點了一個烤牛肉紫菜包飯,跟平常吃到的紫菜包飯有點不同,它裡面是紫米飯,感覺更健康,烤牛肉搭配多種蔬菜,好味又清爽!薑餅人的朱古力小鎮聖誕節他們推出多款以聖誕造型的甜品,打卡一流,特色推介薑餅人的朱古力小鎮。牛角包窩夫口感酥脆鬆軟,一個灑滿朱古力粉,另一個是豐厚奶油,奶油不會很甜,是好吃的奶油,還有牛奶雪糕,幸福感滿滿!Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)📍尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1028B號舖

韓式甜辣炸雞

烤牛肉紫菜包飯

薑餅人的朱古力小鎮

Coffee Hwajeon 커피화전 (尖沙咀)
2023-12-31 42 views
When I first went in, I asked whether there were seats for 6 and the waiter said ‘yes, at the door’. I was so confused but then he led me to stand and queue outside and I thought he was asking me to wait there. At that time, half of the restaurant was empty. I waited for a while but he did not come to tell me which table I should sit at nor put tables together for 6 people either. Later, we finally asked again and another waiter immediately put 3 tables together and led us to our seats. We could

Later, we finally asked again and another waiter immediately put 3 tables together and led us to our seats. We could not quite understand why the first waiter did not do that immediately and required us to just stand outside while he just left.

When we ordered, we wanted to first order 3 dishes before deciding what else to order. However, the waiter taking our order immediately commented ‘You will be hungry because you only ordered 3 dishes for 6 people.’ I could not find a minimum charge on the menu and even if he wanted us to order more, he could have asked more politely like ‘Would you like to order anything else?’ (We ordered 5 items and 2 drinks in the end) Moreover, when I ordered in English, the waiter asked me to speak Chinese.

Their desserts and drinks were above average but their service could be improved.