Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2024-04-25 54 views
打完羽毛球🏸速食Dazzling cafe,我同同事講有兔仔🐇,原來我講既兔仔🐇係兔仔🐇櫈,大家引起咗誤會。仲有原來銅鑼灣已經執咗,所以尖沙咀係香港🇭🇰最後一間了。女侍應著女僕裝,無哂講國語既台灣侍應,安排咗坐六人卡位,雖然少少🤏逼,但我地瘦,都坐到,傾計都皓開心🥳。每人規定要叫一杯🥃嘢飲🧃,我叫咗香草🌿抺茶歐蕾(熱🔥)$55,因為夜晚🎑唔想飲啡,呢杯嘢有拉花,幾暖胃,同埋有紅豆🫘伴碟,甜甜地,我真係由頭飲落尾。同事叫咗皇家🫅伯爵🫅奶茶☕️(熱🔥)$45、金莎榛果可可(熱🔥)($50)同柚子大吉嶺☕️紅茶☕️(熱🔥)($48)。前菜叫咗水牛🦬城辣🌶️雞翅🍗($78),個汁太酸唔啱我。主菜叫咗佛羅倫斯花枝干貝面($108),似炒面,帶子皓大隻。明太子🤴意大利🇮🇹面($108),都好creamy。和風BBQ🍖豬排🥩三文治🥪($118),豬🐽唔夠juicy同脆。漢堡扒飯(日本🇯🇵黑毛豬🐷)($135),味道👅一般。甜品🍮叫咗經典巧克力🍫鬆餅🥞加麻糬($105),呢個要讚,外脆內軟,麻糬有口感,面頭有cream,不過我朱古力🍫麻麻。門口有打卡牆,店舖2130閂門要走
經典巧克力🍫鬆餅🥞加麻薯
香草🌿抺茶歐蕾熱
金莎榛果可可熱
佛羅倫斯花支干貝面
明太子🤴意大利🇮🇹面
柚子大吉嶺紅茶☕️
皇家伯爵🫅奶茶☕️熱
水牛🦬城辣🌶️雞翅🍗
漢堡排飯(日本🇯🇵黑毛豬)
和風BBQ豬扒三文治🥪
柚子大吉嶺紅茶☕️
  • 經典巧克力鬆餅
  • 明太子意大利麵
  • 香草抺茶歐蕾
尖沙咀呢間Cafe都幾特別 唔使專登去搵女僕 Cafe 因為餐廳裏面嘅侍應都係着住女僕裝😂😂😂😂見到佢哋嘢食選擇都幾多 所以小編上星期都去咗食左餐dinnerrrr.🐷芝士奶蓋桂花烏龍茶先介紹吓呢杯烏龍茶 因為佢真係睇落好大杯 😂 嚟到嘅時候嚇親唔單止烏龍茶本身香濃 上面層層嘅芝士奶蓋就係成杯嘢既精華🤣 飲落去滑又唔會太甜 .🐷我家。牛肉麵呢個牛肉麵真係唔錯 個湯好濃郁 牛肉都好入味 仲有啲麵條夠曬彈牙 仲伴隨着一份細細份嘅雲耳 嗰條味幾好 酸酸地好開胃!.🐷莓好時光蜜糖吐司呢個toast好鬼死大份.. 上面舖左滿滿嘅草莓🍓同同埋有一球幾好食嘅士多啤梨雪糕🥰 香脆嘅吐司配上甜蜜的草莓 超match🥰.🐷大馬士革玫瑰茶 (香氛茶)🌹聽個名好似好勁咁樣 所以小編就試埋呢一個茶 見到個茶隔離 仲有粒棉花糖 呢杯茶好香濃 有玫瑰嘅清香 飲落去感覺幾舒服 好適合熱飲.餐廳環境同氣氛 小編覺得都唔錯 最推薦都係佢哋嘅牛肉麵🥰 如果大家經過尖沙咀去開The One附近行街可以去試吓😎.Dazzling Cafe📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓L322-L323號舖.#吃貨日常#香港#茶餐

🐷芝士奶蓋桂花烏龍茶

🐷我家。牛肉麵

🐷莓好時光蜜糖吐司
呢個toast好鬼死大份..

