平時星期六日我地去開市區玩,不過而家油尖旺真係多左好多人,有時都想去下啲郊外地方🕊️,靜靜地咁過下休閒嘅星期六日⛅️。咁岩我地就搵到呢間係蕉徑嘅蕉徑休閒村,呢到其實離上水好近,揸車10分鐘就到🚙,食完野仲可以去粉嶺哥爾夫球場行下tim! 蕉徑休閒村有室內室外嘅位置選擇,戶外仲係pet friendly tim🐶! 同有好多花花草草🪴,帶寵物打卡一流!而室內仲有玻璃屋嘅位置,入面裝潢好靚,好岩情侶嚟打卡!加上呢到非常清幽,可以靜靜地咁chill一個下午都無問題☀️!🫖紅棗桂元杞子茶 $68紅棗桂元杞子味好濃郁,一壺茶夠兩個人慢慢嘆,飲完店員仲會主動幫你加水。🥣有機蕃茄羅宋湯及餐包$68有機蕃茄味道帶酸,飲得出用咗好多新鮮蕃茄打成,岩晒我地蕃茄愛好者,最鐘意酸酸地嘅蕃茄味。而餐包就非常鬆軟,焗到溫度暖暖地,配上牛油食真係好好味。🥖自家製蒜蓉牛油法包 $48自家製嘅新鮮法包真係唔同街買果啲,仲帶有微微濕潤,而蒜蓉係比較淡食落唔會油膩,好清新,同個環境好夾。🍕煙三文魚薄餅 細 $88薄餅嘅餅底非常脆口,煙三文魚夠鮮同油份充足,仲有啲生菜同埋紫洋蔥喺薄餅面到,味道豐富。🥙燒安格斯牛肉眼沙律 $128安

🫖紅棗桂元杞子茶 $68

🥣有機蕃茄羅宋湯及餐包$68

🥖自家製蒜蓉牛油法包 $48

🍕煙三文魚薄餅 細 $88

🥙燒安格斯牛肉眼沙律 $128
安格斯牛肉夠腍身,用左少少鹽同香草調味,肉味濃郁,作為牛扒控嘅我地好快就清晒成碟牛肉!沙律菜好新鮮,最好味係青瓜,非常鮮甜。

🧀重芝士吞拿魚焗通粉 $98
芝士份量好多,焗到面層脆口,芝士味非常濃郁,令人一啖接一啖咁食。呢到通粉係比較細粒,形狀同平時識開嘅通粉唔同,幾有趣。

🍮焦糖布丁 $48
焦糖布丁嘅焦糖味好突出,布丁有蛋香配上甜中帶點微苦嘅焦糖唔錯。

🍰必食自家芝士CAKE $48
自家製cheese cake食得出個心機,口感軟滑,味道清新同唔會太甜,底層餅底脆口。

📍 蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-03-16
Type of Meal
Lunch
最近流感高峰期,放假都係遠離煩囂,親親大自然比較好!🍀今次就去咗上水一間類似農莊嘅餐廳,環境寬敞清幽,被綠油油嘅植物包圍,🏕️室外用餐區仲有池塘,入面養咗巴西龜同魚仔🐢,仲有3隻好大隻嘅狗狗店主🐶。室內冷氣茶座都有好多盆栽🪴,睇啱可以買返屋企!靜靜哋chill下,真係好愜意!餐廳雖然喺上水,但交通都算方便,喺上水站搭77K🚌,幾個站就到,不過班次有啲疏,睇定巴士App預時間會好啲!🚘當然啦~如果有車就更好,有得免費泊車㗎!食物方面,以港式西餐為主,有pizza、意粉,沙律,但亦有牛肉麵,如果有有毛孩,呢度仲有毛孩套餐提供𠻹!價錢同出面嘅餐廳差唔多,👍🏻值得一讚嘅係餐廳用嘅蔬菜都係自己農場種🥬🥕🌽,所以色澤特別翠綠,♥️食落都好新鮮好爽甜!🍅有機蕃茄羅宋湯配自家製餐包 $68湯嘅味道好清甜,而自家製餐包外面熱辣辣,入面好鬆軟,大大片牛油一放入去就溶晒,好邪惡!🥗白切無激素雞胸芝士沙律 $98沙律菜好新鮮,配埋芝士粒嘅鹹香,好清新!而雞胸都軟滑,唔會太鞋太乾,好健康嘅感覺!🍕inolife 薄餅 $128Pizza都係全人手handmade,用天然發酵麵糰整成,撤上自家種植嘅香料調味,即叫即焗

🍅有機蕃茄羅宋湯配自家製餐包 $68

🥗白切無激素雞胸芝士沙律 $98
inolife 薄餅

🍕inolife 薄餅 $128
Pizza都係全人手handmade,用天然發酵麵糰整成,撤上自家種植嘅香料調味,即叫即焗,香味獨特,批邊薄脆,好香口!

