2024-03-22 180 views
ℂ𝕒𝕟’𝕥 𝕤𝕥𝕠𝕡 𝕕𝕣𝕠𝕠𝕝𝕚𝕟𝕘 𝕗𝕣𝕠𝕞 𝕥𝕙𝕖 𝕤𝕞𝕠𝕠𝕥𝕙𝕟𝕖𝕤𝕤🕊️10多年前 fro yo 紅遍全香港🫣,當時仲係學生既我都成日放學去食,多款味道多款 toppings🫴🏽,仲有d店鋪可以自己擠雪糕自己落配料,好味又好玩☄️。知道佐敦開左間 fro yo 小店,即刻約細佬一齊去緬懷一下童年甜甜回憶🙈。我地揀左兩杯,一款係店鋪推介之一既 combo 朱古力3.0👀,包括香蕉🍌、繽紛樂💫、Oreo🍪、配 Bailey’s 朱古力醬🍩。朱古力同香蕉呢個組合無得輸架啦🧜🏼‍♂️,整體竟然唔算甜,係唔同配料襯托下口感好好♨️。另一款係自選配搭,包括酥皮筒🥐、麻糬🍡、期間限定無花果🌺,配抹茶牛乳醬🍵。🧘🏽‍♂️配料都幾高質,酥皮筒脆身、麻糬煙韌、無花果夠甜,而抹茶醬相對比較淡🎾。Frozen yogurt 個 base 好 raw,味道酸酸甜甜🍼,感覺係唔加醬料淨食一杯會好健康好開心😂;texture 方面,比雪糕更挺身更滑🍦。🍫COCO 3.0: Banana, Kinder Bruno, Oreo, Bailey’s Chocolate | $56🎍Meringue Cone, Fig,

🎍Meringue Cone, Fig, Mochi, Matcha Milk Spread | $58

店鋪雖小,大概只可以企3個客人💁🏽‍♂️,不過門外有號碼燈,購買後可以在門外等💡。店內佈置簡單得黎,色調柔和溫暖🪄,有個迷你架 for 打卡😎。

Type of Meal
Other
4 day(s) ago 0 views
Ooo高人氣乳酪Yogurt店ooO🍦抹茶園 $56抹茶醬味道不太甜 抹茶麻糬質感Q彈蝴蝶酥配希臘乳酪 配料豐富 🌟乳酪以北海道3.6牛奶加希臘乳酪 乳酪唔會太酸💕💕入口感覺好輕盈 喜歡抹茶的朋友要試了🍦自選冰凍乳酪360ml—酥皮脆 $58(2款配料+1款醬汁)🌟配料選了Brownies 布朗尼 朱古力味超級郁手指牛油曲奇 牛油味濃厚 酥皮筒🥐 脆脆的配上Bailey朱古力醬吃完呢杯可以晚飯都不用吃了😜
Ooo高人氣乳酪Yogurt店ooO

酥皮筒🥐 脆脆的
配上Bailey朱古力醬
吃完呢杯可以晚飯都不用吃了😜

5 day(s) ago 0 views
💠 自選冰凍乳酪🧊酥皮筒FROYO (蜂蜜醬🍯)我揀左配新鮮芒果🥭、香蕉🍌仲有自家出品抹茶奶凍🍵同埋蝴蝶酥so nice 👍🏻🤣乳酪有好多層,配料好豐富👍🏻乳酪口感柔軟滑順,淡淡酸甜味道👅🤤配襯埋蜂蜜醬同埋水果更添加出清新味道🤗抹茶奶凍都好特別,仲有香濃嘅抹茶味,好味💠 自選冰凍乳酪🧊酥皮筒 FROYO (🩵清新熱情果醬❤️)老公揀左新鮮藍莓🫐自家出品布朗尼🍫蘆薈粒粒爽,仲有估你唔到有嘅繽紛樂打卡真係一流👍🏻賣相同味道都好吸引,乳酪配熱情果醬,真係好開胃👍🏻😋配料全部都好新鮮而且份量都唔少🤩同埋乳酪一齊食唔會太甜膩,而且酥皮筒仲好香脆,好回味😍🎀😊餐廳採用低脂希臘乳酪🧀同埋北海道3.6牛乳製成🥛所以入口特別軟滑同埋香濃✌🏻健康又好味😋會再幫襯!
💠 自選冰凍乳酪🧊

