2024-03-28 24 views
✨自選乳酪🍨✨購自: Drool Froyo(佐敦)價錢:$48 250ml+2款配料+1款醬汁(+$5額外配料)推薦度:7.5/10-最鍾意就係自選配料😏今次就揀咗Oreo同朱古力麻糬 另外加$5 叫咗新出嘅梅酒釀丸子🍡 醬料就轉咗做可可粉-低脂乳酪加上北海道3.6牛乳製成🥛 口感濃厚稠身 帶有淡淡嘅酸味 麻糬灑上朱古力粉🍫食落煙煙韌韌 Oreo食落脆卜卜 份量好充足 最驚喜嘅係梅酒融入丸子 🍡食落有酸甜交融嘅感覺 大大粒麻糬口感Q彈‼️最後灑上可可粉係雪糕上面☝🏻整體有朱古力味又有酒味🥃
✨自選乳酪🍨✨
購自: Drool Froyo(佐敦)
推薦度:7.5/10
自選乳酪
自選乳酪
2024-03-26 17 views
已經好有禮貌地買雪糕店員整錯不特止 態度極冇禮貌🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃唔會再幫襯! 倒不如食smile☺️!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
已經好有禮貌地買雪糕
店員整錯不特止
態度極冇禮貌
🙃🙃🙃🙃🙃🙃
🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃
唔會再幫襯!
倒不如食smile☺️
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍦 ᖴᖇOYO ᗷOᑌTIᑫᑌE E᙭ᑭEᖇIEᑎᑕE @ 🌟 Frozen Yogurt Drool 《👽食神大媽送雪糕》.‍💁‍♀️ 圖片展示美食為:Matcha Garden HKD 56Meringue Cone Frozen Yogurt HKD 58.🌞 最近天氣開始越嚟越熱,最消暑嘅就當然係雪糕啦!意外地發現呢間麻雀雖小,供應冰凍乳酪嘅專門店,送上陣陣清涼 🧊.🍵 今次就試咗預先調配好嘅「抹茶園」,同「酥皮筒冰凍乳酪」!前者有抹茶麻糬、藍莓、蝴蝶酥,配抹茶牛乳醬!.🍦 後者可以自選2款配料同1款醬汁,我地就揀左抹茶奶凍、脆卜卜焦糖脆脆,配Bailey's朱古力醬!.🍨 乳酪係選用北海道特選3.6牛乳同低脂希臘乳酪製作而成,難怪咁順滑,又有奶香味,同時帶少少酸,好開胃,好清新!最正係自由度大,可以自由配搭不同口味,讚呀!.📍 尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖☎️ +(852)9435-7638.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$57 (Tea)
2024-03-23 16 views
尖沙咀人氣店Frozen Yogurt Drool🍦見到人介紹呢間Frozen Yogurt 一段時間,我都好想試!終於經過呢頭可以買黎試下,地點唔算方便,如果係佐敦站出係會近少少~最平既Small cup配2款配料+1款醬汁 $48,我地要左一杯酥皮筒Frozen Yogurt、一杯預設款朱古力3.0!🔸朱古力3.0 $56🍫朋友係朱古力Fans,佢一睇就話要呢個,完全無諗其他配搭。配料有香蕉🍌繽粉樂、Oreo,其實都抵,數落多過基本款一個配料。醬汁係Baileys朱古力醬,Baileys既酒味唔算好濃,反而係朱古力好出。主角Frozen Yogurt帶有淡淡乳酪酸甜的味道,係會令人好開胃😋🔸Meringue Cone 酥皮筒Frozen Yogurt $58另一杯我就鐘意自己揀配料,2款配料我揀左自家製的"停唔到口杏仁脆片"真係好脆好好食,好食到係想成罐杏仁脆片拎黎當零食咁食個種‼️另一個配料要左"麻糬要食!"都OK係平時Froyo食開既麻糬。要左蜂蜜醬🍯好潤喉,唔係死甜,同Froyo好夾,我勁鐘意😍📍#Frozen Yogurt Drool (#尖沙咀美食 #佐敦美食)尖沙咀柯士甸
尖沙咀人氣店Frozen Yogurt Drool🍦

