我地叫左:❶ 街頭魚糕串串鍋🍢 💰𝟏𝟒𝟔(半份)一共有𝟓串魚糕串 入面仲有魚餅同蘿蔔份量都幾多 我地𝟐個人食唔曬🤣魚糕鍋湯底係佢地嘅廚師每日新鮮熬製而魚糕夠彈牙 蘸埋佢地嘅韓式醬汁一齊食味道剛剛好👅如果蘿蔔再入味啲就仲好食!❷ 薯仔煎餅🥔 💰𝟖𝟐泡菜/ 海鮮煎餅就食得多薯仔煎餅我地兩個就第一次食食落𝐐𝐐的 有薯仔絲同蔥絲 其實幾好食有啲似我鍾意嘅中式「煎薄罉」😂❸ 招牌炒章魚🐙 💰𝟏𝟒𝟔章魚超彈牙~佢地嘅自家惹味醬汁唔會太辣 幾好食😋❹ 火山熔岩辣牛肉湯鍋🥩🔥 💰𝟏𝟓𝟖佢地嘅牛肉湯鍋係用黃銅鍋 真係好似韓國🤣呢個辣牛肉湯鍋係佢地最新推出嘅湯鍋可以揀中𝐬𝐢𝐳𝐞或者大𝐬𝐢𝐳𝐞 我地得𝟐個人 就揀左中𝐬𝐢𝐳𝐞 份量剛剛好👍🏻睇片都見到中間啲辣肉醬好似火山熔岩咁湧出嚟🤣而辣肉醬係佢地自家調製嘅「舒服辣」所以就算平時唔係好食得辣嘅人都食到 呢個韓式湯其實幾惹味 仲飲到濃郁嘅牛味入面仲有大量牛肉🤤如果食得落 建議可以加個拉麵 應該會好正🤣另外佢地依家每個鍋仲可享$𝟑加購韓國𝐓𝐞𝐫𝐫𝐚啤酒大枝裝一次🍺我平時少飲啤酒 因為通常都好苦 但呢隻唔會 我朋友話好好飲!🤣如果鍾意飲啤酒嘅朋友記住要加🤣❺ 甜米
我地叫左:

❶ 街頭魚糕串串鍋🍢 💰𝟏𝟒𝟔(半份)
一共有𝟓串魚糕串 入面仲有魚餅同蘿蔔
份量都幾多 我地𝟐個人食唔曬🤣
魚糕鍋湯底係佢地嘅廚師每日新鮮熬製
而魚糕夠彈牙 蘸埋佢地嘅韓式醬汁一齊食
味道剛剛好👅如果蘿蔔再入味啲就仲好食!

❷ 薯仔煎餅🥔 💰𝟖𝟐

呢個辣牛肉湯鍋係佢地最新推出嘅湯鍋
可以揀中𝐬𝐢𝐳𝐞或者大𝐬𝐢𝐳𝐞 我地得𝟐個人
就揀左中𝐬𝐢𝐳𝐞 份量剛剛好👍🏻

❺ 甜米漿 💰𝟐𝟎
我地仲嗌左1罐甜米漿 但唔記得左放落條片到🤣其實好似係韓國飲到個啲甜米露 係米嘅口感上有少少分別 但味道上係似 鍾意飲甜米露嘅可以試下🤣

味道😋:𝟒/𝟓
環境🌄:𝟒/𝟓
服務🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性價比🤩:𝟑.𝟓/𝟓(要加一、每人最低消費$𝟏𝟓𝟎)
回頭率🔙🥳:𝟒/𝟓

• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜歡我嘅分享✨
➜ 記得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔會錯過我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去試✨
➜記得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齊睇👩🏻‍🤝‍👩🏼
放工後想同sis放鬆唞下,佢話帶啲韓國feel比我chill下,一入呢間餐廳覺得好有驚喜,擺設好用心,暗暗地嘅氛圍營造到好relax嘅感覺😍好似韓國嘅路邊攤.薯仔🥔煎餅泡菜煎餅海鮮煎餅都食得多,試下呢款賣相比較plain不過咬落好有驚喜,好多薯仔絲,好香👍🏼醬油炸雞🍗呢度唔係專食炸雞嘅餐廳,不過炸雞絕對必order!! 外皮唔係十分脆,無咁熱氣,雞肉好嫩滑好入味! 半份都好大份兩人食都嫌多🫣魚片湯(M)我哋都好中意食韓國嘅魚片串,呢個小鍋入面都有十串大大串,好滿足到我哋😝味道都還原咗韓國食到嘅風味,再嚟嘅話我肯定二刷🥹部隊鍋(M)唔太食得辣嘅我又想食又怕太辣,呢款味道fit我,無太重嘅辣味,放啲韓國拉麵索埋湯汁好濃香惹味👍🏼值得一提呢度有好幾款items都有M size, 啱晒兩至三人gathering都可以放心order多幾款,staff都好有禮貌好細心💪🏼喺度食飯氣氛max!