💠 自選冰凍乳酪🧊

1K
6 day(s) ago 0 views
天時暑熱有咩好過食番一杯乳酪雪糕,而講到乳酪雪糕,當然食希臘乳酪雪糕「Frozen Yogurt Drool」。他們用上了低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳,而且更有超過20款配料和醬汁選擇,除了水果類(芒果、藍莓、香蕉)外,還有焦糖脆脆、咖啡蛋白霜糖、杏仁脆片、焦糖杏仁太妃糖,真的非常吸引。抹茶園+啖啖肉芒果抹茶園中已有齊抹茶麻糬、藍莓、蝴蝶酥、抹茶牛乳醬,今次還加上了啖啖肉芒果,乳酪口感滑順濃厚,再有抹茶牛乳醬帶來濃郁的抹茶味,煙靭麻糬和甜脆蝴蝶酥,味道更層次,而食到底層更有啖啖芒果果肉,帶來一絲絲甜蜜,感覺幸福美滿。滿足杯配3款配料+1款醬汁另一款剛選了滿足杯,可滿足你所想,自行選取愛好的配料及醬汁,大大杯乳酪真係見到都開心,焦糖杏仁太妃糖甜而不膩,咖啡蛋白霜糖香濃微苦咖啡香,停唔到口杏仁脆片酥脆微甜,最後還有BAILEY’S 朱古力醬帶來香甜的口感,抹茶奶凍在底層軟彈煙韌,讓人稱心滿意。

他們用上了低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳,而且更有超過

抹茶園+啖啖肉芒果

滿足杯配3款配料+1款醬汁
抹茶奶凍在底層軟彈煙韌,讓人稱心滿意。

TakeAway
喺尖沙咀食飽飯,又想食甜品,見到咁多人喺門口,決定試一下呢間🤭首先佢有好多種配搭,諗唔到食咩嘅人就可以揀嗰幾種配搭好嘅,而我就揀咗自選。Size我揀咗中杯滿足杯,佢可以自選三種配料同埋一種醬汁☺️我配搭係抹茶牛乳醬,咖啡蛋白霜糖,抹茶奶凍同焦糖脆脆😀首先講咗佢嗰隻乳酪先,係用咗北海道3.6牛奶同埋希臘乳酪,以我所知希臘乳酪同平時食嘅乳酪係有啲唔同,質地會比較濃同滑,佢加咗3.6牛奶,所以更加冇嗰種酸嘅感覺,啱晒我呢種唔鍾意食太酸乳酪,又想食雪糕又怕肥嘅人😂表面嘅咖啡蛋糖霜,有好濃郁嘅咖啡口味,而焦糖脆脆就比較大塊偏甜,但係兩者加埋乳酪食就啱啱好👍🏻抹茶奶凍就放喺底,但係食落就冇前邊兩者咁出色。但係整體亦都係非常之唔錯。☺️ 抹茶醬汁亦都唔會太甜。另外如果你問店員有咩隱藏口味,佢都會特別同你講,menu係唔會有😁當日我就聽到係梅酒醬汁,有機會要試吓😄

2024-05-08 0 views
.“最近聽講人流唔多嘅柯士甸道都開咗一間人氣乳酪雪糕店,次次經過都大排長龍,今次終於有時間試吓。酥皮筒+熱情果醬(超酸)+脆卜卜焦糖脆脆+啖啖肉芒果食過好多甜品店嘅酥皮筒都係唔脆,依間竟然係好酥脆,超級有驚喜。我就最鍾意超酸嘅熱情果醬,同埋足料嘅芒果肉,食完一杯都仲想食。滿足杯+紅莓醬+大大粒藍莓+手指指牛油曲奇滿足杯其實就係regular size。今次同樣選擇咗酸甜嘅紅莓醬,同埋有我最鍾意嘅藍莓。手指牛油曲奇都夠香脆,同埋重牛油味。Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
酥皮筒+熱情果醬(超酸)+脆卜卜焦糖脆脆+啖啖肉芒果
滿足杯+紅莓醬+大大粒藍莓+手指指牛油曲奇
Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
「爆紅的人氣乳酪雪糕🍦」最近在網上不停地刷到這家乳酪雪糕有時候也會有很多人排隊小妹決定去試一試🫣其中口味和配料選擇十分豐富可以選擇雪糕的份量大小 配料和果醬蜜糖等等🍦抹茶園 $56裡面有抹茶醬 抹茶麻糬和蝴蝶酥整體來說抹茶的味道比較濃郁有點偏抹茶苦的感覺麻糬還是很好吃的~🍦自選冰凍乳酪360ml(3種配料+1款醬汁)選擇了芒果🥭 太妃糖和焦糖餅乾醬汁選擇了蜂蜜會是偏清新的一個口味芒果的份量超級足夠下面還有一層焦糖能不斷吃到乳酪雪糕的原味~
「爆紅的人氣乳酪雪糕🍦」

