👫🏻屋企人聽聞科學園多咗好多餐廳👨🏻‍🍳☀️趁住假日做無飯家庭入科學園試新嘢🤪揀咗頗有名氣的🆕新派農家菜- 農🧑🏻‍🌾裝修時尚典雅, 座位偏窄另有室外座位, 可欣賞湖景📜餐牌選擇不多, 和唐XX聚感覺有點似🤔同樣有特色造型點心供應🐷🐣🫖熱茶:玄米茶茶包🔸檸檬鳳爪🍋 $48 5/10作為前菜, 酸酸甜甜都幾開胃😌但醬汁過多🫨, 味道亦偏酸鳳爪約有7-8隻, 份量中等🔸手撕雞🐔 $68 5/10原來是麻醬撈雞, 似涼拌雞絲粉皮雖說是手撕雞, 但撕得比較大塊😂同樣醬汁過多🤧, 整體份量偏少🤏🏻🔸爆汁乳鴿🐦 $38/隻 5.5/10原價$68/隻, 堂食有優惠價🈹$38/隻🛎️即叫即整, 等約10-15分鐘🕓乳鴿切半, 沒有即棄手套提供🧤, 😌環保啲但食得冇咁方便🙈肉質都嫩滑Juicy, 可惜外皮唔脆😢🔸牛油果蝦春卷🥑🍤 $48 7/10一份3條, 春卷炸得金黃香脆🤩餡料份量都好足, 蝦仁約有3-4隻👍🏻🔸肉骨茶🥣 $78 7/10🔸氣鍋雞🥣 $78 7/10類似功夫湯概念, 以茶壺盛湯🫖湯品的椰子味香濃🥥約有8小杯份量🔸求其芥蘭🥬 $78 6/10芥蘭𠝹得好靚, 好似雕花咁☺️口感爽
👫🏻屋企人聽聞科學園多咗好多餐廳👨🏻‍🍳
☀️趁住假日做無飯家庭入科學園試新嘢🤪
揀咗頗有名氣的🆕新派農家菜- 農🧑🏻‍🌾
裝修時尚典雅, 座位偏窄
另有室外座位, 可欣賞湖景
📜餐牌選擇不多, 和唐XX聚感覺有點似🤔
同樣有特色造型點心供應🐷🐣

🫖熱茶:玄米茶茶包
🔸檸檬鳳爪🍋 $48 5/10
作為前菜, 酸酸甜甜都幾開胃😌
但醬汁過多🫨, 味道亦偏酸
鳳爪約有7-8隻, 份量中等

🔸手撕雞🐔 $68 5/10
原來是麻醬撈雞, 似涼拌雞絲粉皮
雖說是手撕雞, 但撕得比較大塊😂
同樣醬汁過多🤧, 整體份量偏少🤏🏻

🔸爆汁乳鴿🐦 $38/隻 5.5/10
原價$68/隻, 堂食有優惠價🈹$38/隻
🛎️即叫即整, 等約10-15分鐘🕓
乳鴿切半, 沒有即棄手套提供🧤,
😌環保啲但食得冇咁方便🙈
肉質都嫩滑Juicy, 可惜外皮唔脆😢

🔸牛油果蝦春卷🥑🍤 $48 7/10
一份3條, 春卷炸得金黃香脆🤩
餡料份量都好足, 蝦仁約有3-4隻👍🏻

🔸肉骨茶🥣 $78 7/10
🔸氣鍋雞🥣 $78 7/10
類似功夫湯概念, 以茶壺盛湯🫖
湯品的椰子味香濃🥥
約有8小杯份量

🔸求其芥蘭🥬 $78 6/10
芥蘭𠝹得好靚, 好似雕花咁☺️
口感爽脆, 薑汁味不夠

🔸火烤鹽馬友🐟 $228 7/10
上菜時, 喺客人面前點火🔥, 即刻相機食先📷
馬友肉質鮮嫩, 滿滿魚油香味😋

🔸烈焰菠蘿炒飯🍍 $128 6/10
本身想叫農仔荷葉飯🍃,
晚市剛開始不久就售馨🫣🤯
轉叫人氣菠蘿炒飯🔥, 來多個視覺享受🤩
飯底是瑤柱蛋白炒飯🍚, 混入菠蘿粒在內🍍
可能因為有菠蘿汁滲出, 飯會較濕
食完仲可以刮菠蘿食, 🍍菠蘿都甜🥰