🐷大馬士革玫瑰茶 (香氛茶)🌹
呢杯茶好香濃 有玫瑰嘅清香 飲落去感覺幾舒服 好適合熱飲

Dazzling Cafe
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#中餐#日本菜#韓國菜#泰國菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食
2024-04-04 132 views
靚Cafe+靚甜品+靚景=完美假期女生Feel的粉紅色Cafe附設靚靚打卡位窗口位有九龍公園靚景看著也心曠神怡極品可可冰沙可以選牛奶巧克力或特濃巧克力口味👩🏻選了後者甜中帶苦,很對口味明太子義大利麵汁料非常香濃可口👦🏻大讚和風BBQ豬排三明治一客有四件麵包烤得跟炸豬排一樣香脆豬排外脆內嫩薯條金黃酥脆都是出色的炸物甜品選了經典巧克力鬆餅賣相吸引雪糕的凍跟鬆餅的微溫正好配合忌廉香滑而不膩藍莓帶來酸甜開胃口感整體八成客滿但環境不覺嘈吵坐著聊天亦不錯
靚Cafe+靚甜品+靚景

藍莓帶來酸甜開胃口感

整體八成客滿但環境不覺嘈吵
坐著聊天亦不錯

2024-04-02 129 views
🌷粉紅色花系打卡餐廳🌷-復活假期留港消費 例行節目之一 就係去餐廳打卡📸 今日「簽到」嘅地方 係The One裏面呢間台風花花餐廳💐🌻🪻-🍜養生麻油雞麵線中午時段去 餐廳提供午市套餐 藥膳系列啱晒女生養生養陰 而且農場雞皮下脂肪比例少 雞鎚雞髀肉連皮大啖食 肉嫩雞味濃-🍜台灣牛肉麵牛筋炆得軟綿綿 牛肉太厚身又柴口 牛骨湯底顏色深邃 味道唔鹹 似稀釋咗嘅牛肉湯汁😌 帶些少五香味 麵條Q軟口感正-☕️榛果拿鐵似一般拿鐵 榛果味道好淡-🫖水果茶好香雜莓味 甜度唔高-🧇京都宇治抹茶紅豆鬆餅食完午餐時間仲係好充裕 一邊食甜品🍨 一邊欣賞窗外綠油油嘅廣闊空間🌳🌴 心形窩夫好IG-able 亮點係自家調校抹茶醬 少少澀得嚟又有啲甘甜 同抹茶雪糕好match😍-📍 Dazzling Cafe 香港尖沙咀彌敦道100號The One商場3樓
🌷粉紅色花系打卡餐廳🌷

好香雜莓味 甜度唔高
🧇京都宇治抹茶紅豆鬆餅

📍 Dazzling Cafe
香港尖沙咀彌敦道100號The One商場3樓
少女心大爆發最岩去dazzling cafe打卡餐廳充滿粉紅泡泡嘅氛圍侍應都會著女僕裝(而且好靚女呢)身為麵包控係衝住蜜糖吐司而黎熔岩漢堡扒飯(飛驒牛)$138好大件漢堡扒唔食牛可以揀黑毛豬經典dazzling 蜜糖吐司$88金黃色的香脆外皮,內部麵包結構鬆軟望住厚厚又金黃嘅多士好滿足😍加埋哈根達斯雪糕一凍一熱好正每人最低消費一杯野飲飲品都好多款因為呢幾日好熱所以揀左有氣嘅鮮果葡萄柚氣泡飲$45同青蘋果氣泡飲$45葡萄柚會再refreshing d
少女心大爆發
最岩去dazzling cafe打卡
餐廳充滿粉紅泡泡嘅氛圍
侍應都會著女僕裝(而且好靚女呢)

