Restaurant: Dazzling Cafe (The ONE)
Terms & Details:
2023-08-17 618 views
難得放閒日梗係約女神撐枱腳啦🤭咁啱見到呢間cafe好似都ok咁就一於揀呢間~入閘後見環境唔錯幾少女心😂經選擇困難症之後就叫左《佛羅倫斯花枝干貝麵》《青醬奶油雞腿麵》《鹽酥雞拼盤》飲品就揀左《冰薄荷巧克力》同《Ocean》野食都上得幾快先試干貝麵味道唔錯好食意粉硬度適中有口感整體正常發揮有餘~到青醬奶油麵 雞腿ok既正常唔係特別滑但可以既但個青醬少少出事有陣類似八角味略搶變左成個醬帶少少苦因為八角味較霸道但我所以知仲有款調味料都係類似八角味道有機會重手左少少所以呢個比起干貝麵略為失色~到小食 花枝丸好味既 鹽酥雞炸粉略厚點但味道正常而甜不辣係脆但帶硬身少少但味道正常~飲品唔會過甜好飲既~服務員服務都唔錯但感覺俾人有點懶散可能當時人流少未到作戰狀態🤭
2023-08-11 433 views
尖沙咀分店裝修華麗,行少女風,有一部份嘅凳有兔仔耳🐰,好可愛😍 好岩同姊妹嚟一齊食👭又可以打卡🍓草莓雪糕吐司🍓甜品賣相好靚😍 個麵包焗得好脆,草莓份量都有唔少,夾埋雪糕同吐司一齊食,非常美味😋草莓醬,酸酸甜甜,所以成個甜品唔會太甜☺️ 兩個女仔都食得哂🍟松露薯條🍟金黃色既薯條食落好酥脆😆不過松露既味道唔係太濃薯條既份量都唔少,足夠2-3人share每人食啲冇咁熱氣🙈🍫熱朱古力🍫餐廳冷氣開得有啲大,所以叫咗熱飲朱古力味好濃郁👍🏻口感滑順

🍓草莓雪糕吐司🍓

甜品賣相好靚😍 個麵包焗得好脆,
草莓份量都有唔少,夾埋雪糕同吐司一齊食,非常美味😋

🍟松露薯條🍟
金黃色既薯條食落好酥脆😆不過松露既味道唔係太濃
薯條既份量都唔少,足夠2-3人share
每人食啲冇咁熱氣🙈

🍫熱朱古力🍫
餐廳冷氣開得有啲大,所以叫咗熱飲
朱古力味好濃郁👍🏻
口感滑順
食物質素保持水準,服務質素又如何呢?知道續租所以再去幫襯一直都鍾意食佢哋嘅黑松露義大利麵今次平日再去好懷念往日熱情嘅服務態度剛開張時會有像台灣人的侍應每位侍應都好好笑容個陣晚晚都大排長龍,非常受歡迎今次嚟到,彷彿我阻住咗佢玩電話😅黑口黑面咁帶位搞到我都唔好意思,好似阻住佢用電話不過除咗帶位個位之外其他都好友善我都唔係第一次嚟食每次都必食黑松露義大利麵再加杯仲夏熱帶水果茶今次仲有細細碟嘅凱撒沙拉🥗呢度嘅黑松露義大利麵真係好香好夠份量,而且會落好多黑松露仲夏熱帶水果茶以前啲水果喺個壺度今次喺個杯度,熱嘅水果茶真係好香個水果茶Size好似細咗但仲係好好味😋埋單$154Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
食物質素保持水準,服務質素又如何呢?