• 氣鍋雞
  • 牛油果蝦春卷
4 day(s) ago 0 views
這間餐廳,  第一次吃.   見食評高又想試下.餐廳環境舒適.  味道可以,  擺盤都做得很美.   乳鴿 - 唔夠JUICY烈焰波蘿飯 - 上枱會點火,  有氣勢, 味道一般漁公火箭桶 - 偏硬, 唔太好食氣鍋雞 - 呢個最初家人以為會同雲南氣鍋雞相像, 原來是椰汁雞湯, 普通蠔仔粥 - 呢個幾好味古老溶岩 - 似冰震咕撈肉 - 第一口好味, 但唔可以吃太多, 雖脆. 但有D"溜"避風塘軟殼蟹 - 正常水準巴蜀擔擔麵 + 雲吞麵 - 正常火雲叉燒 - 正常骰仔燒腩 - 正常熊仔芝士蛋糕 - 麻麻貓山王榴槤 - 麻麻未試過, 也可以一試, 因為佢地既嘢食打咭係幾好, 做得幾靚, 味道人人口味不同, 可能別人覺好好食, 我就覺不過不失.  可以一試心態
這間餐廳,  第一次吃.   見食評高又想試下.
餐廳環境舒適.  味道可以,  擺盤都做得很美.
乳鴿 - 唔夠JUICY
烈焰波蘿飯 - 上枱會點火,  有氣勢, 味道一般
漁公火箭桶 - 偏硬, 唔太好食
蠔仔粥 - 呢個幾好味
熊仔芝士蛋糕 - 麻麻
貓山王榴槤 - 麻麻
2024-05-10
6 day(s) ago 0 views
好水遠去食鋯叉燒、檸檬鳳爪,火雲叉燒,上臺之前店員會係盤底點火,令到叉燒保持溫度,熱辣辣食真係比較好食,淋上醬汁,叫左偏瘦叉,肉質結實美味,好食,鳳爪硬左d,但係調味好食,開胃。
2024-05-12 0 views
入座後,因為枱面面積有限,我請個女侍應拿走個裝食物渣滓的桶,她勁唔like, 粗粗魯魯咁一手大力拎走,點知桶內的水fing咗去隔離枱的女客人隻腳,好彩人家唔計較。最後到櫃面埋單,我們誤會有8折,問個櫃檯阿嬸係咪有8折,佢睜大對眼惡形惡相想鬧人咁講,“咩8折呀,外賣就有9折!!!”, 態度極之無禮,我忍唔住叫佢咁咪埋單囉,佢先收聲。今時今日既香港餐飲業搞成咁,真係啲服務員態度好有問題,我嚟食嘢啫,唔係貼錢嚟買難受呀!

2024-05-12
Type of Meal
Lunch
2024-05-05 152 views
此問食肆的食物質素甚差,冇味道,那個榴蓮甜品,完全没有流榴蓮味道,紅腸更難食,乳鵅並不脆皮,所有食品都太鹹,但收的價錢卻是一流,如此店鋪,永無再次光顧。怪不得香港食肆要末落。
2024-03-12 886 views
很喜歡到科學園吃個下午茶,因為非常chill,看到這間點心店,環境非常優美,他還有露天專區,望着一個人工湖泊, 非常適合打卡。📸食物方面,都非常精緻。🥟他的蝦餃非常大一粒,蝦餃皮還是不同顏色的!還有不同動物造型包包,好吃之餘很可愛!另外我們叫了🐦燒乳鴿,皮脆肉嫩。春卷餡料新鮮,外殼非常鬆脆最後叫了一個🍃荷葉飯,荷葉味道十分之足夠,飯粒也非常入味!他們的熱茶茶底☕️,聞上去是玄米茶,非常香唔!