身為麵包控係衝住蜜糖吐司而黎

熔岩漢堡扒飯(飛驒牛)$138
好大件漢堡扒
唔食牛可以揀黑毛豬

經典dazzling 蜜糖吐司$88
金黃色的香脆外皮,內部麵包結構鬆軟
望住厚厚又金黃嘅多士好滿足😍

所以揀左有氣嘅
鮮果葡萄柚氣泡飲$45同青蘋果氣泡飲$45
葡萄柚會再refreshing d
  • 蜜糖吐司
終於同朋友夾到時間👯‍♂️ 黎到依間少女心爆崩嘅可愛cafe 朝聖🥰 餐廳採用夢幻又迷人嘅粉色作主調,加上童話風滿滿嘅裝橫,感覺好似入咗童話世界食下午茶咁🥰 好正😘 餐廳外仲特設花花牆打卡位,可以同超級可愛嘅獨角獸公仔合照🤭 唔好錯過喲🥴 今次安排到我地坐窗邊嘅卡位,玻璃對出盡是一遍綠油油嘅園景🥰 超級賞心悅目❤️ 🐧 今次照舊㨂咗最喜歡嘅甜品🤭 第一款㨂咗經典巧克力鬆餅😋 鬆餅烤得外脆內軟,好香牛油味🫶 加埋醇香嘅朱古力醬和脆粒一齊食,滋味絕佳👍 🐧 特登加錢升級麻糬餡🤤 每一塊鬆餅內都填滿煙韌的麻糬,食落軟糯又Q 彈,口感好正😘 之後再㨂咗餐廳推薦嘅莓好時光蜜糖吐司🍓 吐司上堆滿新鮮嘅草莓同埋軟滑嘅忌廉❤️ 頂端再加上一球Haagen Dazs 草莓雪糕,以及一粒朱古力馬卡龍作點綴,真係超華麗勁滿足😋 吐司食落超香口勁鬆脆,沾上滑嫩嘅忌廉以及甘香嘅蜜糖醬一齊食,甜美滿分🫶😙 誠意必食推薦😋 最後配搭返下午茶必選嘅法式茶作飲品🤭 㨂咗餐廳推薦嘅大馬士革玫瑰茶🌹 法式茶以透明玻璃茶具送上,兼會附贈一粒棉花糖😚 好特別🤭 玫瑰茶每一啖都充滿著玫瑰花香🥰 飲落茶味醇香,解甜解膩一流🥰

莓好時光蜜糖吐司

大馬士革玫瑰茶
Tea
莓好時光蜜糖吐司
大馬士革玫瑰茶
2024-03-28 46 views
女生gathering,一定要搵個充滿少女心嘅Cafe!呢間係The One 既人氣Cafe就啱晒打卡啦!柚子蜜雞翅先嚟一個小食,細細隻單骨雞翼,非常方便食用!柚子蜜酸酸甜甜,中和炸雞翼嘅油膩感!和風BBQ豬排三明治三文治內裡嘅豬排新鮮炸起,肥瘦均勻,入口juicy爆肉汁。豬排配上燒汁醬同沙律醬,加上烘底鬆脆麵包,估唔到三明治可以咁出色!伴碟嘅炸薯條都係即叫即炸,非常香口,份量啱啱好!京都宇治抹茶紅豆鬆餅擺盤好靚,四件心形💞鬆餅外脆內軟,根據個人喜好加入蜜糖,好sweet!最開心係有抹茶雪糕,抹茶味香濃!鬆餅配有紅豆,跟宇治抹茶簡直係Perfect match!鬆餅仲可以加入麻糬,口感煙煙韌韌好正!皇家抹茶拿鐵咖啡拉花好靚💚 抹茶拿鐵入口順滑

柚子蜜雞翅

和風BBQ豬排三明治

伴碟嘅炸薯條都係即叫即炸,非常香口,份量啱啱好!

京都宇治抹茶紅豆鬆餅

皇家抹茶拿鐵咖啡

拉花好靚💚 抹茶拿鐵入口順滑

平時間中都會黎呢間台灣𝐂𝐚𝐟𝐞食晚飯,食物有水準之餘,環境同食物都非常適合打卡,充滿少女風佛羅倫斯花枝干貝麵差唔多次次黎都會叫呢個,意粉軟硬適中,帶子嫩滑多汁,仲有大魷魚圈、蕃茄仔、西蘭花🥦及冬菇,非常美味😋京都宇治抹茶紅豆鬆餅黎呢度食窩夫🧇一定要升級麻糬,入口外鬆軟內煙韌,點上雪糕及忌廉一齊食就更美味👍🏻 呢個抹茶窩夫仲有我鍾意食嘅macaroon🥰好抵食仲夏熱帶水果茶每次黎我都會叫呢杯水果茶,粒粒水果非常有咬口,飲落酸酸甜甜好開胃極品可可沙冰揀咗特濃巧克力口味,飲落係十分香濃嘅朱古力味,都幾好飲

