Restaurant: E Pot (XX Arcade)
Info:

2024-01-14 3539 views
而家每逢節日聚會諗唔到去食乜, 就會諗起一鍋堂, 地點勝在就腳,  所有分店都近地鐵站, 再加上佢哋火鍋食材質素真係很不錯, 特別係不同國家種類的牛肉、猪及羊,  冇得輸。先選湯底再掃熟食, 十多款湯底; 有辣有唔辣, 有清有濃,  好多湯底都食過, 今次揀咗未試過嘅藥膳湯底, 清骨湯內加了紅棗、京蔥、當歸、桂圓、杞子.......等等, 藥材味唔算太強勁。熟食地帶;藥膳雞腳、凍蝦、雞腎、脆口炸魚皮、韓式泡菜皆是每次必吃之熟食, 凍蝦新鮮爽口,  藥膳雞腳很腍滑,響鈴可以夾一條最正自選飲品及蔬菜櫃;大量蔬菜供選擇; 冰菜、娃娃菜、菜芯、羽衣甘藍、西洋菜、大白菜、生菜等等。飲品方面; 有自家制飲品; 烏龍茶‚ 檸檬茶, 洛神花茶、蝶豆花茶、薄荷烏龍茶、玫瑰花黑枸杞茶及大量罐裝汽水、果汁,  加$25 還可任飲啤酒。藥膳湯底120分鐘C餐日本黑毛和牛放題 ($268/19:00前離座)日本黑毛和牛放題必食回本食物;日本產黑毛和牛 ~ 油又花分配平均, 香得黎好爽彈, 又不失牛肉香, 勁encore西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 肉質爽口彈牙澳洲和牛 ~  油份唔算多,  都好食嘅,  和牛都係食

熟食地帶;

自選飲品及蔬菜櫃;

藥膳湯底

日本黑毛和牛放題必食回本食物;

西班牙伊比利亞黑毛豬 ~ 肉質爽口彈牙

澳洲和牛 ~  油份唔算多,  都好食嘅,  和牛都係食日本黑毛和牛正啲。
牛板腱 /封門柳 ~ 肉質比較有嚼口,  牛肉味較濃郁。
牛舌 ~ 牛舌我只係鍾意食燒的, 火鍋唔係咁鍾意嗰種味道,  朋友就勁like。
美國安格斯牛肉 ~ 唔怕貨比貨,有得揀都係澳洲及日本和牛更合個人口味。
還有多款手切牛肉 ~ 牛肉普遍質素很好,食到你唔食為止。
羊肉 ~ 朋友勁推介, 也是一叫再叫之選, 羊嘅羶香很平均,  吸收了藥膳湯嘅味道顯得更好食。
海鮮 ~ 我都係主力食滑溜魚雲、咸鮮沙白、爽脆鱔片, 夠新鮮, 條特長蟹柳都唔錯。
墨魚/滑蝦/滑鯪魚/滑爆汁牛丸 ~ 爆汁牛丸幾得意,  牛丸爽彈, 丸內包住了肉質豐富的豬肉蝦肉, 都幾香口。
蔬菜 ~ 勁食竹笙及鮮淮山

ENCOURE好多轉的日本黑毛和牛都係咁靚

甜品 : 唯一甜品, 好一般的紅豆麻薯雪糕, 可以不吃。

次次大家都好滿意, 團年會再來
Type of Meal
Dinner
  • 和牛
  • 羊肉
2023-12-10 3477 views
今天週未約了這位不多出街的朋友,我們想出那區,朋友說好久冇出旺角,選了這區行,就想午餐那間吃,提議不如吃火鍋,選這間,之前吃過,食物款式多,看了一會餐牌叫了西班牙粟飼豬 薄薄一片,肥瘦適中,肉質好軟霖,濃厚豬肉香味西班牙橄欖飼豬肉 比較厚身,特别爽滑,豬香味有特色,肉身多了一份橄欖香味,好有口感福州木耳丸/香茜墨魚丸/芝士獅子狗 蟲草花燒賣/厨師豬肉腸/炙燒芝心包每款好彈牙爽脆同軟霖嫩滑,少有福州木耳丸,香茜墨魚丸同蟲草花燒賣,本身肉香味也有濃郁木耳香味,除了本身墨魚香味,多了一份清新香料味,蟲草花搭配燒賣,鮮濃蟲草花香味,口味有特色,獅子狗,好香芝士味,豬肉腸,腸身肉豬味好香,炙燒芝心包,丸身烘過,更爽脆,入面包住芝士,咬一口芝士流心溶在口中,特別香芝士味蟹子手打蝦滑/韮菜餅  細細粒,蝦身特别嫩滑,保留蟹子同蝦鮮香味,入面包住滿韮菜,爽口滑,韮菜味好鮮香醉貓孜然雞丸/潮州馬餃魚丸 迷你細細粒,好軟霖彈滑,一口嘴嚼到,少有,雞丸有好香雞味也有微微洒香味,馬餃魚丸,丸身更爽滑,魚香味更加鮮西班牙伊比利亞黑毛豬  肉質特别爽口嫩滑,肥瘦更加均匀,豬肉味更鮮濃香潮州豬肉扎 厚身,好軟霖彈牙
西班牙粟飼豬