最近在網上不停地刷到這家乳酪雪糕

🍦抹茶園 $56
裡面有抹茶醬 抹茶麻糬和蝴蝶酥
整體來說抹茶的味道比較濃郁
有點偏抹茶苦的感覺
麻糬還是很好吃的~

🍦自選冰凍乳酪360ml
(3種配料+1款醬汁)
選擇了芒果🥭 太妃糖和焦糖餅乾
醬汁選擇了蜂蜜
會是偏清新的一個口味
芒果的份量超級足夠
下面還有一層焦糖
能不斷吃到乳酪雪糕的原味~
太耐冇食過乳酪雪糕,一直印象中都係雪糕滑身啲𓂅 所以就算肥都要食返軟雪糕,估唔到呢間啲乳酪雪糕都做得夠滑身!♪    佢本身已經有好多款配搭好嘅款式,又可以再加自己中意嘅配料,當中都有好多選擇揀ꕀ 本身以為配料主要係靚靚,因為比太過多間店照騙過𓍯 而我揀中嘅蝴蝶酥同杏仁塊夠晒脆✧ 同埋藍莓都幾大粒同甜,對番住個價位喎!仲要砌得好靚✿ 同個Product Shot一樣咁濟,打卡真係一流,令人滿足嘅甜品,行過都可以再食𓊤!

抹茶園
抹茶園
2024-04-28 22 views
呢幾日天氣真係超熱,今日經過呢一間frozen yogurt,店舖嘅裝修好有風情,我哋亦都好耐冇食frozen yogurt,所以同朋友決定去食返杯消暑😋我哋嗌咗一個滿足杯同酥皮筒杯。滿足杯包括三款配料、一款醬汁另外額外加咗一款配料。酥皮同包括兩款配料、一款醬汁另外額外加咗一款配料滿足杯:熱情果醬配芒果、藍莓、抹茶麻薯、brownies。frozen yogurt 酸酸甜甜,感覺食咗好light👍🏻配料比得好多,芒果好甜👍🏻而藍莓粒粒都好大粒又甜!抹茶麻薯好煙韌帶有抹茶嘅甘香😋brownies 香濃朱古力又唔膩👍🏻酥皮筒杯:我揀咗隱藏醬汁-梅酒味,好清香,唔會過濃酒味,同frozen yogurt 幾夾👍🏻配料就揀咗麻薯、焦糖脆脆、太妃糖,仲有佢嘅酥皮筒,夠晒酥香😋配埋frozen yogurt 一齊食超正😍而焦糖脆脆好香蜜糖味😋

2024-04-26 19 views
之前見到勁多人打卡,食呢間已經超級想食!!地點唔算超級方便,但間唔中經過嗰邊都見到好多女女喺度食,今次lunch算少人排隊就試下啦抹茶控無法抗拒地叫左抹地set,顏色已經相當吸引,有齊抹茶麻糬、藍莓、蝴蝶酥,Yogurt ice cream 入口輕盈,加埋水果食完都好清爽朱古力長青口味,配搭有Oreo繽紛樂香蕉,初頭入口唔算好濃朱古力味,食到底加咗Bailey朱古力醬超級濃郁期間限定仲有抹茶Brownie,而且食極都有性價比都唔錯,唔怪之得咁多人去食—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:Matcha Garden $56Chocolate 3.0 $56—————————————————𖠿𖥣 Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)〒尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

Matcha Garden $56
Chocolate 3.0 $56

—————————————————

𖠿𖥣 Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
〒尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
🥇Follow @eathkgirls @eathkgirl
#eathkgirls
#食港女
2024-04-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2024-04-26 13 views
超Igable 乳酪雪糕🍧🍦佐敦柯士甸道呢一帶,有唔少小清新風格嘅小店,呢間yogurt雪糕一睇就想試🤭🍧。入面有唔少Pre-set嘅款全部都好吸引,價錢大概$50,但花花世界太吸引,我都係揀咗自選。我叫咗兩杯 $56 Regular cup + 3 Toppings + 1 sauce 🍦🍧乳酪有啲驚喜,雖然餐牌話希臘乳酪,但食落好滑,一啲都唔澀。水果配料全部都好新鮮🫐🍌🥭最深刻係我貪得意叫咗個焦糖杏仁太妃糖🍬雖然唔係我本身想像中煙韌嗰種拖肥,但係大大粒焦糖脆質地糖餅混合杏仁香,都唔錯。
超Igable 乳酪雪糕🍧🍦