他們的熱茶茶底☕️,聞上去是玄米茶,非常香唔!
2024-01-31 860 views
經常要同長輩食飯,首選一定係中菜,今次專登嚟到科學園呢間試吓,因為睇其他人分享嘅食評啲點心好有創意,一於帶埋長輩同小朋友嚟試吓❤️黑金蟹粉小籠包 $98/3粒土炮雪茄(蒜蓉蝦)$68/3條幻彩蝦餃$58/3粒 一開Menu就俾佢嘅外型吸引色彩繽紛小朋友指定話要食個皮都算幾薄入邊係鮮蝦餡,正常發揮。田園盆栽$68/3個 (紫薯餡、芝士餡、南瓜餡)呢款類似鹹水角嘅皮煙靭軟糯,三款唔同嘅內餡,屬於甜品類。雞仔奶皇包、刺蝟朱古力包、豬仔叉燒包 造型可愛。荷葉飯 好足料。燒腩仔好脆皮👍🏻 總括嚟講各樣點心都好有特色,不過當然個價錢都係比較貴🥲三個大人食咗大概$800,未食過嘅推介大家試吓,不過自己就未必會再去食。另外戶外環境好寧靜,地方好大亦都有得泊車,假日飲茶不失為一個好選擇👍🏻

黑金蟹粉小籠包 $98/3粒
土炮雪茄(蒜蓉蝦)$68/3條
雞仔奶皇包、刺蝟朱古力包、豬仔叉燒包 造型可愛。
荷葉飯 好足料。
燒腩仔好脆皮👍🏻

2024-01-01 563 views
今日係一次唔錯嘅用餐體驗👍🏻可以encore😆好多野都岩食,最緊要係有泊車優惠❤️食物火雲叉燒🔥呢個真係視覺享受😂幾乎枱枱都嗌呢個,佢有少少酒味,有燶邊味道,叉燒夠甜夠冧🥳鮮菠蘿炒飯🍍又係視覺享受😂不過個菠蘿真係好甜!啲炒飯粒粒分明🍜担担麵呢個真係沖擊味蕾👹係口兩邊不停流口水,有種酸辣感覺!但你又會想不停食呢個。但麵質都好彈牙😍食得麻辣嘅😀,不妨一試🐽豬豬包🐥雞雞包好得意打卡一流👍🏻都好好食!叉燒包同奶黃包🍤蝦餃不同顏色的😍好靚🍖冰鎮咕嚕肉呢個真係外面又脆又冰,咬入去又熱又爽口!

食物

好得意打卡一流👍🏻都好好食!叉燒包同奶黃包

🍤蝦餃
不同顏色的😍好靚

🍖冰鎮咕嚕肉
呢個真係外面又脆又冰,咬入去又熱又爽口!

2023-12-06 509 views
事實上對呢間餐廳冇乜好感,啱啱新開張嗰陣時去食生日飯,除咗個竹籤蝦好食之外,其他都窄窄地。尤其是嗰個火焰菠蘿炒飯,得蛋白同白飯鹽都唔落,真係一世難忘。去完澳門返嚟,本來想食譚仔,但係佢又唔係三哥。跟住死死地氣行返屋企嘅時候,突然見到龍哥餐牌有外賣,咁就叫咗個沙嗲叉燒拼燒肉飯,再加$28轉過肉骨茶。反而呢個叉燒正正常常用豬肉做,好過之前喺去到試嗰個用澳洲草飼牛扮叉燒,又無牛味不倫不類。今次正常用沙嗲醃過真係唔同啲,值得讚下選料肥瘦均勻。燒肉掛喺度嗰啲晾晒油,個心都有少少覺得係伏,但係返到屋企雖然焗咗一陣啲燒肉皮都係脆嘅,重點又唔會太鹹同埋都係一層肥一層肉係幾好口感。嗰肉骨茶都見到佢有用黑蒜落去煲,藥材都足足地,但係如果佢裏面有一支骨加埋落去係個湯就更加完美。
2023-11-22 410 views
科學園用餐的好處是不用特位,呢間看似茶餐廳的間隔,一進去便被High Tea 架上既彩色饅頭吸引,有理由相信係假既,因為靚到一個點。以自助方式點菜,頭實說,圖像細到看不見的。所以特意選出五顏六色來品嚐。我們一行3人,所以點了點心,叫了蟹粥,再加1個茶壺湯已是足夠。有時,色彩斑斕既食物,好難想擺落口。不過這次的顏色,是天然色素,吃起來多了份安心。蝦餃---裡頭有2隻大蝦,爽脆,食1粒就包晒。當然,其他的點心同樣可愛,每個都有獨立既造型。以小雞為例,原來是叉燒包,可口味美。

