Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2024-03-14 69 views
最近去左間少女心滿滿嘅餐廳係一間台灣過江龍Cafe主打蜜糖吐司 餐廳仲有唔少打卡位📸啱晒同朋友食Tea打卡🔸巧克力蕉響曲蜜糖吐司 $98蜜糖吐司烤完之後外層金黃香脆,內裡嘅質感就好軟綿,非常高質。吐司頂有朱古力cream同Haagen-Daz朱古力味雪糕,再淋上香滑榛子朱古力醬同配埋焦糖香蕉,賣相吸睛同時都好好味。🔸綿綿珍珠奶茶鬆餅 $90奶茶味嘅鬆餅顏色好特別,鬆餅可切成八件,每件都吱咗奶茶cream同鋪咗珍珠喺面,中間仲有奶茶味嘅雪糕,食落奶茶味香濃,甜度啱啱好,鐘意奶茶嘅朋友絕對唔可以錯過。🔸海鹽焦糖奶昔 $58面層超豐盛,輕盈嘅忌廉上面有蝴蝶酥、梳打餅、芝士餅、爆谷。奶昔帶有焦糖香氣,口感香滑,鹽味更能中和甜味。🔸芝士奶蓋桂花烏龍茶 $50面層有厚厚嘅芝士奶蓋,超級邪惡!呢款你尖沙咀限定飲品,必點呀!桂花烏龍茶清香,飲得好清新嘅感覺,配埋鹹鹹地嘅芝士奶蓋,口感豐富。
最近去左間少女心滿滿嘅餐廳

2024-03-08
Type of Meal
Tea
2024-03-11 89 views
🍱餐廳:Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀)🍽️類別:西式x 台式 FusionCafe💯推薦指數:7/10≡※≡※≡※≡※≡※ 🍑桃仔推薦必試菜式🍑 ≡※≡※≡※≡※≡▪️Lunch Set (意粉+咖啡) $150只需$150便能品嘗到一碟意粉加一倍咖啡,就商場餐廳而言相當划算。拿坡里大蝦義大利麵的味道頗豐富。鮮甜的大蝦和蕃茄,配搭微辣的蒜頭和香草,以及香醇的橄欖油,使其充滿層次感。加上意粉掛汁力強,每口都十分Juicy。飲料方面,小編配搭了抹茶鮮奶,味道正常。≡※≡※≡※≡※≡※≡ 💁🏻‍♀️值得一試系列💁🏻‍♀️ ≡※≡※≡※≡※≡※≡※▪️巧克力蕉響曲蜜糖吐司 $98體積相當巨型,擺盤別緻。吐司裡面是一條條沾滿蜜糖的麵包條,口感酥脆,沾上雪糕,配以焦糖香蕉吃味道不錯。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡ 👍🏼值得加分項目👍🏼 ≡※≡※≡※≡※≡※餐廳裝潢充滿少女風格,以粉紅色和白色為主調,營造出既夢幻且溫馨的感覺。餐廳佈置充滿創意,牆上掛著多款霓虹燈,不少座椅上設有兩隻兔仔耳朵,打卡一流。而且店員亦會穿著女僕套餐,給人一種置身於女僕Cafe的感覺。≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡
🍽️類別:西式x 台式 FusionCafe
💯推薦指數:7/10

▪️Lunch Set (意粉+咖啡) $150

▪️巧克力蕉響曲蜜糖吐司 $98

≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※≡※

😍整體評分
味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度:🌟🌟🌟🌟
2024-03-08 90 views
Salted caramel milkshake 海鹽焦糖奶昔 🍹 $58呢一杯海鹽焦糖奶昔望落去好吸引✨,轉頭有大量焦糖爆谷🍿、芝士曲奇餅🍪同埋蝴蝶酥,入面嘅奶昔超級creamy ,牛奶味相當濃☁️,飲落去口感順滑,的確幾正LocoMoco 熔岩漢堡扒飯 🥩 $138Main course 類別嘅熔岩漢堡扒飯有得揀飛簷牛或者日本黑毛豬🍖,今次揀咗味道濃郁嘅飛驒牛🐮,免頭有半流心日本雞蛋🍳,中間夾住牛肉漢堡,成份嘢食撈埋健康嘅蘑菇粒🍄一齊食,都幾高質!Strawberry time honey toast 莓好時光蜜糖吐司 🍞 $118餐廳最出名嘅甜品莫過於蜜糖吐司🥯,今次叫咗最signature嘅草莓味🍓,用咗新鮮嘅士多啤梨,配埋Häagen-Dazs唔會太甜嘅嘅草莓雪糕,中間嘅多士充滿牛油香🧈,而且有少少烘底食落去香脆,高質又酸酸甜甜,而且好飽肚,值得推介👍🏻
Salted caramel milkshake
海鹽焦糖奶昔 🍹 $58

