2023-11-08 1379 views
天氣開始轉涼,突然想食韓國菜,近近地來到附近這家韓閣,試試水準。餐廳環境裝飾舒服,以韓國工業風為主題,燈光柔和,座位亦闊落,正好可以慢慢邊食邊傾。餐廳晚市提供多款不同的韓式菜式,亦有不同的小食及韓式飲品。前菜甫入座侍者馬上奉上韓式前菜小碟,泡菜調味精準,一吃鮮香微辣,十分開胃。芝士熱狗棒 $30先點一客芝士熱狗棒,即叫即炸,是傳統美式corndog的做法,外層香脆,而中間的鬆軟香甜,內裡的芝士腸惹味非常。傳統豆腐海鮮湯 $68然後再點一客豆腐海鮮湯暖暖胃,大醬湯底鹹香味濃,加上大蔥、洋蔥等長時間熬煮的鮮甜,海鮮有蜆、青口、蝦等,層次豐富細緻,純粹天然真味,令人回味。韓閣歡樂盤 $198最後點一客名物韓閣歡樂盤,揀選了韓式牛肉,入口醬香微甜,配以極度邪惡的半盤拉絲芝士,另外有芝士粟士烤蛋,烤蛋澄黃軟嫩,還有紫菜味飯,加上芝士同吃,十分滿足,最後亦有菠蘿可以中和一下口味。

餐廳晚市提供多款不同的韓式菜式,亦有不同的小食及韓式飲品。

芝士熱狗棒 $30
傳統豆腐海鮮湯 $68

韓閣歡樂盤 $198
2023-11-08
Dinner
2023-11-04 44 views
其實我係想食最基本既水冷麵,但佢只有牛𦟌(可轉雞絲)/蝦水冷麵,我揀左雞絲。麵質正常,另有醋同芥末。話佢係雞絲,我原本以為係一絲絲既,原來係一舊舊既雞粒。應該係煎過再放落水冷麵,結果係成碗水溝油,賣相唔得,煎過再浸冰水既雞好硬,口感唔得,可以話係好怪既配搭。如果你好想過下癮,可以試下。如果你對韓國菜有要求,呢間可以skip。幾年前食過一次,今次再食,成功喚起我點解幾年都無再食過既記憶。

麵質正常,另有醋同芥末。

2023-10-22 65 views
成日行過荃灣橋底都見到呢間店,今次終於得閒入黎試下。朋友話呢間鋪既野食都偏大份,所以我地點左兩款野試下。一坐低店員就先比前菜。✨前菜泡菜酸酸地帶點辣黃蘿蔔酸酸甜甜夠曬爽脆大豆芽味道正常🥘歡樂盤-辣年糕牛肋條芝士鍋(新推介) $238歡樂盤都有幾款,最後揀左牛肋條,賣相都幾豐富下。有拉絲芝士、大大塊肉、粟米爐邊蛋、紫菜飯、炒雜菜。肉的份量都幾多。🍙泡菜豬肉芝士飯卷$58呢個飯卷都幾抵食,幾大舊,入面有豬腩肉,芝士,泡菜,青瓜,黃蘿蔔同雞蛋絲。面頭撒上白芝麻😍,食落去口感豐富,帶陣陣芝士香味🧀。另外,見到差不多每枱都叫炸雞🍗,應該幾正!下次再黎試下先😋。✏️沒有加一服務費