彩色蝦餃

彩色蝦餃
叉燒包
帶子餃
2023-11-18 369 views
老人指定動作,一家人就係食中菜今晚成餐飯,我最鍾意嘅係「爆汁乳鴿」啦!呢個真係最好食嘅!乳鴿外皮煎得好脆,每一啖都好香口!其次中意就係「火雲叉燒」,肥瘦岩岩好,叉燒肉質嫩滑多汁,燒得啱啱好,最緊要無濃邊!不過,有啲菜式就一般般啦,譬如「蒜蓉香辣鳳爪」,我覺得普通喇,無必要係呢到食。「田園炒菜」都係麻麻地,真係太油膩,真係唔啱老人家。我地都試左「巴蜀擔擔麵」,麵條本身都係大路野,唔係重點。最緊要係個醬汁,可惜就係有啲唔夠濃郁,我覺得可以再多D麻醬或花生醬。老人家又話秋天點都要食蟹,如果你鍾意蟹嘅話,可以試下「蟹粥」。都係普普通通喇,可以再多啲蟹粉,就更加厚實啦~最後,最最最緊要~~一定要試下「口水彈蛋(鵪鶉蛋)」!呢個真係最難食,個味非常奇怪,怪到我地全家都懷疑佢擺耐左!如果有勇暫有機會食,真係不妨分享下你食到咩味,睇下係我咁唔好彩,定係真係有怪味。
老人指定動作,一家人就係食中菜

「田園炒菜」都係麻麻地,真係太油膩,真係唔啱老人家。
都係普普通通喇,可以再多啲蟹粉,就更加厚實啦~

最後,最最最緊要~~
一定要試下「口水彈蛋(鵪鶉蛋)」!
呢個真係最難食,個味非常奇怪,怪到我地全家都懷疑佢擺耐左!
爆汁乳鴿
口水彈蛋(鵪鶉蛋)
田園炒菜
巴蜀擔擔麵
火雲叉燒
蒜蓉香辣鳳爪
2023-10-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
火雲叉燒
  • 口水彈蛋(鵪鶉蛋)
2023-10-22 309 views
今天去咗一間新派中菜餐廳食午餐,點咗幻彩金鉑蝦餃、乳鴿、蟹粥、轟炸魷魚鬚、南瓜角、爽脆海蜇頭和豬手片!首先是幻彩金鉑蝦餃,外表彩色繽紛的蝦餃看起來就超吸引人!咬落去,鮮嫩多汁的蝦肉,配上綿密的餃皮,真是美味絕頂!接下來是乳鴿,肉質鮮嫩多汁,有水準。蟹粥也是一道獨特的菜品,粥的湯底濃郁鮮美,裡面還有大塊的蟹肉,吃起來鮮甜順滑,給了我一種濃厚的海鮮風味。轟炸魷魚鬚和南瓜角都是一道道創意菜。轟炸魷魚鬚的鮮脆口感真是讓人愛不釋手。南瓜角則是外酥內軟,吃起來甜甜脆脆,帶著淡淡的南瓜香氣,絕對是一個驚喜。爽脆海蜇頭和豬手片都是涼拌菜,非常清爽。海蜇頭口感脆爽,配上醋味的調料,十分開胃。豬手片則是酥軟多汁,入口即化,吃起來真是美味無比。總的來說,這家新派中菜餐廳絕對是一個美食新體驗!

