之前食過Nara環境好靚 味道都OK,因為要趕住返公司做嘢,就唯有同同事打包外賣返去,點知味道都依然保持得咁好🤣菠蘿雞堡配薯條 ($168)個漢堡超大,其他同事行過都即刻問喺邊度買🤣菠蘿好甜,提高左雞扒嘅鮮味😚薯條係我鍾意嘅厚切薯條,外賣都冇淋香辣蕃茄烤雞意大利飯 ($188)意大利飯要大推下,個烤雞外脆內嫩,一啲都唔鞋,最精彩嘅係個意大利飯好似一層一層咁,每一粒都包滿醬汁,口感好豐富。將佢嘅外賣盒包裝都好精緻,絕對係視覺同味覺既享受☺️

菠蘿雞堡配薯條 ($168)

香辣蕃茄烤雞意大利飯 ($188)

將佢嘅外賣盒包裝都好精緻,絕對係視覺同味覺既享受☺️
TakeAway
2024-02-06 38 views
一家透露着韩风的泰国餐厅 位置在海港城 购物累了可以吃正餐和下午茶 menu上有很多选择因为突然想喝泰式的椰子鸡汤🥥 就专门来试吃了 首先鸡汤椰浆味很浓郁 可以根据个人喜好选择走辣 鸡肉量很足 肉质软烂 是还不错的选择还搭配了青木瓜沙律 这个就正常水平 没什么特别的唯一诟病的是每桌上都会摆一盘虾片 本来以为是送的 下单后才发现$15列在了初选菜单里 没有想点这个小食的话不知道可否入座时就退掉

还搭配了青木瓜沙律 这个就正常水平 没什么特别的

青木瓜沙律
虾片
青木瓜沙律
虾片
今日同朋友行海港城,行到咁上下覺得有啲肚餓,記得以前食過呢間都唔錯,一於同朋友去嘆個Tea再繼續血拼🤪💪🏼好開心,店員安排咗海景位俾我哋😻😻啱晒鍾意打卡嘅我!😻😻 呢個時間有陽光射入來,真心幾chill!見到佢新出左個少女風Tea set幾吸引🤩 一於就試吓啦!舖頭嘅打卡位好多!除咗有靠窗嘅海景位之外,等緊上菜嗰陣,我哋仲走咗去同個夢幻風既千秋打卡,佢唔係假嗰啲千秋,係真係可以郁嘅🤣🤣👍🏼呢個tea set有三層,最底係savoury:冬陰功鮮蝦碎蛋卷:青瓜包住外層,清清地,由呢個食起最啱👍🏼香脆雞肉棒配辣蛋黃醬:呢個有少少似個皮好脆嘅麥樂雞,但整體感覺好鬆軟😋👍🏼青咖喱雞酥盒:呢個好推薦,愛陳酥皮超脆,同青咖喱雞完美融合,少少辣好惹味😋👍🏼中間個層係sweet:咖啡啫喱泰式奶慕絲杯:本身諗住咖啡啫喱會冇乜味,但點知有意外驚喜,咖啡啫喱嘅苦同泰式奶茶嘅甜中和左好夾😉👍🏼 特濃抹茶卷蛋:中間嘅抹茶cream超濃郁🤪👍🏼 岩晒係抹茶控既朋友白朱古力覆盆子馬卡龍:馬卡龍外層脆,內層軟,中間仲有覆盆子嘅果蓉🤩🤩👍🏼最高個層係scone:其實食到呢層已經好飽🤣🤣但估唔到斑蘭味嘅scone都好有驚

呢個tea set有三層,最底係savoury:
冬陰功鮮蝦碎蛋卷:
青瓜包住外層,清清地,由呢個食起最啱👍🏼

香脆雞肉棒配辣蛋黃醬:
呢個有少少似個皮好脆嘅麥樂雞,但整體感覺好鬆軟😋👍🏼

青咖喱雞酥盒:

中間個層係sweet:
咖啡啫喱泰式奶慕絲杯:

特濃抹茶卷蛋:
中間嘅抹茶cream超濃郁🤪👍🏼 岩晒係抹茶控既朋友

白朱古力覆盆子馬卡龍:
馬卡龍外層脆,內層軟,中間仲有覆盆子嘅果蓉🤩🤩👍🏼

最高個層係scone:
其實食到呢層已經好飽🤣🤣但估唔到斑蘭味嘅scone都好有驚喜,外層超酥脆,只係合桃酥外面嗰層面😍 但入面有一啲都唔乾,琳琳地,又有淡淡的斑斕味! 佢仲有兩個醬俾你配搭😍
我自己就鍾意菠蘿青檸果醬,有原粒嘅菠蘿喺入面,酸酸地幾清新😻👍🏼

總而言之,景靚打卡位多,tea set 多種類份量夠,行開尖沙咀tea 一tea 都唔錯😛👍🏼

$240 (Tea)
2024-02-02 46 views
每次嚟海港城都覺得呢邊好似入咗個迷宮咁,如果唔係有朋友話畀豬太郎聽呢邊開咗Lady Nara,都真係搵唔到呀!.Lunch Time 時間唔算太多人,坐到海景位勁Chill,Set會有跟返沙律同餐湯(係冬蔭公湯!勁正)同+$$升級餐飲,同之前食過嘅Nara有小小唔同,多咗啲西式fusion!.冬蔭芝士雞肉夾餅夾餅嘅芝士爆晒出嚟,食落係濃縮版嘅冬蔭味道,有小小辣,但雞肉同芝士Mix埋一齊食好滿足,雖然係夾餅,但焗完之後口感軟嫩。.泰式雞肉炒金邊粉 嚟Nara又點可以唔嗌返份泰式經典菜,金邊粉嘅配料好足,仲炒到好勻巡,再按返個人口味撈埋花生、糖同辣椒碎。.Lady Nara嘅沙律都有fusion到㗎,酸甜嘅配搭更加開胃!Lunch Set份量都好多,同朋友Share嚟食都覺得好飽!而且仲有靚靚海景睇,Lunch Time都可以食得好舒服😌!.#msmessypig_food

冬蔭芝士雞肉夾餅

泰式雞肉炒金邊粉

#msmessypig_food
2024-01-19
$150 (Lunch)
  • 冬蔭芝士雞肉夾餅
  • 泰式雞肉炒金邊粉
位於尖沙咀海港城既Lady Nara🩷主打粉紅色裝修 以泰國菜為主入面近海旁既位置非常吸睛 餐廳內既秋千亦係打卡位上星期就同表妹一齊去Lady Nara嘆下午茶🥰 -🌺蜜意盎然下午茶🌸以手提籃作下午茶既主題 非常精美適逢表妹生日 更可以向餐廳order生日牌-🔸甜點蜂蜜脆脆奶凍/香蕉脆卷餅檸蜜撻/荔枝椰子果凍味道唔會太甜 每一口都剛剛好特別鐘意佢地既檸蜜撻 檸檬味好清新 -🔸咸點蟹肉火腿魚子醬三文治/大蝦牛油果醬米紙花一口車厘茄蝦堡/蜜糖脆條伴沙沙醬平時食下午菜特別鐘意食咸點佢地既咸點種類多、份量亦都好多令熱愛食咸點既我十分滿足😋特別大蝦牛油果醬米紙花 米紙花口感好脆配上好濃郁既牛油果醬同大蝦🍤味道好夾 而且係平時好少食到既咸點 好特別👍🏻 -🔸鬆餅蜜糖鬆餅及桂圓紅棗鬆餅鬆餅好鬆脆 有別於以前食過既傳統鬆餅好似餅乾一樣鬆化 配上佢地既士多啤梨cream/紅莓醬 太好食😋
位於尖沙咀海港城既Lady Nara🩷
🔸咸點
蟹肉火腿魚子醬三文治/大蝦牛油果醬米紙花
一口車厘茄蝦堡/蜜糖脆條伴沙沙醬
平時食下午菜特別鐘意食咸點
佢地既咸點種類多、份量亦都好多
令熱愛食咸點既我十分滿足😋
味道好夾 而且係平時好少食到既咸點 好特別👍🏻
🔸鬆餅
蜜糖鬆餅及桂圓紅棗鬆餅
鬆餅好鬆脆 有別於以前食過既傳統鬆餅