京都宇治抹茶紅豆鬆餅

仲夏熱帶水果茶

極品可可沙冰
揀咗特濃巧克力口味,飲落係十分香濃嘅朱古力味,都幾好飲
𝐃𝐚𝐳𝐳𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐚𝐟𝐞 到底來了多少次呢🙈?! 我也不知道了🤣!!! 最近好想吃麻糬窩夫,所以我又想起這𥚃囉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/ 這間台灣過江龍,以窩夫及蜜糖吐司🍯打響名堂,兩款都是我愛的食物,所以一訪再訪~☆ 芝士奶蓋桂花烏龍茶🫖$𝟓𝟎 ☆ 青醬奶油雞腿意大利麵🍝$𝟗𝟖香噴噴的青醬,又香又濃,緊緊包裏著每條意粉,好好吃~雞腿皮焦肉嫩,還有好多塊呢~☆ 甜在心•地瓜薯條🍟$𝟓𝟖地瓜薯條炸得香脆,甘甜可口。☆ 草莓繽紛冰淇淋鬆餅🧇$𝟗𝟓+𝟏𝟓麻糬招牌之一的麻糬鬆餅😍,真心必點呀!!! 鬆餅香脆,麻糬軟糯,加上鮮草莓🍓、草莓醬,不得了~
☆ 芝士奶蓋桂花烏龍茶🫖$𝟓𝟎
☆ 青醬奶油雞腿意大利麵🍝$𝟗𝟖

☆ 甜在心•地瓜薯條🍟$𝟓𝟖

地瓜薯條炸得香脆,甘甜可口。
☆ 草莓繽紛冰淇淋鬆餅🧇$𝟗𝟓+𝟏𝟓麻糬

2024-03-22 55 views
生阿仔之前食過Dazzling Cafe,突然諗起,原來仲喺The One,咁耐無食,梗係要去打下卡!上到L3,遠遠已經見到超級少女心嘅粉紅色,真係好吸晴!𥚃面空間感好足夠,裝修好靚,喺鬧市入面 chill下,hea下,真係一個唔錯嘅選擇!我同老公都好肚餓,所以都叫得好瘋狂😂🍽️和風B B Q豬排三文治豬扒炸得剛剛好,外脆內軟,豬扒鬆軟易咬, 仲好juicy!外層麵包都輕輕烘過,鍾意食香口嘢嘅一定要叫!旁邊配有薯條同小小火箭菜同車厘茄,薯條每條都脆卜卜,火箭菜同車厘茄都好新鮮!🍽️拿破崙大蝦意大利麵微辣,但食唔到辣嘅我都食到!因為有少少,好少嘅辣,令到成個意大利麵都好惹味!啲大蝦仲好多添,超足料!😍😍😍🍹 海鹽焦糖 & 極品可可冰沙佢哋嘅特色飲品有好多選擇,但佢地嘅冰沙系列,真係打卡必點!一上枱,我已經忍唔住嘩左一聲,靚到唔捨得飲❤️🧇草莓繽紛冰淇淋鬆餅有3個醬比你自由配搭,每一啖都可以自選一個新鮮味道!草莓好甜!再配上一個草莓雪糕!用呢個甜品做結尾,真係可以喺今餐飯劃上一個完美句號!😍無論環境同食物,都令我感到好滿足!👍🏻