知道續租所以再去幫襯
一直都鍾意食佢哋嘅黑松露義大利麵

今次平日再去
好懷念往日熱情嘅服務態度
剛開張時會有像台灣人的侍應
每位侍應都好好笑容
個陣晚晚都大排長龍,非常受歡迎

今次嚟到,彷彿我阻住咗佢玩電話😅
黑口黑面咁帶位
搞到我都唔好意思,好似阻住佢用電話

不過除咗帶位個位之外
其他都好友善

我都唔係第一次嚟食
每次都必食黑松露義大利麵
再加杯仲夏熱帶水果茶
今次仲有細細碟嘅凱撒沙拉🥗

呢度嘅黑松露義大利麵真係好香
好夠份量,而且會落好多黑松露

仲夏熱帶水果茶以前啲水果喺個壺度
今次喺個杯度,熱嘅水果茶真係好香
個水果茶Size好似細咗
但仲係好好味😋

埋單$154

Dazzling Cafe (The ONE) (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 3樓22號舖
  • 仲夏熱帶水果茶
  • 黑松露意大利麵
2023-05-31 766 views
最初Dazzling 係香港冒出頭來全因佢個蜜糖吐司同環境少女,如今,佢呢個經典算係最差了場內仲有一兩位服務員會帶可愛頭飾,幸好佢嘅熱食同埋飲品都仲算幾好呢個花支干貝面$108,係今時今日尖沙咀食到又坐得舒服,佢真係算抵同埋味道都唔錯 當然以前係更好食,不過按宜家香港水平,呢個味道算係保持到中至中上水平薄荷朱古力味道燶郁,cream都夠甜到主角蜜糖吐司,本來朋友話試吓新過個,靚靚地黎打咭,但我又唔想太多厚面粉,所以叫返呢個經典,結果令人太太太失望,簡直食唔到吐司內有蜜糖味,完全係白淡面包,佢只係包邊滴咗少量蜜糖幸好係佢cream夠多,可點面包食,不過個包肉有點乾靱唔新鮮,而包皮就太硬啦我哋仲有個菇菇小食都係幾好味,整體來講,唔食甜品吐司係幾好以呢度價錢又坐得寬敞係

花支干貝麵

薄荷朱古力味道燶郁,cream都夠甜

經典蜜糖吐司

我哋仲有個菇菇小食都係幾好味,整體來講,唔食甜品吐司係幾好

以呢度價錢又坐得寬敞係

花支干貝麵
2023-05-25 630 views
Dazzling cafe皇室堡食過一次,今次來到尖沙咀The One ,成間餐廳裝修成好夢幻粉紅色少女心系風格,空間滿大,卡位多坐得舒服。食物選擇滿多,除了有招牌蜜糖吐司之外,還有湯、沙律、頭盤、意大利麵、三文治、鬆餅及超過40款果茶咖啡。京都抹茶紅豆鬆餅+QQ麻糬 HKD88濃郁抹茶味雪糕入口回甘、加上芬芳清香Q Q甜甜的外脆心形麻糬,口感带着一种独特的清新。百香果鮮柚茶HKD45味道酸酸甜甜促進消化清涼解渴。

食物

京都抹茶紅豆鬆餅+QQ麻糬 HKD88
京都抹茶紅豆鬆餅+QQ麻糬

百香果鮮柚茶HKD45
味道酸酸甜甜促進消化清涼解渴。
百香果鮮柚茶
$130 (Tea)
京都抹茶紅豆鬆餅+QQ麻糬
百香果鮮柚茶
2023-05-15 441 views
星期日落住紅雨既尖沙咀無乜人就去左The one 依間少女心 粉紅主題既Dazzling cafe唔洗得位 超多卡位 坐得都 幾舒服⭐️星級推介明太子義大利麵味道偏甜 超重cream味 加上明太子既淡香 同埋 紫菜碎撈埋一齊食❗️最低消費為每人任一飲品❤️另外小食推介柚子蜜雞翼 酸酸甜甜好開胃黑松露薯條 差唔多每一條都沾有黑松露 仲有兩隻醬可以點甜品推介草莓繽紛冰淇淋鬆餅🧇其實鬆餅味道都差唔多 睇個人喜好草莓味視覺上好睇啲 影相一梳 淋埋蜜糖 點埋雪糕食 味道岩岩好 可以食好多舊人均消費約hKd 150-200
星期日落住紅雨既尖沙咀無乜人