乳酪有啲驚喜,雖然餐牌話希臘乳酪,但食落好滑,一啲都唔澀。

水果配料全部都好新鮮🫐🍌🥭

2024-04-25 10 views
今日經過尖沙咀呢間小鋪,比個門面吸引咗🍦Meringue Cone $58-1 Sauce 蜂蜜-2 Toppings 抹茶奶凍 抹茶蕨餅砂砂香草碎石+$8蝴蝶酥 +$5乳酪味道的低脂牛奶雪糕入口微甜帶少酸回甘牛乳香 令人着迷的基底 配上甜蜜的蜂蜜 更顯滋味抹茶蕨餅的Size比骰子較大一點 口感煙韌帶甘甜砂砂香草碎石感覺與焦糖脆脆相近 都有脆脆的口感蝴蝶酥相當鬆化脆口 配上雪糕實屬不錯整體形態優美 好睇又好食🤤🍦Regular Cup $56-1 Sauce 抹茶牛乳醬-3 Toppings 啖啖肉芒果 大大粒藍莓 蝴蝶酥手指指牛油曲奇 +$8估你唔到繽紛樂 +$5抹茶牛乳醬多了一份甘醇的茶香 整體不算太甜總括嚟講,味道出色,可以一試!
今日經過尖沙咀呢間小鋪,比個門面吸引咗

🍦Meringue Cone $58

-3 Toppings 啖啖肉芒果 大大粒藍莓 蝴蝶酥
手指指牛油曲奇 +$8
估你唔到繽紛樂 +$5
抹茶牛乳醬多了一份甘醇的茶香 整體不算太甜

總括嚟講,味道出色,可以一試!
俾網上相片吸引到,賣相超靚,慕名而來!店舖細細間,只做外賣既可以選擇揀佢set好左既款式,或者自訂組合亦可以!- 醉冧RUM🍾呢個係set好既款式,真心正,酒店甚濃好特別既配搭😍- 自選杯揀左配酥皮筒,可以自選2款配料+1款醬汁想講個menu係有廿幾款選項,揀左好耐😆最後揀左芒果(係新鮮芒果肉粒)&蘆薈粒粒爽醬汁揀左抹茶牛乳醬😍超鍾意!乳酪好滑亦唔會過甜,係用左北海道牛乳做,好香濃!食完一杯已經想再食另一款口味😋
俾網上相片吸引到,賣相超靚,慕名而來!
店舖細細間,只做外賣既

可以選擇揀佢set好左既款式,或者自訂組合亦可以!

- 醉冧RUM🍾
呢個係set好既款式,真心正,酒店甚濃
好特別既配搭😍

- 自選杯
揀左配酥皮筒,可以自選2款配料+1款醬汁
想講個menu係有廿幾款選項,揀左好耐😆
最後揀左芒果(係新鮮芒果肉粒)&蘆薈粒粒爽
醬汁揀左抹茶牛乳醬😍

超鍾意!

乳酪好滑亦唔會過甜,係用左北海道牛乳做,好香濃!

食完一杯已經想再食另一款口味😋
2024-04-16 31 views
📍 Frozen Yogurt Drool 未到五月已經超級熱,喺條街隨時熱到溶,行過唔食返杯清新解暑嘅乳酪雪糕點得啊😝😝呢到既乳酪雪糕用左北海道3.6牛乳同希臘低脂乳酪,食落口比一般乳酪雪糕滑好多,仲香濃好多🤤呢到乳酪份量仲好闊佬,吱滿個底先再打圈,一個人食哂係會勁勁勁滿足🤤👅抹茶園 $56有少少抹茶味點綴都幾啱,平衡下甜味,另外仲有大量matcha mochi加塊脆卜卜既蝴蝶酥,中間仲要有一大圈藍莓🤤👅滿足杯 $59呢個係自選組合,我地揀左芒果,焦糖脆脆配朱古力碎石加蜜糖醬💛非常推薦芒果做配料,好夾,另外整碎焦糖脆脆撈埋食又係好正🤤
📍 Frozen Yogurt Drool

👅抹茶園 $56

👅滿足杯 $59

二訪呢間𝓯𝓻𝓸𝔂𝓸小店 人流依舊逼爆受歡迎絕對有原因 事關雪糕又靚又好食ヽ(✿゚▽゚)ノ打卡度滿分!!雪糕以希臘低脂乳酪、北海道3.6牛乳製成 口感軟滑 無一般雪糕咁厚重 酸味味好開胃✿ 𝙍𝙚𝙜𝙪𝙡𝙖𝙧 𝘾𝙪𝙥|3款配料+1款醬汁 $⑤⑥𝘶𝘱♡ 特別推介|蜂蜜 // 蝴蝶酥 // 焦糖脆脆 // 蘆薈𝖳𝗈𝗉𝗉𝗂𝗇𝗀𝗌選擇非常多 可以自選 亦有幾款配搭好嘅款式 每杯賣相都超治癒〔´∇`〕份量好多 雪糕中間完全無空心 食完直接填滿甜品胃!今個夏天只吃它啦~~

二訪呢間𝓯𝓻𝓸𝔂𝓸小店 人流依舊逼爆

雪糕以希臘低脂乳酪、北海道3.6牛乳製成