LocoMoco 熔岩漢堡扒飯 🥩 $138

Strawberry time honey toast
莓好時光蜜糖吐司 🍞 $118
2024-03-08 72 views
呢間Cafe來自台灣,以蜜糖吐司同心型Waffle出名,除此之外提供多款粉麵飯主食、小食同特色飲品、裝潢設計十分可愛,行少女風,有多個打卡位,適合約姊妹一齊chill chill👭主食要咗暖心炸排骨滷肉飯,排骨大大塊,炸至外脆內嫩,厚切啖啖肉,下面有少量滷肉,飯粒軟糯可口,配著食好好味,不過醬汁偏少、旁邊有涼拌小菜同蛋花湯,有台灣風味~小食有炒菌菇,比想像中出色,炒至入味,建議撈埋飯食、甜點係Waffle,鬆餅又厚又脆,搭配冰涼雲尼拿雪糕、蜜糖同cream,滋味無窮!飲品有紅茶同玫瑰荔枝氣泡飲,甜度適中,解膩!

2024-02-19 189 views
因為拎左有「香港夜饗樂」餐飲消費券,所以同朋友去左食好多年冇食過既DAZZLING CAFE。去到8點鐘,唔洗排隊就可以入去了。位於尖沙咀,位置方便,剛開業時經常排長龍。還記得之前D 員工都係台灣人係講國語的。家下已經轉晒本地人了。餐廳同之前一樣,都必定要每人叫一杯飲品。我叫左熱既水果荼。朋友叫左百香果鮮果茶。兩杯都不過不失啦。另外再叫左一個京東宇治抹茶紅豆鬆餅。本身拎餐飲消費券就係為左食佢既甜品,估唔到質素差左。個鬆餅很硬,已凍,沒有太多蛋香味。餐廳環境OK,適合朋友傾下計、打卡。但,員工同其他評語一樣,都真係麻麻地。所以正價黎食就應該唔會了。

