2024-01-08 43 views
尖沙咀火熱店Frozen Yogurt Drool ,裝橫好吸引,整間店簡單清潔,有好多選擇,真係目不暇給,最後揀左藍莓、Granola、蜜糖。Froyo加咗藍莓好fresh,對眼晴很好。再配上穀物脆片,更有咬口,蜜糖的香甜,味覺上加強了,口感層次增加左唔少。試完發覺果然幾好,唔怪得之咁有人氣。

試完發覺果然幾好,唔怪得之咁有人氣。
2024-01-05 56 views
今日係平日嘅下午茶時間黎到裡面唔係好多位得一個轉身位所以都係睇完menu先好入去嗌好彩我地去嗰陣唔算係好多人等左一陣就有得食🍧regular cup$54士多啤梨🍓咖啡蛋白脆☕️香草碎石,抹茶豆乳醬🍵yoghurt 好fresh 唔會食到太酸 剛剛好🤓食完一啖會想食下一啖 停唔到🤤🤤士多啤梨🍓都比左好幾塊😚成杯yoghurt都好打卡able 📸見到店員好用心擺得好靚😍抹茶醬可以中和返雪糕嘅甜味😙但係成杯食落都唔係好heavy 同人share即刻冇曬罪惡感😛評分:💚💚💚💚💚
今日係平日嘅下午茶時間黎到
裡面唔係好多位
得一個轉身位

所以都係睇完menu先好入去嗌
好彩我地去嗰陣唔算係好多人
等左一陣就有得食

🍧regular cup$54
士多啤梨🍓咖啡蛋白脆☕️香草碎石,抹茶豆乳醬🍵
yoghurt 好fresh 唔會食到太酸 剛剛好🤓
食完一啖會想食下一啖 停唔到🤤🤤
士多啤梨🍓都比左好幾塊😚
成杯yoghurt都好打卡able 📸
見到店員好用心擺得好靚😍
抹茶醬可以中和返雪糕嘅甜味😙
評分:💚💚💚💚💚

2023-12-05
$54 (Tea)
在佐敦做完運動好熱好想消暑解渴,鄰近就有間Frozen Yogurt Droo乳酪雪糕店,經過門外看賣相已經相當吸引。店舖細細裝潢簡潔明亮,店員有禮笑容滿分介紹。店家選用低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳入口軟滑,酸甜非常開胃,乳酪雪糕有超過20款配料和醬汁選擇1款配料同六款醬選擇。最特別嘅係有酥皮筒,外脆內軟嘅酥皮同清爽嘅乳酪雪糕好夾!配料方面推介麻糬,口感Q彈,其次黃金焦糖脆脆又香脆。其他配料還有水果類例如芒果、藍莓、香蕉;甜方面有Brown、棉花糖、咖啡蛋白霜糖、杏仁脆片、焦糖杏仁太妃糖;脆口方面有蝴蝶酥、繽紛樂、Lotus焦糖餅等等多種選擇。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
有一日行過尖沙咀發現咗呢間乳酪雪糕🍦小編最鍾意食就係乳酪雪糕😆所以唔使諗即刻沖咗入去發現原來呢間店舖價錢唔算貴款式亦好特別有超過20款選擇最後今次揀咗$56嘅滿足杯會包括三樣配料同一個醬汁而我選擇咗麻糬焦糖脆餅同埋藍莓醬汁方面配搭左熱情果醬酸酸甜甜好開胃🤤🤤
有一日行過尖沙咀發現咗呢間乳酪雪糕🍦
會包括三樣配料同一個醬汁
而我選擇咗麻糬焦糖脆餅同埋藍莓
醬汁方面配搭左熱情果醬
酸酸甜甜好開胃🤤🤤
*❄️打卡Fro Yo 自製冰涼感❄️到12月喇 天氣都仲係咁熱既🥹🥹不如我地fro yo佢啦❄️自製一下冰涼感覺🤣🤣❄️❄️.自己tailor made先夠有style😎😍所以就叫左:啖啖肉芒果🥭+ palmier蝴蝶🦋酥+ mochi + 熱情果醬(清新)新鮮芒果🥭再配酸酸甜甜既熱情果醬味道再更加fresh😍😍😍😍大愛酸甜味道既直程有幾種酸甜感😍蝴蝶🦋酥好香脆再加埋必食mochi軟糯口感大增🤣🥰.場內仲有打卡位 好細心喔😝.. ✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡ 〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞
❄️打卡Fro Yo 自製冰涼感❄️
大愛酸甜味道既直程有幾種酸甜感😍
蝴蝶🦋酥好香脆再加埋必食mochi軟糯口感大增🤣🥰
場內仲有打卡位 好細心喔😝
2023-12-19
小店走小清新文青風格 小小店鋪 竟然有魔力令人can't stop drooling!🤤💁🏻‍♀️酥皮筒+2款配料+1款醬汁 $58🥐號角型酥皮筒非常鬆化香脆 牛油香加上帶微甜既麵粉香😋好好味🍦frozen yogurt小店選用北海道特選3.6牛乳🥛+低脂希臘乳酪制成冰凍乳酪帶牛乳香 口感順滑 微酸 最愛微微甜既味道個甜度係啱啱好😍 食曬成杯都無甜膩感覺低脂低甜 健康甜品之選 配料名好鬼馬😜改得夠晒貼切🍡麻糬要食! 麻糬軟糯煙韌Q彈 口感正😛停唔到口杏仁脆片好脆口嘅餅乾脆片 上面嘅杏仁片帶有杏仁香真係令人停唔到口🍷🍫bailey's 朱古力醬baileys甜酒香配主古力一定唔會出錯淡淡baileys香 微甜朱古力醬豐富左frozen yogurt嘅層次同味道 因爲我好鍾意酒精😂 如果baileys 更strong會更加正啊🌼frozen yogurt drool 正式成為我最愛嘅frozen yogurt♥️真係好好味 微微甜帶微酸 配料有質素 大推比所有frozen yogurt愛好者🫶🏻食物: 9.5/10環境: 8.5/10服務: 8/10性價比: 9/10