🔸朱古力3.0 $56🍫

尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
好打卡嘅乳酪雪糕❤️❤️❤️可以自由配搭,自己鍾意食咩就揀咩啦,仲要有期間限定嘅配料,真係令我有選擇困難症!😬😬😬這杯乳酪搭配了多種精心挑選的配料,包括酥皮筒、芒果、焦糖脆脆、Bailey朱古力和朱古力麻糬。酥皮筒的酥脆和甜美,芒果的鮮甜果汁,焦糖脆脆的香脆口感,Bailey朱古力和朱古力麻糬的濃郁朱古力風味,共同融合在一起,為乳酪帶來了豐富的層次和口感😎😎😎另一杯乳酪搭配了藍梅、布朗尼、抹茶麻薯、抹茶牛乳、無花果和抹茶奶凍。這些配料帶來了一種獨特的日式風味🫡🫡藍梅的酸甜和布朗尼的濃郁巧克力味形成了鮮明的對比,抹茶麻薯和抹茶牛乳帶來了濃厚的抹茶風味,而無花果的甜美和抹茶奶凍的滑順都勁正呀🤤🤤🤤

2024-03-22 5 views
今日就同朋友去左Frozen Yogurt Drool店鋪係小清新嘅裝潢, 總共有6款醬汁及超過20款配料選擇, 包括自家出品同水果類等, 可自行配搭, 乳酪主要成份係北海道3.6牛乳同低脂希臘乳酪雪糕滿足杯, 賣相超豐富, 包左三款配料同一款醬汁, 配搭抹茶牛乳醬,蝴蝶酥, 抹茶麻糬, 口感煙靭, 加埋脆卜卜焦糖脆脆, 咬落鬆脆又帶點焦香仲有成人主題系列, 將酒放入乳酪, 配搭創新微醺梅子面頭放左梅酒釀丸子, 比較有咬口乳酪質感濃厚, 口感幼滑, 酸酸地唔會太甜, 配搭梅酒原來都幾夾, 除左奶味香濃, 都好香梅酒味, 仲有酒香餘韻, 加左脆脆香草碎石, 啖啖都可以食到
今日就同朋友去左Frozen Yogurt Drool

仲有成人主題系列, 將酒放入乳酪, 配搭創新
微醺梅子
面頭放左梅酒釀丸子, 比較有咬口

2024-03-21 4 views
一向都好鍾意食乳酪雪糕(鍾意食啲有酸味)專登去咗呢間好多人介紹嘅froyo叫咗杯抹茶園😌抹茶味就無乜,但配料幾好食!蝴蝶酥好脆,反而抹茶麻糬有驚喜!整體而言,都幾好食,下次可以試吓其他味~
一向都好鍾意食乳酪雪糕(鍾意食啲有酸味)
專登去咗呢間好多人介紹嘅froyo
叫咗杯抹茶園😌
抹茶味就無乜,但配料幾好食!
蝴蝶酥好脆,反而抹茶麻糬有驚喜!
整體而言,都幾好食,下次可以試吓其他味~
2024-03-18 25 views
Frozen Yogurt Drool地址: 尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖無論你鍾意咩口味,都可以喺度揀到啱你嘅。又健康又食到嘅甜品,非佢莫屬🤣Coco3.0 (香蕉 🍌繽紛樂 🌈 Oreo 🍪 Bailey 朱古力 🍫 蓮花焦糖餅 🥮)$61Coco3.0唔可以錯過呢個組合!香蕉同Oreo嘅結合真係好創新,味道超正🤤!配上繽紛樂同Bailey朱古力,層次感豐富!最後再加返蓮花焦糖餅😍,口感酥脆!食落一啖接一啖,超滿足!Regular Cup (芒果 🥭 ; 焦糖脆脆 🍮 ; 蓮花焦糖餅 🥮 Bailey 朱古力 🍫 ; Oreo 🍪)$61芒果嘅清新與焦糖脆脆嘅香甜完美結合,一食就要停唔住!再加上蓮花焦糖餅同Bailey朱古力😋,層次豐富!最後再撒返少少Oreo🤪,增添啲脆口!每一口都係驚喜!#nicefoodie尖沙咀----------------#hkgoodblogger #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店
Frozen Yogurt Drool
地址: 尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