接下來是乳鴿,肉質鮮嫩多汁,有水準。

總的來說,這家新派中菜餐廳絕對是一個美食新體驗!
幻彩金鉑蝦餃
南瓜角
爽脆海蜇頭、豬手片
2023-10-22
$220 (Lunch)
幻彩金鉑蝦餃
南瓜角
爽脆海蜇頭、豬手片
2023-10-11 297 views
另一半突然間話想食炒飯,左搵右搵俾我搵到呢一間喺科學園嘅中菜廳「農」,於是就揸車去,雖然路途遙遠,但絕對值回票價。我地接近夜晚八點去到都接近座無虛席,咁啱今日天氣無咁熱,所以我哋就全戶外,發現好多食客都帶埋自己屋企隻毛孩黎一齊開心吓🐱🐶我地今次就嗌咗「農」幾個比較招牌嘅菜式試下:1) 爆汁乳鴿 ⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2) 口水彈蛋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3) 松露懶人雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4) 田園炒花青苗 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️5) 烈焰菠蘿炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️6) 貓山榴槤 ⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️老實說話,就算佢地再遠啲,我都覺得值得去。乳鴿做到個名一樣爆汁,食得出係現烤。口水彈蛋作為一個頭盤完全係會令你食慾大增,非常惹味。最令人喜出望外嘅係松露懶人雞,真係名副其實懶人,幫你去埋骨,而松露味亦都唔會好重好似gas味咁,令到食落去係淡淡嘅味道,但又可以令你食到雞味,最重要價錢唔貴。到田園炒花青苗,真係咁大個人第一次食花青苗,縱橫街市咁耐都未見過有得賣,好好味,唯一要挑剔嘅就係比較多油。到今晚嘅重頭戲烈焰菠蘿炒飯,上菜嘅時候職員會用火槍將成個菠蘿點着慢慢燒,另一半本身唔係太喜歡食
1) 爆汁乳鴿 ⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2) 口水彈蛋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
6) 貓山榴槤 ⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

老實說話,就算佢地再遠啲,我都覺得值得去。乳鴿做到個名一樣爆汁,食得出係現烤。口水彈蛋作為一個頭盤完全係會令你食慾大增,非常惹味。最令人喜出望外嘅係松露懶人雞,真係名副其實懶人,幫你去埋骨,而松露味亦都唔會好重好似gas味咁,令到食落去係淡淡嘅味道,但又可以令你食到雞味,最重要價錢唔貴。到田園炒花青苗,真係咁大個人第一次食花青苗,縱橫街市咁耐都未見過有得賣,好好味,唯一要挑剔嘅就係比較多油。到今晚嘅重頭戲烈焰菠蘿炒飯,上菜嘅時候職員會用火槍將成個菠蘿點着慢慢燒,另一半本身唔係太喜歡食菠蘿,但都覺得呢個菠蘿炒飯出色。雖然最後已經好飽,但都因為啲菜式嘅質素忍唔住要嗌埋佢甜品,但去到個甜品就有少少失望,因為個名寫「貓山榴槤」,但實際就係椰汁糕,有啲嘩眾取寵🥹。