薯仔🥔煎餅

醬油炸雞🍗

魚片湯(M)

部隊鍋(M)

2024-04-23
2024-04-26 49 views
朋友成日睇韓劇,成日都有個場口,男女主放工會去街邊嘅小食檔飲酒食宵夜。最近喺IG轆到香港有間餐廳裝修相當韓國,於是今日就同朋友一試呢間還原度十足嘅韓式食店!一上到大廈頂樓出電梯,睇得出裝潢相當花心思,係乾淨版既大排檔~由大門口開始已經處處都係打卡位,氣氛同佈置都相當還原韓國場景,好有趣!好開心我地可以坐到個鐵閘位,影起梳相上嚟特別有feel~我地點咗三個菜加兩個飲品,好快就有得食!芝士蟹膏蟹肉蛋卷朋友讚不絕口既一個蛋卷,真係必試,滿滿嘅半熔芝士撈埋鮮美蟹膏,加埋啖啖蟹肉,滑嫩鮮三合一,相信都無咩人唔愛😳卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯呢個做下酒菜好適合,豬脆骨口感爽脆,又夠香辣,相當惹味,忍唔住一啖接一啖🤣🤣🤣拳頭飯加咗紫菜同麻油,拌埋濃味嘅豬脆骨,夠哂夾!飲埋個荔枝梳打,冰凍清甜解渴,正好可以解解辣🤣一雞兩味(自選兩款炸雞)因為太想食炸雞啦!我地揀咗雙拼,醬油味同埋甜辣味,調味好好味,份量大大件又啖啖肉,但肉質又唔會話好乾,食完呢個炸雞真係好飽,要去散步消化~呢度完全係一個輕鬆自在開懷暢談嘅氣氛,見隔離枱一班朋友飲起韓國酒嚟就更加份外盡情!

我地點咗三個菜加兩個飲品,好快就有得食!

芝士蟹膏蟹肉蛋卷

卜卜脆炒豬脆骨 拼拳頭飯

一雞兩味(自選兩款炸雞

1K
2024-04-26 44 views
試完「hoo韓國包車」嘅魚糕串🍥🍥勁想試埋其他鍋物😍😍.甜辣炸雞(半份)🍗🍗外皮酥脆😆😆內層肉質嫩滑Juicy😋😋😋加上被甜辣醬包裹住🌶️🌶️十分惹味👍🏻👍🏻👍🏻附有醃蘿蔔🥕🥕.泡菜豬肉鍋🍲泡菜味香濃,酸辣中帶鹹🤤🤤有頗多半肥瘦嘅五花肉🐖🐷煮得好腍😌但略嫌配菜只有少量蔬菜🥬🥬有少少單調🥺🥺.拉麵🍜🍜彈牙索湯😆😆.熱情果梳打🍹🍹
試完「hoo韓國包車」嘅魚糕串🍥🍥勁想試埋其他鍋物😍😍
拉麵🍜🍜彈牙索湯😆😆
熱情果梳打🍹🍹
  • 泡菜豬肉鍋
  • 甜辣炸雞
  • 前菜
呢間位於尖沙咀的韓國菜一向都好有人氣🫶🏻餐廳的氣氛好有韓國的大排檔feel🇰🇷大家要注意某啲時間有最低消費💰🔺拉絲芝士韓式炒雞 $128雞有煎過都幾香而且冇任何雪味同嫩滑😙再配上燒得頗香嘅芝士夾埋一齊食真係不錯✨而除咗雞還有一些配料包括洋蔥🧅🔺街頭魚榚串串(中)+拉麵 $146+$15中size 魚榚湯一共有5串魚榚🙌🏻 魚榚熱辣辣食好正,冬天食真係超適合🈴還有蘿蔔冇渣又甜,正!!湯底都唔會好咸,就咁飲都可接受🤓再加埋拉麵一齊煮,很可以!!🔺芝士炒年糕 $86辣炒年榚唔會好辣,唔太食得辣都可接受的🤭而年榚都好煙靭加上再表面拉絲嘅芝士整體十分夾✨🔺紫菜飯卷 $76飯卷配料入面有雞蛋,青瓜,醃蘿蔔,火腿同紅蘿蔔🥕🥒🥚成個飯卷口感很豐富,味道都唔錯!!🤤好味度 : 7/10🔙回頭率 : 8/10