薄薄一片,肥瘦適中,肉質好軟霖,濃厚豬肉香味

福州木耳丸/香茜墨魚丸/芝士獅子狗

蟲草花燒賣/厨師豬肉腸/炙燒芝心包
福州木耳丸/香茜墨魚丸/芝士獅子狗 蟲草花燒賣/厨師豬肉腸/炙燒芝心包

西班牙伊比利亞黑毛豬

肉質特别爽口嫩滑,肥瘦更加均匀,豬肉味更鮮濃香
潮州豬肉扎

厚身,好軟霖彈牙,豬肉味好鮮香
鮮甜凍蝦/鳳爪

好新鮮鮮蝦鮮味同鳳爪鮮香味,爽口脆滑
響鈴/豆腐福袋/麻吉燒

每款好軟霖,響鈴脆身爽滑,用豆腐皮製成福袋,好香豆腐味,麻吉燒,正方型魚丸,入面包住麻糬,濃魚香味,麻糬好煙煙韌韌,另一番魚丸口感
出前一丁

麵身爽滑,麻油香味濃香
竹笙蟲草花

爽口脆滑,好鮮蟲草花香味
炸芋頭/魚蛋

芋頭鬆化,好香芋頭味,彈牙爽滑,魚蛋味好香
豆卜/芋絲

每款軟霖滑身,好鮮豆香味同芋絲芋香味
鮮萵筍/冬瓜片

每款好爽脆,萵筍鮮味特别香,冬瓜片好鮮瓜香味
椰菜冬菇餃/魚皮餃/手作鮮蝦雲吞/手作麻辣豬肉餃/金菇

餃類每款大粒,皮好嫩滑彈口,濃郁椰菜同冬菇香味,豬肉味濃香,微微辣味,不吃得辣可以叫吃下,魚餃味鮮香,雲吞更爽口彈滑,好鮮鮮蝦香味,絲絲幼身菇,好香菇味
去皮豬五花肉片

肉片有厚度,肥瘦好適中,仍保留濃濃豬肉香味
菜心苗

苗特别幼身,好翠綠菜味同爽脆
唐生菜

唐生菜同娃娃菜,片片大塊,菜身好鮮翠綠鮮菜味,爽口唰唰聲

自家制飲品

薄荷烏龍茶/玫瑰花黑枸杞茶
濃香薄荷同烏龍味,玫瑰花香味同黑枸杞香味濃,好搭配特色味道
自家制飲品 薄荷烏龍茶/玫瑰花黑枸杞茶
鍋底

蘿蔔粟米豬骨湯
好鮮香蘿蔔,粟米同豬骨香味,粟米同蘿蔔鮮甜
2023-11-11
$273 (Lunch)
自家制飲品 薄荷烏龍茶/玫瑰花黑枸杞茶
一鍋堂火鍋放題真的很出名㗎,分店又多,今晚去了旺角XX Arcade東翼,食材鮮又出名性價比高,環境乾淨侍應生又有禮貌,坐位又舒適,生和熟食選擇多,係非常之豐富㗎!落單後供應係非常之快到。讚👍成人(C套餐)120分鐘~有十幾款湯底選擇呢~太豐富了。韓式泡菜湯/ 一鍋潮汕湯/ 一鍋麻辣鴨血豆腐湯/ 養生藥膳湯/沙嗲湯/櫻花蝦湯/ 芫茜皮蛋湯/ 豬骨豆腐清湯/冬陰功湯/ 鹹菜胡椒豬肚湯/ 沙參玉竹鯊魚骨湯/ 蕃茄薯仔牛粒湯 /檳城喇沙湯/ 蘿蔔粟米豬骨湯/杏汁豬肺湯等等。真的非常之多豐富啊!晚市還有限定加$28可選滋補藥膳羊腩湯/花膠乳鴿養生湯。我哋湯鍋選用~杏汁豬肺湯~杏汁養顏,豬肺潤肺可清熱止咳,好潤好甜。😍有些食材係要用qr code選擇,食物好豐富呀~ 首選牛肉類~日本產黑毛和牛/ 澳洲和牛/ 牛舌/ 精選進口牛板腱/ 美國安格斯牛肉。黑毛和牛薄薄好滑好淋,入口非常juicy 牛舌煙煙韌韌,牛板件都嫩滑,仲有安格斯牛肉好淋,變咗牛魔王添,款款牛都好味啊!跟住海鮮類~手串生猛海蝦/ 真係花膠/ 手切白鱔片/ 手切脆肉鯇片/新鮮魚雲/墨魚仔/ 珍珠貝/ 沙白蜆/冰山蚌/ 手打墨魚滑/黑