🍜鮮茄濃湯牛肉擔擔麵 $98
呢碗擔擔麵睇落普通,但真係好好食!鮮茄湯濃而不膩,味道鮮甜好天然,牛肉軟腍有牛味,原汁原味!

🍋自家芝士CAKE $48
芝士蛋糕有陣陣檸檬清香,口感幼滑,有淡淡味芝士,好輕型!

🍮焦糖布丁 $48
布丁充滿蛋香,唔會太甜,焦糖面都好脆!
蘋果紅菜頭有機蔬果汁

🍹蘋果紅菜頭有機蔬果汁 $39
呢杯有機蔬果汁由蘋果同紅菜頭鮮榨,色彩豐富,真材實料又大杯,清甜無草青味,好健康!
抗氧化金玫瑰綠茶

🍵抗氧化金玫瑰綠茶 $68
金玫瑰綠茶好香玫瑰味,加埋蜜糖,好養生!歎住茶過一個下午,好chill chill~
2024-01-06
$250 (Tea)
inolife 薄餅
蘋果紅菜頭有機蔬果汁
抗氧化金玫瑰綠茶
今天,我帶著狗狗Churro來到一個美妙的有機餐廳Innolife「蕉徑休閒」,這裏提供多種美味健度的有機菜式。我們品嚐了煙三文魚沙律、有機香草蘑菇煙肉意粉、燒牛肉沙律潛艇等食品,享用了一頓豐盛的午餐,狗狗十分開心,體驗非常難忘!步入Innolife「蕉徑休閒村」,感覺就像世外桃源,有小池流水,養着巴西龜;進入室內餐廳前,沿路有很多花花草草,亦有亮麗花叢伴隨的戶外座!除了餐廳的三隻狗狗,Churro更遇上了不少狗朋友!我們首先吃了煙三文魚沙律($128),是一道輕盈而豐富的菜品。新鮮的三文魚搭配新鮮的蔬菜和美味的醬汁,帶來一種清新而美味的口感。這是一道完美的夏天沙律。接下來是有機蕃茄羅宋湯($68)。這道羅宋湯採用的都是新鮮有機的蕃茄,賦予湯品醇厚而濃郁的湯底。蕃茄的自然酸甜完美平衡,不會過於酸澀,配上軟熟的麵包吃用,有一種怡人的香氣。至於有機香草蘑菇煙肉意粉($108)非常美味。有機的香草和蘑菇提供豐富風味,而煙肉的鹹香使得整道菜更加豐富。意粉煮得恰到好處,彈牙有嚼勁。每一口都能品味到新鮮的食材和濃郁的香味,給人滿足的感覺。而燒牛肉沙律潛艇($68)是一道絕佳的選擇。軟綿的麵包配上燒

而燒牛肉沙律潛艇($68)是一道絕佳的選擇。軟綿的麵包配上燒牛肉、新鮮蔬菜和美味的醬汁,給人一種豐富的口感。每一口都充滿融合在一起的美味風味。

甜品我們要了焦糖布丁($48)及自家芝士蛋糕($48)。這個焦糖布丁是絕對的絕品!它的質地濃稠而柔軟,每一口都充滿了濃郁的焦糖風味。它的甜度適中,給人一種美妙的口感體驗。而自家製芝士蛋糕則令我驚艷。它的質地輕盈而綿密,芝士的味道濃郁而不膩,讓人一口接一口,無法停止。

蜂蜜檸檬梳打($39)非常清涼和爽口。檸檬的酸度和蜂蜜的甜味完美平衡,帶來了一種令人愉悅的口感。雪梨紅菜頭蔬果汁($39)剛營養豐富,帶來了天然的甜味,口感清新,讓人感到健康和活力。

在這個有機餐廳享用美食的經歷真是愉快。所有的食物都以新鮮、有機為基礎,味道出色且營養豐富。而這裏的環境非常宜人,綠樹環繞,空氣清新,讓我和我的狗狗都感到舒適和放鬆。非常值得推薦!