成日行過荃灣橋底都見到呢間店,今次終於得閒入黎試下。

朋友話呢間鋪既野食都偏大份,所以我地點左兩款野試下。

一坐低店員就先比前菜。

✨前菜

✏️沒有加一服務費
2023-10-21
Dinner
2023-10-21 464 views
韓國餐廳選擇多到不得了, 荃灣南豐中心對面有一間又抵食又多選擇嘅🫶🏻餐牌選擇花多眼亂, 小朋友先至做選擇! 我叫左個韓閣歡樂盤, 乜野都有啲🤹🏻‍♀️咁就唔駛煩啦🏆...👉🏻韓閣歡樂盤-韓式牛肉 (HK$198)豐富嘅歡樂盤唔駛揀, 乜都有得食, 都只係HK$198, 中間有拉絲韓式牛肉✨拉絲芝士嘅畫面真係睇極都唔厭✨側邊就有邊鍋雞蛋, 海苔飯, 泡菜, 菠蘿等等🥘一次過滿足晒多個願望💫....👉🏻茶餐-免治牛肉石鍋飯 (HK$65)跟餐有鴛鴦炸雞🐓, 煙鴨胸沙律🥗同牛骨清湯🥣都好豐富! 免治牛肉石鍋飯份量都唔少, 撈埋隻生雞蛋好Yummy🤪...餐牌仲有好多嘢想試, 下次一定會試吓佢哋嘅石頭飯同大醬湯! 間餐廳啲位都幾闊落👍🏻我帶住個女都坐得好鬆動!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°韓閣 @korean_loft_cafe 📍荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖#韓閣 #荃灣 #韓國菜 #炸雞 #海陸空套餐 #韓牛 #海鮮 #芝士拉絲 #邪惡芝士 #豆腐湯 #平民價 #部隊鍋

👉🏻韓閣歡樂盤-韓式牛肉 (HK$198)

韓閣歡樂盤

👉🏻茶餐-免治牛肉石鍋飯 (HK$65)
免治牛肉石鍋飯

韓閣 @korean_loft_cafe
📍荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

免治牛肉石鍋飯
2023-10-18 42 views
韓閣位於荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖係荃灣站A出口,串過荃錦中心商場天橋落地下向左邊行就會到韓閣係一間韓式餐廳提供韓式料理係下午2點至5點係下午茶時間我叫左皇牌特餐餐肉魚糕片辛辣麵$56包括牛奶炒蛋牛油菠蘿包熱飲另外叫左吉列炸蝦咖哩撈麵$46同埋歡樂盤$198整個鐵板上職員會跟個火爐有特調三重芝士鍋,味飯,牛油滑蛋,韓式前菜另外可選一款肉類牛肉/甜雞/辣雞/泡菜五花腩/牛仔骨同魷魚另加$40餐肉魚糕片辛辣麵非常熱辣辣餐肉煎過,脆口魚糕片係韓式個種辛辣麵麵質煮得好👍牛奶炒蛋非常滑少少調味吉列炸蝦咖哩撈麵炸蝦非常脆炒漿薄咖哩汁香濃歡樂盤我叫辣雞帶一點甜味,惹味芝士香濃味飯係灑上紫菜碎同辣雞好夾牛油滑蛋係爐邊蛋有一些粟米份量相當豐富👍
韓閣位於荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖

係荃灣站A出口,串過荃錦中心商場天橋落地下向左邊行就會到

韓閣係一間韓式餐廳

另外叫左吉列炸蝦咖哩撈麵$46

同埋歡樂盤$198
整個鐵板上
職員會跟個火爐
有特調三重芝士鍋,味飯,牛油滑蛋,韓式前菜

另外可選一款肉類

係爐邊蛋
有一些粟米
份量相當豐富👍
2023-10-14
$160 (Tea)
  • 歡樂盤
2023-10-15 44 views
位於荃灣的韓閣。紫菜肉鬆蛋捲蛋的份量十足,又多叉滑,入面有紅蘿萄粒,上面鋪滿紫菜肉鬆,好吃。芝士蘑菇烤雞翼是蘸雞翼,釀的是芝士加蘑菇,好豐富,煎得香脆可口。雜菜春卷 拼蟹肉田園沙律 檸檬水這個下午茶更有雜菜春卷拼蟹肉田園沙律,春卷煎得香脆可口,加上檸檬水都只是$46,非常便宜。濃蕃茄立貝海鮮湯。個湯味道濃郁而且不會太咸,有蟹,豆腐,扇貝,材料好豐富,份量十足。結論是非常抵食的韓國餐廳,有機會大家都去試試$46的下午茶。
位於荃灣的韓閣。