成人(C套餐)120分鐘~

有十幾款湯底選擇呢~太豐富了。

晚市還有限定加$28可選滋補藥膳羊腩湯/花膠乳鴿養生湯。

我哋湯鍋選用~杏汁豬肺湯~

杏汁養顏,豬肺潤肺可清熱止咳,好潤好甜。😍

有些食材係要用qr code選擇,食物好豐富呀~

首選牛肉類~

跟住海鮮類~

手串生猛海蝦/ 真係花膠/ 手切白鱔片/ 手切脆肉鯇片/新鮮魚雲/墨魚仔/ 珍珠貝/ 沙白蜆/冰山蚌/ 手打墨魚滑/黑松露魚滑等等。

真係花膠花膠真係正,好大條又肥美,讚👍😍

我哋點咗三次食啊~

重有魚雲啖啖肉喎,好鮮味啊!讚👍也是點咗三次食啊~😍

其他自助吧有~

菜類都非常之多,我哋就選擇冰菜和西洋菜,新鮮又清甜。

飲品都非常之多啊~

我最喜歡一鍋堂自家製樽裝泡茶飲品,選了兩樽先,養生玫瑰花黑枸杞茶和香茅檸檬茶。味道甜酸甜酸好清香好飲。👍

其他飲品仲有柑桔檸檬及有得解仙草清涼爽。火鍋最啱好飲。

自助吧仲有好多熟食和冷盤選擇,炸魚皮熱辣辣好香趣,仲有熟咗嘅大蝦好肥美厚肉啊!響鈴香口脆卜卜。重有好多肉丸類添, 因為我都食唔到咁多,所以我冇食到添,有點可惜。

最後都整返杯雪糕好軟滑呀。

好滿足飽到呢😄下次再嚟~😄😍

❤一鍋堂 E-Pot (旺角分店)豉油街60-104號XX Arcade東翼2樓 ☎:8300 2868

2023-11-22
  • 安格斯牛肉
  • 真係花膠
  • 冰菜
2 day(s) ago 0 views
首度嚟到旺角一鍋堂☺️,我馬上感受到店內特別嘅氣氛!各處細節處處呈現出香港火鍋嘅文化風情,充滿人情味😜!而且店內光線足夠,環境整潔,非常舒適😎。平時火鍋店多數都係選擇重口味嘅湯底,但今次我決定揀一鍋堂嘅「咸菜胡椒豬肚湯」!😇湯嘅味道香濃入心,而且飲到嚟好有厚度,即刻就感受到嗰一股鮮美嘅豬肚味湧上嚟,捧返位消噏,真係非常越❗湯底美味,滋味濃郁!🍲胡椒味非常香,搭配豬肚湯,唔係一般嘅鮮美可言!頭道菜黎嘅就係「美國封門柳肉拼美國牛脷心托」,肉質超優、美味,食落口即化,而且配上咸菜豬肚湯,效果更佳,足以開展一場味蕾嘅饗宴!😉有咩講得過呢!肉質味美爽口,肉汁充足,食得出高質嘅感覺!🤩跟住就係「香茜墨魚丸」,墨魚丸彈牙帶嚼勁,食到香茜嘅獨特香味,配埋火鍋湯底🍲🍲一飲,好食到無法抗拒!墨魚丸質地鬆軟彈滑,食落去成口香茜味,真係有種返咗廚房嘅感覺🦑😋!再嚟係「涼拌海帶絲」。海帶絲口感爽脆,味道清新,配埋度火鍋真係一絕,你絕對會愛上佢呢種口感!👌海帶絲脆澀得流連忘返!而且整道菜色澤鮮艷,勁吸引!🍃👌最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一
最後我哋點嘅「羽衣甘藍」,營養豐富,食落口清爽爽口,冇得輸!羽衣甘藍爽口清甜,一啖落肚,韌性十足!🥬👍食完一口,即刻覺得消了滯,特別舒服和暢快。爽爽口口,haha 😊
整體嚟講,一鍋堂值得一試,不僅僅是因為佢嘅食物新鮮美味,更重要的是佢嘅服務質素和周到。如果你都想嘗試下真正的香港火鍋,嗰麼你一定要嚟試試一鍋堂,我保證你不會失望的!🙌