蕉徑休閒村 (上水)
地址:上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-04-14 41 views
今日同亞女去咗安圃村嗰邊探親戚,走嘅時候,親戚介紹仲間cafe比我,話係附近,嗰度種咗好多好靚嘅植物,仲有好多寵物會去架。亞囡一聽到話有寵物,就話要去,好啦!放假去吓郊外享受一下大自然,都係唔錯嘅選擇。係安圃村搭巴士3個站就到喇!方便!落咗車大約行8分鐘,都好容易搵。入面真係有好多植物,有魚池,仲有3隻好乖嘅狗狗添呀!可以坐室內或室外,但而家天氣咁熱,緊係要坐室內涼吓冷氣啦!我哋叫咗一個沙律🥗、1碗麵、1個咖喱、2個甜品🍮、2杯果汁。香草有機農場沙律 $58啲水果好新鮮呀!有蘋果、新鮮菠蘿、西芹、青瓜、紫洋蔥、什菜,再配搭黑醋,沙律菜同水果非常鮮甜👍👍。雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98店員話可以走辣,因為同阿女食,所以我就走辣,不過我覺得如果你可以食到辣嘅,有啲辣味會更加惹味。咖喱牛肉配法包 $98好鍾意呢個咖喱,有少少辣,牛肉用咗牛肋肉,好淋,咖喱配搭埋法包🥖,very good!必食自家芝士cake/ 日式焦糖布丁 $48我食嗰個係檸檬芝士凍餅,好有清新嘅檸檬味。亞女食日式焦糖布丁,唔會太甜。

香草有機農場沙律 $58

雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39
炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。

特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98

咖喱牛肉配法包 $98

必食自家芝士cake/ 日式焦糖布丁 $48

朋友住上水村屋,得知附近有間隱世餐廳,主打有機種植蔬菜,而且系一間動物友善餐廳。駕車🚗可以先到蕉徑路進入,第三個避車處就系停車場入口,可以免費泊車!甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂✅蘋果紅菜頭有機果汁新鮮紅菜頭配蘋果汁系夏天最佳清新配搭,爽甜嘅味道,加上抗氧化功效,必點👍🏻✅檸檬蜂蜜梳打濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋✅特色苦瓜沙律用上醋及香草調味,感覺清新,唔覺有太大苦澀味,有機苦瓜,爽脆鮮甜。✅Innolife薄餅(細)餐廳招牌菜,即叫即焗。要新鮮熱辣即食,松脆餅底,有沙樂美腸、芝士、羅勒配料,呈現簡單的味道❤️✅重芝士吞拿魚焗通粉好邪惡,但必叫👍🏻多重芝士覆蓋通粉焗到焦香,通粉再用上芝士醬🧀️烹調,芝士控一定大愛😍最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘✅檸檬芝士蛋糕偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。✅焦糖布甸簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻

甫進入餐廳前,已經有三隻狗狗🐶歡迎你,非常乖巧。

餐廳設有戶外座位,花園打理得整齊有序,好適合打卡。

天氣濕熱,先揀返杯新鮮果汁清熱😂
✅蘋果紅菜頭有機果汁

✅檸檬蜂蜜梳打
濃厚蜂蜜味,加上鮮檸檬🍋配清新梳打汽水,健康天然又好飲😋

✅特色苦瓜沙律

✅Innolife薄餅(細)