餐廳同之前一樣,都必定要每人叫一杯飲品。

我叫左熱既水果荼。
朋友叫左百香果鮮果茶。
兩杯都不過不失啦。

另外再叫左一個京東宇治抹茶紅豆鬆餅。
本身拎餐飲消費券就係為左食佢既甜品,估唔到質素差左。
個鬆餅很硬,已凍,沒有太多蛋香味。

餐廳環境OK,適合朋友傾下計、打卡。
但,員工同其他評語一樣,都真係麻麻地。
所以正價黎食就應該唔會了。
2024-01-21
  • 水果茶
餐廳各樣大不如前,食物質素大大下降,意粉乾得不行,烏魚子粒會緊緊黏實在麵條上,是因為實在太乾了,我吃了幾口吃不下去了,而且價格很貴絕對不值;黃金時間星期六下午,在尖沙咀The One商場很多人逛逛,卻沒有人走進這間店,餐廳座位都是空空的,都可以預想到一定有點問題,想當年是要排上一兩個小時的。店員態度有欠禮貌和耐性,見到下面很多食許評,已經註明店員態度很差,是真的。難怪銅鑼灣店要結業。作為多年的支持者感到很失望,可惜都不能再來了。
店員態度有欠禮貌和耐性,見到下面很多食許
2024-02-06 200 views
首先,open rice 時間窩close 10:00pm , 當然餐廳門外寫住用餐時間90分鐘!四眼仔話8:45 last order 都算,當時8:35 入坐,8:48 已order咗部份嘢食,我都同其中一位四眼男仔講唔好意思比多2 分鐘我,我想睇睇仲有冇其他嘢食order ,佢即刻黑面回應你哋已經遲咗order喇!態度極差!我唔介意你同我講唔好意思!廚房要收,可能真係要快少少!我絕對明白同體諒!四眼仔話你哋而家已經遲咗order當時係遲咗3分鐘,我冇諗過一間以為佢高尚嘅Cafe 5分鐘嘅走盞都做唔到!我相信任何一間茶餐廳5分鐘內嘅酌情處理係絕對可以做得到!佢唔想做咪出聲囉,我都唔介意我最多唔食!最嬲係佢態度惡劣服務非常差!9:25 另一個女子同我哋講佢哋要close ! 當時我問佢乜你哋唔10:00 close ? 90 分鐘用餐是什麽意思?佢答我唔到!而本人亦絕對唔會坐到去10點!亦唔阻人收工!但冇諗過呢間餐廳入邊嘅人嘅服務態度衰過一間茶餐廳!完全劣評!管理層好有問題,怪不得皇室堡都要執笠!
2024-02-05
2024-01-23 274 views
下午兩點後走入餐廳,餐廳沒什么人,旁邊桌的人用餐走了,我們要求換過去,侍應竟然叫客人自己把杯子端過去,一杯水不是多重,而是餐廳既然收了服務費,就是這樣提供服務嗎?況且,我們才剛向侍應點完菜,杯子都沒碰過,如果怕不衛生,給我們換杯水也可以吧!這餐廳不會再去第二次
2024-01-22 263 views
因為有夜繽紛優惠券嘅關係,所以喺六點之後入座,就算係晚市都唔需要排隊,可以即刻有位。叫咗個佛羅倫斯花枝干貝麵,味道唔錯,有好多海鮮配料同埋有兩大粒乾干貝。一份豬扒三文治,外層麵包烘到脆卜卜,夾住豬扒一齊食好好味。再叫咗一份松露薯條,但薯條唔夠熱,好似放咗好耐,一啲都唔脆。入座每人都要叫一杯嘢飲,仲夏熱帶水果茶、法式莓果歐蕾,黑旋風摩卡,嘢飲一直都好出色,唔會好服。總體嚟講,食物尚算保持到水準,但仍有可以加強嘅空間。

一份豬扒三文治,外層麵包烘到脆卜卜,夾住豬扒一齊食好好味。

總體嚟講,食物尚算保持到水準,但仍有可以加強嘅空間。

2024-01-13 295 views
⭐️明太子意大利麵 $98賣相就係普通嘅意大利粉,食落幾Creamy同埋掛汁,味道都幾唔錯!⭐️草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95打卡之選!呢個鬆餅上面有好多cream,配上士多啤梨醬,雪糕,楓糖漿,可以比客人自由配搭。呢點覺得做得幾好,有得玩有得食。同埋個waffle都幾脆,唔會係擺咗好耐淋晒嗰啲waffle! 呢點要讚吓另外有樣嘢覺得唔係咁好嘅,係落晒單之後店員先會同你講要嗌多兩杯嘢飲,喺舖頭規矩。個人覺得一早寫明會好啲🙌🏻 因為個服務員態度都比較唔友善。
⭐️明太子意大利麵 $98

⭐️草莓繽紛冰淇淋鬆餅$95

2023-12-27 403 views
話說銅鑼灣個間執左,心血來潮,諗住想再食下就去左尖沙咀呢間,當日唔算多人,唔使等位既,咁安排左入面坐,但係我地覺得冷氣唔夠,所以問可唔可以坐餐廳出面既位置,職員話可以啦,但係要我地自己拎返杯水,但係我地係一坐低就想轉枱,掂都冇掂過個杯,咁都算,之後坐出面,一張奇細既二人台,個職員又擺d餐具係隔離張枱,又唔係放我地坐低個度,之後我地以為可以拍埋隔離張枱啦,點知一拉張枱就走過黎話品得,但係一路企係度又唔講野都唔知做咩,咁既服務都要收加一,真係唔會再去。
2023-11-19 801 views
近近地去食個Tea ~ 佢地最低消費係每人一杯野飲~ 由於我大肚關係想飲奶,就叫左杯「法式莓果歐蕾」問左侍應,佢話無得走冰,叫我飲熱, 但佢喱杯野係無熱、叫我嗌外個兩杯~ 一杯有茶一杯吾記得係咩,吾岩口味!甘我就話少冰吾該~ (最多黎到自己*畢*走d冰)點知黎到完全吾覺係少左冰(同行朋友一樣吾覺有幫我少左冰)即時同個位侍應講我話我叫左少冰,佢話少左嫁啦 少左都差唔多成杯冰! 吾少咪啜兩啖無左🥲食物不過不失,係個墨西哥起司薄餅比之前食濕左少少
近近地去食個Tea ~
佢地最低消費係每人一杯野飲~
甘我就話少冰吾該~ (最多黎到自己*畢*走d冰)
點知黎到完全吾覺係少左冰(同行朋友一樣吾覺有幫我少左冰)