上班都好忙,今日lunch time,搵個機會同我男朋友🧍🏻一齊去食就好啦!由於佢哋嘅午餐套餐價錢公道同埋選擇多,係一個都幾適合lunch time嘅去處。首先,要講講佢嘅「70分鐘定量火鍋餐(紐西蘭羊卷肉片)$98」,我最驚羊卷味重,但呢度嘅羊肉清甜,凈係輕輕烹煮就足夠,完全無需調味。羊肉幼滑,肉質優良,真心推薦!CP值🔋我畀佢🔋🔋🔋🔋🔋!而家講火鍋點可以唔有湯底呢?就要試吓佢哋個「咸菜胡椒豬肚湯」。湯味清香,唔會過鹹,每一口都令人賞心悅目😋。再有,咸菜的鮮味同豬肚嘅爽口,都令人回味無窮。CP值🔋當然係🔋🔋🔋🔋🔋!💢咸菜胡椒豬肚湯💢佢哋嘅湯底係清而唔淡,胡椒香像有精神,辛辣而不至火辣🔥🔥,尤其係豬肚,味道鮮美,嚼勁十足🆚。再配上淥後面嘅羊肉肉片,質素同價錢真係無得輸👍🏻CP值🔋當然都係滿分🔋🔋🔋🔋🔋㗎啦!⭕汕頭牛肉餅⭕應該要多講一講嘅,把牛肉的風味完全煮出來,再配上清湯,一齊食又香又鹹,味道驚爆!👌CP值🔋我畀🔋🔋🔋🔋🔋。吃過只會愛不釋口😍。再配上招牌醬,味道更出眾!CP值🔋我畀佢🔋🔋🔋🔋🔋!💥娃娃菜💥食麵、牛肉時,唔少得要有新鮮蔬菜呢個組合,佢嘅娃娃菜,焗後超鮮甜,讓人一食難忘😍C
💥娃娃菜💥食麵、牛肉時,唔少得要有新鮮蔬菜呢個組合,佢嘅娃娃菜,焗後超鮮甜,讓人一食難忘😍CP值🔋肯定全五粒🔋🔋🔋🔋🔋!值得一提嘅就係「娃娃菜」🥬,好新鮮嘅娃娃菜,吸收咗湯底嘅味道後加埋一點醬料,個口感特別清新,百食不厭。CP值🔋我都係畀🔋🔋🔋🔋🔋!

「一鍋堂」嘅食物以實物為主,一啲都唔偏貴,畀我哋食得好滿足同歡樂。飲飲食食之餘,都係一個好好嘅地方傾偈、放鬆😌,值得推薦畀大家,CP值滿分🔋🔋🔋🔋🔋
Shopping完結之後,我同閨蜜喺旺角行吓,見到有間火鍋店🥩讓人眼前一亮 - 一鍋堂!久聞佢個名,今日終於有機會可以去試吓喇。😊平日食火鍋,個個都會擔心佢份量太足吓。不過係呢度,我地就選左「70分鐘定量火鍋餐(美國牛板腱片)$108」。👀見到一大盤嘅牛肉,咁肥美嘅肉片,我就知道我地幾個女仔今日唔洗怕肚餓啦!柔嫩得令人無法抗拒,食落口感味鮮美。🤤湯底部份,我地揀咗麻辣鴨血豆腐湯。平日食麻辣呢啲都會擔心吓會唔會太辣,但係呢度完全無咁嘅憂慮👌。湯底香辣得剛剛好,鴨血又鮮又足,真係無得輸🔥!鴨血更係好有咬口😋。湯裡面仲有豐富嘅豆腐,食落去滑溜溜嘅,真係享受索糖。另一項必嘗之選就係韓式蘿蔔,呢個配菜最大的特色就系清脆可口,有咗佢,咁即使食得再辣,都覺得味道變得分外的美妙。😘⁠另外,真要推介一下呢度嘅特色菜式""泡椒燘豬手""。厚實嘅豬手片配合泡椒調味,香辣可口,食完要節食三日先得🤭🤭🤭。我食過好多地方嘅燘豬手,但係呢度嘅好特別。豬手嘅膠味同燜得剛剛好嘅豬肉,係泡椒嘅醃漬下,食到喺口裡爆開嚟嘅味道,可以形容為壓軸大戲😊。同朋友share食一餐火鍋🍲,簡簡單單,但係因為咁,添咗幾分生活嘅滋味。😍食
同朋友share食一餐火鍋🍲,簡簡單單,但係因為咁,添咗幾分生活嘅滋味。😍食物新鮮,湯底正,價錢又再合理唔過,絕對值得推介!