✅重芝士吞拿魚焗通粉
好邪惡,但必叫👍🏻
最後以自家制甜品作為假日午餐為結尾😘

✅檸檬芝士蛋糕
偏重檸檬味,非常突出,所以芝士蛋糕口感唔會太膩。

✅焦糖布甸
簡單嘅蛋香味,再配焦糖是布甸絕配。

餐廳仲提供埋毛孩套餐,非常貼心。
食完覺得唔錯,仲可以購買餐廳自家種植有機蔬菜🫰🏻
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕
Innolife薄餅(細)
重芝士吞拿魚焗通粉
檸檬芝士蛋糕
鮮茄濃湯牛肉擔擔麵 HK$98略貴, 但係蕃茄加擔擔麵呢個組合幾正~ 蕃茄味比較天然,牛肉見相都幾多,擔擔麵幼身,掛湯~ nice!Innolife 薄餅 HK$68手搓麵粉現烤😍餅底上邊有好多芝士仲有香腸🍕 雖然同高級餐廳味道一定有差別, 但係勝在性價比高.特色苦瓜沙律 HK$58凍苦瓜加菠蘿,好清甜🍍都幾沖激味覺🔥伯爵茶奶凍 HK$48呢個甜品,真心正,會為左佢再幫襯🔮好濃奶味同茶味,而且入口即溶,勁開心!必食自家芝士cake HK$48相比奶凍失色D,不過都幾清新😋檸檬薑蜜薏米茶 HK$68病左嘅肚腩飲得超開心🍋因為又有維他命C,又有蜜糖,仲有薑,真係好舒服驅寒🍵最後都想讚讚環境,係有小小遠但好多植物,出邊花園都好靚,仲有可愛嘅狗狗🐶💓會再encore❣️
鮮茄濃湯牛肉擔擔麵 HK$98
Innolife 薄餅 HK$68
特色苦瓜沙律 HK$58
凍苦瓜加菠蘿,好清甜🍍都幾沖激味覺🔥
伯爵茶奶凍 HK$48
必食自家芝士cake HK$48
相比奶凍失色D,不過都幾清新😋
檸檬薑蜜薏米茶 HK$68
2024-03-09
放假去吸收下天地靈氣日月精華,走遠一啲去遠離繁囂鬧市,走到上水發掘好地。去左之前一直book mark咗嘅上水Innvo休閒村,親親大自然🌴猶如走進世外桃源一樣,感受一下寧靜嘅郊區。除咗上水嘅水管之外,呢度都好值得推介俾大家,絕對適合有狗狗主子門🐶及👨‍👩‍👦親子一家週末。走進蕉徑休閒村,就有三隻可愛的汪星人出來歡迎,包括🐶CHOCO、🐶小黃及🐶小白,作公關經理招待客人,店主仲話歡迎大家帶更多汪星人嚟同三位公關經理一齊玩玩。休閒村打造自然生態,旁邊農場種植有機蔬菜自給自足供應,餐廳落地大玻璃設計,周圍放滿各式各樣植物及盆栽。猶豫可以親親大自然,相當療癒。有室內及戶外座位,其中一區更放了很多精緻蘭花及榻榻米座位,感覺非常優雅。另外,餐廳的食物非常田園風,主要提供輕食及飲品都有機食材製作。🥗特色苦瓜沙律自己種有機苦瓜配上菠蘿、蒜及薑汁,非常簡單清爽,菠蘿汁淡化苦瓜的苦,反提升華了苦,整體爽脆鮮酸甜🫕西蘭花忌廉湯非常幼滑加上淡忌廉creamy,配上自家製小法包,焗得非常香脆,加上大大片牛油即溶,非常邪惡🍕煙三文魚即焗薄餅自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會