紫菜肉鬆蛋捲

芝士蘑菇烤雞翼
是蘸雞翼,釀的是芝士加蘑菇,好豐富,煎得香脆可口。

雜菜春卷 拼蟹肉田園沙律 檸檬水
非常便宜。

濃蕃茄立貝海鮮湯。

個甜辣炸雞個醬好似泰式辣醬咁既果,同韓式炸雞真係兩回事,佢唔係韓國做法加埋炒,正上啲醬係會裹住個炸雞,呢間只係淋上去就算。呢個石鍋飯撈完勁濕又無乜味,一pat咁,個辣椒醬落落去個味無好啲,仲濕咗!呢個叫做最正常,但係啲紫菜好淋又係好韌,睇圖都見到泡菜豬肉芝士飯卷真係得一兩嚿有好少量嘅芝士,大家睇吓。極品來了,諗住嗌兩杯水,嘩好有心機呀係檸檬水,一飲苦過涼茶舖廿四味,佢啲檸檬可能真係浸咗幾日幾夜。傍晚嘅時間佢間鋪好暗好似冇開門咁樣,其實早一年都食過覺得幾好食,所以今次先返去食,點知質素差咗咁多,真係以後唔會再去!同埋佢嘅電子支付壞咗無一早講,要俾錢嘅時候拎張單出去先至知。

❥ 韓閣雜錦蛋卷嫩滑嘅蛋卷折疊得厚厚實實🐣海量芝士好似瀑布咁傾瀉係上面,加埋卜卜脆嘅蟹籽同脆辣泡菜,口感好豐富❥ 韓閣歡樂盤拉絲芝士、粟米爐邊蛋、韓烤牛肉,款款韓式經典集中係一鐵盤之上,咩都有得試下,岩曬心多多嘅人又或者朋友Share啦✨主菜有幾款選擇,我揀嘅牛肉份量都唔少,雜菜都炒得好爽脆,配埋旁邊嘅前菜拌紫菜飯都係吾錯嘅味道😋如果牛肉醃得再濃味D就更加惹味啦😚❥ 芝士熱狗棒外層麵糊厚度裹得適中,再炸到脆脆甜甜咁,好突顯到芝士熱狗嘅奶香🐶❥400次咖啡咖啡奶泡好綿密☁️風味帶酸同尖銳,同3.6牛奶攪勻飲就會剛剛好啦😝
❥ 韓閣雜錦蛋卷

❥ 韓閣歡樂盤

❥ 芝士熱狗棒

❥400次咖啡

韓閣雜錦蛋卷
  • 韓閣雜錦蛋卷
2023-10-06 34 views
🇰🇷今晚近近地放工去食個韓國料理😋見到佢地🈶️個韓閣歡樂盤好似好正🤤仲有好多我好鍾意嘅芝士添🧀️超滿足呀🥳🥘韓閣歡樂盤:見到呢個鐵板d芝士好吸引🤩上枱個陣仲有個gas爐heat住食🔥鐵板夠曬豐富😍入面🈶️炒年糕、特調三重芝士鍋、味飯、牛油滑蛋同韓式前菜添👍而且仲可以揀多一樣材料😋我哋揀咗嫰滑嘅甜鷄💯將甜鷄點埋佢地嘅特調三重芝士🧀️拉絲嘅時候起治癒呢🥳🍳紫菜肉鬆蛋卷:呢個口感就好似就食玉子燒咁🔥佢裏面包住🈶️紫菜同埋肉鬆🥳全部都係我地最鍾意嘅食材🧈必食🥳🍵海帶湯 :清清地嘅好味🤤唔會好鹹👍唔錯🥳☕️熱青檸柚子蜜:酸酸甜甜嘅青檸柚子蜜🍯入口好潤喉😍好適合唔想飲凍嘢嘅人✅