🔺拉絲芝士韓式炒雞 $128

🔺街頭魚榚串串(中)+拉麵 $146+$15

🔺芝士炒年糕 $86

🔺紫菜飯卷 $76

🤤好味度 : 7/10
🔙回頭率 : 8/10
  • 街頭魚糕串串(M)
2024-04-25 25 views
平時喺香港韓國嘢就食得多,但係好似本人飛左去韓國當地咁食真係未試過!📍hoo韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓今次黎到尖沙嘴hoo韓國包車,裡面裝修真係一比一還原韓國大排檔餐車,紅紅紫紫嘅燈光、佈景、落club咁嘅炸場音樂都超有feel!見到好多人放工後八點幾黎聯誼,食翻個部隊鍋、飲翻杯燒酒。🫢餐牌👇🏻🔻1.弘大烤腸($122)烤腸雖然唔係韓國切成長條形,但係咁樣炒得更入味。佢用生熟洋蔥、白菜同辣醬一齊炒。大腸同配菜形成脆脆嘅口感,所以非常夾!🔻2.拉絲芝士炒雞($128)因為近排熱氣,所以我地就唔嗌炸雞,不過呢個芝士炒雞都好有驚喜。首先,芝士舖滿滿!一夾起身拉絲拉到要人幫,配炒雞食落去又creamy,芝士亦夠厚身。其次,炒雞炒得超級滑,份量多,兩個人食得好過癮!🔻3.招牌炒章魚($146)炒章魚嘅份量爆棚,食極都食唔曬,到最後簡直要格硬食。平時出面食章魚份量少,得幾條,所以黎呢度食簡直不要太幸福了。章魚有彈性,又夠辣,嗜辣者摯愛!🔻4.薯仔煎餅($82)薯仔煎餅有d似酒樓煎薄撐,但唔會食到成口麵粉,相反佢夠薄,所以煎得相當脆。另外,佢

📍hoo韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

見到好多人放工後八點幾黎聯誼,食翻個部隊鍋、飲翻杯燒酒。🫢

餐牌👇🏻

🔻
1.弘大烤腸($122)

烤腸雖然唔係韓國切成長條形,但係咁樣炒得更入味。

🔻
2.拉絲芝士炒雞($128)

🔻
3.招牌炒章魚($146)

炒章魚嘅份量爆棚,食極都食唔曬,到最後簡直要格硬食。

🔻
4.薯仔煎餅($82)

另外,佢薯仔質地軟軟地,亦有薯仔絲嘅口感,可以好似手抓餅咁撕黎食。

🔻
5. 柚子梳打;熱情果梳打($38)

食左咁多煎炸食物,點都要飲翻杯嘢。而我地兩個叫左唔同soda黎飲,好似打邊爐要飲可樂咁,係必須的。而佢嘅口味清新,完全無藥水味,所以好快就灌一杯(見到影相果陣我地都忍唔住,飲左幾啖xd)

🔻
食物質素同環境氣氛都唔錯。
如果係香港悶悶地,不妨去試下,當去一轉韓國吧!
2024-04-24 23 views
店舖裝修會令到你一入嚟好似返返去韓國咁,very 打卡able😎 店員主動有禮貌,值得一讚-街頭魚糕串串有三款唔同嘅魚糕& 2嚿超大嚿白蘿蔔. 第一次食韓國嘅魚糕,有啲似更加煙靭同淡味啲既港式魚腐,呢款韓國國民小食可以一試呢!-拉絲芝士韓式炒雞無論芝士定雞絲都份量十足、送酒一流. 伴菜仲有洋蔥,成道菜好岩我口味哈哈~-芝士泡菜煎蛋卷食得出加咗牛油去煎,蛋卷味道更加香濃軟滑😋 整得好靚一層層,每層都有泡菜夾係其中~ 表面仲有一層厚厚既燒過既芝士,邪惡的美味🤭-卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯第一次食豬脆骨呢~ 豬脆骨會比雞軟骨更硬一點,點菜既時候留意返! 鍾意有好多椰菜一齊炒,健康返晒🫶🏻 個醬辣辣地,好吊味👍拳頭飯係一舊拳頭size咁樣嘅紫菜飯團,入口煙煙韌韌,有驚喜比到我!如果嗌埋酒飲,簡直一絕😏