💁🏻‍♀️酥皮筒+2款配料+1款醬汁 $58

環境: 8.5/10
服務: 8/10
性價比: 9/10
2023-12-15 17 views
都12月了,香港还在过夏天,必须来这家店来一个超高颜值美味酸奶雪糕杯❗️杯子有3种不同size,配料选择超级多可以自己DIY,我们选择了一款抹茶口味一款圣诞限定,都超好吃【抹茶园】配料:抹茶麻薯、蓝莓、蝴蝶酥酱汁:抹茶牛乳酱【圣诞姜饼人】配料:焦糖榛子、姜饼人星星曲奇、芦荟、抹茶麻薯酱汁:海盐焦糖酱店名:Frozen Yogurt Drool地址:柯士甸道144号地下D号铺(🚇佐敦D出口步行5分钟)营业:13:00-22:00人均:$50+

【抹茶园】
配料:抹茶麻薯、蓝莓、蝴蝶酥
酱汁:抹茶牛乳酱

【圣诞姜饼人】
配料:焦糖榛子、姜饼人星星曲奇、芦荟、抹茶麻薯
酱汁:海盐焦糖酱

店名:Frozen Yogurt Drool
地址:柯士甸道144号地下D号铺(🚇佐敦D出口步行5分钟)
营业:13:00-22:00
人均:$50+
2023-11-25 30 views
這間yogurt應該係最近在不同平台岀現頻率最高的一間 岀現多到我都忍不住要去食😂·有3款杯選擇之後再選擇配料和醬汁選擇了酥皮筒 可配2款配料+1款醬汁期間限定的朱古力麻薯+朱古力碎石+$3 +朱古力醬Yogurt真係好好味🥰
有3款杯選擇
之後再選擇配料和醬汁
選擇了酥皮筒 可配2款配料+1款醬汁
期間限定的朱古力麻薯+朱古力碎石+$3 +朱古力醬
Yogurt真係好好味🥰
2023-11-23 26 views
乳酪雪糕係中學回憶🥹之前執咗好多間好彩而家開咗好多小店!食完飯經過見到呢間裝修好小清新風既乳酪雪糕店就忍唔住叫黎食!可以自己揀size、水果、topping同醬~抹茶控緊係揀抹茶麻糬、抹茶牛乳醬,抹茶牛乳醬唔會太甜~不過就唔算好濃抺茶味~抹茶麻糬同普通麻糬比多咗陣抺茶嘅甘苦味,幾好食!乳酪質地係比較沙沙地食落帶有冰感,唔會太甜好清新~另一杯Toppings 亦都揀左、芒果肉同芒果汁,成個配搭好清新又唔會太甜~焦糖脆脆真係幾脆下🤣好痴牙🤣夾埋雪糕食唔會太甜