#nicefoodie尖沙咀

----------------
#hkgoodblogger #foodie #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #香港 #香港美食 #美食 #尖沙咀美食 #打卡 #尖沙咀 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #甜品 #西菜 #Drool #FrozenYogurt #TsimShaTsui #Froyo #Yogurt
2024-03-18 19 views
都想試呢間frozen yogurt 好耐㗎啦,今日食完飯咁啱經過,梗係即刻試吓啦😍😍 小店裝修好靚,好清新,主打外賣Frozen Yogurt,門口有兩個小座位,可以坐喺度食🥰 🌟Sour Love $56呢個係情人節special edition, 酸酸甜甜好清新🫶🏻 配料有朱古力脆心、紅桑子爆炸糖,草莓凍乾,棉花糖,配熱情果醬🥰 最鍾意佢嘅草莓凍乾,脆卜卜,勁有口感🤩 佢嘅乳酪好幼滑,甜到剛剛好🫶🏻🌟Regular Cup $56可以任揀三款配料同埋一款醬汁,當然想加多幾款都冇問題啦😆 每款加多$5就可以㗎啦😎 呢度有好多款配料可以選擇,我就揀咗芒果肉,杏仁脆片,lotus 餅同蘆薈粒粒🫶🏻 原來蘆薈粒粒同乳酪都幾夾🥰 整體嚟講呢間乳酪真係唔錯,唔怪之得咁多人排隊,下次要再試吓其他口味先🥰

🌟Sour Love $56

🌟Regular Cup $56

2024-03-16
2024-03-14 23 views
有好幾次經過見到呢間乳酪雪糕店,門面紅磚牆設計好吸睛搶眼,雖然店鋪細細間總是有人等待人流不絕,呢度乳酪雪糕分別有250mL、360mL兩種大細份量,有廿十多款配料同六款醬汁自由配搭。最特別呢度有酥皮筒真係好少雪糕店有供應👍🏻不過我哋食飽飯,留返下次先試呢個酥皮筒😂滿足杯360ml (3配料+1醬汁) $56我揀咗焦糖脆脆|抹茶麻糬|繽紛樂賣相色彩繽紛,未食睇見已經好開心😍份量大大杯好足料,乳酪選用北海道特選3.6牛乳同低脂希臘乳酪,低脂低糖,質感入口好軟滑,味道帶酸甜好開胃,加上焦糖脆脆口感香脆;抹茶麻糬軟糯Q彈;醬汁揀咗紅莓醬更加醒胃。黃金寶 $56芒果|杏仁脆片|麻糬 |天然蜂蜜朋友揀咗呢杯同樣好足料,大大塊杏仁脆片香脆口感,芒果同乳酪經典組合酸酸甜甜很清新的味道。

滿足杯360ml (3配料+1醬汁) $56
我揀咗焦糖脆脆|抹茶麻糬|繽紛樂

黃金寶 $56
芒果|杏仁脆片|麻糬 |天然蜂蜜

2024-03-13
TakeAway
Type of Meal
Last Night Supper
尖沙咀隱世希臘乳酪雪糕店,位置遠雜尖沙咀中心地帶,店內無座位提供,門外有一個小角落可以坐下來欣賞街景,同時品嚐乳酪雪糕非常Chill。🏙️雪糕店主打以低脂希臘乳酪及北海道3.6牛奶製成乳酪雪糕,創造出口感柔滑、微酸而多甜的味道!! 🍦- Yogurt 酥皮筒 HK$58 🍦🥐🫐必試人氣酥皮筒乳酪!!希臘乳酪微酸富有奶香,口感柔滑,配搭人氣酥皮筒,外層酥皮鬆脆多層次,香脆滋味!!亦可以點乳酪一口一口食用,鬆脆奶香一次過品嚐,口感豐富味道層次十足!!乳酪可另選各款生果及麥片,添加口感之餘亦加入生果的新鮮香甜,超滿足!!

Yogurt 酥皮筒

- Yogurt 酥皮筒 HK$58 🍦🥐🫐
$60 (Other)
Yogurt 酥皮筒
香港手工制作的乳酪雪糕Frozen Drool Yogurt 🍦每一杯都是现场制作❗️老板真是个实在人,满满一杯,超足料❗️❗️🐲新年特别款“黄金宝”:配料:食用💰、糯叽叽麻薯、野生蜂蜜、新鲜芒果肉、杏仁脆片💝情人节限定“sour love”配料:红桑子爆炸糖、朱古力脆心、草莓冻干、热情果酱汁、棉花糖💖祝公主们🐲年暴富、暴美、暴瘦、暴桃花🌸 日富一日,年富一年❗️泼天富贵送到你们家❗️❗️各个都是人间富贵花❗️❗️❗️