我同老公都好肚餓,所以都叫得好瘋狂😂

🍽️和風B B Q豬排三文治

🍽️拿破崙大蝦意大利麵

🍹 海鹽焦糖 & 極品可可冰沙

🧇草莓繽紛冰淇淋鬆餅

無論環境同食物,都令我感到好滿足!👍🏻
2024-03-19
Lunch
夜晚約左大學同學食飯,講起以前一齊食過呢間cafe🤭~原來大家都好耐無食,於是一齊去尖沙咀分店聚下😙🔅經典巧克力鬆餅 ($90)窩夫🧇依然咁食又打卡💕~焗到外脆內軟,撒滿左可可粉,配埋🍫雪糕即刻覺得無咁熱氣😎🔅佛羅倫斯花枝干貝麵 ($108)意粉係台日fusion菜,配左九層塔意粉,有少許滷水味好新奇🥴。帶子大大粒,煎到好嫩👍🏻🔅甜在心。地瓜薯條 ($58)食台灣野點少得地瓜條😌~但無諗過咁大兜🤯😳!地瓜條偏扁身,比粗身既更脆。加埋甘梅粉食落無咁膩😛🔅Espresso ($26)🔅柚子大吉嶺紅茶 ($48)💬THE ONE本身人流唔算多,所以環境無咁嘈雜,呢間又坐得舒服~好適合約朋友聚會🤙🏻

經典巧克力鬆餅90
經典巧克力鬆餅
🔅經典巧克力鬆餅 ($90)

佛羅倫斯花枝干貝麵
🔅佛羅倫斯花枝干貝麵 ($108)

甜在心。地瓜薯條
🔅甜在心。地瓜薯條 ($58)
Espresso
🔅Espresso ($26)

柚子大吉嶺紅茶
🔅柚子大吉嶺紅茶 ($48)

經典巧克力鬆餅90
甜在心。地瓜薯條
柚子大吉嶺紅茶
2024-03-22 30 views
Pop Pop(海鹽焦糖)Salted Caramel Milkshake口感非常濃郁且豐滑,完美地結合了鹹味的海鹽和甜蜜的焦糖。這種對比使得這款奶昔的味道更加豐富,令人難以抗拒。它的甜度很適中,不會太過甜膩,而且海鹽的微妙風味讓整個味覺體驗更加平衡。這絕對是一款值得推薦的甜品!巧克力蕉響曲蜜糖吐司Chocolate Banana Toast外皮烘烤得金黃酥脆,內部則是柔軟的吐司配上香濃的巧克力醬和新鮮的香蕉片。整體口感非常豐富,吐司的鬆軟與巧克力的濃郁完美融合,而香蕉的甜度則為整個組合增添了一絲清新的口味。曲奇餅屑和蜜糖的添加為這道吐司增添了額外的層次感。如果你是巧克力和香蕉的愛好者,這道吐司絕對不容錯過。熔岩漢堡排飯日本黑毛豬LocoMoco Japan Black Pork HamBurg Rice漢堡排為日本黑毛豬製成,肉質鮮嫩多汁,且熟度掌握得恰到好處。當我切開漢堡排時,從中流出的熔岩奶酪使整道菜更加誘人。伴隨著飯食和蔬菜的陪伴,這道菜提供了豐富的口感和美味。肉排的香氣和奶酪的奶香相互融合,為這道菜帶來了豐富的層次感。如果你喜歡豐盛的漢堡排和美味的奶酪,這道菜絕對是你的不二之
Pop Pop(海鹽焦糖)
Salted Caramel Milkshake

巧克力蕉響曲蜜糖吐司
Chocolate Banana Toast

熔岩漢堡排飯日本黑毛豬

漢堡排為日本黑毛豬製成,肉質鮮嫩多汁,且熟度掌握得恰到好處。當我切開漢堡排時,從中流出的熔岩奶酪使整道菜更加誘人。伴隨著飯食和蔬菜的陪伴,這道菜提供了豐富的口感和美味。肉排的香氣和奶酪的奶香相互融合,為這道菜帶來了豐富的層次感。如果你喜歡豐盛的漢堡排和美味的奶酪,這道菜絕對是你的不二之選。