即時同個位侍應講我話我叫左少冰,佢話少左嫁啦
少左都差唔多成杯冰! 吾少咪啜兩啖無左🥲
食物不過不失,係個墨西哥起司薄餅比之前食濕左少少

2023-10-05 934 views
On entry I m told the minimum order is one drink. I ordered a pasta and am told that I must order a drink. Their menu literally says minimum order is a drink. So I m forced to order a drink and a pasta. Then they come back and tell me they are sold out of the pasta and I will need to wait 20 minutes for them to make the order. Awful service, stupid policy that is either mistranslated, or understood wrongly by illiterate staff
好想食返榛果巧克力蜜糖吐司,all time favourite ,但係竟然無做…雖然其他都好食,但係呢個最好。幾乎每次都食:明太子義大利麵仲夏熱帶水果茶推介!另外 伯爵熱奶茶 係我另類最愛環境好好,稱之為我既canteen可惜皇室堡店結業

雖然其他都好食,但係呢個最好。
幾乎每次都食:
明太子義大利麵
仲夏熱帶水果茶
推介!
另外 伯爵熱奶茶 係我另類最愛
環境好好,稱之為我既canteen
可惜皇室堡店結業
  • 明太子意大利麵
  • 松露薯條
  • 仲夏熱帶水果茶
  • 榛果巧克力蜜糖吐司
2023-09-04 1027 views
週末走到TheOne行街,時間嚟到下午茶就順便坐低食埋飯,帶位店員派咗個卡位畀我哋坐,座位都幾闊落。如果有得坐店外嘅座位,打卡影相嘅光線應該更加好睇🤭 我同女友都分別叫咗每人一個餐一杯飲品,都食得好飽,不過味道就稍為普通。暖心炸排骨鹵肉飯 - 98$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數呢個餐絕對稱得上禾稈冚珍珠,意想不到係佢啲肉燥先係最好味,甜甜地配上滷肉帶有豬皮,豬嘅油脂,同白飯一齊食係停唔到口。相對地豬扒失色好多,炸得有啲嚡口,食到第二件都已經覺得有啲滯。順帶一提貓耳朵醃得好好味,食得出有小小酸同蒜頭芫茜香👍但係蛋花湯就真係蛋花湯,一般般。佛羅倫斯花枝干貝麵 - 108$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數餐送到嘅時候,經過香草油嘅烹調,香味撲鼻,Nana已經流曬口水!花枝,干貝炒上意粉都相當入味,彈牙。但係如果唔鍾意食黑椒嘅朋友仔,呢碟意粉對你哋嚟講嘢可能有啲地獄,因為每一口都咬到黑椒碎,感覺上有啲似黑椒炒意粉多啲 🥹黑旋風摩卡 - 45$ ⭐⭐/⭐x5 推薦指數如果太多朱古力味,咖啡味會冇定企🫠 可惜可惜!草莓伯爵歐蕾 - 55$ ⭐⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數牛奶同伯爵茶好夠味,互相融合。草莓相對地

暖心炸排骨鹵肉飯 - 98$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數
暖心炸排骨鹵肉飯

佛羅倫斯花枝干貝麵 - 108$ ⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數
佛羅倫斯花枝干貝麵

黑旋風摩卡 - 45$ ⭐⭐/⭐x5 推薦指數
如果太多朱古力味,咖啡味會冇定企🫠 可惜可惜!

草莓伯爵歐蕾 - 55$ ⭐⭐⭐⭐/⭐x5 推薦指數
草莓伯爵歐蕾
牛奶同伯爵茶好夠味,互相融合。草莓相對地變咗配角,可能始終係草莓糖漿啦,但係整體嚟講都好好飲🍓不過不失嘅一餐,尖沙咀嚟講,價錢唔係話太貴,都只係食咗300幾左右。有機會下次再試下其他嘢食,希望會有另一番驚喜😉
2023-08-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$160 (Tea)
  • 草莓伯爵歐蕾