🍵海帶湯 :清清地嘅好味🤤唔會好鹹👍唔錯🥳

今日同啲同學lunch time打算去佢度食晝晏飯,落咗單之後遲遲未上。等咗超過半個鐘終於有嘢食度,點知上錯 又上漏嘢。完全唔能夠理解 比咁多時間都可以錯哂啲嘢。然後向佢地反映有呢個問題,態度唔好仲要唔積極幫忙解決問題。就嚟完食飯時間都仲未上到,就同佢地講話唔要,個職員係咁同我地講比多5分鐘,但佢好似唔理解就算佢上到嘢食我哋都唔會食到,根本冇時間食。最後同佢提出要退款,佢夠擔同我地講話比我地5蚊優惠?出現咁多問題仲要處理件事嘅態度咁差只比平5蚊?真係狗都不要 垃圾餐廳👎🏻 以後都唔會再去
2023-10-06
Lunch
2023-10-04 43 views
一起來食韓國美食,又有好地邊方推薦什大家😍我揀咗佢哋嘅牛肉歡樂盤😍,仲有多款歡樂盤俾大家選擇😍濃濃嘅三重芝士,仲有得拉絲,配上辣辣地嘅泡菜,酸甜嘅菠蘿,仲有雞蛋,每一啖都好滿足👍歡樂盤岩兩至三人食用,分量同材料都好多,而且唔單調,就算普通嘅雞蛋入邊都會加入粟米同芝士,口感十足🥰我哋將材料撈埋一齊食,但其實真正嘅食飯我哋仲未知道😂唔知岩唔岩,但都好好味三兄弟炸雞拼盤芝士鍋😻小食拼盤,好多款式,一定要配上辣辣嘅泡菜,有炸春卷,炸粉絲卷,炸餃子雞翼雞髀,再配上開胃嘅菠蘿,芝士味道比較咸👍而炸物嘅味道比較淡,比例好好😻一鍋熱騰騰嘅芝士,口感濃郁,奶味亦比較重,而且炸物嘅外皮好鬆脆,一直加熱令到食物保持著暖和😍非常鍾意佢哋嘅芝士,不但濃郁而且仲可以拉絲,香濃鬆脆嘅感覺,香味不斷,令人垂涎三尺😻😻仲有好多唔同款式嘅飲品,亦都有韓國燒酒,食物同飲品嘅款式都好多,唔想咁Heavy可以揀佢哋嘅一人餐,味道絕對令你有驚喜👍 10分我會比8分,首先味道嚟講真係好豐富,重口味人士之選,而且款式亦都比較多,價錢嚟講係中等,而且地方大坐得舒服👍
一起來食韓國美食,又有好地邊方推薦什大家😍

2023-09-30 49 views
有時候好想食韓國嘢唔通真係飛去韓國咩我又唔係朝偉😂今日帶埋弟弟二人世界去荃灣嘅韓閣呢度超多嘢食🤭選擇困難症嘅人應該會好辛苦因為真係好多選擇🥰位置呢都坐得舒服大部分卡位🥰🥰我哋叫咗:🩷紫菜肉鬆蛋卷蛋嘅份量超級足料,配上肉鬆甜甜地,仲有沙律醬,小朋友必愛😝🩷 半份雪花三重芝士炸雞啲芝士又香又濃😍炸雞肉質滑溜,唔會有厚厚嘅炸粉 口味係超人氣之選!🩷 雜錦飯卷入面有香腸同肉鬆,超級韓國風味😍🩷 海鮮豆腐湯配泡麵 入面有蝦、青口、蜆肉,湯比較清甜午餐必食,本身係跟飯,我哋加錢轉麵麵,如果我哋冇走辣,味道更正🥰🥤400次咖啡面層有濃厚嘅咖啡奶蓋,超好味!🍸紅豆抹茶牛奶紅豆🫘同抹茶係絕配,飲落有牛奶乳香,一啖一啖紅豆🫘。
有時候好想食韓國嘢
位置呢都坐得舒服
大部分卡位🥰🥰

