2024-04-14 41 views
今日同亞女去咗安圃村嗰邊探親戚,走嘅時候,親戚介紹仲間cafe比我,話係附近,嗰度種咗好多好靚嘅植物,仲有好多寵物會去架。亞囡一聽到話有寵物,就話要去,好啦!放假去吓郊外享受一下大自然,都係唔錯嘅選擇。係安圃村搭巴士3個站就到喇!方便!落咗車大約行8分鐘,都好容易搵。入面真係有好多植物,有魚池,仲有3隻好乖嘅狗狗添呀!可以坐室內或室外,但而家天氣咁熱,緊係要坐室內涼吓冷氣啦!我哋叫咗一個沙律🥗、1碗麵、1個咖喱、2個甜品🍮、2杯果汁。香草有機農場沙律 $58啲水果好新鮮呀!有蘋果、新鮮菠蘿、西芹、青瓜、紫洋蔥、什菜,再配搭黑醋,沙律菜同水果非常鮮甜👍👍。雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98店員話可以走辣,因為同阿女食,所以我就走辣,不過我覺得如果你可以食到辣嘅,有啲辣味會更加惹味。咖喱牛肉配法包 $98好鍾意呢個咖喱,有少少辣,牛肉用咗牛肋肉,好淋,咖喱配搭埋法包🥖,very good!必食自家芝士cake/ 日式焦糖布丁 $48我食嗰個係檸檬芝士凍餅,好有清新嘅檸檬味。亞女食日式焦糖布丁,唔會太甜。

香草有機農場沙律 $58

雪梨紅蘿蔔汁/菠蘿椰奶 $39
炎炎夏日,飲杯新鮮打出嚟嘅果汁🍹,真係透心涼😍。

特濃鮮茄封門牛柳擔擔麵 $98

咖喱牛肉配法包 $98