Dining Offer
Tasting Event
2024-02-01 88 views
泰國與西式食物crossover 去到一間泰國餐廳 裏面,大部份位置都望到海 而且好舒服同寧靜 值得注意的是,除咗泰國仲有好多西餐廳先有既食物 係唔係卡邦尼意粉 burger 等今日第一樣試既野係冬蔭雞肉墨西哥烤餅有啲西式嘅海鮮餡餅 但材料方面就用左 冬陰功雞肉 一樣,有一個好脆既皮裏面有雞肉,仲有芝士 上面就做足墨西哥餡餅材料 例如係牛油果泰式椰子雞湯冬天食椰子雞湯就最好 辣辣地,但係又充滿椰汁香味 仲有過火俾你熱住 裏面都好足料架主食方面 泰式豬肉炒河粉炒野都幾有獲氣香蕉薄餅 配 榛子醬及煉奶這個甜品正 限量 薄餅裡面鋪滿左熱溶左香蕉即叫即整既薄餅真係趁熱食仲有打卡位添
泰國與西式食物crossover

今日第一樣試既野係

有啲西式嘅海鮮餡餅 但材料方面就用左
冬陰功雞肉 一樣,有一個好脆既皮

裏面都好足料架

主食方面
炒野都幾有獲氣

這個甜品
限量 薄餅裡面鋪滿左熱溶左香蕉
即叫即整既薄餅真係趁熱食

仲有打卡位添

香蕉薄餅 配 榛子醬及煉奶
英式下午茶食得多,在泰式餐廳嘆英式下午茶我就真係第一次!Nara是一家非常有名的泰國餐廳,於2004年在泰國曼谷開業,幾年前來到香港,味道和泰國總店一樣出色。幾日前同朋友食完晚飯,推介我們下次試吓其推出的「蜜意盎然下午茶」,話全部食材均採用 BetFlo 原蜜製作,仲話要提前預約,嘅然咁講到咁出名,一於預訂周未去試吓!幾天前,我和朋友在這家餐廳吃完晚飯時,餐廳經理向我們推薦了他們近期熱賣的「蜜意盎然下午茶」,表示所有食材都是使用BetFlo原蜜製作的,並建議我們提前預訂。既然這個下午茶咁受歡迎,胃食嘅我當然決定預訂周末去試吓啦!下午茶以一個迷你旅行手飾箱盛載,非常符合餐廳的「少女風」和「遊輪」設計風格。坐在靠近窗戶的位置,可以欣賞到遠處的維港景色,窗框的設計獨特,讓人感覺彷彿置身於遊輪上,非常舒適和愉悅。另外,值得一提的是餐廳還有一個非常受歡迎的打卡點,就是位於門口的「搖搖千秋」。下午茶的餐點方面,包括有:鹹點:蟹肉火腿魚子醬三文治:三文治結合了蟹肉、火腿和魚子醬,蟹肉鮮甜,加上鹹香的火腿和魚子醬,帶來豐富的層次感。大蝦牛油果醬米紙花:大蝦炸得非常香脆,加上牛油果醬的奶油質地和濃郁口感

下午茶的餐點方面,包括有:

鹹點:
蟹肉火腿魚子醬三文治:

大蝦牛油果醬米紙花:
大蝦炸得非常香脆,加上牛油果醬的奶油質地和濃郁口感,為整體增添了豐富的滋味。

一口車厘茄蝦堡:
大大粒的車厘茄酸甜味道和蝦肉的鮮美口感相輔相成,給這款迷你蝦堡帶來一種令人愉悅的咀嚼體驗。

BeeFlo蜜糖脆條伴沙沙醬:
脆條的外脆內軟,配上蜜糖的甜味和沙沙醬的酸甜,口感非常豐盛。

甜點:
蜂蜜脆脆奶凍:
奶凍滑嫩,加上脆片的口感和蜂蜜帶來的一種自然甜味,為整體增添了一絲清新感。

香蕉脆卷餅:
香蕉的甜味和柔軟口感與脆卷餅的酥脆口感形成了有趣的對比。

檸蜜撻:
檸檬的酸爽味道和蜜糖的甜味形成了一種平衡的組合,撻皮酥脆,內餡柔滑。

荔枝椰子果凍:
荔枝提供了甜美的水果風味,而椰子果凍的口感柔軟順滑。

特色鬆餅:
蜜糖鬆餅:
鬆餅鬆軟而彈性,加上蜜糖的香甜,給整體口感增添了豐富層次。

桂圚紅棗鬆餅:
桂圓和紅棗帶來了一種自然的甜味和濃郁的口感。鬆餅蓬鬆軟綿,與桂圓和紅棗的組合形成了一種美味的口感。

自選茶飲兩杯:
焙火鐵觀音:
焙火的過程賦予了茶葉一種獨特的烤焦香味,同時保留了鐵觀音的甜美風味。

洛神花樣:
洛神花具有鮮明的酸甜口感和花香氣息,有助於消除疲勞,並具有清涼解渴的效果。

2024-01-27
$250 (Tea)
  • Afternoon  tea
  • 蝦片
2024-01-26 40 views
最近聽見好多朋友都去了泰國餐廳,放工之後又未諗到去邊度食飯,不如去尖沙咀食啦,找了一家之前食過的餐廳,近門口有一個搖搖千秋,仲有靚靚特色座位可以打卡😉餐廳裝修好有泰式風格,環境非常舒適☺️菠蘿肉鬆雞肉海鮮炒飯 $158菠蘿肉鬆雞肉海鮮炒飯由虎蝦、帶子、青口等製作而成,半個菠蘿直接上,味道酸酸甜甜的,可謂是百吃不厭🔥泰式牛肉船麵 $158經典的泰國地道船麵的風味,湯底以豬骨、牛骨、雞腳等熬製,再加上手打牛肉丸、肥牛、滷水牛腱,每次必點的主菜,值得比個Like👍泰式椰子雞湯$128椰子香味好濃郁🤤主要都係個雞肉正,加入一點點辣之後更惹味,太棒了✨彩虹蘋果金寶 $98配了雲呢嗱雪糕,冷熱分明,上冷下熱,先是雪糕慢慢地融化,融入蘋果批裡,一啖咬下去,口感特別棒😋好味指數:9/10性價比指數:9/10餐廳名稱:Lady Nara餐廳地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖電話:2153 3730

餐廳裝修好有泰式風格,環境非常舒適☺️

菠蘿肉鬆雞肉海鮮炒飯 $158

Type of Meal
Dinner
  • 菠蘿肉鬆海鮮炒飯
2024-01-24 36 views
環境方面餐廳嘅裝修真係好靚,坐喺海邊嘅枱每一張都望到海景,而且係喺餐廳嘅窗望出去,加埋窗邊嘅裝飾就好似一個畫框,一坐落去已經心曠神怡。加埋晏晝有少少陽光,但係又唔會太曬,係一個同朋友傾偈聚會非常之寫意下午茶時光🩷🩷一坐低,已經可以令你忘記生活嘅煩惱,盡情享受下午茶靚靚set帶嚟嘅視覺衝擊,一杯咖啡的苦澀感、輕鬆感,同埋甜品帶來嘅味覺享受😍😍食物方面🌟 我哋一個叫咗凍摩卡一個熱摩卡,熱同凍都好飲🩷🌟下午茶set真係好靚,入邊嘅鹹點甜點都各有特色,影相打卡真係一流🩷推介大家都去試吓,有機會再食晚飯
環境方面

