2024-01-27 53 views
韓國菜|韓閣|荃灣入座後就會有前菜,今次喺白豆芽同泡菜個人幾鐘意呢度嘅泡菜,唔會太辣/太鹹,整體好開胃。—————————————🫶🏼 韓閣歡樂盤韓式牛肉 $198有芝士蛋、菠蘿、泡菜、紫菜飯、韓牛年糕及芝士拉絲泡菜撈紫菜飯再加埋牛肉一齊食,好幸福❤️鐵板邊嘅芝士蛋味道亦好香滑,最後亦有菠蘿可以中和解膩!🫶🏼 石鍋飯-煙三文魚蟹籽 $78 平時石頭鍋飯好少有呢啲味道選擇,今次就叫咗煙三文魚蟹籽。送嚟嘅時候有埋辣醬,可以自己調配。飯入面有豆芽、翠玉瓜、蛋黃。蟹籽同煙三文魚份量好多,撈埋一齊再加埋飯焦食,好正!————————————📍荃灣青山公路 - 荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖————————————Overall 💗💗💗💗
韓國菜|韓閣|荃灣
入座後就會有前菜,今次喺白豆芽同泡菜
個人幾鐘意呢度嘅泡菜,唔會太辣/太鹹,整體好開胃。
—————————————
🫶🏼 韓閣歡樂盤韓式牛肉 $198
有芝士蛋、菠蘿、泡菜、紫菜飯、韓牛年糕及芝士拉絲

泡菜撈紫菜飯再加埋牛肉一齊食,好幸福❤️
鐵板邊嘅芝士蛋味道亦好香滑,最後亦有菠蘿可以中和解膩!

🫶🏼 石鍋飯-煙三文魚蟹籽 $78
平時石頭鍋飯好少有呢啲味道選擇,今次就叫咗煙三文魚蟹籽。
送嚟嘅時候有埋辣醬,可以自己調配。

————————————

📍荃灣青山公路 - 荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖

————————————

Overall 💗💗💗💗
2024-01-26 73 views
✨韓閣歡樂盤-辣醬雞我要求少辣😂🌶️想像唔到韓式嘅辣可以有幾辣。不過少辣對我地嚟講係剛剛好辣度,食到食物嘅香👍🏻呢個歡樂盤係雞肉拼炒一片片年糕同菜嘅,雞幾好食 年糕好煙韌,中間仲有特調三重芝士鍋🫕,芝士香郁又拉絲,撈埋嚟食係勁邪惡同惹味🤤✨暖暖3.6牛乳紫薯奶當日都幾凍 飲完好暖身☃️,3.6牛奶嘅奶味好足夠🥛,紫薯味係淡淡香💜✨黃金帶子(4件)我未食過炸帶子 就好好奇想試下🤔🤔外皮炸得幾香脆,唔會好厚皮,帶子食落覺得唔算細舊。✨罐裝汽水:Zero可樂 & 忌廉溝鮮奶食完真係好口渴喇,所以飲汽水解解渴🤣
✨韓閣歡樂盤-辣醬雞

✨暖暖3.6牛乳紫薯奶

✨黃金帶子(4件)

✨罐裝汽水:
Zero可樂 & 忌廉溝鮮奶
食完真係好口渴喇,所以飲汽水解解渴🤣
紫薯奶
黃金帶子
2024-01-21
$140 (Lunch)
紫薯奶
黃金帶子
2024-01-24 39 views
位於荃灣近地鐵站附近有一間韓國餐廳,有唔少人推介佢嘅鐵板鍋,今次一於去試吓韓閣歡樂盤包括三重芝士、味飯、牛油滑蛋、韓式泡菜、雜菜炒牛肉年糕。特調三重芝士鍋:絕對是芝士愛好者的天堂!濃郁的三重芝士完美融合,每一口都充滿了奶香和濃郁的口感。味飯:簡單而美味的味飯讓人回味無窮。配料有芝麻及紫菜,撈埋三重芝士一齊食絕對係正呀!牛油滑蛋:這道牛油滑蛋簡直是一個完美的結合!蛋質鬆軟滑嫩,配上濃郁的牛油香氣,口感絕佳。蛋漿慢慢凝結,唔洗擔心會太熟或太老。韓式泡菜:泡菜是美味的開胃菜。它可以作為一道配菜,也可以搭配米飯一齊享用。雜菜炒牛肉年糕:這道菜結合了多種口感和風味,令人愉悅。嫩滑的牛肉和Q彈的年糕,與豐富的蔬菜一起炒製,口感豐富多樣。石頭鍋鰻魚飯:鰻魚肉質鮮嫩,搭配石頭鍋烹調,保持了食材的原汁原味,米飯入口軟糯,雞蛋、泡菜、鰻魚汁撈在一起,口感豐富。