所以如果你都係火鍋迷,定係想搵個地方放鬆吓,「一鍋堂」絕對係你嘅唔二之選啊!💯🥳
身為一個火鍋控,我每日都喺各大網站上尋找新開既火鍋店🍲,一次偶然中,我喺網上搵到話題中的「一鍋堂」,網評極佳,於是就約咗一班好友去品嚐下佢嘅美食。好彩我哋提前訂位,到達時已經見到好多人排緊隊😳。呢度有一款令我哋一眾火鍋控大開眼界嘅70分鐘定量火鍋餐,食材新鮮,價格公道,味道又一流!《西班牙栗飼豬梅肉片🐖》定係極品。入口即化,口感細膩,整個味道好有層次,而且肉嘅脂肪分佈得恰到好處,真係好呷!肉質鮮嫩,口感豐滿,肉片的優點更被火鍋的烹調方式放大。《養生藥膳湯底🍵》湯底香味濃郁,完全其怪嘅味道,飲落去又香又好味,更加突顯左食材嘅鮮味。《香茜墨魚丸🦑》產品味道鮮美,香茜同墨魚味混合得剛剛好,口感豐腴,超級彈牙感。食一咬就知係用心去做嘅。《木耳拍青瓜🥗》味道清新,帶有一絲木耳的脆口和青瓜的爽脆,係火鍋控們餐後最愛!總括黎講,一鍋堂係一間物超所值嘅火鍋店,唔單止食材新鮮,口味多樣,而且員工友善親切,推介嘅菜式都好合我哋口味。如果你都系火鍋迷,咁你一定要去試次看!希望下次去食,仲可以見到你!😉

《西班牙栗飼豬梅肉片🐖》
《養生藥膳湯底🍵》
《香茜墨魚丸🦑》
《木耳拍青瓜🥗》
我同閨密喺旺角諗住食個過癮嘅午餐,剛好發現呢間新開嘅港式火鍋店「一鍋堂」。個間餐廳環境好舒服,同一般火鍋店完全唔同🥰我地一齊叫咗以下幾款火鍋食材,見證一齊飽飽嘅午餐時光💞💱60分鐘半自助火鍋放題($68)自助火鍋、只需$68、60分鐘無限量咁享受,真心推薦給大家!👍🍲咸菜胡椒豬肚湯熱辣辣嘅豬肚湯加入香嘅咸菜胡椒,好過癮~一試難忘😋濃而不渴,飲落去唔會覺得太鹹⭐🐠鮮魚角鮮魚角每一口都咬落去嘅口感緊緻,食落去感覺新鮮又清甜🐟每一塊鮮魚角都新鮮得來又充滿彈性,一咬就知道絕對用心挑選過🐠🥗韓式蘿蔔清新嘅韓式蘿蔔為火鍋加上咗多點感覺,保證你食完都會覺得口齒留香💕韓式蘿蔔香香脆脆🔥麻辣鴨血豆品然後就到了最愛嘅麻辣鴨血豆品,每一口都有香辣味,真係一試愛上😍🍜花米粉滑嘅花米粉,入口即化~ 配上咸菜胡椒豬肚湯,真係好過癮😋飽嘅感覺真好!食物水準之上,味道超讚!再配上環境好雅緻嘅「一鍋堂」,我們覺得真係性價比超高💯下次再食飯,我同閨蜜一定再揀呢度喇~🥳
我地一齊叫咗以下幾款火鍋食材,見證一齊飽飽嘅午餐時光💞

💱60分鐘半自助火鍋放題($68)