食物方面
🌟 我哋一個叫咗凍摩卡一個熱摩卡,熱同凍都好飲🩷

推介大家都去試吓,有機會再食晚飯
對著海景吃泰菜,另一邊還充滿少女渡假風,加上打卡韆鞦,就是很寫意的下午茶☕️還有素食Menu🥦,湊巧朋友是素食者也可以照顧到~✢ 冬蔭煙肉忌廉意粉(set) $144可以選少辣🌶️,適合我這種不能吃辣,但又喜歡冬蔭公味道的人,外表看來像卡邦尼,帶一點點酸酸的辣味,清新可口✢ 玫瑰泰奶茶(Set +$18)可愛的粉紅色泰奶茶上面還有花瓣,少女心十足,玫瑰味🌹芬芳濃郁,加上奶香中和了茶的苦澀,淡淡清香,味道自然清新*玫瑰花茶具有通便作用,且富含維他命C,可促進腸道蠕動。*✢ 泰式炒通菜(Set +$28)炒通菜的葉好嫩滑,加了一些香蒜,味道撲香而且不太油膩✢ (Veg)雜菜椰子湯 $118酸酸甜甜的湯底鮮美,濃郁的椰子味融合了各種蔬菜,真的很鮮甜,辣味沒有蓋過甜味,酸中帶甜✢ (Veg)雜菜炒河 $118味道和平時的Pad Thai金邊粉不是差太多,只是轉了素食版本🥬,口感煙韌又不會太油膩✢ 蝦片小食 $15香脆可口,蝦味重🦐