草莓味視覺上好睇啲 影相一梳
淋埋蜜糖 點埋雪糕食 味道岩岩好 可以食好多舊

人均消費約hKd 150-200
2023-05-07
$150 (Tea)
  • 明太子意大利麵
  • 松露薯條
  • 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
2023-03-31 436 views
🪅🪅🪅粉色夢幻少女心🪅🪅💕💕一開始以為呢間餐廳純粹係呃like🤣因為好少去到啲靚嘅環境仲可以係好食🤣👍可以值得一推介係佢啲意粉 🍝- 佛羅倫斯花枝干貝意粉👍👍佢有少少辣 🌶 佢個干貝好驚喜 煎到好香但唔過熟 份量唔多一個人食就岩岩好 💕同埋佢啲飲品 種類實在太多 🤣萬裏從中揀一杯🤣-凡爾賽荔枝茶你唔會feel到佢有荔枝味 🤣花味太重蓋過曬但係好飲既 💕🍸🍸個人中意花香會好like 另外其實佢仲有好多甜品 兩三個閨蜜去食就fit👍仲有比較驚喜嘅係佢啲炸物 佢可以炸到啲 鹽酥雞裏面仲係粉紅色 嫩嫩滑滑 😝🪅員工都好好 就算唔係間餐廳入面進食打卡位都歡迎大家去影 👍#尖沙咀美食#theone#香港cafe#打卡餐廳#dazzling
🪅🪅🪅粉色夢幻少女心🪅🪅💕💕
員工都好好 就算唔係間餐廳入面進食
打卡位都歡迎大家去影 👍
2023-03-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
  • 榛果巧克力蜜糖吐司
2023-03-25 348 views
難得出尖沙咀拿護照,由於要等好耐,就去食個lunch hea下等。行到附近睇咗幾間餐廳, 都好似冇乜feel咁。 就上咗the one 食Dazzling以前細個附近返工,都已經食過呢一間分店 估唔到佢仲係屹立喺度咁耐。不過我記得以前好似係全普通話侍應 而家好似冇咗叫左個lunch set明太子意粉+半份士多啤梨窩夫+飲品埋單都要$17x ,算唔平,但地區黎講佢都幾好坐,食物質素還可以。明太子意粉cream味重,我喜歡的窩夫後上,所以食完正餐先食,熱辣辣脆卜卜,雪糕好好味,呢個lunch坐左成個半鐘,冇人收碟催我走,好舒服好享受
不過我記得以前好似係全普通話侍應 而家好似冇咗
叫左個lunch set
明太子意粉+半份士多啤梨窩夫+飲品
2023-03-03 325 views
行到攰攰地,想搵個地方坐下,見到呢間食甜品嘅又唔使等位就試下。入座時同我地講每人最少要叫一杯飲品同限時90分鐘,不過我對佢啲甜品有興趣啲,當日少少凍,飲品又多數喺冰。揀左士多啤梨鬆餅最穩陣,加埋麻糬都幾特別,好味蜜糖吐司大大份,外層烤到脆脆地,連雪糕同忌廉食,口感豐富飲品就一般般,歐蕾細細杯,太甜了。野莓沙冰不過不失,2杯都冇飲完。如果限定叫飲品改為限定叫任何食物就好了,我食甜品嘅話,飲品唔鐘意都是甜嘅。
揀左士多啤梨鬆餅最穩陣,加埋麻糬都幾特別,好味