Frozen Yogurt Drool 📌 尖沙咀今年6月開業嘅乳酪雪糕店 • drool 真係令我食上癮 🤩 乳酪雪糕有超過20款配料揀,另有香脆酥皮筒,睇見都想食呀 🤩Drool 冰凍乳酪 Froyo 主要成份採用日本3.6 北海道牛乳,低脂低糖嘅真•希臘 🇬🇷 乳酪,而唔係 乳酪,乳酸成份較高,脂肪含量較低,相對較易溶,夏天打完卡要盡快快食。♥️ Small Cup ( 滋味杯) 250g - $48 (2 toppings & sauce) ♥️ Regular Cup ( 滿足杯 ) 360g - $56 (3 toppings & - sauce) ♥️ Meringue Cup ( 酥皮筒 ) - $58 (3 toppings & - sauce) ☆Extra topping +$5 以下係我 💙 私心推介➰ toppings: 🍵 抹茶麻薯,必揀!QQ 的,見到都覺得療癒,煙煙韌韌,唔鍾意抹茶味可以揀番原味喔。🍯 黃金焦糖脆脆 (自家制) 必揀系列唔少得呢個金黃色蜂巢脆脆,香濃的焦糖味,酥脆的口感,絕對係食唔停口。☕ 咖啡蛋白霜糖融入香濃咖啡微苦滋味,食感層次豐富獨特
Frozen Yogurt Drool 📌 尖沙咀
Drool 冰凍乳酪 Froyo 主要成份採用日本3.6 北海道牛乳,低脂低糖嘅真•希臘 🇬🇷 乳酪,而唔係 [希臘式] 乳酪,乳酸成份較高,脂肪含量較低,相對較易溶,夏天打完卡要盡快快食。

☆Extra topping +$5
以下係我 💙 私心推介➰ toppings:

☕ 咖啡蛋白霜糖
融入香濃咖啡微苦滋味,食感層次豐富獨特,必揀系列。

🥓 杏仁脆片
佈滿杏仁嘅脆片,又薄好脆,口感滿滿。

🌿 香草碎石 甜香草與杏仁的結合,濃濃的奶油香味,酥脆香甜的碎石粒,咬起來沙沙的。

🍵 抹茶牛乳醬
抹茶牛乳醬採用日本小山園抹茶粉,我就鐘意佢有抹茶獨特嘅甘香之餘,又配合牛乳微甜而不覺苦澀 。
⇨ 每天也有隱藏醬,究竟係咩味道要自行向店員查詢 🔮

講真 ~ 乳酪控,麻薯控,抹茶控,一定要過嚟 drool fall in 🍧
💡 如果想打卡,我建議唔好揀 $48 Small Cup😂
⤵ 而家仲可以儲印仔,儲齊10個 free 🍧

柯士甸小清新乳酪乳酪雪糕新店店鋪: Frozen Yogurt Drool地址:尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖🏠環境:用紅磚的牆身裝飾白色門面,旁邊有一個小角落可以坐,兩邊的牆身皆有乾花裝裝for打卡。分別有3個𝘀𝗶𝘇𝗲 $48-58,配料同𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲可以自選配料有21款選擇,包括生果、蝴蝶酥、𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲、𝗟𝗼𝘁𝘂𝘀餅、𝗺𝗼𝗰𝗵𝗶等等𝗙𝗿𝗼𝘆𝗼用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪做原料🤍口感幼滑帶啲酸味,賣相幾靚啱打卡▫ 抹茶園 $56這款抹茶園係配搭好嘅推薦口味,除了主角乳酪之外,重有抹茶麻糬、藍莓及蝴蝶酥,再配埋抹茶牛乳醬。乳酪食落唔會太甜而味道清新💪🏻配埋抹茶醬食,中和了乳酪酸和抹茶甘味,隱約試的抹茶甘香,同乳酪味道都好夾,抹茶麻糬好煙韌▫ Meringue Cone $58包2種topping+酥皮筒💗 topping就揀左新鮮芒果+焦糖太妃糖, 而醬就揀左honey!! 個配搭都好match! 乳酪味道有少少酸,但又冇雪糕咁漏☺️另一個主角酥皮筒😍放係乳酪上面,都依然好脆,帶點牛油香• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 𝟺/𝟻
柯士甸小清新乳酪乳酪雪糕新店

店鋪: Frozen Yogurt Drool
地址:尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

分別有3個𝘀𝗶𝘇𝗲 $48-58,配料同𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲可以自選
𝗙𝗿𝗼𝘆𝗼用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪做原料🤍
口感幼滑帶啲酸味,賣相幾靚啱打卡