🐲新年特别款“黄金宝”:
配料:食用💰、糯叽叽麻薯、野生蜂蜜、新鲜芒果肉、杏仁脆片

💝情人节限定“sour love”

替大家試了一下!!巨好吃!天天刷小紅書都看到這次終於吃上一回!就在香港尖沙咀!🇭🇰以前香港各地區有很多乳酪雪糕店但現在已經少了很多~沒想到還能回味到昔日味道而且這家店好多外國人好吃的美食不分國界都是公認的美味!😋建議試試這幾款🌟節日還會有限定款哦!1⃣️SOUR LOVE吃起來甜甜蜜蜜很適合情侶共享❤️✅紅桑子爆炸糖✅熱情果醬汁✅棉花糖✅朱古力脆心✅草莓凍乾2⃣️自選組合中杯360ml+3款配料+1款醬汁配料名稱都好特別真的是又fun又好吃!!✅脆卜卜焦糖脆脆✅萬人迷布朗尼✅估你唔到有繽紛樂✅朱古力醬對了告訴大家一個秘密!隱藏醬料是果酒口味🥹如果想加到雪糕里可以直接跟店員說哦!
替大家試了一下!!巨好吃!
天天刷小紅書都看到
這次終於吃上一回!
就在香港尖沙咀!🇭🇰

以前香港各地區有很多乳酪雪糕店
但現在已經少了很多~
沒想到還能回味到昔日味道
而且這家店好多外國人
好吃的美食不分國界
都是公認的美味!😋

建議試試這幾款🌟
節日還會有限定款哦!
1⃣️SOUR LOVE
✅草莓凍乾

2⃣️自選組合
中杯360ml+3款配料+1款醬汁
配料名稱都好特別
真的是又fun又好吃!!
✅脆卜卜焦糖脆脆
✅萬人迷布朗尼
✅估你唔到有繽紛樂
✅朱古力醬

對了告訴大家一個秘密!
隱藏醬料是果酒口味🥹
如果想加到雪糕里
可以直接跟店員說哦!

2024-02-08 52 views
手工制乳酪雪糕有颜值高又好吃,特别大一个,里面有好多小料,吃起来酸酸甜甜的,而且口感特别丝滑,老板真的很有诚意,性价比可高了!这一整杯乳酪,吃起来口感还敲级丝滑,除了可以自己自由配搭不同的topping ,還有新年期間限定的款式,其中一款上有還放了一層金箔呢,好看又好吃。 店內定時會更換一些不同期間限定的topping,最近的隱藏版本醬汁是日本清酒,行過路過,不要錯過#香港旅游攻略#香港旅游#香港美食#尖沙咀美食#佐敦美食#香港甜品#尖沙咀美食推荐#香港美食推荐#香港冰淇淋

每次路过都有人在排队或者在门口长椅上吃降温天都打击不了吃乳酪冰激凌的热情点一个就立马懂了为什么这么多人❤️了实在是太好吃了!而且低卡健康无负担还可以搭配自己喜欢的各种配料!点了固定搭配 - 黄金宝 和自选 酥皮筒🍦黄金宝是芒果➕杏仁脆片➕麻薯➕天然蜂蜜芒果和酸奶搭配指数真的满分,都是酸酸甜甜很清新的味道。杏仁脆片是点睛之笔!🍫自选的这一杯,配料选了蝴蝶酥和期间限定的焦糖榛子浓郁的焦糖味包裹着大颗榛子仁,口感脆脆的,坚果的香气和朱古力酱也特别搭😋酸奶本身又是很清爽的味道,一点都不会甜腻,吃一整份也不会有负担店面小小的 ,但是特别贴心安置了打卡位,门口还有长椅给客人即食这家店还是宠物友好店铺,有专门给狗狗的狗勾碗,也太可爱了!🐾
每次路过都有人在排队或者在门口长椅上吃
降温天都打击不了吃乳酪冰激凌的热情
点一个就立马懂了为什么这么多人❤️了
实在是太好吃了!而且低卡健康无负担
还可以搭配自己喜欢的各种配料!

点了固定搭配 - 黄金宝 和自选 酥皮筒

🍦
黄金宝是芒果➕杏仁脆片➕麻薯➕天然蜂蜜

🍫
自选的这一杯,配料选了蝴蝶酥和期间限定的焦糖榛子

乳酪冰淇淋
2024-01-17
$50 (Other)
乳酪冰淇淋