-街頭魚糕串串

-拉絲芝士韓式炒雞

-芝士泡菜煎蛋卷

-卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯
拳頭飯係一舊拳頭size咁樣嘅紫菜飯
團,入口煙煙韌韌,有驚喜比到我!

如果嗌埋酒飲,簡直一絕😏
Type of Meal
Lunch
  • 芝士泡菜煎蛋卷
  • 街頭魚糕串串(M)
2024-04-22 68 views
呢間餐廳save左好耐,好似幾有氣氛。餐廳有大排檔feel, 播kpop歌。主打小食,仲有炸雞果d。先講芝士蟹膏蟹肉蛋卷啦。入面有鮮嫩嘅蟹肉同蛋。最驚喜嘅係加咗芝士,令蛋卷有濃郁奶香同滑嘅口感,而且好飽肚。招牌炒章魚。呢個菜用新鮮嘅章魚炒製,加埋啲椰菜同甜辣醬炒。章魚有口感彈牙。份量10足,都幾飽。紫菜飯卷,口感好豐富。呢個菜係一個又健康又好味嘅選擇。加左d芝麻油好香。最後嚟講街頭魚糕串串,呢個真係有feel,好似係韓國街頭d 啊豬媽攤檔。魚糕串串係用魚漿製成嘅小球串喺竹籤上,魚糕有彈牙嘅口感,呢個係一個簡單但係好好味嘅小食。飲品叫左熱情果soda,都唔錯。埋單5百幾蚊價錢都合理。

飲品叫左熱情果soda,都唔錯。

埋單5百幾蚊價錢都合理。
2024-04-21 68 views
今日放假特登同朋友去尖沙咀行街,去到尖沙咀梗係食埋個晚飯先返屋企,今日朋友帶咗去食一間韓國菜食物質素非常好,好值得推介。hoo韓國包車 ,餐廳位置喺尖沙咀厚福街12號南馬商業大廈22樓,上到去餐廳裝修得好特別好有風格,感覺就好似喺韓國嘅大排檔一樣非常有格調。街頭魚糕串串 146元,賣相勁吸引,同我上次去韓國食嘅一模一樣非常特別,入面有五串魚糕串,仲有啲蘿蔔魚餅蘿蔔做得好入味加上同個鍋底全部暖笠笠熱辣辣。芝士炒年糕 86元,芝士年糕份量好多,做到有拉絲嘅效果,食落去煙煙靭靭又有咬口,芝士香味勁濃鬱,最啱就係我呢啲鍾意食芝士嘅人。原味炸雞 152元,食韓國嘢梗係要嗌返個原味炸雞,炸雞外面炸到金黃色入面嘅雞肉仲係好暖或好juice。入口香脆可口,入面雞味香濃,配埋啤酒真係冇得彈,100分。懷舊烤五花肉 152元,烤肉份量好多,上面配埋香蔥芝麻,增添口感同埋味道嘅層次,五花肉肥瘦均勻食落去有少少油花香味,配埋韓式嘅辣醬簡直係一絕。

原味炸雞 152元,食韓國嘢梗係要嗌返個原味炸雞炸雞外面炸到金黃色入面嘅雞肉仲係好暖或好juice。入口香脆可口,入面雞味香濃,配埋啤酒真係冇得彈,100分。

2024-04-17 90 views
Hoo 韓國包車的餐廳設計充滿韓國舊時代街頭店舖風味,整個空間有獨特色彩。1.傳說中的部隊鍋份量很大!充滿午餐肉、香腸、茄汁豆和蔬菜,配上濃郁的湯底。我還追加了芝士和年糕,令整個部隊鍋更加濃郁滋味。2. 招牌炒章魚章魚鮮嫩惹味,是一道很好的下酒菜!3. 卜卜脆炒豬脆骨 拼 拳頭飯炒豬脆骨帶有一絲絲的辣味,豬脆骨炸得酥脆,咬下去時會發出一聲脆響,配上豐富的蔬菜,口感豐富多樣。拳頭飯即是飯素飯團,與濃味的炒豬脆骨非常配合!