蜜糖吐司大大份,外層烤到脆脆地,連雪糕同忌廉食,口感豐富

• 草莓繽紛冰淇淋鬆餅
2023-02-27 262 views
回想起上年底睇過時過時包場謝票的日子常常都去尖沙咀The One有時跑場時間很趕有時又要找地方攝時間這家 dazzlingcafe算是消磨時間的好地方❤️和風BBQ豬排三文治中間是厚厚的吉列豬排夠鬆化配有BBQ燒汁及沙律醬跟朋友分享食不錯一人獨食就會有點膩❤️明太子意大行利麵醬汁我覺得不夠creamy但配上咸香的明太子味道算是中規中矩❤️柚子蜜雞翼3款之中我覺得最出色的菜式每一口都充滿醬汁甜甜的很入味❤️巧克力蕉響曲蜜糖吐司招褲厚吐司真的巨厚4人去食做飯後甜品也吃不完建議要單獨吃比較好🤣
回想起上年底

❤️巧克力蕉響曲蜜糖吐司
招褲厚吐司真的巨厚
4人去食做飯後甜品也吃不完
建議要單獨吃比較好🤣

當日樓面有一個男侍應同兩個女侍應為主客不算好多,但侍應死氣沉沉你話態度好差又唔係 ,但冇服務可言同佢哋講野佢地唔會答同應你 ,特別個男侍應,同佢點餐,佢話有個飲品賣哂我地呆左幾秒(只系幾秒)唯有轉第二個飲品, 個男侍應粒聲唔出已經走左!喂,系你地自己冇貨一句唔好意思都冇,仲要咁冇禮貌食物ok, 但意粉份量少餐廳又要限時但等待出餐時間又非常耐! 次序亦不統一,要得閒催下單先有得食亦唔會主動收碟,只有趕人走時先收身為cafe ge 飲品又唔係特別好飲
當日樓面有一個男侍應同兩個女侍應為主

客不算好多,但侍應死氣沉沉

你話態度好差又唔係 ,但冇服務可言

我地呆左幾秒(只系幾秒)唯有轉第二個飲品,

食物ok, 但意粉份量少

餐廳又要限時但等待出餐時間又非常耐!

次序亦不統一,要得閒催下單先有得食

亦唔會主動收碟,只有趕人走時先收

身為cafe ge 飲品又唔係特別好飲

上完堂同同學行吓The one 順便食Tea抖下🤗我哋叫咗一份鬆餅Share卜就啱啱好😊🫖綜合莓果香茶🍓清香嘅莓味香茶🍓另附有鮮奶及糖可自行調校自己喜愛嘅味道🤗以我就鍾意簡簡單單嘅原味已經好好飲!🍸Blossom 用左接骨木及玫瑰花🌹混合花果茶冰底😎味道清新解渴👍京都宇治抹茶🍵紅豆鬆餅🧇即叫即焗嘅鬆餅外脆內軟🥰食起上嚟仲熱辣辣👍加埋棉密北海道十勝蜜紅豆🫘再配埋凍冰冰嘅宇治抹茶雪糕球🤩冷暖交替感覺真係好正🤪
上完堂同同學行吓The one 順便食Tea抖下🤗
我哋叫咗一份鬆餅Share卜就啱啱好😊

🫖綜合莓果香茶🍓

🍸Blossom
用左接骨木及玫瑰花🌹混合花果茶冰底😎味道清新解渴👍

京都宇治抹茶🍵紅豆鬆餅🧇

👭🏻孖妹上完堂一齊撐枱腳,呢間餐廳幾年前好heat,熱潮過後,👭🏻孖妹7點黎到都仲有梳化位,店員提醒每人最低消費一杯飲品,食物另計(一開頭冇講清楚以為每人要叫價值等於飲品最低消費😅)👭🏻孖妹叫左小食🥙主食🍝甜品各1 + 2杯飲品🥤🥢墨西哥風起司薄餅💰78✨餐廳採用兩塊比較薄身墨西哥捲餅,中間放入三文治芝士同洋蔥絲🧅,再加熱成芝士軟夾芯薄脆餅,配埋番茄莎莎醬+吞拿魚醬,各有風味😋莎莎醬偏酸帶微辣,可以中和芝士夾心;沾吞拿魚醬似平日食吞拿魚沙律三文治,同芝士味道好夾✨一共有8️⃣塊,廚師畀開左8三角形捲餅,女仔啱啱好一隻手仔輕易拎起食😚👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢明太子義大利麵💰108✨👭🏻孖妹揀左人氣no.1意粉😆用上鮮忌廉加入明太子煮成醬,所以意粉呈淡橙色又掛汁,明太子唔腥兼脆脆地,撈埋意粉上紫菜絲好似去轉日本😋夠哂和風🇯🇵👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢 綿綿珍珠奶茶鬆餅 💰90✨鬆餅🧇由4個💕💕組成,用上特製蛋漿倒入模具機成形,唧上奶油再放黑糖珍珠同奶茶雪糕,賣相吸引😍✨啱啱達外脆內軟標準,做到脆口係因為蛋漿量唔算落好多,如果落多啲減低空心位會更加鬆厚🔝✨餐牌寫用H字頭大牌子伯爵茶雪糕,係咪真