「農」選址喺科學園,我覺得其中一個因素係環境比較清幽,而佢嘅質素亦都唔怕冇回頭客,呢點係餐廳對自己嘅自信。我亦覺得值得揸車入去食,下次等我帶埋屋企人一齊去食🫶🏻不過就一定有備而來提前訂位啦。😬
2023-09-24
  • 爆汁乳鴿
  • 烈焰菠蘿炒飯
  • 松露懶人雞
  • 田園炒花青苗
  • 口水彈蛋(鵪鶉蛋)
科學園必食中菜餐廳———農只要來過一次,就知道呢度既野食同埋套餐幾咁吸引,農係主打中菜極農家菜為主,可以用新款新鮮新創意來形容呢度既美食菜式。如果問兩個人食咩好?我們唸都唔洗唸,直接來個二人套餐,而呢個二人套餐絕對令人大開眼界加大飽口福,由頭食到尾啊。小食雙拼(選2 款): 檸檬🍋鳳爪&口水彈蛋(鵪鶉蛋)點心(選一款):拉絲啤梨主菜1(選一款): 松露懶人雞🐔燉湯(選一款): 氣鍋雞主菜2 (選一款):避風塘軟殼蟹🦀️蔬菜(選一款):田園炒花青苗🌱飯食(選一款):烈焰菠蘿🍍炒飯甜品(選2款):貓山王榴蓮&牛榛仔(朱古力🍫流心)冷泡茶(選兩款):瑰麗堂皇&桂花烏龍太豐富太好吃了,整體的講吧,全部都好好吃🤤,基本上全部都必食,特別一提這個會著火🔥有火焰的菠蘿飯,好看好吃必食,氣鍋雞啊這個湯好喝極了,避風塘軟殼蟹的脆脆也是超級香口,炒花青苗🌱不是到處能吃到,建議蔬菜一定試試這款,還有甜品超級有賣相一定要打卡品嚐。這裡還分室外室內,環境都超級舒服,農———這家餐廳真的強烈推薦,好餐廳真的食過翻尋味,欣賞餐廳美食水準,大家一定要來品嘗品嘗。
科學園必食中菜餐廳———農
小食雙拼(選2 款): 檸檬🍋鳳爪&口水彈蛋(鵪鶉蛋)
點心(選一款):拉絲啤梨
主菜1(選一款): 松露懶人雞🐔
燉湯(選一款): 氣鍋雞
主菜2 (選一款):避風塘軟殼蟹🦀️
蔬菜(選一款):田園炒花青苗🌱
飯食(選一款):烈焰菠蘿🍍炒飯
甜品(選2款):貓山王榴蓮&牛榛仔(朱古力🍫流心)
冷泡茶(選兩款):瑰麗堂皇&桂花烏龍
2023-09-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
假期入左大埔踩單車,入夜就去左科學園食晚飯,估唔到原來科學園都幾多餐廳,今次搵到間農家菜,超有驚喜😍爆汁乳鴿咬開真係爆肉汁,火喉燒得岩岩好,皮脆肉嫩,乳煲更加係由自家農場14日穀飼既BB鴿🐦而且店家仲準備左即棄手套真貼心,用手食乳鴿零舍滋味鹵水豆腐鹵得好入味,而且豆腐好滑,軟硬適中爽脆海蜇頭麻油味好香濃,海蜇頭口感爽脆,味道鮮甜,做前菜一流拉絲啤梨(芝士)青青綠綠啤梨外型超可愛,糯米外皮入口煙韌唔會太厚,內餡係拉絲芝士,甜甜咸咸既味道幾得意沙薑懶人雞何謂懶人雞?雞肉已經預先去骨,第一次食炸子雞類既菜式會係無骨🐥😂啖啖肉,而家雞皮好脆好香,雞肉脂肪唔會過多,細細既薑粒係雞肉中間,更加中和到膩感肉骨茶超吸睛紫砂茶壺造型🫖將肉骨茶湯倒入功夫茶小杯,每次細細啖更加飲得出肉骨茶濃濃既胡椒同當歸味,而且係紫砂茶壺中既湯水保溫非常厲害,就算食到飯餐尾段啲湯仲熱🔥魚香棋子初初睇到菜式名既時候係一頭霧水😂果然係魚香茄子既friend😆沾滿炸漿既厚切茄子片炸得香脆唔肥膩,上面佈滿魚香肉碎,咸咸香香,係魚香茄子既變奏版田園炒花青苗(XO醬)花青苗好特別,一般餐廳實在少見,有啲似超迷你翠玉瓜既口感,XO醬少少

鹵水豆腐
鹵得好入味,而且豆腐好滑,軟硬適中

爽脆海蜇頭
麻油味好香濃,海蜇頭口感爽脆,味道鮮甜,做前菜一流
拉絲啤梨

拉絲啤梨(芝士)

田園炒花青苗

田園炒花青苗(XO醬)
花青苗好特別,一般餐廳實在少見,有啲似超迷你翠玉瓜既口感,XO醬少少咸香,唔太辣,加埋彩椒同鮮冬菇一齊炒,惹味得黎又食到蔬菜既鮮甜🌱

烈焰菠蘿炒飯
又一打卡菜式📷店員先從菠蘿表面點火,然後你就會見到一個著火既菠蘿🍍😂啲火熄晒之後揭開菠蘿蓋見到啲炒飯塞到滿晒😳炒飯粒粒分明,而且超多菠蘿粒,甜甜咸咸幾開胃🤤

超期待呢個甜品💚造型拎晒100分💯
榴槤味比較輕,屬於比較易入口既榴槤甜品,有少少椰汁味平衡返,口感少少似布甸,其中都會食到有絲絲榴槤肉
BB雞

BB雞(流沙奶黃包)
原來一籠有2粒,雖然已經好飽,不過真係幾好食所以食埋😂真.流沙奶黃,一咬開要小心奶黃噴出黎,包都軟熟,呢隻雞🐥內外兼備😂

菊花普洱.桂花烏龍
冷泡茶花味濃郁,入口清爽涼快,夏天飲更可消暑☀️

田園炒花青苗
BB雞