🍲咸菜胡椒豬肚湯

🐠鮮魚角

🥗韓式蘿蔔

🔥麻辣鴨血豆品

🍜花米粉
滑嘅花米粉,入口即化~ 配上咸菜胡椒豬肚湯,真係好過癮😋

一路上都引頸等待去一鍋堂食餐好火鍋,今次終於book咗位,嚟享受午市優惠嘅火鍋啦!🔔🤝🤝🤝紐西蘭羊卷肉片火鍋餐🤝🤝🤝 個70分鐘定量火鍋餐 (紐西蘭羊卷肉片) $98!羊卷肉片食落去口感豐富!🔅 每件肉片喺卷嚟食都彷彿喺口中舞躍,真係食過都難以忘懷!😻😻紐西蘭羊肉嘅肉質夠嫩,入口即溶,肉味味美非常,實在好抵食! 🐑🐑😽😽😽一鍋麻辣鴨血豆腐湯😽😽😽湯底我哋揀咗一鍋麻辣鴨血豆腐湯,帶有一絲絲嘅辣香,令人欲罷不能!喺呢個湯底入面滑滑的豆腐同埋鴨血更係提升咗整個湯底嘅層次感!😺😸 有小小辣,但係唔會太過火,反而令人更加食慾津津,湯底特別鮮味且香口,真係好有感覺! 🌶️🌶️ 😻😻😻福州木耳丸 😻😻😻添咗個福州木耳丸係火鍋入面,煮到木耳丸變得好香口!喺口中綻放出微妙嘅味道,美得令人回味!🍈🍈福州木耳丸口感有彈性,彷彿隱藏著木耳嘅香味✊🏼✊🏼✊🏼韓式蘿蔔✊🏼✊🏼✊🏼自家熬製嘅韓式蘿蔔,即刻叫做一試難忘!搭配火鍋湯底裡面嘅羊肉同秘製醬汁食,就感覺得出佢嘅鮮香同新鮮,同時亦帶有微妙嘅甜味,真係食晒會心滿意足😚😚 🥦🥦🥦麻辣鴨血豆品🥦🥦🥦麻辣鴨血豆品真係戲院裡面嘅女主角,坐落喺湯底嘅中心位置,豆品煙韌有力,食
🤝🤝🤝紐西蘭羊卷肉片火鍋餐🤝🤝🤝
😽😽😽一鍋麻辣鴨血豆腐湯😽😽😽
😻😻😻福州木耳丸 😻😻😻
✊🏼✊🏼✊🏼韓式蘿蔔✊🏼✊🏼✊🏼
🥦🥦🥦麻辣鴨血豆品🥦🥦🥦
麻辣鴨血豆品真係戲院裡面嘅女主角,坐落喺湯底嘅中心位置,豆品煙韌有力,食落去口感絕妙,麻辣鍋底帶點辣味,真係好下飯!但食咗一啖,味道正點到爆,再配埋冰菜,真係又麻又辣又過癮! 😍😍

試過一鍋堂,我已經愛上呢度嘅滋味!
我同同事今日去旺角,發現一間裝修獨特、有港式風情嘅火鍋店「一鍋堂」,整體環境好舒服,彷彿身處於另一個世界中🏮,餐牌好清晰,有幾萬個選擇,非常吸引人✨!🌸 首先,我地嘅午餐開始喺「60分鐘半自助火鍋放題 $68」,只要68元, 真係超好價錢!無論係配料定飲品都可以任你揀,份量多到有啲控制唔到自己嘅手。仲等啲咩? 快啲嚟試試喇💯!🌸 湯底方面,我地揀咗櫻花蝦湯,口感鮮美,湯色潔淨,湯底搭配上各種火鍋食材,簡直係人間美味啊!❤️蝦香四溢繞梁,再配上櫻花嘅微微香味,真係提升到呢個火鍋嘅滋味到無以復加嘅地步😋🌸 「香茜墨魚丸」,口感彈溜溜,味道鮮美滑嫩,每一啖都令人食指大動,非常過癮。💚「香茜墨魚丸」彈牙口感,墨魚味鮮美,而且香茜嘅清新味道加上去,真係好解膩,食得停唔到手!👍🌸 黎到「凍蝦」,每隻蝦凍得透亮,蝦味無比鮮美,同水準凌駕一切嘅海鮮同行,好滿足!💓彈口新鮮,一咬落去就知道超新鮮,鮮味完全喺口裡散開,好享受!💕🌸 再嚟就係「涼拌海帶絲」,口感爽快,味道清新,食得出佢嘅新鮮,真係好棒!🤞🏻清新爽口,味道醇厚,海帶入口即溶,好滋味!😌🌸 「醉雞翼」,雞翼烹調得滑溜,雞香四溢,每一口都好有嚼勁,

🌸 「醉雞翼」,雞翼烹調得滑溜,雞香四溢,每一口都好有嚼勁,又有陣陣酒香,絕對係火鍋中的一道亮麗風景!😍雞味紮實而且酒香味好足,真係流口水㗎喇!😍
🌸 最後,我地用嘅係「出前一丁麵」,湯底味道十足,令面條更顯口感,呢個菜式真係精選中嘅精選。💖湯底味道十足,撈麵就令味道更加突出,我哋嘅小伙伴食到好滿意!🤗