🥢墨西哥風起司薄餅💰78
墨西哥風起司薄餅

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢明太子義大利麵💰108

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢 綿綿珍珠奶茶鬆餅 💰90
綿綿珍珠奶茶鬆餅

✨餐牌寫用H字頭大牌子伯爵茶雪糕,係咪真👭🏻孖妹就唔知啦😅重奶味帶微微茶澀味,但食唔到係Earl Grey ☕️

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌗🌑

🥢 百香果鮮柚茶💰45

✨顏色好鮮艷呈亮橙色,紅茶底加入百香果糖漿,手搖後加入菠蘿粒🍍原片紅柚裝飾,非常吸精,係打卡之選😍濃濃百香果甜,同時帶微酸少澀嘅鮮柚,好有夏日氣息🌼👩🏻‍💼大孖本身特別對紅柚情有獨鍾,呢杯有讚冇嘆❤️

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕

🥢 凡爾賽荔枝茶 💰45

✨本來👭🏻孖妹兩個都想叫鮮柚茶,又驚唔好飲😅於是叫左呢杯,貪佢個名幾特別
✨手調紅茶底加入荔枝糖漿,顏色好夢幻既粉紅色♦️,仲有切片草莓檸檬,中和荔枝茶既甜
✨比起鮮柚茶會相對清爽微甜,👷🏻‍♀️細孖比較鍾意呢杯,但諗唔明點解叫凡爾賽😅

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌗

綿綿珍珠奶茶鬆餅
  • 明太子意大利麵
  • 百香果鮮柚茶
  • 墨西哥風起司薄餅
好吧💕! 我又來✨ 𝔻𝔸ℤℤ𝕃𝕀ℕ𝔾 ℂ𝔸𝔽𝔼了🤣! 沒辦法,誰叫我這麼愛這𥚃呢🙈~聖誕月到囉,𝔻𝔸ℤℤ𝕃𝕀ℕ𝔾 ℂ𝔸𝔽𝔼當然有出聖誕大餐啦~定價合理、食物好吃、環境少女、值得推介大家來試試呀!!! 「 聖誕節雙人套餐🎄$599/2人 」 套餐包括: 玉米濃湯、和風西柚胡麻沙律、開胃小食、兩款意大利麵、飄雪聖誕抹茶奶綠蜂蜜吐司 和 兩杯飲品,相當豐富唷😍!! -玉米濃湯🌽 玉米湯又香又甜又夠濃,好好喝🥰~ _和風西柚胡麻沙律🥗 沙律大大碟,鹹香十足,配上西柚和香橙,更加清新。 _開胃小食 三款前菜,有明太子薯條🍟、西班牙芝士腸 和 牛油帶子,款款都不錯。帶子好大顆,值得加分😙!! _兩款意大利麵🍜 我點選黑松露意大利麵🖤和拿破崙大蝦意大利麵🦐,意粉大大碟,黑松露醬多得驚人,大蝦彈牙厚肉,不俗哦~ _飄雪聖誕抹茶奶綠蜂蜜吐司🍞 最後當然有甜品啦!!! 賣相超可愛的吐司,震撼感十足,打卡一流😍。吐司香酥,內𥚃更有紅豆餡🫘呢~