1.傳說中的部隊鍋

2. 招牌炒章魚
章魚鮮嫩惹味,是一道很好的下酒菜!

3. 卜卜脆炒豬脆骨 拼 拳頭飯
2024-04-13
Type of Meal
Lunch
2024-04-16 85 views
🇰🇷啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)📍今次嚟到尖沙咀呢一間,勁有韓國feel嘅餐廳🇰🇷,餐廳入邊有超多打卡位📸。🍴限定!無限挑戰烤盤 $98 呢一個真係好抵食🈹,平時依一啲係會按人頭計👦🏻,但佢唔係,係一碟$98,可以無限追加♾️,即係你可以一台嗌一碟,然後不斷refill 都係$98‼️而且啲五花肉完全唔薄🐷,有一定嘅厚度📏;小章魚都唔會好韌🐙,而且第一次仲有店員幫手燒😽。🍴大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $188 估唔到佢係連埋Gas爐一齊上🔥,本身以為淨係熱咗塊板,好似鋸扒咁🥩,甜甜辣辣再配埋超拉絲嘅芝士🧀,簡直一流👍🏻。🍴蟹籽海鮮蛋卷 $138蛋卷入面勁足料😍,每一舊都會有啲海鮮喺入面🦑,而且仲會搵白汁煮過。🍴開心Share拼盤 (small) $88啱晒兩個人share😋,分別有炸剪菜粉絲卷、炸芝士條、炸魷魚圈、炸韓式餃子🥟同炸薯條🍟,每樣食一件啱啱好,唔使驚熱氣🙈。🍴柚子牛奶米酒 $68好易入口,飲落甜甜地又帶有柚子味🍊。🍴梨汁 $20雖然係罐裝飲品,但入邊真係有梨肉喺度🍐,同埋寫晒韓文。📍啤啤Bear韓國包車 @bbb.pocha尖沙咀諾士佛臺1號8樓
🇰🇷啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)📍

🍴限定!無限挑戰烤盤 $98

🍴大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $188

🍴蟹籽海鮮蛋卷 $138

🍴開心Share拼盤 (small) $88

🍴柚子牛奶米酒 $68
好易入口,飲落甜甜地又帶有柚子味🍊。

🍴梨汁 $20
雖然係罐裝飲品,但入邊真係有梨肉喺度🍐,同埋寫晒韓文。

📍啤啤Bear韓國包車 @bbb.pocha
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
之前上網已經睇到呢間餐廳好靚好有氣氛,佢哋就完全倒模韓國街頭,枱枱凳凳都一模一樣,影相好正。芝士泡菜煎蛋卷佢呢個煎蛋卷用料十足,佢入邊係滿滿嘅泡菜同埋芝士,雖然泡菜味道出眾,但係仍然都食到有芝士嘅味道,平衡得幾好。半份甜辣炸雞 甜辣炸雞每件雞都幾大件,正常嘅甜辣味道,唔會話太辣,雞既肉質喺入邊都保持到嫩滑。街頭魚糕串串(加拉麵)佢一個鍋物裏面有五條魚糕串,之外就會有一嚿白蘿蔔,佢可以另加拉麵或者白飯。魚糕湯味道正常,會食到鮮味,但又唔會太濃,唔食得辣嘅朋友可以試呢個。熱帶雨林佢係熱帶水果味加燒酒,燒酒嘅味道唔會太搶,味道都幾易入口。柚子梳打柚子梳打味道清新,又唔會話太甜。

芝士泡菜煎蛋卷

半份甜辣炸雞

街頭魚糕串串(加拉麵)