🥗特色苦瓜沙律

🫕西蘭花忌廉湯

🍕煙三文魚即焗薄餅
自家烤焗pizza,上面配有煙三文魚、有機車厘茄及蕃茄醬,配料簡單,不會太複雜。最為欣賞的是pizza的底,烤得脆脆。

🍝有機香草蘑菇意粉
一貫餐廳食物作風,簡簡單單都是有機菜再淋已白汁就是那種樸素自然,不會太負擔的味道。

🥘咖喱牛肉配法包
咖喱味相當濃不會太辣,而且薯仔非常入味,牛肉科學剛剛好啖啖肉,配上自家法包點好出色🤟🏻如果覺得發喉是可以追加的🤟🏻

🫖桂圓紅棗茶
養生之選真材實料,大大啖飲入口,非常暖身啱晒女士們。

🍮大菜糕+3.6牛奶奶凍
大菜糕就是那種兒時回憶,大菜糕的爽脆彈牙。牛奶奶凍非常軟綿綿香滑,3.6牛奶味非常濃郁難怪眼見顧客都會點他們作飯後甜點。
  • 大菜糕
2024-03-28 17 views
睇咗上水寵物友善餐廳🐶🐱的報導,見到呢間餐廳,覺得幾特別,就同狗狗🐕、狗狗爸爸專程過嚟食unch🍽️。餐廳四周都係植物☘️,感覺好放鬆。檯椅的擺放闊落,有啲私人空間。餐廳入口有圍欄,就算放繩都唔走狗。呢度啲客人大部分有帶埋狗狗。餐廳標榜自家製、農作物🥬🌽,素食者都有一定選擇。滷肉蔥油拌麵🍜:狗狗爸爸點,佢話啲肉入味,拌麵醬就淡味啲;份量一般苦瓜沙律🥗:苦瓜易入口,唔苦;個汁酸酸甜甜,亦有少量罐頭菠蘿🍍;份量唔大,可當開胃菜焗菠菜薯蓉:推介,惹味;做法唔係算特別,但香口又飽肚菠蘿椰子凍飲🍹:飲到2種生果的味道,但似牛奶公司的椰子菠蘿雪糕的液態版,唔太似由新鮮生果製成木瓜牛奶🥛:同店員講走甜時,對方答:「咁就唔甜喎」,我話ok。飲品嚟到色水好淡,味亦好淡,係木瓜的份量唔多定係木瓜未夠熟?麻麻地~整體嚟講,餐廳的食品、飲品味道普通,價格略高。不過,嚟呢度主要係為咗狗狗,而佢的環境🏝️真係好chill,好似去咗度假咁,感覺超正👍🏻😄!另外,有位女店員好親切,對狗狗的需要十分關注🫶🏻,服務唔錯。推薦有寵物的人可以嚟坐下,食個焗菠菜薯蓉,再買啲菜🥬同麵包🥖,慢活一下,仲可以俾狗狗社交添。🐕狗狗食評:我平

滷肉蔥油拌麵

苦瓜沙律

焗菠菜薯蓉:推介,惹味;做法唔係算特別,但香口又飽肚
焗菠菜薯蓉

菠蘿椰子凍飲

木瓜牛奶

🐕狗狗食評:我平日天不怕地不怕🫡,但喺度見到好多大狗,令我變得「鵪鶉」🫢。今次爸爸、媽媽冇點狗狗餐🍽️俾我食,而我就食咗佢哋嘅苦瓜、薯蓉同菠菜。我會再帶爸爸、媽媽嚟,學下同同類相處,提升社交能力🤎!
2024-03-23
$175 (Lunch)
苦瓜沙律
焗菠菜薯蓉
之前上網見狗友揸車去Innolife呢間隱世茶座,環境好chill,好似置身於花園入面,每一角落都被花花包圍,感覺好悠閒適意,最重要係Pet Friendy,所以趁假日同老公帶我家毛孩🐶一齊去打卡食嘢餐廳用嘅蔬菜🥬都係自家有機種植,色澤都特別翠綠新鮮,而且餐廳仲有3隻店(🐶小白、Charcoa、小汪),全部都好可愛好乖巧,一邊食飯,一邊望住佢地自由活動,真係好治癒啊😌😍🔆煙三文魚沙律 $128煙三文魚份量好足,有機嘅蔬菜🥬非常新鮮翠綠,入口鮮甜爽脆多汁,好正🔆有機蕃茄羅宋湯 $68蕃茄湯味香濃,質地較厚身,配法包一齊食,口感一流🔆lnnolife 薄餅 (細) $68有驚喜,薄餅面層舖滿厚厚嘅芝士同各樣配料,有拉絲效果之餘,味道豐富而且餅底香脆,非常之出色🔆蕃茄濃湯牛肉通粉 $98好喜歡這個蕃茄濃湯,食得出是用新鮮蕃茄淆製,味道鮮甜清新,牛肉方面係用上鮮牛肉,肉味香濃,比一般茶餐廳好食,食得出食材嘅鮮味🔆芝士煙肉有機菠菜薯蓉$ 68芝士滿滿,好啱芝士控食,一下落手就有拉絲效果,內裡有滿滿嘅薯蓉和菠菜,相對健康的一道菜😋🔆檸檬薑蜜薏米茶 $68祛濕養生健康飲品,酸甜清新帶點辣度,有助養顏