2024-01-23 34 views
真正由細食到大嘅荃灣韓式餐廳,咁多年水準都保持到水平,而且間唔中就會有新菜色,所以我定期都會嚟開餐。韓閣歡樂盤由三重芝士、味飯、牛油滑蛋、韓式前菜、炒年糕同埋一種自選肉類組成,而我就揀咗泡菜五花腩,鐵板炒年糕同五花腩撈埋邪惡嘅三重芝士一齊後香氣撲鼻而來,惹味程度大幅提升,非常適合拌飯一齊食,鐵板邊嘅牛油滑蛋味道亦十分香滑濃郁。傳統豬肉泡菜湯每次嚟到韓閣都會叫一個豬肉泡菜湯,原因係佢哋嘅泡菜湯非常足料,成鍋都係滿滿嘅豬肉同泡菜,味道香濃惹味帶少少辣,食得好過癮。

2024-01-19 48 views
置身於韓國特色餐廳🇰🇷四周環境佈滿韓流裝飾同海報✨今次為左想食餐廳「芝」味菜式打開Menu每樣都咁吸引🧀韓閣歡樂盤(必點)鐵板上可自選食材配炒年糕加特調三重芝士🤩旁邊仲有紫菜飯、牛油滑蛋、泡菜、菠蘿,小妹揀左韓式牛肉🐮份量好多!用🔥一邊加熱,一邊等芝士溶化,夾住自己鍾意嘅食材,拉起🧀一齊食,每一啖都大滿足🤤🧀韓閣雜錦蛋卷(蟹籽+泡菜+芝士)餐廳嘅特式蛋卷都係必點之選,款款都有佢吸引之處,而且以日本蛋製作,加分👍🏻作為芝士控當然都係揀返多芝款式,一層如瀑布咁多嘅芝士鋪滿蛋卷,加埋蟹籽同埋泡菜,一次過滿足多重口感🥰🧀傳統豬肉泡菜湯食韓國菜又點可以唔點泡菜湯,以傳統金屬煲製作,上菜時仲bulubulu咁滾住,香噴噴👃🏻而且巨多五花肉同泡菜,令湯底十分濃厚,又唔係好辣相當惹味!🌟餐廳好爆場,而且好多菜式都好大份,適合三五知己嚟聚餐,仲提供多款特調酒精類飲品,連唔飲酒嘅我都覺得好吸引🤩
置身於韓國特色餐廳🇰🇷
四周環境佈滿韓流裝飾同海報✨
今次為左想食餐廳「芝」味菜式
打開Menu每樣都咁吸引

🧀韓閣歡樂盤(必點)

🧀韓閣雜錦蛋卷(蟹籽+泡菜+芝士)

🧀傳統豬肉泡菜湯

韓閣歡樂盤
韓閣雜錦蛋卷(蟹籽+泡菜+芝士)
Type of Meal
Dinner
韓閣歡樂盤
韓閣雜錦蛋卷(蟹籽+泡菜+芝士)
  • 韓閣雜錦蛋卷
2024-01-12 62 views
韓閣提供各式各樣正宗韓國料理,選擇又多又好味☺️▫️韓閣歡樂盆 $198盤中分為5格,中間主菜可以自由選擇👍🏻我們選擇的甜雞肉配炒年糕,年糕煮得剛好,煙煙韌韌,吸晒甜雞嘅味道!中間亦放置大量芝士🧀,加熱後芝士溶化,混合雞肉同年糕,簡直係味覺嘅享受😋另配有紫菜飯,可以將芝士同雞肉配飯一齊食😙如果覺得有啲膩,旁邊仲有泡菜同埋菠蘿粒,食返幾粒即刻唔覺得膩,不錯!盆中我最為推薦嘅係韓式蒸蛋,師傅預先準備好蛋漿倒入盆內,一路注意火喉,直至煮到表面剛熟,蛋面半熟、蛋底彈牙嘅狀態,加埋粟米粒簡直絕配,超好味!▫️傳統豆腐海鮮湯 🍲 $68海鮮湯內有青口、蜆及豆腐,湯底微辣且有鮮味,加上豆腐好滑👍🏻▫️鐵板牛仔骨一人份 🥩 $128牛仔骨好入味,大大塊超足料!💬 整體食物質素高,環境氣氛又好!推薦!
韓閣提供各式各樣正宗韓國料理,選擇又多又好味☺️

▫️韓閣歡樂盆 $198

▫️傳統豆腐海鮮湯 🍲 $68

▫️鐵板牛仔骨一人份 🥩 $128
牛仔骨好入味,大大塊超足料!