我哋叫咗:
🩷紫菜肉鬆蛋卷
蛋嘅份量超級足料,配上肉鬆甜甜地,仲有沙律醬,小朋友必愛😝
🩷 半份雪花三重芝士炸雞
🩷 雜錦飯卷
入面有香腸同肉鬆,超級韓國風味😍
🩷 海鮮豆腐湯配泡麵
入面有蝦、青口、蜆肉,湯比較清甜
🥤400次咖啡
面層有濃厚嘅咖啡奶蓋,超好味!
🍸紅豆抹茶牛奶
紅豆🫘同抹茶係絕配,飲落有牛奶乳香,一啖一啖紅豆🫘。
2023-09-27 43 views
嘴饞韓食又不想吃太貴推薦一試韓閣,足料大份!就在荃灣地鐵站對面超方便!.雜錦蛋捲 超超超級拉絲芝士!厚蛋搭配魚子和泡菜,真的一吃就停不下來!傳統豬肉泡菜湯+魚糕串 熱辣辣的很多配菜~加上魚糕韓味十足!鐵板甜雞+芝士板 用芝士包著雜菜和雞粒一齊吃超級邪惡!(還有辣的版本原條鰻魚泡菜石鍋飯 超厚肉大條的鰻魚!太愛了!份量超足3個人吃都沒問題🆗.韓閣 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
韓閣 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號舖
2023-09-23 32 views
今日同朋友嚟到荃灣,就決定試吓近地鐵站旁的韓式餐廳 - 韓閣🇰🇷 餐廳內裝修充滿韓式氣氛,連餐具也是韓國專用的鐵筷子,勁有氣氛!❤️1️⃣ 泡菜芝士豬肉韓式飯卷🇰🇷豬肉嫩滑多汁,入口即化❤️而且,泡菜的酸辣同芝士豬肉非常match,真係令人食唔停👍🏻而且飯卷嘅米粒軟硬適中,作為飯前第一道小食,真係好出色❤️2️⃣韓式牛肉拌飯🇰🇷韓式牛肉拌飯,口感鮮嫩多汁,牛肉軟硬適中,拌飯一流❤️再淋上特製辣醬,辣味與甜味的結合完美平衡。蔬菜的清爽口感與鬆軟的米飯相得益彰,讓人回味無窮🥰3️⃣ 韓國歡樂盤😍😍韓閣推出嘅呢款歡樂盤,基本上可以食齊韓國大部份特色小食😍😍尤其是係芝士拌雞柳,非常香濃,芝士味濃郁,撈飯食一流😚而且仲有韓式煎蛋、韓式特色蔬菜、紫菜拌飯,一大班人食就最好不過,性價比非常高😍

1️⃣ 泡菜芝士豬肉韓式飯卷🇰🇷

2️⃣韓式牛肉拌飯🇰🇷

3️⃣ 韓國歡樂盤😍😍

2023-09-19 29 views
韓閣歡樂盤 配 泡菜五花肉腩片 ($198)歡樂盤入面有超級多配料, 當中包括:紫菜飯,菠蘿,泡菜,芝士粟米蛋,五花肉腩片,同十分多既芝士,配料熟左之後,混合埋d 芝士,完全做到拉絲既效果,而且食得多都唔會有好油膩既感覺,芝士粟米蛋又甜又惹味,用黎配紫菜飯口感一流芝士泡菜煎餅($82)泡菜煎餅充斥住濃濃既芝士味道,煎餅相對厚身,所以飽腹感好強,加埋啲酸酸嘅source,食落有少少似泡菜pizza既味道好邪惡呀!!!整體黎講,餐廳環境尚算唔錯,坐得都幾舒服,食物份量亦幾多,兩個人都完全食唔哂,而餐廳嘅炸雞拼盤都好大份下次都想試下
韓閣歡樂盤 配 泡菜五花肉腩片 ($198)

芝士泡菜煎餅($82)