🔆煙三文魚沙律 $128

🔆有機蕃茄羅宋湯 $68
蕃茄湯味香濃,質地較厚身,配法包一齊食,口感一流

🔆lnnolife 薄餅 (細) $68

🔆蕃茄濃湯牛肉通粉 $98

🔆芝士煙肉有機菠菜薯蓉$ 68

🔆檸檬薑蜜薏米茶 $68
祛濕養生健康飲品,酸甜清新帶點辣度,有助養顏美容

🔆伯爵茶啡咖布甸🍮$48
質地軟滑,一入口已經感受到伯爵茶香氣,伯爵茶味好突出,布甸唔算太甜,加埋咖啡味都幾平衡

🔆懷舊蛋花大菜榚$38
以蛋花和大菜為主要材料,經過精心烹製,味道清新解膩,為整餐飯圓滿作結

❤️🐶毛孩套餐(大) $58❤️ 雞肉配南瓜+薯仔
好開心!餐廳仲有毛孩餐可以點,我家毛孩勁興奮,唔洗兩分鐘已經食清光,大滿足啊,哈哈

🔆整體質素係水準之上,不論食物、環境、服務都令人好稱心滿意,尤其喜歡食新鮮食材,喜歡大自然,喜歡毛孩的,一定會鍾意

💞温馨提示💞
一定要WhatsApp 5660 1900 訂枱啊

🚙交通
餐廳附近有停車場,Whatsapp 訂位時餐廳店員會提供停車場位置
人均$80起|上水蕉徑| 寵物友善|Innolife有機西蘭花忌廉湯濃郁的忌廉,呈現出豐富的奶香和西蘭花的清新風味。lnnolife 薄餅輕盈且美味的享受。這款薄餅以薄脆的餅底為基礎,搭配各種美味的配料,如新鮮蔬菜、香濃芝士和精選煙肉。芝士煙肉焗有機西蘭花濃郁的芝士味和煙肉的香氣,讓有機西蘭花更加美味多汁。有機香草磨菇粉有機香草和磨菇粉調製而成,帶給我們豐富的香氣和口感,讓人回味無窮。樽檬薑蜜茶清新而健康,冬天一定要喝懷舊蛋花大菜糕以蛋花和大菜為主要材料,經過精心烹製,口感軟糯,味道鮮美,讓人愛不釋手。芒果布甸看一下,這裡還有芒果顆粒,是完美的結尾。——————為食分界線——————📍Innolife上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372 (蕉徑村蕉徑路新舊路路口人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hon
人均$80起|上水蕉徑| 寵物友善|Innolife

有機西蘭花忌廉湯
濃郁的忌廉,呈現出豐富的奶香和西蘭花的清新風味。

lnnolife 薄餅

芝士煙肉焗有機西蘭花
濃郁的芝士味和煙肉的香氣,讓有機西蘭花更加美味多汁。

有機香草磨菇粉

樽檬薑蜜茶
清新而健康,冬天一定要喝

懷舊蛋花大菜糕

芒果布甸
看一下,這裡還有芒果顆粒,是完美的結尾。
——————為食分界線——————
📍Innolife

人均消費: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
蕉徑休閑村innolife🍃🌾🌸🍝🥗帶你去一個親親大自然的療癒餐廳🍴🌸🍃每一個角落也都被天然嘅植物包圍,而且可以帶毛孩🐶的地方,佔地7000呎,周末帶埋朋友/家人過一個慢活寫意的下午吧。▪有機西蘭花忌廉湯配法包🥖西蘭花忌廉湯 忌廉味道濃郁⭐️法包配上香濃牛油🧈好好味😋▪innolife粟米腸仔蘑菇pizza $128 夠熱夠脆🫣⭐️仲要係有拉絲既芝士😄好邪惡😍▪芝士菠菜薯蓉$ 68足夠二人份量🧡上面有滿滿的薯蓉 擺放咗好多菠菜 好健康的一道菜😋▪特濃鮮茄湯封門牛柳配擔擔麵$98濃郁嘅蕃茄湯,再配上牛肉味十足牛柳,肉質鮮嫩,整體不俗😋😋▪️蘋果紅菜頭汁$39打卡一流的飲品🧡味道非常夾,帶有甜甜酸酸的味道👅▪有機洛神花茶$68適合兩人份量的洛神花茶🥰超級養生🤭內有蜂蜜蜜糖🍯味道帶有酸酸甜甜▪懷舊蛋花大菜榚$38最欣賞呢個係微甜配方嘅大菜糕,食完都唔覺得Heavy😜再配埋少少淡奶 味道不錯😋▪啡咖布甸🍮$48啡咖與牛奶比例做得好好👍🏻😋帶有香濃既咖啡味道👅食極唔停口😋😋推薦!食物:🌕🌕🌕🌗🌑環境: 🌕🌕🌕🌖🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑@innolifehk📍上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
蕉徑休閑村innolife🍃🌾🌸🍝🥗