💬 整體食物質素高,環境氣氛又好!推薦!
  • 韓閣歡樂盤
2023-12-21 81 views
呢排咁凍,最啱就係食啲熱辣辣嘅韓國嘢,之前都嚟過呢間餐廳食,覺得係啲韓國嘢食夠抵食,所以就當朋友嚟慢慢嘆。我哋咁貪心又有選擇困難症,最啱就係揀呢個歡樂盤,入邊都有,最後我哋揀咗韓式牛肉歡樂盤,仲有海鮮煎餅當然唔少得熱辣辣嘅粟米茶同埋奶茶。嗌完之後好快就有侍應哥哥俾咗一個火爐上面就係大大份嘅歡樂盤,熱住食見到佢啱啱滾真係好歡樂。前菜都好好食㗎,保持到一貫嘅韓國味道同水準。有泡菜同埋大豆芽。歡樂盤上面有唔同嘅嘢食,可以唔使揀全部都食得都都幾歡樂㗎😀有滿滿嘅芝士再加埋韓式牛肉入邊仲有韓式年糕,熱住等啲芝士溶晒撈埋落去真係好好食,冬天利是簡直一流。海鮮煎餅,上面有好多海鮮,有鮮蝦,跟住仲有魷魚鬚,加沙律醬同埋秘製嘅醬汁,個醬汁酸酸哋應該落咗醋,夠晒開胃食落有兩種滋味。粟米茶就每一啖都係健康嘅感覺。

粟米茶就每一啖都係健康嘅感覺。
2023-12-18 64 views
特地相約家人到荃灣覓食,Lunch Time時間,見韓閣幾乎坐無虛席,幸好剛剛好不用等位就可以入座。店員和老闆服務態度讚,很和善👍🏻。⭐️韓閣歡樂鍋🤗可以自選鐵板(牛肉/甜雞/辣雞/泡菜五花腩),包含了芝士鍋🧀️、泡菜、菠蘿🍍、牛油滑蛋🥚,配有紫菜飯。 很多人推介這個歡樂鍋🤗,配搭豐富、包羅萬有,打算試一試~自選鐵板選擇了牛肉🐂,配搭雜菜🥬,甜甜的挺好吃。還配了炒年糕,年糕軟糯軟糯,份量十分足,絕對夠兩個人吃!配搭的芝士鍋🧀️,芝士味濃郁,重點是絕對能夠拉絲😋😋。喜歡芝士的我,感到滿足❤️。⭐️紫菜肉鬆蛋捲蛋捲軟嫩綿密,剛剛好熟,還有少許濕潤,不會煎過火而太乾、太老。因為自己本身比較喜歡肉鬆,蛋捲配搭肉鬆,香酥味美,鹹中帶甜,相當惹味。歡樂鍋及蛋捲份量多到兩個人都吃不完,最後還要打包~🌟韓閣歡樂鍋🌟紫菜肉鬆蛋捲

⭐️韓閣歡樂鍋🤗

很多人推介這個歡樂鍋🤗,配搭豐富、包羅萬有,打算試一試~

⭐️紫菜肉鬆蛋捲

歡樂鍋及蛋捲份量多到兩個人都吃不完,最後還要打包~

🌟韓閣歡樂鍋
🌟紫菜肉鬆蛋捲
2023-12-16 65 views
今日去咗荃灣搵嘢食,荃灣站一出嗰條天橋一落到去就見到角落頭由一間韓國餐廳,門面都幾吸引。今次就去試呢一間啦!一入到去有一張好長嘅長枱,牆身都貼上好多韓國電影海報,都有少少韓國感覺。🇰🇷食物方面選擇都唔小。我哋叫咗個韓國歡樂盤,可以揀牛肉、甜雞或者辣雞/泡菜五花腩。我哋揀咗甜雞,中間係特調三重芝士鍋,可以做到好長嘅拉絲,配上啖啖肉嘅甜雞同年糕。旁邊就有牛油滑蛋、韓式前菜同埋紫菜飯,幾鐘意佢既甜雞同年糕,幾入味。🐔一個雜錦飯卷🍣有腸仔、肉鬆、青瓜蛋同埋韓國傳統嘅口味,再加上一啲芝麻喺面頭,都有8舊飯卷,實夠飽。仲叫咗一個烤芝士香草薯條🍟,黎到嘅時候滿滿嘅溶芝士加上香草嘅香味。不過呢個就一定要食得快,擺耐少少都會好快腍同黐實曬。如果有埋其他醬料點就更加好喇。最後叫咗杯400次咖啡,超綿密的奶泡宛如雲朵般飄浮在牛奶上,十分療癒。☕#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #韓閣 @韓閣