「一鍋堂」火鍋店,風味獨特,價錢又實惠,無論和朋友、家人還是同事一起享用都十分適合。以後,我地應該會把呢間餐廳當成咁家飯堂,我哋會繼續向朋友同事大力推介的!🏆🎉
朋友讚過一間叫做「一鍋堂」的火鍋店,話說好吃又值得。今日終於帶我一齊去享受美食。現到達門口,人潮滾滾,熱鬧的氛圍非常吸引人😲。朋友推介🔥 - 紐西蘭羊卷肉片定量火鍋餐羊肉片的味道濃厚,肥瘦恰到好處,放入那麻辣鴨血豆腐湯中煮熟,更顯其肉質鮮美👅,真的是太好吃了!店員推介🔥 - 「一鍋麻辣鴨血豆腐湯」湯底部份點都唔少得「一鍋麻辣鴨血豆腐湯」,微辣的湯頭帶有淡淡的醬豉口感,配上軟滑的鴨血及豆腐一同烹煮,令人感覺美味滿溢😙。本人強烈推介🔥 - 鮮魚角新鮮的魚角在滑嫩的湯底中翻腾,每一口都盡是鮮美。而那麻辣鴨血豆腐湯更是滋潤人心,一種口感的搭配,誠為絕妙。超高質火鍋配料💕:無論是羊,還是魚角,每一種配料都保持其原汁原味,鮮美無比。當再配上滋潤的湯底,眞的是太誘人了。吃完再叫,高枕無憂🥰。而那麻辣的湯底味道獨特😋,湯底的醇厚與鴨血、豆腐的口感完美結合,令人一試難忘。而肉質豐富的羊卷更是如此,當它暖滑的口感在舌尖翻騰,讓人無法忘懷。朋友的眼光真是夠準,這間「一鍋堂」的火鍋店,不僅有美食,服務員的親切態度更是讓人感到舒適。好食好玩,何樂而不為呢🥰~
朋友推介🔥 - 紐西蘭羊卷肉片定量火鍋
店員推介🔥 - 「一鍋麻辣鴨血豆腐湯」
本人強烈推介🔥 - 鮮魚角

發現到一間好特別嘅火鍋店--「一鍋堂」。🤩🤩同平時食到嘅火鍋絕對唔一樣,所以我就即刻入去攞住個70分鐘定量火鍋餐嚟試下!📸🍲首先要講嘅就係佢嘅西班牙栗飼豬梅肉片。🐖🍖 咁大隻,好岩我!肉片食落去味道醇厚,豐滿嘅口感令人無法忘懷,合合胃口。😋🎃最出名就係西班牙栗飼豬梅肉片,價錢只係HKD$88,真係平到!我已經做好心理準備,即使食物俾我失望都無咩得失,但我錯了!😲😲 咁新鮮,咁美味,真係食落口唔同凡響。每一片豬肉都噴返出來嘅肉汁香得流埋口水,真係令我好感動! 😍😍接著,我就試咗佢個麻辣鴨血豆腐湯底,辣辣嘅味道好到爆,真係太match我而家嘅心情啦!🤣🔥食落口味道濃郁,麻辣但又唔會令人覺得太過火,真係好難得!👍🔥當然,食火鍋豈能唔有肉丸同肉骨呢?🥘🍡 我揀咗香菇貢丸同紅燒豬軟骨,肉丸嘅口感筋道,豬軟骨則係柔軟可口,令我真係食得有D停唔咗口。真真正正係物超所值,而家頂頂大名嘅「一鍋堂」,真係無名過浪得虛,我好鐘意呢度! 🤗👏食完火鍋,我已經從做完facial後嘅疲倦中醒返過嚟,俾我攬整個尖沙咀走呀走,已經足夠我周圍行到尖東啦!😄👍「一鍋堂」,你真係太棒啦,快啲帶埋你嘅朋友嚟試吓,飽呀!🤡👋下