▪芝士菠菜薯蓉$ 68

▪特濃鮮茄湯封門牛柳配擔擔麵$98
濃郁嘅蕃茄湯,再配上牛肉味十足牛柳,肉質鮮嫩,整體不俗😋😋

▪️蘋果紅菜頭汁$39
打卡一流的飲品🧡味道非常夾,帶有甜甜酸酸的味道👅

▪有機洛神花茶$68

回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

@innolifehk

📍上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-02-15 63 views
同朋友黎開蕉徑就搵左間以值物園為主既特色cafe試下,呢到房間cafe都怖滿植物種左好多唔同品種既盆栽🪴令人心曠神怡,吸收下新鮮的空氣,一邊嘆咖啡一邊欣賞周邊既植物令人好放鬆,同朋友一齊感受一下大自然既感覺呢到過黎都好方便,上水轉77k巴士搭幾個站就到,渣車就可以免費泊車,放假入黎嘆茶都唔錯既選擇呢到間中都會攪1d工作坊等d小朋友一齊製作d花藝、畫畫等大家一齊親子活動都幾開心呢到除左有咖啡之外,仲有有機類既果汁、花茶、自家製既特色甜點🍮各式粉麵連pizza都有,毛孩既餐都有,可以帶試自己既寵物一齊黎玩都冇問題👍🏻有機柑桔蜂蜜茶:好甘香嘅柑桔檸檬香味,同出面飲既好唔同,本身有少少喉嚨痛飲完真係好好多,仲有一種好清新既感覺,飲完都想繼續飲😂香草有機農場沙律🥗:沙律菜都好新鮮,加試自家製既酸醋溝埋落去好清新既感覺,豬肉串都好食,半肥瘦配合得岩岩好配上香草汁食味道唔錯有機洛神花茶:洛神花茶都好正,飲完仲滋音養顏,仲好提神,本身好眼訓都變得好醒神😆重芝士焗吞拿魚通粉:好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,

有機柑桔蜂蜜茶:
香草有機農場沙律🥗:
有機洛神花茶:
重芝士焗吞拿魚通粉:
好濃厚嘅芝士,拉出嚟仲有拉絲嘅感覺,出邊唔係度度都可以做到呢個效果,同埋好濃嘅吞拿魚味,食落去忌廉汁加上吞拿魚食落去都好爽口滋味,份量都好滿足
芝士煙肉焗有機菠菜薯蓉:
薯蓉唔會太乾,配上有機菠菜食落去又另外一種味道,有機菠菜同出邊普通蔬菜,真係爭好遠,係清甜好多,同埋烤焗時間都要好準確先會整得好食
Innolife薄餅:
薄餅賣相好正,pizza都係全人手製造,加上自家種植嘅調味粉,因為有芝士嘅關係拉出嚟都有拉絲,食落去辣肉腸同埋蘑菇都好味,食落去仲好香口
自家製蒜蓉牛油法包:
法包都係自家製,焗出黎都好脆內軟,仲有自家種植的蒜蓉食落去都有香濃蒜蓉同埋包都好軟熟嘅味道
芝士蛋糕🍰:
芝士蛋糕入口即溶,仲好有甘香的檸檬味,配上薄荷葉一齊食,另有一番風味🤭底餅都好脆好鬆化,仲可以加檸檬汁落去一齊食味道特別

📍地址:蕉徑休閒村 (上水)
上水蕉徑村蕉徑路DD100 Lot1372
2024-02-05 60 views
⚜️INNOLIFE⚜️📍蕉徑趁天氣好 去左遊車河期間搵定左呢間位於蕉徑既Innolife經由WhatsApp 預訂可以預留車位,會有埋貼心圖片講解及定位十分方便搭車前往都好方便 落車 只係步行幾分鐘路程🔆自家製蒜茸牛油法包 $48香脆惹味蒜茸牛油🧈法包 🥖🔆白切無激素雞胸芝士沙律 $98大大份雞胸芝士沙律🥗食咗都唔怕肥😎高蛋白質低脂肪再加上有機蔬菜🥬🔆有機香草蒜茸牛油焗紐西蘭半殼青口配薯蓉 $118青口夠哂惹味 配上薯蓉😋🔆蜂蜜檸檬梳打 $39消暑解渴🔆有機洛神花茶 $68🔆懷舊蛋花大菜糕 $38🔆必食自家芝士cake $48入口即化 正呀😋庭院🏡裝飾好寫意 打咭一流新年前仲可以睇下啲年花店內仲有3隻狗店長親切唔怕人好可愛😍
⚜️INNOLIFE⚜️
📍蕉徑