韓閣
地址 :荃灣青山公路荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖
2023-12-16 78 views
韓閣歡樂盤-甜雞柳 $198鐵板甜雞柳配拼炒年糕、特調三重芝士鍋、味飯、牛油滑蛋和韓式前菜真是火熱誘人🍳香噴噴的甜雞柳散發出誘人香氣🧀搭配豐盛的配菜一頓饗宴絕對讓你吃得心滿意足🍗絕對夠兩人分享!甜辣年糕腸仔串 $36甜辣年糕腸仔串的口感十足脆皮Q彈的年糕包裹著香辣腸仔帶有辣甜的味道🌶️韓閣牛肉丼飯 配太陽蛋 $68韓閣牛肉丼飯搭配太陽蛋牛肉肉質鮮嫩多汁配上那顆黃澄澄的太陽蛋每一口都是滿滿的幸福感🍚 🍴 韓閣📍 荃灣青山公路 - 荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖📞 39568101

韓閣歡樂盤-甜雞柳 $198
真是火熱誘人🍳
香噴噴的甜雞柳散發出誘人香氣🧀
搭配豐盛的配菜
一頓饗宴絕對讓你吃得心滿意足🍗
絕對夠兩人分享!
甜辣年糕腸仔串

📞 39568101

甜辣年糕腸仔串
韓閣牛肉丼飯 配太陽蛋
2023-12-14 26 views
#搞串個pantry我哋今次嚟到一間位於 #荃灣 😆,好高人氣嘅 #韓國菜 餐廳🇰🇷。餐廳係用小店嘅形式裝修🏬,好有韓國電影、韓劇嘅氣氛🎬,而且菜式嘅選擇好多😍,價錢又親民💰。舖頭嘅炸雞、牛骨湯、岩漿飯、蛋捲、同埋特價小食都值得試💕。🌈韓閣歡樂盤-甜雞柳($198)芝士嘅份量好多、好濃郁🧀,撈埋甜雞柳🐔、韓式年糕、蔬菜🥗,拉絲好邪惡,味道甜甜香香🫕。仲有紫菜飯、泡菜、菠蘿,夠晒足料😍,食到好滿足。最後仲可以食埋爐邊蛋🍳,裏面同樣有甜甜香香嘅芝士🧀,仲有粟米粒🌽增加口感。🍜特餐-餐肉魚片辛辣麵($61)呢個下午茶餐除咗有辛辣麵🌶️,仲有煎雙蛋🍳、牛油菠蘿包🥯,我哋仲加咗Zero🥤。辛辣麵夠晒辣辣刺激🥵,仲有泡菜、午餐肉、魚糕🐟,夠晒韓式風味🇰🇷。🌅黃金帶子(4件)($26)外層酥脆🫦,裏面有大大粒帶子。用迷你購物籃🛒裝住,幾得意。
#搞串個pantry

🌈韓閣歡樂盤-甜雞柳($198)

🍜特餐-餐肉魚片辛辣麵($61)

🌅黃金帶子(4件)($26)
外層酥脆🫦,裏面有大大粒帶子。用迷你購物籃🛒裝住,幾得意。
歡樂盤
2023-12-14
Type of Meal
Tea
歡樂盤
2023-12-13 27 views
心血來潮想食韓國菜,近近地出荃灣食,朋友推介呢間小店,餐廳裝修韓風感十足,好有特色,如為自己係韓國,感覺超好💯🤤韓閣歡樂盤-甜雞柳🌟歡樂盤好正,感覺好豐富,鍋內有芝士雞蛋、海苔飯、泡菜、菠蘿等等💫職員上枱的時候,配上GAS爐熱辣辣食,感覺好高級,中間我們選擇了甜雞柳,份量好多同嫰滑,入面仲有韓式前菜&炒年糕,今次真係食到好滿足紫菜肉鬆蛋捲🫔朋友必叫食物,紫菜肉鬆沙律醬加上蛋捲,好健康的配搭凍苿莉金桔蜜凍百香果桂花烏龍二杯飲品都好足料,甜甜酸酸好開胃,凍冰冰好正❤️見到隔離枱食炸雞,炒年糕,感覺真係好高質,下次一定再來👅👅📍韓閣💡荃灣青山公路 - 荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖#韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #部隊鍋