▫ 抹茶園 $56

▫ Meringue Cone $58

• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 𝟺/𝟻
喺柯士甸道食完晚飯經過見到有間新開嘅「Frozen Yougurt Drool」,小清新裝潢風格別緻用心,主打乳酪雪糕,提供大量配料選擇,晚飯時間好多人排隊外賣,一於試試😆———————————————————🔹 Regular Cup (藍莓 + 脆卜卜焦糖脆脆 + 蘆薈粒粒爽 + 蜂蜜)超大杯乳酪雪糕賣相好靚!帶點微酸,味道清新無甜膩感,食落軟滑奶味濃厚,好高質!藍莓大大粒爽甜多汁、焦糖脆脆蓬鬆香脆且帶點甘甜味、蘆薈粒粒爽清甜可口~配埋蜂蜜,香甜又健康!———————————————————🔹Regular Cup (停唔到口杏仁脆片 + 脆卜卜焦糖脆脆 + 蝴蝶酥 +白桃甘酒醬)乳酪雪糕酸酸甜甜特別開胃,口感清爽豐富好綿密~杏仁脆片薄脆充滿杏仁香,難怪佢個名叫停唔到口🤣焦糖脆脆帶點甘甜味,咬落都幾鬆脆~蝴蝶酥特別選用本地餅店,質素有保證,甜度適中,仲好鬆化添~今次試咗隱藏醬汁,係白桃甘酒醬,酸酸地夾雜桃味,酒味唔會好濃郁,估唔到配乳酪雪糕係咁夾!

———————————————————

———————————————————

2023-10-26
2023-11-02 32 views
◐北海道3.6牛乳|希臘乳酪雪糕🇬🇷|自由搭配經過尖沙咀新開左食希臘乳酪雪糕店,好低脂,啱晒減肥既我🥹 🥹🥹🥹🥹唔會太甜,酸酸地口味😆🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭可以自由搭配,有大細杯揀。懶人可以揀6 款經典款,仲有梅酒、Rum酒醬可以揀,酒量好可以挑戰下😄🤣🤣🤣🤣𓇟 抹茶麻糬 + 藍莓 +蝴蝶酥+ 金柚子 + 抹茶牛乳醬 𓇟 香蕉+繽紛樂+布朗尼+ Oreo + 朱古力醬🥰🥰🥰🥰🥰🥰
◐北海道3.6牛乳|希臘乳酪雪糕🇬🇷|自由搭配

𓇟 抹茶麻糬 + 藍莓 +蝴蝶酥+ 金柚子 + 抹茶牛乳醬
2023-10-31 32 views
天氣咁熱,要消暑又想健康,緊係要食番一D低脂既食品,今日就來到人氣熱的希臘乳酪店 - Frozen Yogurt Drool。他們用上北海道 3.6 牛乳製作 Froyo 還有超過 20 款配料,六款醬汁任你自由配搭,原來更出了全港首創的特選成人主題x冰凍乳酪,真係入到來都即時感覺到透心涼。見到店員細心的製作,加入一層又一層的乳酪。提拉米蘇乳酪底層加了咖啡手指餅,乳酪雪糕,撒上香濃可可粉,最後還有咖啡蛋白霜糖,順滑香甜,令人回味。再來時醉冧RUM,毫不吝嗇地加入冧酒提子,再加入冧酒。醉冧RUM入口散發著濃郁的冧酒香味,還有焦糖杏仁太妃糖,甜蜜脆口,又不會黏牙,這配搭確實不錯。

見到店員細心的製作,加入一層又一層的乳酪。

提拉米蘇乳酪

再來時醉冧RUM,毫不吝嗇地加入冧酒提子,再加入冧酒。

醉冧RUM

2023-10-30 19 views
炎炎夏日,最好梗係食返杯雪糕啦尖沙咀呢間乳酪雪糕喺我嘅to go list好耐,今日終於可以約咗朋友嚟試吓其實有好多唔同嘅種類組合,可以根據自己嘅喜好而選擇配料,我同朋友分別試咗抹茶同埋芒果兩種唔同嘅口味!抹茶園入面有抹茶麻薯, 藍莓蝴蝶酥抹茶味香濃,配上乳酪雪糕加上大大粒嘅藍莓🫐,微微酸味很開胃!蝴蝶酥卜卜脆芒果🥭杏仁脆片,原味麻薯配天然蜂蜜原味麻薯煙煙韌韌芒果配蜂蜜乳酪味道出奇地夾!我哋兩個都好滿意,又好食又打卡able🥰Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
炎炎夏日,最好梗係食返杯雪糕啦

抹茶園
入面有抹茶麻薯, 藍莓蝴蝶酥

芒果🥭杏仁脆片,
原味麻薯配天然蜂蜜
原味麻薯煙煙韌韌芒果配蜂蜜乳酪
味道出奇地夾!

我哋兩個都好滿意,又好食又打卡able🥰
Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