加購雙層漢堡飛驒牛
Add Extra Hida Wagyu

如果你想將你的用餐體驗提升到更高的水平,那麼這款加購的雙層漢堡飛驒牛絕對值得一試。飛驒牛肉以其卓越的質量和口感而聞名,每一口都充滿了濃郁的肉汁和嫩滑的口感。雙層漢堡的設計使得整個組合更加豐盛,每一口都帶來滿滿的滿足感。
💓粉紅少女風💓dazzling cafe 🍽️同朋友週末去chill 下傾下計嘅好地方💓🥤飲品我叫咗杯pop pop - salted caramel milkshake ,有好多爆谷,曲奇做topping , -d 都唔heavy ,可以打卡又好飲。朋友就叫咗杯皇牌水果茶,有新鮮水果做搭配,茶底香濃。 小食🥢Dazzling 鹽酥雞拼盤🍖有甜𣎴辣,花枝丸同埋主角鹽酥雞,好有台灣夜市吃嘅味道,好有feel主食🍝 拿破崙大蝦意大利麵🍤酸酸甜甜嘅蕃茄味,特別醒胃。大蝦爽口,麵嘅軟硬度亦都做得非常之好。甜品-必叫🍰🍓莓好時光蜜糖吐司🍞-真心推介,食到尾更精彩。雪糕係Haagen dazs 嘅士多啤梨雪糕,用料制作認真。 吐司方磗鬆脆香口,充滿視覺同埋味覺嘅驚喜。店裏裏面所有都係打卡位,美食有水準,着女僕裝嘅店員亦都好親切熱情,非常有台灣嘅感覺。下次我想試嘅系列係牛肉麵同鬆餅💁🏻☕️Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓L322-L323號舖
💓粉紅少女風💓dazzling cafe 🍽️

同朋友週末去chill 下傾下計嘅好地方💓

🥤飲品
朋友就叫咗杯皇牌水果茶,有新鮮水果做搭配,茶底香濃。

小食🥢
Dazzling 鹽酥雞拼盤🍖

主食🍝

甜品-必叫🍰

下次我想試嘅系列係牛肉麵同鬆餅💁🏻
2024-03-17 74 views
人氣吐司店🍞去開尖沙咀食tea既好地方店內有日光而且地方好寬敞所以坐得好舒服☀️🌟和風BBQ 豬扒三文治呢個三文治有驚喜多士鬆軟得黎又夠脆再夾住炸得酥脆又多肉汁既豬扒配菜仲有薯條同沙律🥗🍟🌟經典蜜糖吐司鍾意食經典口味吐司外脆內軟簡單搭配蜜糖同雪糕🍯🍨已經好好味😋🌟仲夏熱帶水果茶清甜既果香味配上茶香甜度適中又醒胃🌟金莎榛果可可邪惡之選😆朱古力味濃帶榛子果香🍫真係要嗌黎飲👍🏻
人氣吐司店🍞

邪惡之選😆
朱古力味濃帶榛子果香🍫
真係要嗌黎飲👍🏻
2024-03-14 68 views
最近去左間少女心滿滿嘅餐廳係一間台灣過江龍Cafe主打蜜糖吐司 餐廳仲有唔少打卡位📸啱晒同朋友食Tea打卡🔸巧克力蕉響曲蜜糖吐司 $98蜜糖吐司烤完之後外層金黃香脆,內裡嘅質感就好軟綿,非常高質。吐司頂有朱古力cream同Haagen-Daz朱古力味雪糕,再淋上香滑榛子朱古力醬同配埋焦糖香蕉,賣相吸睛同時都好好味。🔸綿綿珍珠奶茶鬆餅 $90奶茶味嘅鬆餅顏色好特別,鬆餅可切成八件,每件都吱咗奶茶cream同鋪咗珍珠喺面,中間仲有奶茶味嘅雪糕,食落奶茶味香濃,甜度啱啱好,鐘意奶茶嘅朋友絕對唔可以錯過。🔸海鹽焦糖奶昔 $58面層超豐盛,輕盈嘅忌廉上面有蝴蝶酥、梳打餅、芝士餅、爆谷。奶昔帶有焦糖香氣,口感香滑,鹽味更能中和甜味。🔸芝士奶蓋桂花烏龍茶 $50面層有厚厚嘅芝士奶蓋,超級邪惡!呢款你尖沙咀限定飲品,必點呀!桂花烏龍茶清香,飲得好清新嘅感覺,配埋鹹鹹地嘅芝士奶蓋,口感豐富。
最近去左間少女心滿滿嘅餐廳
係一間台灣過江龍Cafe