「一鍋堂」,你真係太棒啦,快啲帶埋你嘅朋友嚟試吓,飽呀!🤡👋下次見~
半年前於一鍋堂品嚐過美味火鍋,留下美好的印象😉 再次拜訪的日子終於來到,今天跟朋友們來到這裏享受午餐。首先,那份70分鐘定量火鍋餐美國牛板腱片$108的印象,真的是有如初次品嚐的新鮮感。精選的牛肉淥後香氣四溢,入口即化,瞬間令我驚艷🐄👍🏻。🥰只需要少許時間,鮮嫩的牛肉就給予我們最完美的口感和味道,火鍋裡湧出的熱氣讓我們不能抗拒進一步的嘗試。而牛肉的鮮嫩與咸菜胡椒豬肚湯底的醇厚味道相結合,味道絕對無敵!湯底鮮香滋補,配上牛肉,瞬間在口中爆發出的美妙口感令我心花怒放。🍲🥳。接下來點了份蟲草花燒賣,每一個燒賣都燒得剛剛好,而當你咬下一口,燒賣内部的肉汁瞬間爆出,滋味無窮,讓人大為讚賞🥟😍。要講的係,每一個燒賣都緊緊包裹著新鮮的餡料,一試之下,肉汁便四溢,實在是人間美味🥟😍!香菇貢丸香香嫩嫩的丸子配上湯底的醇厚,吸收了湯底的精華,吃一口讓人覺得暖暖的,真的是美味至極!🍡💞每一粒都新鮮可口,一咬下去就可以感覺到肉汁噴出,同時亦帶出了香菇的甘香味,太開心了!^_^🥘來到「一鍋堂」,我被這裡的美食所打動。不僅食材新鮮,服務也熱情。在這裡用餐讓人感覺不只是填飽肚子那麼簡單,更是一種享受,一次視覺、味覺
來到「一鍋堂」,我被這裡的美食所打動。不僅食材新鮮,服務也熱情。在這裡用餐讓人感覺不只是填飽肚子那麼簡單,更是一種享受,一次視覺、味覺的盛宴。☺️回想起來,我仍然能想起那道料理的每一個細節。我喜歡,在「一鍋堂」,無論何時,都能找到美食與友情的交織。
聽說收入實在既老公有口皆碑的「一鍋堂」,環境明亮新穎,食評好到爆,於是決定放工後親自一試究竟。 👏🏻💫 70分鐘定量火鍋餐(紐西蘭羊卷肉片)$98 ⭐️眼前一亮,整潔的擺盤。羊肉滑爽可口,淋上一鍋堂的湯底,瞬間吸飽了湯汁,味道獨特別緻,讚到爆😽🔥 火鍋湯底:檳城喇沙湯 ⭐️挑起我們的食慾,令人驚賞不已。湯底的味道一級棒,當你把羊肉片放進湯底,感受到湯水的美味,真的是太贊了! 😻口感滑潤,湯底香濃口感濃郁,令人口齒流香。再加入火鍋食材,感覺就好像置身於檳城街頭,非常悠閒。 🍲😊🌮 汕頭牛肉餅 ⭐️賣相超吸引。汕頭牛肉餅色澤豐滿,牛肉的味道鮮美,當你咬進一口的時候,它的美味就直接呈現在你的口中,滿足感爆棚。超級推薦! 😸牛肉餅香滑美味,同樣是湯底的絕佳選擇。肉質緊致,味道絕對獨特,肉味濃郁不膩,配上其他食材一齊清煮,實在一試愛上。 💓🍖店內環境嘅湯底都超有特色,有辣、有素菜、有主打的特色湯底,一次過試多款風味,令人回味无窮,這是「一鍋堂」火鍋店最棒的地方!

💫 70分鐘定量火鍋餐(紐西蘭羊卷肉片)$98 ⭐️

🔥 火鍋湯底:檳城喇沙湯 ⭐️

🌮 汕頭牛肉餅 ⭐️

熱浪滾滾嚟襲,唔係太怕,因為我揾咗個好去處避暑🔥。喺旺角區嘅一鍋堂,簡約舒適風嘅裝修佈局,可以讓你一邊享受美食,一邊享受凉爽嘅環境。距離地鐵站都唔遠,交通方便,所以我率先推薦你嚟呢度試試。👍🏻😝非常唔錯!讓我們先講吓個70分鐘定量火鍋餐(日本黑毛和牛肉片)♦️ 嗰種牛肉味,鮮美又醇厚,我想你食咗肯定會愛上。牛肉質地非常細緻,口感好,一咬下去就感到味道滿滿。再嚟就講吓火鍋湯底:櫻花蝦湯 ❤️ 蝦味濃郁,湯汁甜美,一試過就驚為天人,非常好喝。唔會好鹹,令人好滿足,熱量同樣高,大家一齊食,口感好。喺主菜方面,我好推介@蟲草花餅燒賣♣️。 熱騰騰嘅賣燒賣,滑而唔膩,味道惹味,放喺口中有種無法言喻的幸福感。我誠實講,試完就愛上,香甜的燒賣,一般人肯定會喜歡,食到心滿意足。再就係呢個 @醉雞翼 ♥️。雞翼味道醇厚,酒香四溢,滋味無窮,你一定要試一試。除此之外,呢度裝潢好有特色,非常適合打卡拍照。如果你係鐘意影相嘅朋友,咁你肯定唔好錯過呢個好地方!🥳最後,我想話俾你知道,如果你鐘意火鍋,並且鐘意嚐試味道獨特嘅食物,我認為旺角區嘅一鍋堂火鍋係你嘅最佳選擇!你一定要試一試呢個日本黑毛和牛肉片。