韓閣歡樂盤-甜雞柳🌟

紫菜肉鬆蛋捲🫔
朋友必叫食物,紫菜肉鬆沙律醬加上蛋捲,好健康的配搭

凍苿莉金桔蜜
凍百香果桂花烏龍
二杯飲品都好足料,甜甜酸酸好開胃,凍冰冰好正❤️

見到隔離枱食炸雞,炒年糕,感覺真係好高質,下次一定再來👅👅

📍韓閣
💡荃灣青山公路 - 荃灣段275號富裕樓地下G4-6號舖

2023-11-27 41 views
有冇人喜歡食韓式嘅餐廳?🙋🏻‍♀️大家會唸起泡菜?韓燒?部隊鍋?炸雞?最後我哋點了一個歡樂盤韓式牛肉,非常豐富,裡面有非常拉絲又邪惡的芝士鍋😂炒年糕,炒滑蛋,紫菜絲拌飯…..份量十足😍煎蛋雖時,大家可以最後至食小食:紫菜粉絲卷😍炸得好脆夾住紫菜香味菠蘿可樂冰打卡一流😍玫瑰檸檬蜜:少少甜甜地夾住玫瑰花嘅味,我覺得幾特別環境舒服,一坐低見到餐具已經好有韓國feel,有多張卡位,仲見到一人卡位添😂可以叫外賣自取加分:老闆好有親切感,埋單時會問野食好不好吃👍🏻呢間餐廳位於荃灣,非常近地鐵站,行五分鐘已經到!

小食:紫菜粉絲卷😍炸得好脆夾住紫菜香味

菠蘿可樂冰打卡一流😍
玫瑰檸檬蜜:少少甜甜地夾住玫瑰花嘅味,我覺得幾特別

可以叫外賣自取

加分:老闆好有親切感,埋單時會問野食好不好吃👍🏻

呢間餐廳位於荃灣,非常近地鐵站,行五分鐘已經到!

2023-11-26
  • 韓閣歡樂盤
2023-11-10 67 views
朋友想食韓國菜,剛好經過這間餐廳,位置頗方便,就入去試一試,一入座店員就送上前菜💞韓閣歡樂盤 - 韓式牛肉好好好有驚喜啊,大大盤非常吸精,有特調的三重芝士鍋、韓式炒牛肉、韓式炒年糕、紫菜拌飯、牛油滑蛋、泡菜、菠蘿,每一款的份量都好多,足夠3個人食,韓式炒牛肉同樣好好味,肉質嫩滑,味道香可滋味,最欣賞香滑濃郁的芝士鍋,咸香惹味又可拉絲,將炸雞和牛肉沾上芝士一齊食,簡直是一絕啊,值得推薦💞牛肉雜菜飯卷飯卷有八大件,配料有韓式牛肉、椰菜絲、蘿蔔絲、生菜等等,面層還撒上香香的白芝麻,入口口感豐富,好好食💞炸雞 (半半)蜂蜜牛油味 + 傳統甜辣味炸雞外層炸得非常酥脆,而且粉漿又不過厚,肉嫩之餘有濃香雞味,蜂蜜牛油味香甜滋味,甜辣味味道濃郁,帶有適中的甜度,兩款味都非常好吃

💞韓閣歡樂盤 - 韓式牛肉

💞牛肉雜菜飯卷

💞炸雞 (半半)蜂蜜牛油味 + 傳統甜辣味
  • 歡樂盤
2023-11-09 40 views
荃灣係多餐廳既地區,隨處都可以見到而今次行行行就揀左呢間食lunch , 最後點左滑蛋雞肉親子丼配熱檸檬茶。滑蛋雞肉,滑蛋既味道還可以,不過如果真係份量都唔算多,而且食落去感覺有點稀,可能就係滑既感覺? 雞肉份量都係唔算多,薄左少少,飯方面可以再熱d更好,份量都唔算大。如果會大食少少既人就未必夠飽了。或者滑蛋唔算多,食食下都係得番白飯。熱檸檬茶,普通,唔係吸引既質素。總結黎講,食一個午餐黎呢間食都係還可以的只係份量比較少,未必飽。

熱檸檬茶,普通,唔係吸引既質素。

$58 (Lunch)