✢ 冬蔭煙肉忌廉意粉(set) $144

✢ 玫瑰泰奶茶(Set +$18)
*玫瑰花茶具有通便作用,且富含維他命C,可促進腸道蠕動。*

✢ 泰式炒通菜(Set +$28)
炒通菜的葉好嫩滑,加了一些香蒜,味道撲香而且不太油膩

✢ (Veg)雜菜椰子湯 $118

✢ (Veg)雜菜炒河 $118

✢ 蝦片小食 $15
香脆可口,蝦味重🦐
冬蔭煙肉忌廉意粉(set)
玫瑰泰奶茶(set+)
雜菜炒河(Veg)
泰式炒通菜(set+)
蝦片小食
雜菜椰子湯 (Veg)
冬蔭煙肉忌廉意粉(set)
玫瑰泰奶茶(set+)
雜菜炒河(Veg)
泰式炒通菜(set+)
蝦片小食
雜菜椰子湯 (Veg)
今次嚟咗一間係尖沙咀嘅nara泰國餐廳食下午茶,這裡的點心琳琅滿目,每一款都讓人垂涎三尺。讓我們一一品味這場美味之旅。🍵🍰Honey crumbs milk pudding蜂蜜脆脆奶凍 🍯呢款奶凍唔止滑身,仲加咗啲蜂蜜同脆脆嘅配料,脆脆的質感像是點綴在甜品上的小驚喜,一食落去就係滿滿嘅蜜香同口感豐富。Banana crispy roll pancake香蕉脆卷餅 🍌🍪呢款卷餅唔同啲,有香蕉味道同脆脆感,啲餅皮仲係新鮮脆口,啲香蕉香氣係一啲都唔馬虎。Lemon honey heart檸蜜撻🍋🥧酸甜的檸檬風味與撻皮的鬆軟搭配得天衣無縫,一口咬下即釋放出濃郁的檸檬香氣,讓人不禁讚嘆大廚的獨到手藝。 Lychee coconut jelly荔枝椰子果凍🍈🥥🍮清新的荔枝香氣與椰子的濃郁滋味交融,荔枝同椰子果凍嘅層次感好豐富,啲果肉都保持咗新鮮嘅口感。Crab, ham and Caviar Sandwich 蟹肉火腿魚子醬三文治🦀🍞🐟一啲都唔普通嘅三文治,奢華嘅組合,蟹肉與火腿的鮮美,再搭配上魚子醬的醇厚,彷彿帶你進入一場味蕾的交響樂會。三文治的層次豐富,每一口都是滿滿的驚喜。Prawn and
Lemon honey heart檸蜜撻🍋🥧
Lychee coconut jelly荔枝椰子果凍🍈🥥🍮
Prawn and avocado rice paper flour大蝦牛油果醬米紙花🍤🥑🍚🌸
咖喱大蝦包入軟滑嘅米紙,再加埋新鮮嘅牛油果醬,用米紙包裹成花狀,不僅美觀而且美味,一口咬下令人陶醉。
Bite-sized cherry tomato shrimp burger一口車厘茄蝦堡🍅🍤🍔
小巧玲瓏的車厘茄中夾著鮮美的蝦肉,堡的鬆脆口感讓人愛不釋手。這款點心小巧精緻,卻散發著濃郁的海鮮風味。
BeeFlo Honey Crisps with salsa dip蜜糖脆條半莎莎醬🍯🥖🌶️
蜜糖的甜蜜與條狀點心的脆香相輔相成,再沾啲微辣嘅莎莎醬,酥脆同醬香一次過滿足到你唔同口味,味道層次豐富,讓人一試難忘。
BeeFlo Honey Scone & Longan & Red Date Scone 蜜糖鬆餅 及桂圓紅棗鬆餅🍯🍪🍵
兩款鬆餅都有佢獨特嘅風味,蜜糖鬆餅香甜,桂圓紅棗鬆餅則帶有淡淡嘅甜味,同埋啲桂圓同紅棗令口感更加豐富。
天堂博士茶 🍵🌺 桂圓紅棗茶 🍵🥢
飲番碗香甜嘅桂圓紅棗茶,心情都好咗啲,特別適合悠閒下午時光。
呢度嘅下午茶真係有驚喜,唔同嘅口味同組合,讓人一試難忘。而且啲茶飲都好用心,唔會太甜太濃,啱啱好。總括黎講,值得一試,一定唔會讓你失望啊!😋👍
Nara Thai Cuisine (港威商場)
地址
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
Shop 3303, 3/F, Gateway Arcade, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至日 11:30 - 22:00

#thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳
2024-01-17 65 views
同靚女朋友食飯 就梗係去Lady Nara👯‍♀️因為餐廳佈置得好靚 好似入咗花花世界咁樣🌸而且坐窗口位仲望到海景 好chill ahhh🩷冬陰功卡邦尼平時食卡邦尼就食得得多 但係冬陰功卡邦尼就第一次食🫣上菜時已經聞到陣陣嘅冬陰功 顏色超鮮艷搶眼☺️ 入口會有冬陰功感覺但又唔會搶款左卡邦尼獨有嗰種奶味 而且仲要超creamy 😋😋 真心令人哋好有驚喜☺️呈現奶白色既糖水~裏面有芋頭同新鮮嘅椰子肉 咬落去好有口感 Q感十足😚朋友話好想食飯~嚟就聞到好香嘅豚肉味 炒過既肉碎食落好鬆化又夠鑊氣😋椰青🥥椰青水汁較多又甜☺️ 椰肉較嫩滑又有椰香味🥰Nara Thai 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖 thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #沙田 #沙田美食 #沙田好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳

冬陰功卡邦尼

椰青🥥
椰青水汁較多又甜☺️ 椰肉較嫩滑又有椰香味🥰

Nara Thai
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

之前喺泰國連續食咗七日泰菜,返到香港依然唔好俾佢停😎🤘🏻門口有千秋打卡位,卡位旁邊就係維港海景,重點係食物質素相當唔錯,係我會再encore既泰菜之一🐒 ✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️豬頸肉燒得啱啱好,唔會乾柴,重點一定係蘸上秘製醬汁,令味道層次更上一層樓!木瓜沙律都夠爽口,而且唔會太辣,酸酸地食得好舒服!✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️推薦!一向細食嘅我,竟然成功食完一大碗白飯,完全係黃咖喱嘅功勞🙈 味道香甜,口感似滑蛋,咖喱味濃郁,非常好食😍 大蝦蘸滿醬汁都OK。✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。✨焦糖海鹽泰式奶茶 本身泰式奶茶加焦糖,肯定係甜上加甜🤐 但相信餐廳調整咗適合香港人嘅口味,茶味突出,淡淡鹹香之餘,飲落完全唔覺甜膩!

✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️

✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️

✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88
酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。

✨焦糖海鹽泰式奶茶
2024-01-15 52 views
Lady Nara 今次採用 BeeFlo Botanic 本地蜂農既原蜜打造咗一個sweet sweet 嘅下午茶.朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!最鐘意呢度環境舒適,粉色系海景打卡位真係令人心情蜜意盎然,加上入門口個經典搖搖千秋位都係打卡必到!Honey Caressed Afternoon Tea Set 💰468for2今次餐廳好有心思咁用咗一個靚靚首飾箱嘅盒裝住個tea set,每人有4件甜點同 4件鹹點同埋兩件scone,真係超級豐富!4件鹹點都偏向泰式風格,而4件甜點都好有心思,全部使用 BeeFlo Botanic 蜜糖,仲專登用咗蜜蜂花叢中採蜜嘅構思,食起上嚟感覺清新自然,陽光打在上面對住海景,系好愜意嘅海邊度假時光.甜點蜂蜜脆脆奶凍香蕉脆卷餅檸蜜撻荔枝椰子果凍咸點蟹肉火腿魚子三文治大蝦牛油果醬米纸花一口車厘茄蝦堡BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬英式鬆餅BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦

朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!

甜點

BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬

英式鬆餅
BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅
配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉

尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦堡賣相可愛,大蝦牛油果醬米纸花構思都係一絕,同成個tea set都好夾…

蝶豆花茶,顏色超美,入口清爽。
Earl Grey Blue Flower with Beeflo,優雅靚茶壺令成個畫面都很有氣質

黎海景打卡位high tea 就要提早book枱啦!

📍Ladv Nara
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
2024-01-15 44 views
尖沙咀海港城港威商場有間環境幾好嘅泰國fusion菜~可以望住維多利亞港食飯🌊而且一坐低就有小食,係香脆嘅蝦片🦐❥泰式小食拼盤 $208小食拼盤入面有五款,每款有三件有:沙爹雞肉串燒、春卷、雞翼、炸肉丸、炸豬頸肉個人最鍾意就係沙嗲串燒同埋豬頸肉~炸肉丸感覺有啲偏鹹同辣❥冬蔭煙肉忌廉意粉 $148見到佢叫冬陰意粉,以為會幾重冬陰功味但食落就唔係好覺🤣感覺有啲似卡邦尼意粉醬汁奶味濃郁,口感creamy最上面最有隻雞蛋,𠝹開後蛋汁會流出黎❥香蕉薄餅配榛子醬&煉奶 $88香蕉薄餅超好味!外層薄餅好脆入面有軟綿綿嘅香蕉蓉,香蕉味好重配埋榛子醬同煉奶好好味!

❥泰式小食拼盤 $208

小食拼盤入面有五款,每款有三件
有:沙爹雞肉串燒、春卷、雞翼、炸肉丸、炸豬頸肉
個人最鍾意就係沙嗲串燒同埋豬頸肉~
炸肉丸感覺有啲偏鹹同辣

❥冬蔭煙肉忌廉意粉 $148

見到佢叫冬陰意粉,以為會幾重冬陰功味
但食落就唔係好覺🤣
感覺有啲似卡邦尼意粉
醬汁奶味濃郁,口感creamy
最上面最有隻雞蛋,𠝹開後蛋汁會流出黎

❥香蕉薄餅配榛子醬&煉奶 $88

香蕉薄餅超好味!
外層薄餅好脆
入面有軟綿綿嘅香蕉蓉,香蕉味好重
配埋榛子醬同煉奶好好味!