趁天氣好 去左遊車河
期間搵定左呢間位於蕉徑既Innolife

經由WhatsApp 預訂
可以預留車位,會有埋貼心圖片講解及定位
十分方便

店內仲有3隻狗店長
親切唔怕人
好可愛😍
2024-01-26 29 views
📍Innolife(上水蕉徑村)全部食材都係來自店內的田源種岀黎既有機食物~店內外既環境都係來自大自然!新鮮既空氣令人心曠神怡而且店內仲有3隻主子做店長🐶和睦相處相親相愛既感覺,好融洽😙✨燒安格斯牛肉眼沙律呢個沙律既安格斯牛肉眼揀呿五成熟切開唔算多筋🫣顔色好粉嫩,肉質軟淋😍有小小肥令口感更好~每啖配沙律🥗食,都好清新🤭✨煙三文魚薄餅係手工薄餅,可見餅皮厚薄不一,就知道是人手搓成的麵糰。而且不會太厚,很有嚼勁。還附上薄餅刀供客人自行分割,每片薄餅上到有片煙三文魚、洋蔥絲、蕃茄仔、芝士及香草。✨ 蒜泥焗紐西蘭半殼青口伴薯蓉食青口嚟講,醬汁真係好緊要,青口醬汁出色濃味!好大隻又新鮮 無沙唔腥係最重點~薯蓉淋身之餘又入味😘店主每日自家製既甜品,係我最愛😻由其是✨自家製檸檬芝士蛋糕🍰每啖都帶有檸檬香,配芝士🧀剛好可以去除芝士既膩~✨懷舊蛋花大菜糕小時候既甜品必點,仍然保留左大菜糕的味道👅加入蛋花,食落更有口感😙飲品方面,全天然有機花茶同水果茶🍎甜甜酸酸好開胃🤤而且仲可以除膩一舉兩得🤲🏻✨有機洛神花茶✨蘋果配紅菜頭
📍Innolife(上水蕉徑村)
全部食材都係來自店內的田源種岀黎既有機食物~
店內外既環境都係來自大自然!
新鮮既空氣令人心曠神怡
而且店內仲有3隻主子做店長🐶
和睦相處相親相愛既感覺,好融洽😙

✨燒安格斯牛肉眼沙律
呢個沙律既安格斯牛肉眼揀呿五成熟
切開唔算多筋🫣顔色好粉嫩,肉質軟淋😍
有小小肥令口感更好~
每啖配沙律🥗食,都好清新🤭

✨煙三文魚薄餅

✨ 蒜泥焗紐西蘭半殼青口伴薯蓉
薯蓉淋身之餘又入味😘
店主每日自家製既甜品,係我最愛😻
由其是

✨自家製檸檬芝士蛋糕🍰
每啖都帶有檸檬香,配芝士🧀
剛好可以去除芝士既膩~

✨懷舊蛋花大菜糕
小時候既甜品必點,仍然保留左大菜糕的味道👅
加入蛋花,食落更有口感😙

飲品方面,全天然有機花茶同水果茶🍎
甜甜酸酸好開胃🤤而且仲可以除膩
一舉兩得🤲🏻
✨有機洛神花茶
✨蘋果配紅菜頭
2024-01-24 21 views
今日揸車黎到呢間Innolife試試門囗就有位泊車 非常方便呢度非常歡迎帶毛孩一齊用餐 好大地方空氣好清新 加上呢度種左好多植物 環境好舒服 世外桃源咁蒜泥焗紐西蘭半殼青口伴薯蓉青口有8隻咁多 好新鮮 配埋蒜泥汁勁正勁好食 值得推介白切無激素雞胸芝士沙律雞胸係無激素既 適合女性食 好大舊 份量好足夠 加上沙律 減肥女性啱哂煙三文魚薄餅薄餅食落有小小硬 差少少 但好足料 每塊都會有大量芝士、生菜、蕃茄仔同粟米 仲有主角煙三文魚蘋果紅菜頭有機蔬菜汁啖啖肉真材實料好大杯 顏色好鮮豔好靚 夏天飲呢個一流有機洛神花茶清新既酸味 另外仲加左啲蜂蜜調味 味道酸酸甜甜 飯後飲幫助消化自家制芝士蛋糕好多人推介呢個必點既檸檬芝士蛋糕 蛋糕除左有少少檸檬皮 個底仲要係最鍾意既消化餅底 食落好fresh 懷舊蛋花大菜糕份量超大杯 味道清香又唔會好甜 啱哂夏天食 亦都清到食完啱啱主餐既油膩感
今日揸車黎到呢間Innolife試試
門囗就有位泊車 非常方便