熱帶雨林
佢係熱帶水果味加燒酒,燒酒嘅味道唔會太搶,味道都幾易入口。

柚子梳打
柚子梳打味道清新,又唔會話太甜。
2024-04-15 45 views
今日朋友帶我去尖沙咀食韓國嘢 佢話依間嘅醬油蟹幾好食,於是就帶我去食吓,我都幾期待。餐廳嘅裝修風格都幾有特色。晚飯時段好多人,又用餐時間限制,我哋食完嗰陣已經有人排緊隊等緊我哋個位。QR code落單冇幾耐之後就已經嘢食上咗嚟。枱面仲有啲小菜俾我哋食。今次係我第一次食醬油蟹,隻蟹都唔細,佢原本跟紫菜,我哋加咗個飯。一上嚟就見到佢嘅蟹膏金黃色咁,佢嘅蟹肉用匙羹就可以壓到出嚟撈飯食,又唔會整污糟隻手我哋仲叫咗個魚糕喎,好好食。一開頭見到得五條,仲以為好少。但係其實個鍋裏便仲有蘿蔔同埋魚糕片。魚糕軟糯少少煙靭,食落好滿足。韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味芝士炒年糕嘅芝士係微微拉絲,年糕軟硬適中,份量都唔少。兩個人食啱啱好。
餐廳嘅裝修風格都幾有特色。

韭菜煎餅嘅韭菜好香,整得好薄好惹味
hoo韓國包車📍厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓以韓國🇰🇷包車為主題,就好似香港大排檔咁風味十足!不但採用了霓虹燈作裝飾,亦加入了街頭鐵閘門、洗衣店、漫畫店等元素,店裡一直播放最近熱門的KPOP,好有Feel,真的很像在韓國的街頭!岩曬一大班好朋友仔打下卡,傾計飲酒🍻火山熔岩辣牛肉湯鍋🌋食肉獸必試!巨多肉肉🥓加埋店家自製「舒服辣」既🇰🇷 辣肉醬,濃郁惹味~ 大口吃肉、飲酒係韓國標配🍻宜家每個鍋仲可享$3超級無敵3週年加購價追加韓國Terra 啤酒大枝裝 x1 ,好滑好爽😄再追加左🍋柚子味Soju+ 啤酒🔛燒啤❗️香甜清爽,大推✨芝士泡菜蛋卷簡單直接既美味,拉絲🧀+ kimchi ❤️令人忍唔住一啖接一啖街頭魚糕串串🍢同韓國街頭食到一模一樣🍒(◐‿◑) ロ感彈牙 點埋個酸酸辣辣既source 更加過癮~ 甜辣炸雞🍗本身以為中伏濕濕既🤩但原來有驚喜!調味好開胃同肉質嫩滑,甜辣醬包裹住每塊肉肉o(^▽^)o 配埋啤酒🍻真係好爽😄
hoo韓國包車📍厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

火山熔岩辣牛肉湯鍋🌋

芝士泡菜蛋卷

街頭魚糕串串🍢
同韓國街頭食到一模一樣🍒(◐‿◑)
ロ感彈牙 點埋個酸酸辣辣既source
更加過癮~

甜辣炸雞🍗
朋友嚟尖沙咀特登嘗試呢間係Instagram 好多❤️嘅餐廳。餐廳嘅空間唔算大,但裝潢別具匠心,令人感覺置身首爾夜攤,好適合放工之後同朋友小聚,飲返一兩杯🥰首先登場嘅係芝士泡菜煎蛋餅$112呢個真係大推🔥,蛋餅好軟好滑,每一啖都食到濃郁嘅芝士同泡菜,超jeng🩷阿珠媽炒年糕$78年糕煙韌,加上甜辣韓式醬,又幸福又邪惡🤤除咗年糕仲有魚腐同雞蛋,食到飽都只係$78,好抵😆👍🏻夜攤一定唔少得有韓式甜辣炸雞$158(half)鬆脆嘅炸雞配上酸辣甜嘅醬汁,越食越上隱🤤連朋友都讚不絕口🫶🩷卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142呢個炒豬軟骨比較🌶️🌶️,食落超惹味。唔好睇小四個拳頭飯,其實食落好飽🤣我哋仲嗌咗熱情果梳打解辣🤣🤣整體而言,風格、創意、同食飯味道都好好,會返嚟再食🫶🩷

首先登場嘅係芝士泡菜煎蛋餅$112

阿珠媽炒年糕$78

夜攤一定唔少得有韓式甜辣炸雞$158(half)

卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯$142

我哋仲嗌咗熱情果梳打解辣🤣🤣

整體而言,風格、創意、同食飯味道都好好,會返嚟再食🫶🩷