「 聖誕節雙人套餐🎄$599/2人 」

-玉米濃湯🌽

玉米湯又香又甜又夠濃,好好喝🥰~

_和風西柚胡麻沙律🥗

沙律大大碟,鹹香十足,配上西柚和香橙,更加清新。

_兩款意大利麵🍜

_飄雪聖誕抹茶奶綠蜂蜜吐司🍞

2022-12-23
聖誕節又少得食聖誕大餐😍之前就去位於尖沙咀嘅𝗗𝗮𝘇𝘇𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗮𝗳𝗲,環境舒適,佈置又好少女心,好啱打卡🎄聖誕節雙人套餐 $598/2位🥣餐湯:香濃玉米濃湯🌽粟米香甜又香濃,暖笠笠啱晒暖下胃先🥗 沙律:和風西柚胡麻沙拉沙律好爽脆,加上西柚同香橙,酸酸甜甜好開胃👍🏻🎅🏻聖誕限定開胃菜,有3款精緻小食包括:🍟明太子薯條、🧀西班牙芝士腸、🧈牛油帶子, 最愛帶子果款,好香牛油味又鮮甜,仲有明太子薯條個醬都好香口👍🏻自選2款義大利麵🧡明太子義大利麵明太子醬超creamy的,上面仲有超多紫菜絲,之前都來試過,今次再encore呀!⁡ 🐣青醬奶油雞腿麵青醬有淡淡嘅香草同蒜香味配上嫩滑嘅雞腿,味道都不錯呀!甜點❄️雪花飄飄抹茶奶綠聖誕蜜糖吐司賣相超吸引的,好有聖誕氣氛🎄打卡一流📸🤩💚淡綠色嘅抹茶奶綠忌廉 ,配上烤焗至金黃嘅蜜糖吐司🍞,入面仲有香甜嘅紅豆蓉🫘伴碟仲有🍫朱古力brownie,雪糕同聖誕老人造型曲奇,好豐富呢!⁡🌹🍫玫瑰可可濃濃嘅朱古力帶有陣陣玫瑰花香,口感仲好細滑同附送一塊焦糖脆餅呢⁡🎅🏻🎄聖誕椰爺打卡之選,好有聖誕氣氛,以椰香🥥配上抹茶,面頭裝飾以Cream同薑餅人朱古力、星星等,整好似

聖誕節又少得食聖誕大餐😍
之前就去位於尖沙咀嘅𝗗𝗮𝘇𝘇𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗮𝗳𝗲,
環境舒適,佈置又好少女心,好啱打卡

🎄聖誕節雙人套餐 $598/2位

🥣餐湯:香濃玉米濃湯
🌽粟米香甜又香濃,暖笠笠啱晒暖下胃先

🥗 沙律:和風西柚胡麻沙拉
沙律好爽脆,加上西柚同香橙,
酸酸甜甜好開胃👍🏻

🎅🏻聖誕限定開胃菜,
有3款精緻小食包括:
🍟明太子薯條、🧀西班牙芝士腸、

自選2款義大利麵

🧡明太子義大利麵
明太子醬超creamy的,上面仲有超多紫菜絲,
之前都來試過,今次再encore呀!

⁡ 🐣青醬奶油雞腿麵
青醬有淡淡嘅香草同蒜香味配上嫩滑嘅雞腿,
味道都不錯呀!

甜點
❄️雪花飄飄抹茶奶綠聖誕蜜糖吐司

🌹🍫玫瑰可可
濃濃嘅朱古力帶有陣陣玫瑰花香,
口感仲好細滑同附送一塊焦糖脆餅呢

🎅🏻🎄聖誕椰爺
打卡之選,好有聖誕氣氛,以椰香🥥配上抹茶,面頭裝飾以Cream同薑餅人朱古力、星星等,整好似成棵聖誕樹咁,都幾靚架🤗
Type of Meal
Lunch